De Bedste Routere i 2023

Find den bedste router med vores guide. Sammenlign de bedste priser og fordele på routere herunder, så du får mest for pengene.

Google Nest wifi
1. Google Nest wifi

En ad de bedste mesh routere på markedet

Pris 1129 kr. Bestil her
TP-Link Deco E4
2. TP-Link Deco E4

Billig stærk mesh router

Pris 562 kr. Bestil her
ASUS RT-AX82U
3. ASUS RT-AX82U

Bedste Asus gamer router

Pris 1587 kr. Bestil her
TP-Link Archer AX1500
4. TP-Link Archer AX1500

Billig trådløs router

Pris 468 kr. Bestil her
ASUS RT-AX58U
5. ASUS RT-AX58U

Asus Dual band trådløs router

Pris 845 kr. Bestil her

De 5 bedste routere

Se hvilke muligheder du har hvis du har brug for en router der kan opfylde dit behov for bedre internet.  

1. Google Nest wifi

Google Nest wifi

Pris 1129 kr.

Fordele
 • Masser af funktioner
 • Understøtter hastigheder op til 2300 mbits
 • Kan tilgås med Google Home
 • Kraftig router - Flere enheder kan streame på samme tid
 • Nem opsætning
Ulemper
 • Indeholder ikke WiFi 6
 • Høj pris for en router

Google Nest Wifi Router er en vores bud på en af de bedste routere til dig som har et større budget og måske også en større husholdning, med flere enheder hvor streaming er et must! Denne router har flere muskler at arbejde med og er en stor forbedring i forhold til sin forgænger. 

Pakken består af en router, som placeres ved din internetkilde og en “pointer ” eller forlænger, som placeres i den anden ende af huset. Disse er forbundet med mesh systemet som sikre en stabil forbindelse imellem de to. Google Nest indeholder desværre ikke WiFi 6 endnu, men med sin Wifi 5 teknologi, er det stadig en router der kan klare det meste. 

Derudover er Google Nest indbygget med højtaler og Google Assistent, som sammen med router funktionerne kan administreres i appen Google Home. Hvilket betyder en nem og hurtig opsætning af routeren. Samt hvis du bruger Chromecast så har du allerede appen installeret. Denne router kommer desværre kun i hvid, her hjemme i Danmark, selvom den kan fås i andre spændende farver i udlandet.

Tekniske specifikationer:

 • Dual band router
 • Frekvensbånd 2,4 ghz og 5 ghz
 • 360 graders lyd
 • Bluetooth 4.3

2. TP-Link Deco E4

TP-Link Deco E4

Pris 562 kr.

Fordele
 • Rimelig pris
 • Minimalistisk design
 • Understøtter 1100 mbits
 • Brugervenlig app
 • Nem opsætning via app
Ulemper
 • Egner sig bedst til alm forbrug

TP-Link Deco er et andet bud på en af de bedste routere, denne gang til dig som bare gerne vil have internet i alle rum i huset. Denne router tilbyder nemlig en nem og hurtig opsætning, som egner sig til dig som ikke orker at sætte sig ind i det tekniske. Opsætning og håndteringen af routeren foregår nemlig igennem Deco app’en. Som har et brugervenligt og rent interface. 

Pakken byder på 2 routere, hvor en placeres ved din internet kilde og en anden i den ende af huset. Er du i besiddelse af et stort hus eller flere etager, kan man nemt tilkøbe en ekstra og placere den hvor man oplever problemer, således du kan få forbindelse i hele huset.      

routeren understøtter ikke den nyeste teknologi på markedet, hvilket forklarer den lave pris. Men det den byder på, er stadig mere end rigeligt for de fleste husstande. Med sin WiFi 5 teknologi fremfor den nye WiFi 6 kan den 3 gange mere end de ældre routere. Der hvor TP-Link Deco skinner igennem er med sit mesh system, som styrker forbindelsen mellem routerne fremfor bare vedligeholde den. Som set ved de ældre modeller.  

