Webhotel anmeldelse 2022 - De 11 Bedste


Vi har i denne artikel testet de største webhoteller på markedet, så du nemt kan finde den bedste Webhotel eller hosting løsning.

Webhotel.dk Score
logo_nordicway.jpg 10/10 Læs mere
chosting-logo.jpg 9/10 Læs mere
Hostinger-logo.jpg 8/10 Læs mere
Simply logo.jpg 8/10 Læs mere
E-studio logo.jpg 7/10 Læs mere
Limecity.jpg 7/10 Læs mere
Dandomain logo.jpg 6/10 Læs mere
ScanNet_logo.jpg 6/10 Læs mere
netgiganten.jpg 5/10 Læs mere
Wbdock logo.jpg 5/10 Læs mere


Hvad er et webhotel?

Et webhotel er et sted man lejer sig ind på en plads til sin hjemmeside. Webhoteller har en masse servere, hvor de udlejer domæner, til folk som gerne vil have deres egen hjemmeside eller webshop. Det kræver nemlig en stærk opsætning og sikkerhed at drive en hjemmeside 24/7. Derudover giver disse webhoteller dig mulighed for at administrere dit webhotel gennem et brugervenligt kontrolpanel (CMS), hvor du med ét enkelt klik kan oprette din hjemmeside. Der findes mange webhoteller og du har derfor stor mulighed for at vælge det der passer til lige præcis dig og dine behov. Der findes alt fra billige webhoteller, enkelte webhoteller til et populært webhotel.

Du kan læse mere om webhoteller efter vores anmeldelse nedenfor.  

Her er de 11 bedste webhoteller 2021 – webhotel test

Vi har testet 11 af de bedste Webhotel løsninger på markedet så du nemt kan vælge den der er bedst for dig, uanset om du er til det billigste webhotel, danske webhoteller eller måske professionelle webhoteller. Vi har gjort det nemt for dig, at finde fordele og ulemper ved de 11 bedste webhoteller på markedet.


Score 10/10

Nordicway

Nordicway

iconFordele

 • Ubegrænset databaser
 • Ubegrænset månedlig trafik
 • Ubegrænset antal domæner
 • Ubegrænset e-mail konti

iconUlemper

 • 110 kr. i oprettelse
Find her

Hvorfor Nordicway?

Nordicway er endnu en dansk udbyder af webhosting, som tilbyder dig en rigtig god webhotel-løsning på dansk. Det særlige ved Nordicway er, at de kun har én pakke - og dermed også kun én pris. For 110 kr i oprettelse og 9,50 kr (normalpris 29 kr om måneden) om måneden får du et webhotel fra Nordicway. Og med denne løsning får du nærmest alt, hvad hjertet kan begære - med andre ord får du ubegrænset e-mail konti, ubegrænset domæner, ubegrænset trafik, ubegrænset databaser og en oppetid på 99,9%. 

Du får 10 GB web plads, 1-click installation og en daglig backup af hele dit webhotel. Og så er der også mulighed for at opgradere til mere plads og ekstra hukommelse eller kerner, hvis du har behov for dette. Kontrolpanelet er det smarte og brugervenlige cPanel, som mange andre webhoteller også bruger. Du kan kontakte Nordicway døgnet rundt via deres e-mail kundeservice, som nok skal hjælpe dig videre. Nordicway har en Trustpilot på hele 4,9 ud af 5 stjerner.

BESTIL NORDICWAY WEBHOTEL HER


Score 9/10

cHosting

chosting

iconFordele

 • Gratis oprettelse
 • 2 domæner
 • Ubegrænset e-mail konti
 • Ubegrænset databaser

iconUlemper

 • Kun 50 GB månedlig trafik
Find her

Hvorfor cHosting?

cHosting er det webhotel, du skal vælge, hvis du gerne vil have en høj oppetid, sikker håndtering af dine data og hurtig responstid – og så hvis du også lægger vægt på at bruge dansk hosting og danske datacentre, og at du kan få hjælp på dansk fra supporten. cHosting tilbyder 5 pakker til priser mellem 22 kr/md og 183 kr/md. Dermed er cHosting blandt de dyrere webhoteller, dog er det muligt at vælge billige pakker og er dermed også blandt de billigste webhoteller med udemærket fordele.

