Hvordan skifter man Fibernet? | Komplet guide [2024]

Hvordan skifter man fibernet?

Oliver Lindgaard Larsen Forfatter: Oliver Lindgaard Larsen
opdateret Opdateret: 06. juni, 2024

Fibernet bliver mere og mere udbredt, og i dag kan mere end 85% af alle husstande få fibernet. Og det er ikke uden grund, at fibernet er blevet så populært. Det er nemlig den type internet, der opnår de højeste hastigheder og giver den mest stabile forbindelse. 

For at skifte fibernet skal du først vælge den fibernet pakke, du ønsker. Derefter skal du bestille den ved en udbyder, som sender dig en ny router og opsiger dit nuværende abonnement. 

Hvis der er behov for det, vil din nye udbyder også sørge for, at en tekniker kommer ud på din adresse og installerer fibernettet hos dig.

Er der fibernet på din adresse?

For at kunne bestille fibernet kræver det, at udbyderen, du bestiller det ved, har gravet fibernet ned ved din bolig. Hvis ikke en udbyder har lagt fiberkabler ned i jorden ved din bolig, er det ikke muligt at trække et kablet hen til din bolig. 

Hvis du er i tvivl om, om det er muligt at få fibernet på din adresse, kan du indtaste din adresse i søgefunktionen herunder og få vist de udbydere, der tilbyder fibernet på din adresse.

Dette tilbud er muligvis ikke tilgængeligt på din adresse

Indtast din adresse, så tjekker vi om den valgte udbyder leverer til dig

Hvorfor har vi brug for din adresse? i

Vi ønsker ikke at vise dig et væld af tilbud, som du faktisk ikke kan få, så ved at give os din adresse viser vi dig kun de tilbud, der er tilgængelige, hvor du bor. Vi deler ikke din adresse med nogen anden. Se vores privatlivspolitik for at finde ud af mere.

Hvis du før har haft fibernet på adressen

Hvis du allerede har fibernet i forvejen eller har haft det før, og gerne vil have fibernet fra en anden udbyder, skal du undersøge, om den nye udbyder også tilbyder fibernet på din adresse. 

Det kan nemlig godt være, at du kunne få fibernet gennem Telenor, men hvis du eksempelvis vil skifte til fibernet fra Hiper, så kræver det, at TDC har gravet fibernet ned ved din bolig, da det er TDC’s fibernet, Hiper tilbyder. 

Når du skifter til en anden udbyder, skal du også være opmærksom på, at der skal laves en ny installation af fibernettet, og derfor vil der komme en tekniker ud og opsætte en ny fiberboks, som er kompatibel med den nye udbyders fibernet.

Hvordan vælger jeg den rigtige udbyder?

Hvis du har undersøgt hvilke udbydere, der tilbyder fibernet på din adresse, og du ved, hvor mange mbit hastighed, du har brug for, skal du til at vælge hvilken udbyder, du vil bestille fibernettet fra. 

Vi anbefaler altid, at du bruger Trustpilot til at vurdere, om det er en god udbyder eller ej. Vi har derfor samlet en liste til dig, så du kan få et overblik over fibernet-udbydernes samlede score: 

  1. Waoo | 4,8/5 stjerner på Trustpilot
  2. Hiper | 4,8/5 stjerner på Trustpilot
  3. Fastspeed | 4,7/5 stjerner på Trustpilot
  4. Telia | 4,2/5 stjerner på Trustpilot
  5. Telenor | 4,1/5 stjerner på Trustpilot
  6. Bolignet | 4,1/5 stjerner på Trustpilot
  7. Jetnet | 3,8/5 stjerner på Trustpilot
  8. Kviknet | 3,2/5 stjerner på Trustpilot
  9. Yousee | 3,0/5 stjerner på Trustpilot
  10. Norlys | 2,9/5 stjerner på Trustpilot

Liste opdateret d. 18/03/24

Når du bruger Trustpilot til at vurdere, om en udbyder er god eller dårlig, får du en samlet indikator på udbydernes kundeservice, produktkvalitet og værdi for pengene. Det mener vi, giver et troværdigt billede af udbyderen.

Ønsker du at sammenligne tilbud på fibernet på din adresse? Så kan du besøge vores fibernet-side, hvor vi giver dig en oversigt over de bedste tilbud på din adresse. 

Oliver Lindgaard Larsen
Skrevet af Digital marketing manager

Med en interesse i digital marketing, kommunikation og IT er Oliver en dedikeret profil. Han er involveret i Tjekbredbånd.dk og Find-Internet.dk, hvor han bl.a. formidler viden på emnet og hjælper brugerne med at finde det rette internet.