Tekniske specifikationer:

Dual band router

Frekvensbånd 2,4 ghz og 5 ghz

Indeholder 2 Routere

Wi-Fi-systemdækning op til 2800 sq.ft

3. ASUS RT-AX82U

ASUS RT-AX82U

Pris 1587 kr.

Fordele
 • Lavet til gamere
 • Understøtter hastigheder op til 5400 mbits
 • Mørket design med LED lys som kan tilpasses
 • Forældrekontrol
 • WiFi 6 og Mesh system
Ulemper
 • Høj pris for en router

ASUS RT-AX82U ligner noget fra rummet og den er den måske også. Denne router er helt sikkert en af de bedste routere på markedet. Denne router egner sig bedst til en husstand med en gamer eller to, som skal bruge en stabil og kraftfuld internetforbindelse. Routeren indeholder både Mesh system og den nyeste WiFi 6 teknologi. 

I modsætning til de andre routere vi har nævnt, er denne router mere fleksibel i forhold til hvad man kan tilkoble den. Da den blandt andet er udstyret med hele 3 lan porte. Derudover den indeholder et Asus mesh system som gør at den kan arbejde sammen med andre Asus produkter. Hvis der skulle opstå et behov for det. Med andre andre ord så er Asus RT en router der kan det meste daglig dagens opgaver.

Med Asus Router appen kan man administrere og analysere routerens performance og endda skifte routerens LED lys, således det matcher resten af gamer opsætningen. Derudover er det muligt at indstille forældrekontrol, gæstenetværk og internetsikkerhed. Med forældrekontrol så er det muligt at beskytte dine børn mod upassende hjemmesider.

Tekniske specifikationer:

Dual band router

Frekvensbånd 2,4 ghz og 5 ghz

4 lan porte 

4. TP-Link Archer AX1500

TP-Link Archer AX1500

Pris 468 kr.

Fordele
 • Billig pris
 • Lille og diskret størrelse
 • Understøtter hastigheder op til 1200 mbits
 • Kan administreres med app
Ulemper
 • Egner sig bedst til små lejligheder med få vægge

Til dig som bare skal have en billig og fungerende router kan vi anbefale TP-Link Archer AX1500. Denne router er billig, men den kan stadig levere en god internetforbindelse til de almindelige opgaver i en mindre husstand. 

TP-Link Archer AX1500 gør nemlig brug den nyeste WiFi 6 teknologi og derfor også en router som vil være brugbar i mange år endnu. 

Ligesom mange andre moderne router kan denne også administreres med tilhørende app. Hvor man kan opsætte et gæstenetværk og forældrekontrol.  

Tekniske specifikationer:

Dual band router

Frekvensbånd 2,4 ghz og 5 ghz

4 lan porte

5. ASUS RT-AX58U

ASUS RT-AX58U

Pris 845 kr.

Fordele
 • Kraftfuld router
 • Kan klarer flere enheder på en gang
 • Understøtter hastigheder op til 3000 mbits.
Ulemper
 • Høj pris for en router

Til det mindre hjem med mange enheder og flere streaminger på en gang. Kan vi anbefale ASUS RT-AX58U, som er endnu en af de bedste routere derude. Routeren understøtter WiFi 6. Forskellen på denne og andre lignede produkter er dens indbygget processer. Med dette setup kan denne router tilbyde solidt internet, til flere enheder på en gang. 

Derover er der forældrekontrol så man kan beskytte børnene for upassende hjemmesider, hvis det ønskes. Routeren er dermed en sikker og stabil forbindelse til dit netværk.

Tekniske specifikationer:

Dual band router

Frekvensbånd 2,4 ghz og 5 ghz

4 lan porte

6. ASUS RT-AX86U

ASUS RT-AX86U

Pris 2081 kr.

Fordele
 • Understøtter hastigheder op til 5700 mbits.
 • Lavet til gaming
 • WiFi 6 og Mesh system
 • Kan forbindes med app
Ulemper
 • Høj pris for en router

Til den mellemstore hustand med en gamer og et par streaminger i baggrunden. Anbefaler vi ASUS RT-AX86U som selvfølgelig også indeholder WiFi 6 og hvis det bliver nødvendigt kan denne router også forbindes med andre Asus Mesh enheder. 