Alt efter hvor mange kunder du har og hvor meget trafik du ønsker, kan man altid opgradere til en større pakke. Opgradering af pakkerne kan betyde flere domæner, mere web plads og mere trafik.

Oppetiden hos cHosting er 99,0 %, og så får du også 1-kliks installation, hvor du kan vælge mellem mere end 400 forskellige systemer. Med denne web host får du derudover et brugervenligt cPanel kontrolpanel, ligesom du får ubegrænset antal e-mail konti med i pakken. Din data bliver backet up hver eneste dag, og du kan tilmed se din backup historik for 14 dage ad gangen. 

Er du i tvivl om hvorvidt cHosting er webhotellet for dig, kan du tage et kig på den høje Trustpilot score på hele 4,8 ud af 5 mulige stjerner - eller du kan vælge at få lidt hjælp til at komme i gang ved hjælp af den danske support, som sidder klar til at besvare dine mails alle hverdage mellem kl. 9 og 17.

BESTIL cHOSTING WEBHOTEL HER 


Score 8/10

Hostinger

Hostinger logo

iconFordele

 • 0 kr i oprettelse
 • 2 databaser
 • Eget kontrolpanel

iconUlemper

 • Daglig backup skal tilkøbes
 • Middel score på Trustpilot (3,6 ud af 5)
Find her

Hvorfor Hostinger?

Ikke nok med, at du ikke skal betale for oprettelsen af et webhotel hos Hostinger, koster det kun 9,99 kr om måneden excl moms. for den mindste pakke med 1 hjemmeside og 1 e-mail konto. Du kan også få en business pakke til 29,50 kr om måneden eller den populære premium-pakke for 18,29 kr om måneden og er derfor blandt de billigste webhoteller.

Fælles for alle pakkerne er, at du får adgang til to databaser og helt op til 100 GB månedlig trafik. Ligeledes har du 30 dages returret i alle pakkerne, så du kan få pengene tilbage i tilfælde af, at du fortryder dit køb. Du får desuden 10 GB web plads og en liggetid på hele 99,9 %. Hostinger har tilmed deres eget kontrolpanel, som er nemt og ligetil at konfigurere, og det er naturligvis også kompitabelt med eksempelvis WordPress og G Suite. 

Skulle der opstå problemer med dit webhotel hos Hostinger, kan deres kundesupport kontaktes døgnet rundt. Du kan vælge mellem at kontakte dem via deres chat support, hvor deres team af kompetente eksperter sidder klar til at hjælpe dig gennem e-mail eller telefonisk support.

BESTIL HOSTINGER WEBHOTEL HER


Score 8/10

Simply

Simply logo

iconFordele

 • Gratis oprettelse
 • 2 databaser
 • Ubegrænset antal domæner

iconUlemper

 • E-mail konti max 2 GB
Find her

Hvorfor Simply?

Hos Simply får du et webhotel til en fornuftig pris, med den billigste løsning fra 9,34 kr. om måneden af alle webhoteller. Din hjemmeside bliver automatisk optimeret gennem Simplys webserver, hvilket sikrer, at din hjemmeside altid er lynhurtig, og at du i deres eget kontrolpanel kan få et fuldt ressource overblik over din hjemmeside.

Simplys webservere beskytter automatisk din hjemmeside imod angreb fra kendte skadelige kilder og de holder altid øje med, om din hjemmeside indeholder kendte sikkerhedshuller der skal rettes, og lukker hullerne helt automatisk.

Brugervenligheden er i top og du kan nemt tilknytte dit foretrukne CMS system, med 1-klik installation. Der er hurtig og kompetent support, på både e-mail og telefon, hvis der skulle opstå problemer med din hjemmeside undervejs.

Overordnet set et godt valg af billigt webhotel, og med en anmeldelse på 4,3 ud af 5 mulige stjerner på Trustpilot, må det siges at kunderne er tilfredse med tjenesten.

BESTIL SIMPLY WEBHOSTING HER


Score 7/10

E-studio

E-studio logo

iconFordele

 • Gratis oprettelse
 • Ubegrænset månedlig trafik
 • 30 dages backup

iconUlemper

 • Kun ét domæne
Find her

Hvorfor E-studio?

Én af de ting, som E-studio i hvert fald kan brande sig selv på er at være et godt, dansk webhotel med gode priser. De starter nemlig allerede ved 23,75 kr pr måned for bacis-pakken, 36,25 kr for standard-pakken og 98,75 kr for pro. Og så er der tilmed gratis oprettelse.

