Hvordan skifter man Fibernet? | Komplet guide [2023]

Hvordan skifter man fibernet?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 25. september, 2023

Omkring 60% af danske hustande kan i dag modtage fibernet. Det vil sige, at alle disse hustande allerede har nedgravet fiberkabler. Derfor skal man først undersøge, om man har muligheden for at modtage, hvilket man kan gøre her.
Hvis man kan modtage fiber, er det altså bare at få startet et abonnement igennem en udbyder som f.eks. fastspeed eller Hiper.

For at skifte fibernet skal du finde det abonnement, du har interesse i, og derefter kontakte udbyder. Har du allerede fibernet og vil skifte fiber til et andet abonnement, kræver det dog at du kontakter den nye udbyder som f.eks. Hiper. En god tommelfinger regel er, at man skal sende en e-mail med opsigelsen til den nuværende udbyder. Det kan være vigtigt, da du på den måde har bevis for opsigelsen i tilfælde af tvivl om dette.  

Få gravet fibernet eller grav selv?

Har du på nuværende tidspunkt dansk bredbånd, og sidder du og spørger dig selv “kan jeg få fibernet?”. Så er der god chance for, at dette kan lade sig gøre, da der efterhånden er lagt fibernet ind i store dele af landet. Dog anbefales det, at du tjekker diverse kortlægninger online, hvor du nemt kan se, om der er lagt fibernet ind i dit område.

De fleste områder, hvor der er lagt fibernet ind, er der mere eller mindre frit valg af fibernet. Har du ikke fiber lagt ind, og skal det graves ind, vil dette stykke arbejde, som oftest blive udført af en virksomhed, som udfører arbejdet efter aftale med leverandøren. 

Kan man skifte fibernet udbyder?

Mange mennesker er i tvivl om, hvorvidt det overhovedet er muligt at skifte fibernet. Hertil er det simple svar, at man sagtens kan skifte fiber leverandør. Dog kræver det, at din kommende udbyder har lagt fibernet ind i dit område.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen, vores bredbåndsekspert med 8 års erfaring. Han har i 2023 hjulpet over 300.000 brugere med at finde det perfekte bredbånd og arbejder på spændende internetprojekter.