Denne router er primært designet til gameren, men også enhederne omkring den. Hvilket egner sig godt til den klassiske familie, således at ingen bliver forstyrret når gameren går online. 

Udover at være en solid router, er den fyldt med andre funktionaliteter, som kan tilgås med Asus appen. Disse funktioner indebærer: mulighed for prioritering af netværkstrafik, internet sikkerhed og forældrekontrol. Det er altså en router som kan alt i hele huset. Det er altså en router der kan tilbyde et stærkt signal uanset.

Tekniske specifikationer:

Dual band router

Frekvensbånd 2,4 ghz og 5 ghz

4 lan porte

Hvad er en router?

Internettet er efterhånden en uundværlig del af hverdagen i de fleste hjem. Vi bruger internettet konstant, når vi skal tjekke mails, læse nyheder, orientere os om vejrudsigten, streame serier og holde os opdaterede på sociale medier.

For mange er det derfor vigtigt med en god og hurtig internetforbindelse. Men hvad de færreste måske ved er, at en god router er afgørende for en god internetforbindelse.

Routeren er en lille, elektronisk boks, som forbinder dit internet til dine enheder – din computer, tablet, mobil m.m.

Routeren er ansvarlig for at dele din internetforbindelse, så du har mulighed for at koble flere enheder til dit internet på samme tid. Samtidig sørger routeren for, at dit internet og dine enheder taler sammen.

Routerens opgave er nemlig at konvertere dine handlinger på eksempelvis din computer til et sprog, som internettet kan forstå.

Når du søger på en webadresse i din browser, sørger routeren for, at du kommer hen til den side, du har søgt efter. Derudover sikrer routeren, at dit internet har den hastighed og dækning, som du har købt dig til hos din internetudbyder.

Hvilken router skal jeg vælge?

Der er i dag en del forskellige routere på markedet. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvad der er den bedste router for dig. For at du kan få en god internetoplevelse, er det dog vigtigt, at du vælger en router, der passer til dine behov. Derfor er der en række faktorer, du bør have med i dine overvejelser, når du skal købe en router. Vi har her på siden forsøgt at gøre valget nemmere for dig ved at beskrive, hvilke ting du bør være opmærksom på.

Antal enheder:

Hvor mange enheder skal der kobles på dit internet? Dette bør du spørge dig selv om, inden du vælger din router. Vi lever i en digital verden, hvor de fleste har både en computer og en mobil, som de gerne vil tilgå internettet fra. Derudover har mange også en tablet, som de ser film eller læser e-bøger på. Jo flere enheder din internetforbindelse skal være tilgængelig for, jo stærkere en router har du brug for.

Bor der flere personer i dit hjem, skal du selvfølgelig også medregne deres enheder. Antallet af computere, mobiler og tablets, som skal kobles på netværket, løber derfor hurtigt op for en husstand. Det stiller krav til routerens ydeevne. Hvis de voksne ser film på Viaplay, imens børnene gamer eller Facetimer med deres venner, er der behov for en stærk router. Hvis din router er overbelastet af for mange enheder, fordi routerens ydeevne ikke er stærk nok, vil det gå ud over din internetforbindelse. Du vil opleve, at forbindelsen bliver langsommere. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvor mange enheder din internetforbindelse skal være tilgængelig for.

Husstandstype:

Routerens rækkevidde er afgørende for din oplevelse af dit internet. Derfor bør du overveje, hvor stort et boligareal din router skal dække, når du skal vælge den bedste router for dig. Hvis du bor i en lejlighed eller et mindre hus, har du måske ikke behov for en særlig stor dækning. Du vil derfor fint kunne nøjes med en mindre stærk router. Bor du derimod i et stort hus med flere etager og mange rum, er det nødvendigt med en større rækkevidde. Ellers risikerer du, at din router ikke kan sende en god internetforbindelse ud til alle rum i hjemmet.