Hos E-studio får du ubegrænset trafik om måneden, ligesom du får hele 10 GB web plads til dit domæne. Oppetiden hos E-studio er 99 &, og så får du naturligvis også 1-kliks installation med mere end 450 forskellige scripts, heriblandt WordPress, Magento og Joomla. Kontrolpanelet er det nemme og velkendte cPanel, som gør det nemt for dig at administrere dit webhotel. Derudover kan du tilkøbe et mailhotel med SSL kryptering af al din data.

E-studio sørger for at backe up hver dag og du har ydeligere en 30 dages back up tilgængelighed, så du kan genskabe data fra kontrolpanelet. Derudover kan E-studios support kontaktes alle hverdage på telefon og e-mail, hvis du skulle have spørgsmål eller brug for hjælp til deres service. Og ellers er der sandsynligvis hjælp at hente på deres Trustpilot-side, hvor de har opnået en score på hele 4,7 ud af 5 mulige stjerner.

BESTIL E-STUDIO WEBHOTEL HER


Score 7/10

Limecity

Limecity logo

iconFordele

 • 2 databaser
 • Eget kontrolpanel
 • 20 e-mail konti
 • Dansk hostingfirma

iconUlemper

 • 99 kr i oprettelse
 • Kun 1 GB web plads
Find her

Hvorfor Limecity?

LimeCity er professionel dansk hosting og er blandt de bedste danske webhoteller. Og det må man sige, at de sandsynligvis har ret i. For Limecity har nemlig mere end 10 års erfaring som hostingfirma og har altså masser af erfaring med at sikre og beskytte deres kunder og kundernes data.

Du kan vælge mellem 4 pakkeløsninger hos Limecity. Vælger du den billigste pakke til 80 kr/md, kan du få 1 GB web plads, 1 domæne, 10 subdomæner, 1 GB e-mail plads og 20 e-mail konti. Derudover findes der 3 større pakker til henholdsvis 110 kr/md, 150 kr/md og 250 kr/md samt en oprettelsespris på 99 kr. Jo større pakke, jo mere får du for pengene i form af større antal mailadresser, flere domæner mm.

Oppetiden hos Limecity er 99,7 %, og du administrerer dine hjemmesider med Limecitys helt eget kontrolpanel. Dine data og dine hjemmesider bliver dagligt backet up, og skulle der ske det utænkelige, at du får problemer med dit webhotel, kan du altid kontakte deres kundesupport ved at sende dem en e-mail eller ringe til dem.

BESTIL LIMECITY WEBHOTEL HER


Score 6/10

Dandomain

Dandomain logo

iconFordele

 • Ubegrænset trafik
 • Eget kontrolpanel
 • Ubegrænset e-mail plads

iconUlemper

 • 1 domæne
 • Backup skal tilkøbes
Find her

Hvorfor DanDomain?

DanDomain er - som navnet antyder - også en dansk udbyder af webhosting. Og her får du naturligvis også dansk support, hvilket nok er medvirkende til, at de har opnået den flotte score på Trustpilot, som de har med 4,6 ud af 5 mulige stjerner. Du kan blive kunde fra kun 49 kr/md for en starter-pakke, 99 kr/md for den populære standard-pakke eller 199 kr/md for premium-pakken, yderligere tilføjes der 99 kr. i oprettelse. Jo større pakke, jo mere plads samt hukommelse får du.

Du får dog kun et enkelt domæne hos DanDomain, men til gengæld kan du få god og dansk support døgnet rundt via e-mail, eller du kan kontakte supporten telefonisk alle ugens hverdage. Dandomain har deres eget kontrolpanel, som er yderst brugervenligt. Ønsker du att have mulighed for en daglig backup, skal dette dog tilkøbes.

BESTIL DANDOMAIN WEBHOTEL HER


ScanNet

ScanNet logo

iconFordele

 • Ubegrænset trafik
 • 25 GB web plads
 • Eget kontrolpanel
 • Ubegrænset e-mail konti 

iconUlemper

 • 2,9 ud af 5 på Trustpilot
 • Én af de dyreste løsninger på markedet
Find her

Hvorfor ScanNet?

Scannet er utroligt nok endnu et dansk webhotel, har mere end 24 års erfaring i IT-branchen og er Danmarks førende domæneregistrator, som har mere end 60.000 registrerede domæner.

Scannet tilbyder 3 pakkeløsninger med priser fra 99 kr/md til 299 kr/md samt en oprettelsespris på 99 kr. Uanset pakke får du ubegrænset trafik, 25 GB webplads og en oppetid på 99,9% på et enkelt DK domæne. Du får tilmed ubegrænset e-mail konti med ubegrænset plads.

Scannet har deres eget kontrolpanel, topmoderne datacentre og en sikker overvågning af dine data - som der desuden laves backup af dagligt. Du har mulighed for at afprøvet et Scannet webhotel gratis i 30 dage, og får du problemer eller blot brug for hjælp til din hosting, kan du kontakte Scannets prisvindende kundesupport eller tage et kig på deres ISO-certifiseret datacenter, hvor der helt sikkert er hjælp at hente.

BESTIL SCANNET WEBHOTEL HER


Score 5/10

NetgigantenNetgiganten logo

iconFordele

 • Ubegrænset trafik
 • 10 GB webplads
 • Ubegrænset e-mail konti
 • Få hjælp til din digitale tilstedeværelse

iconUlemper

 • 99 kr i oprettelse
 • 1 domæne
Find her

Hvorfor Netgiganten?

Netgiganten er en dansk webhosting udbyder som også tilbyder en række andre digitale løsninger til kunder, for eksempel markedsføring på sociale medier. Netgiganten tilbyder 4 forskellige pakker med priser fra 19 kr/md til 119 kr/md og koster yderligere 99 kr for oprettelse. Her får du dog 30 dages fortrydelsesret med pengene tilbage, hvis man ikke ønsker at fortsætte hos Netgiganten.

Her får du altså ubegrænset databaser samt ubegrænset månedlig trafik på dit domæne, og du får tilmed hele 10 GB web plads. Med 1-klik installationen får du lynhurtigt adgang til mange forskellige add-ons i det brugervenlige cPanel, som Netgiganten bruger til deres hosting. Du får tilmed et ubegrænset antal e-mail konti, og al din data bliver backet up dagligt, så du kan være sikker på, at ingenting går tabt. Skulle der alligevel mod forventning opstå problemer, kan du altid kontakte Netgigantens kundeservice ved at sende dem en e-mail eller oprette en support ticket på deres hjemmeside.

BESTIL NETGIGANTEN WEBHOTEL HER


Score 5/10

Webdock

Webdock logo

iconFordele

 • Ubegrænset månedlig trafik
 • Eget kontrolpanel
 • Daglig backup

iconUlemper

 • Ingen 1-klik installation
Find her

Hvorfor Webdock?

Webdock er et dansk, men internationalt webhotel, som tilbyder hosting i mange forskellige dele af verden, både i Europa og Amerika. Priserne hos Webdock starter fra 29 kr om måneden for en basispakke, 74 kr om måneden for en mellemstor pakke og 149 for en mere professionel version. Her får du ubegrænset trafik uanset hvilken pakke, du vælger til formålet, og du får som minimum 5 GB webplads. Dertil tilbyder Webdock en oppetid på hele 99,9 %. 

Webdock har derudover udviklet deres eget kontrolpanel, som er brugervenligt og er det, som du selv kan bruge til at administrere dine domæner. Der bliver dagligt lavet en backup på al den data, du har liggende på webhotellet, og skulle noget gå galt i forbindelse med din hosting hos Webdock, kan de kontaktes døgnet rundt på e-mail eller per telefon på alle ugens hverdage.

Webdocks produkter og kundeservice har en Trustpilot score på hele 4,6 ud af 5 stjerner.

BESTIL WEBDOCK WEBHOTEL HER


Indholdsfortegnelse
Se mere

Hvad er et webhotel/hosting/webhosting?

Webhotel, hosting eller web hosting? Kært barn har mange navne. De fleste kender det sandsynligvis som et webhotel på dansk, men det kaldes også ofte for webhosting.

Der er naturligvis ikke tale om et hotel i den klassiske forstand, men som en slags hotel, hvor du lejer en plads (eller et slags “hotelværelse”) til dine hjemmesidefiler. Det kunne for eksempel være billeder og tekst, som du har på din hjemmeside. 