Hvis du har en have, bør du også overveje, om du ønsker internetforbindelse der. Det vil give dig mulighed for at streame serier på din tablet eller læse nyheder på din mobil, når du sidder i haven. De fleste kan nok blive enige om, at der ikke er noget bedre end at sidde i haven på en lun eftermiddag og se et afsnit af sin yndlingsserie. Så det er værd at overveje.

Browsing/gaming/streaming:

Routerens ydeevne har stor indflydelse på, hvor god din internetoplevelse er. Når du skal vælge en router, er det derfor vigtigt at have for øje, hvad du bruger dit internet til. Hvis din routers ydeevne bliver belastet af din aktivitet på internettet, vil det nemlig sløve din internetforbindelse. Derfor bør du finde en router, der har en passende ydeevne til dine behov. På den måde sikrer du dig, at din router kan levere en god internetforbindelse til din aktivitet på internettet.

Hvis du primært er på internettet for at browse og surfe rundt, kræver det ikke den store ydeevne af din router. Du kan roligt vælge en router med en mindre ydeevne, hvis du kun bruger internettet til at læse nyheder, shoppe tøj, tjekke sociale medier eller google opskrifter. Bruger du derimod mange timer på at spille Fortnite, imens andre i hjemmet streamer Netflix, kræver det en bedre ydeevne af din router. Du henter nemlig rigtig meget data ned, når du gamer eller streamer – især hvis flere gør det på samme tid. Gaming og streaming kræver derfor en router med en stærk ydeevne.

Routerens design og størrelse:

Er design og udseende vigtigt for dig i dit hjem? Så bør du også have routerens udseende med i dine overvejelser, når du skal vælge den bedste router til dit hjem. Din router vil nemlig formodentlig komme til at stå et sted i hjemmet, hvor den er synlig. Og der er stor forskel på routernes design, farve og størrelse. Routeren vil typisk være sort, hvid eller sølvfarvet. Du kan derfor vælge en model i den farve, som du synes passer bedst ind i dit hjem.

Derudover er der stor forskel på routernes størrelse og design. I udvalget af routere kan du finde nogle forholdsvis små, runde routere, der har et blødt udtryk, som ikke er specielt iøjefaldende. Men du kan også få routere, der har et mere kantet og markant udseende. Disse routere er større og har synlige antenner. Du vil derfor hurtigt få øje på denne router, hvis den står fremme i din stue. Routerens udseende bør ikke overskygge dens ydeevne, hastighed og rækkevidde. Men det er selvfølgeligt vigtigt, at du ikke får ondt i øjnene, hver gang dit blik falder på den.

Dit budget:

For mange spiller prisen en stor rolle, når de skal ud at købe en ny router. Derfor bør du også tænke over, hvad dit budget er, når du skal vælge den bedste router for dig. Det er dog vigtigt at vide, at når det kommer til routere, så følger kvaliteten prisen. En dyr router vil typisk være stærkere og bedre end en billig router. Det skyldes, at komponenterne i de dyrere routere ofte har en højere kvalitet. Derved kan de også levere en bedre ydeevne, understøttelse af høj hastighed og en større rækkevidde.

I dine budgetovervejelser bør du tænke på, hvad du egentlig har brug for, at din router skal kunne. Hvis du har mange enheder, bruger dit internet til gaming og streaming og har brug for en stor rækkevidde samt en høj hastighed, så er det en god idé at investere i en lidt dyrere router. På den måde sikrer du dig, at din router kan understøtte dine behov. Hvis du derimod bor i en lejlighed og primært bruger internettet til browsing, så er det ikke nødvendigt at købe den dyreste og stærkeste router. Du vil i stedet fint kunne få glæde af en mere budgetvenlig router.

Hvordan skifter man kanal på en router?

Dit trådløse internet bliver sendt fra din internetudbyder via trådløse netværkskanaler. Hvis du oplever, at din internetforbindelse bliver langsom, så kan det skyldes, at der er meget trafik på kanalen. Kanalen bliver simpelthen overbelastet af for mange brugere.