Når du lejer dig ind på et webhotel eller hos en web host, sørger du for, at dine hjemmesidefiler altid er tilgængelige via den server, som webhotellet bruger. Uden et webhotel, ville du selv skulle sørge for at have en server, som dine filer og data kunne ligge på.

Ved at gøre brug af hosting, altså et webhotel, sørger du for, at andre – alle døgnets timer – kan få adgang til din hjemmeside via dit domæne og dermed kan se de filer, som du har på din hjemmeside.

Webhosting er med andre ord en nemmere løsning til det at have en hjemmeside tilgængelig på nettet, end det ville være, hvis du selv skulle administrere en server, der kunne gøre din hjemmeside og dine hjemmesidefiler tilgængelige på nettet døgnet rundt.

Hvordan virker webhosting?

WebhostingHvordan virker et webhotel, tænker du måske, nu hvor du har læst så langt. Og det er et rigtig godt spørgsmål, som vi vil forsøge at give en mere forståelig forklaring på her. Som vi allerede har nævnt, kan web hosting hedde mange forskellige ting.

For at gå lidt mere i dybden med den tekniske forklaring, kan man sige, at webhosting betyder, at dine domæner forbindes til en host (altså en udbyder af hosting), og når eksterne brugere besøger dit domæne, vil de få forbindelse via den host eller det webhotel, som du benytter dig af.

Der findes mange forskellige begreber som man bør have styr på. Det kunne for eksempel være begreber såsom SSL, domæne registrering, oppetider, SSH, malware-beskyttelse og sikkerhedsfilter. Og her kommer en kort forklaring på netop disse begreber. SSL er en forkortelse for Secure Sockets Layer, og er en teknologi, der gør det mere sikkert at udveksle data mellem brugeren og hjemmesiden. 

Domæneregistrering er det, du gør, når du opretter et domæne (altså navnet til din hjemmeside). Oppetiden er et udtryk for hvor stor en del af tiden, dine domæner er tilgængelige på nettet. SSH står for Secure Shell og er en protokol, som webhoteller kan bruges til at sikre krypteret adgang.

Slutteligt er malware-beskyttelse og sikkerhedsfilter udtryk for nogle ekstra foranstaltninger og tilkøb, som du kan bruge til at beskytte dig selv og dine hjemmesider ekstra godt hos din webhost.

Hvorfor bruge et webhotel?

Er du endnu ikke helt overbevist om hvorfor du skal have et webhotel til dine hjemmesider? Så bare fortsæt med at læse, for vi har her samlet fem gode grunde til at bruge et webhotel til dine domæner:

 1. Det er billigt
  Når du bruger et webhotel eller webhosting til at få dine hjemmesider online, kræver det, at du hoster dem via en server. Og denne server befinder sig hos det webhotel du bruger. Alternativet til dette ville være, at du selv anskaffer dig din egen server, hvilket kan kræve en del ressourcer – og dermed også endnu flere penge end det ville koste at bruge et webhotel. For den server, der hoster dine hjemmesider skal være tilgængelig døgnet rundt alle årets dage.

 2. Det er nemt og brugervenligt
  Langt de fleste webhoteller er opsat på en sådan måde, at de er nemme og brugervenlige at benytte sig af. Og de er opsat sådan, så alle har mulighed for at benytte sig af dem. Og så er der desuden typisk mulighed for at vælge forskellige pakker hos de forskellige webhoteller, så du får de funktioner, som lige netop du har brug for.

 3. Det er tidsbesparende
  At bruge et webhotel kan – udover penge – spare dig for utroligt meget tid. For ved at bruge en server hos et webhotel frem for selv at skulle investere i en server til dine hjemmesider, sparer du en hel masse tid på opsætning, sikkerhed og vedligeholdelse af din server. Det sørger din webhost nemlig for, så du ikke selv skal bruge din dyrebare tid på det.

 4. Du har masser af mulighed for at få hjælp og support
  Denne fordel hænger naturligt sammen med de tre førstnævnte – for samtidigt med, at du slipper for at bruge tid og penge på en server, har du også mulighed for at få hjælp og support til opsætning og vedligehold af dine hjemmesider, når du bruger hosting. Og så har man typisk også mulighed for at tilvælge eller tilkøbe en masse ekstra funktioner, så man kan få yderligere hjælp til opsætning og administration af sine websites.

 5. Det kræver ingen stor teknisk viden
  Dette er især en fordel for dig, der ikke har den store tekniske snilde eller viden, men blot gerne vil have en hjemmeside til din virksomhed, din service eller dit produkt. For ved at bruge en webhost er der minimalt teknisk arbejde forbundet med det at have en hjemmeside – netop fordi det er din host, der har klaret alt det tekniske for dig. Og du skal faktisk bare sørge for det indhold, du gerne vil have på din hjemmeside.

Hvordan bruger man hosting?

Først og fremmest gælder det om at finde netop den webhost eller det webhotel, som du gerne vil benytte dig af. Og så skal du oprette dig som kunde eller bruger hos dem og vælge den “pakke”, som passer til dine behov. Og derefter er det faktisk slet ikke så svært at komme i gang med at bruge hosting.

Du vil typisk modtage dine login-informationer ganske kort tid efter, at du har oprettet dig som kunde - og så er du faktisk klar til at benytte dig af udbyderens hosting.

Når du opretter dig som kunde, har du også muligheden for at købe et domæne hos webhotellet - for mange af webhotellerne gælder det faktisk, at du helt automatisk køber et domæne, når du køber en webhosting pakke. 

Når du modtager dine informationer, vil du også få en mail fra DK-hostmaster som indeholder registreringsbeviset på dit domæne.

DK-hostmaster er den organisation, der varetager administrationen af samtlige domæner i Danmark - det vil altså sige alle de domæner, der slutter på “.dk”. Mailen vil typisk også kræve af dig, at du logger ind hos DK-hostmaster og bekræfter eller aktiverer domænenavnet, for det er nemlig først rigtigt dit, når du har aktiveret det.

Når du har aktiveret domænet og modtaget login-oplysninger fra dit webhotel, kan du logge ind og installere de ting, du har brug for til at lave din hjemmeside - som for eksempel WordPress.

Når du har sat dit domæne op, vil der typisk gå mellem én og to dage førend hjemmesiden er 100 % live og tilgængelig på nettet. Det er altså ganske nemt og enkelt at komme i gang med at bruge webhosting.

Hvilke webhosting typer findes der?

Ikke nok med, at der findes en lang række af forskellige udbydere af webhoteller og webhosting, så findes der faktisk også forskellige typer af hosting. De typer af hosting, som du oftest vil støde på, når du sammenligner forskellige udbydere er:

Shared Web Hosting

Shared web hosting kaldes også ofte bare for shared hosting eller delt hosting på dansk. Det er den mest almindelige form for hosting og er den type hosting, der egner sig til flest forbrugere. Det er samtidigt den mest omkostningseffektive form for hosting, da det er en nem og billig måde at få sit domæne online på.

 • VPS hosting
  VPS er en forkortelse for Virtual Private Server. Det er - som navnet måske antyder - en måde at hoste et domæne på via en privat server. Altså en server, som kun du har adgang til. Det fungerer typisk virtuelt og ikke med en fysisk server, men med VPS hosting har du muligheden for selv at administrere ressourcer og adgang til serveren. Denne type hosting egner sig til dig, der har brug for ekstra diskplads og ubegrænset trafik.

 • WordPress hosting
  WordPress hosting er den type hosting, der egner sig bedst til at hoste hjemmesider, der er opsat med Wordpress og derfor er optimeret til at køre med WordPress som CMS. Det er en fordel at bruge Wordpress hosting, hvis du har opsat dit site med Wordpress, men faktisk kan langt de fleste webhoteller sagtens køre dette CMS selvom de ikke kører med decideret Wordpress hosting.

 • Cloud hosting
  Cloud hosting er en form for hosting, hvor al din data opbevares i clouden - den såkaldte “sky”. Dermed ligger dine data og din software på et ekstern hostingcenter, som befinder sig i clouden. Fordelen ved denne type hosting er, at man ikke skal være urolig for nedetid på ens website, fordi serveren er placeret på clouden, så den altid er online.

 • Dedicated hosting
  Denne type hosting udmærker sig ved, at man som kunde hos et webhotel får en hel server dedikeret til én selv – deraf navnet dedikeret hosting. Dedicated hosting egner sig særligt godt til domæner, som har rigtig mange besøgende og derfor kræver en stærk server.

 • Reseller hosting
  Reseller hosting er en type hosting, hvor man får selve hosting-servicen fra en person, som sælger den videre fra et webhotel. Man kan selv starte op som reseller af hosting ved at købe en webhosting-pakke hos en udbyder og derefter sælge produktet videre til andre, der har brug for eksempelvis e-mailkonti, domæner eller databaser.

Gratis vs. betalt webhosting

Det kan være fristende at vælge en gratis løsning, når det kommer til webhosting, fordi der kan være rigtig mange penge at spare i forhold til at vælge en udbyder, der koster penge. Men også her bør du overveje, om du kan få det, du har brug for, hvis du vælger at gå med et gratis webhotel. For du kan nemlig ikke regne med at få det samme som den løsning, du betaler for.

For det første kan du risikere at skulle døje med reklamer - som er én af de ting, der er nærmest garanteret, hvis du vælger en gratis løsning. For reklamer er nemlig den eneste måde hvorpå udbyderne af et gratis webhotel kan tjene penge, når de ikke tager penge for selve hostingen. Derudover kan du opleve ulemper som for eksempel langsom forbindelse, delte servere, begrænset antal domæner, begrænset båndbredde og lignende. Derudover kan der være visse features, som overhovedet ikke følger med den gratis løsning, og som du efterfølgende er nødt til at tilkøbe, hvis du vil have den alle de nødvendige features.

Én af de ting, som typisk er sparet væk ved gratis hosting, er kundeservice. Hvis den er der, er det typisk i et meget begrænset omfang, og ikke nødvendigvis på et sprog, som du kan forstå. Og af og til vælger de gratis webhoteller slet ikke at udbyde nogen form for kundeservice.

Alt i alt kan man altså sige, at du får, hvad du betaler for, hvis du vælger et betalt webhotel frem for et gratis webhotel. Du skal ikke være bange for manglende service eller manglede features, for det får du med i pakken 9 ud af 10 gange, når du køber frem for at gå med et gratis system.

Overvejelser inden du vælger et webhotel

Hvis du nu er overbevist om, at det er på tide at finde et webhotel til din hjemmeside, så er der her en nem og overskuelig guide til dig, der har brug for lidt hjælp til at vælge det bedste webhotel. For først når du har fundet et webhotel til dit domæne, kan din hjemmeside komme ud og blive tilgængelig for alle dine kunder på internettet.

 1. Pris og opstartsgebyr
  Først og fremmest bør du overveje, om du har et budget, når det kommer til valg af webhotel. For her kommer pris og opstartsgebyr nemlig ind i billedet. Og det er ikke alle webhoteller, der egner sig til alle slags budgetter. Derfor bør du altid undersøge webhotellernes priser og gebyrer, når du sammenligner dine forskellige muligheder, så du kan finde et webhotel, som tilbyder det, du skal bruge til en pris, som du kan betale.

 2. Trafik på din hjemmeside
  For det andet er det vigtigt, at du også har trafik med i overvejelserne, når du vælger et webhotel. For der er nemlig stor forskel på, hvilket webhotel, der er bedst - afhængigt af, hvor meget trafik, du forventer, at der kommer til at være på din hjemmeside. Har du ikke de store forventninger til trafik (hvis du for eksempel bare vil starte en privat blog eller en mindre webshop), kan du nøjes med en billigere eller mindre løsning. Har du derimod en forventning om, at din hjemmeside hver dag skal besøges af mange tusinde brugere, kan der være behov for en dyrere eller større webhosting-pakke.

 3. Antal domæner og plads
  Derudover kan det også være meget relevant at sammenligne hvor mange domæner, du får hos de forskellige webhoteller. Ligeledes kan det også være en god idé at se på, hvor meget plads, der er tilgængeligt hos de forskellige webhoteller og i deres respektive pakker. For jo “større” en hjemmeside, du vil lave, jo mere plads har du brug for.

 4. Backup og support
  Slutteligt er det altid en rigtig god idé at sammenligne webhotellernes backup og supportmuligheder. Det er rigtig vigtgt at vælge et webhotel med regelmæssig backup, så du er sikker på ikke at miste vigtige data fra din hjemmeside. Derudover kan det være fordelagtigt for dig at vælge et webhotel med en kundeserviceafdeling, som er tilgængelig på de relevante tidspunkter, og eventuelt et webhotel, som har en kundeserviceafdeling på dansk – eller i hvert fald på engelsk.

Webhosting - FAQ

Hvad er webhosting?

Webhosting - også kaldet hosting eller webhotel - er en server, der “hoster” din hjemmeside og giver den adgang til internettet. Det er altså den service, der gør, at din hjemmeside er tilgængelig for brugerne på nettet. En server til webhosting kan hoste mange hjemmesider (domæner), hvorfor det også kaldes for et webhotel.

Bør jeg vælge en international webhost eller skal jeg vælge en webhost der har servere i Danmark?

Om du skal vælge en “lokal” eller international webhost afhænger af, hvilke brugere, du forventer skal bruge din hjemmeside. Er din hjemmeside rettet mod danskere, kan du med fordel vælge en dansk webhost og dermed en server, der er placeret i Danmark, mens det vil være mere fordelagtigt med en international webhost, der har servere placeret over hele Verden, hvis du har mange internationale brugere på din hjemmeside.

Hvilken webhost er den hurtigste?

Det er svært at svare konkret på hvilket webhotel er det hurtigste, fordi det afhænger af de forskellige webhotellers oppetider samt hvor mange servere de har og hvor de er placeret. Det kan derfor sagtens være, at en webhost, der har en høj oppetid og en server placeret tæt på dig, er den bedste og hurtigste webhost for lige netop dig, mens den ikke vil være det bedste og hurtigste webhotel for en person med en anden hjemmeside eller andre behov end dig.

Hvilken hosting tjeneste er den bedste til wordpress i Danmark?

Der findes webhoteller, som specialiserer sig i brugen af WordPress, og de bedste og støeste af dem i Danmark er Simply.com, DanDomain, ScanNet og NordicWay. Dog findes der mange flere webhoteller, som er rigtig gode til brugen af Wordpress, og der findes også mange flere, som specialserer sig i Wordpress, som befinder sig uden for Danmarks grænser. Og det er også vigtigt at huske, at der kan være andre CMS (systemer), der egner sig bedre til netop din hjemmeside end Wordpress gør.

Hvad er 1-klik installation?

1-klik installation betyder, at webhotellet tilbyder installation af systemer, CMS eller scripts med blot ét enkelt klik. Det vil altså sige, at du kan få eksempelvis WordPress hos din webhost ved blot at klikke på én enkelt knap. Det er altså en super hurtig og nem måde at installere de programmer og scripts, som du har brug for til din hjemmeside, på.

Hvad er SSL?

SSL er forkortelsen for Secure Sockets Layer. Det er en sikkerhedsteknologi - eller et sikkerheds certifikat - der gør det muligt at oprette en sikret forbindelse til internettet. Denne sikre forbindelse kaldes HTTPS, hvilket står for Hyper Text Transfer Protocol Secure”. Med et SSL certifikat kan du altså oprette en krypteret - og dermed sikker - forbindelse mellem browser og webserver. 

Hvad er oppetid?

Oppetid er en betegnelse for den tid, hvor din data er tilgængelig på nettet. Med andre ord betyder oppetid, hvor stor en del af den samlede tid, din data er online. De fleste webhosts og webhoteller har en oppetid på mindst 95 % eller derover, hvilket betyder, at brugernes data er tilgængeligt mindst 95 % af tiden. Nogle webhoteller tilbyder også en oppetid på hele 99,9 %, men det er svært - hvis ikke umuligt - at få en oppetid på 100 %.

Hvad er domain registrering?

Domain registration - eller domæneregistrering - er den proces, du skal igennem, når du har valgt domænet til din hjemmeside og derefter skal registrere, at du ejer det og har rettighederne til navnet og hjemmesiden. Når du registrerer et domæne, får du retten og ejerskabet over det i et år.

Forbedre din internet forbindelse

Sider du og arbejder bruger meget tid på internettet når du arbejder med hjemmesider. Så kan vi anbefale dig at investere i det rigtige internetforbindelse og måske enda spare nogle penge. Tjek vores sammenligning af bredbånd, fibernet eller mobil bredbånd her.

Har du det rette internet til dit behov? Der er penge at spare…

Vil du have besked, når der er gode tilbud på fibernet og bredbånd hos dig?

Ved at tilmelde dig accepterer du Tjekbredbånds Privatlivspolitik og Betingelser.