I de tilfælde kan det hjælpe på din forbindelse at skifte kanal på din router. Du skifter kanal på din router ved at logge ind på routeren. Typisk har du fået login-oplysningerne, da du købte routeren. Under indstillinger finder du det punkt, hvor du kan skifte kanal.

Hvordan tilslutter man en router?

De 3 vigtigste råd når du skal opsætte en router.

Opsætning:

For at din router virker, er det vigtigt, at den er korrekt tilsluttet. Her får du en kort guide til, hvordan du tilslutter routeren. Når du køber en router, vil der typisk følge et netværkskabel og en strømforsyning med. Du starter med at tilslutte netværkskablet routerens WAN/Internetport. Den anden ende af netværkskablet skal du sætte i hjemmets vægstik til netværket. Har du fiber Bruger du en fiberboks i stedet for et vægstik, skal du tilslutte kablet her i stedet. Til sidst kobler du strømforsyningen til routeren og derefter til en stikkontakt.

Hvis du har en 4G- eller en 5G-router, der understøtter et mobilt bredbånd, skal du ikke bruge et netværkskabel, når du tilslutter routeren. I stedet vil du have modtaget et simkort fra din internetudbyder, som du skal sætte i routeren. Du slipper dog ikke for en strømforsyning, medmindre du køber en bærbar router.

Placering:

Placeringen af routeren har stor indflydelse på, hvor god din internetforbindelse er. Derfor bør du overveje, hvor det er mest ideelt, at du placerer din router. Hvis det er vigtigt for dig at have en god forbindelse i hele hjemmet, så bør du placere din router så centralt som muligt. Hvis du bruger dit internet meget i stuen, når du arbejder på din computer, så vil det være godt at placere din router i stuen. Du sikrer dig den bedst mulige internetforbindelse, når din router er tæt på dit forbrug.

En god router kan typisk sende et signal ret langt. Alligevel kan det være svært for routeren at sende signalet igennem mange tykke vægge. I et hjem med mange rum, kan det derfor være nødvendigt at have flere routere. Du bør undgå at placere din router i køkkenet eller på badeværelset, da metal, spejle og mikrobølger kan forstyrre routerens signal. Selvom det også kan være fristende at gemme routeren i et skab, bør du ikke gøre dette. Skabslågen forhindrer nemlig signalet fra routeren. Derudover er det også vigtigt, at der ikke er rod eller store genstande omkring din router. Routeren har brug for god plads omkring sig for at kunne sende et stærkt signal ud. 

Hvordan logger jeg på min router?

Når du skal logge på din router for at få adgang til indstillingerne, kræver det, at du kender din routers IP-adresse. Ofte står IP-adressen i dokumentationen til din router eller på en etiket på routeren. Hvis det ikke er tilfældet, kan du selv finde frem til routerens IP-adresse. Det gør du på følgende måde: På en Windows computer: 1. Start din Command prompt 2. Indtast ipconfig 3. Routerens IP-adresse står ud for Default Gateway. På en Mac computer: 1. Start Systemindstillinger 2. Gå til Netværk  Avanceret 3. Under TCP/IP finder du IP-adressen ud for router.

Når du har fundet IP-adressen, åbner du en browser, indtaster IP-adressen og trykker Enter. Herefter vil du blive bedt om et brugernavn og et password, som du også kan finde i dokumentationen til på routeren. Alternativt er brugernavnet typisk ”admin”, og passwordet er ”admin”, ”password” eller ”default”. Når du har indtastet disse oplysninger, er du logget på din router og har adgang til routerens indstillinger.

De forskellige routertyper

Vælg mellem 4 af de bedste router typer

Wi-Fi 6:

Wi-Fi 6 er den nyeste standard indenfor trådløst internet. Med Wi-Fi 6 får du en hurtigere hastighed på dit internet, et mere stabilt internet og en bedre dækning. Derudover giver Wi-Fi 6 dig mulighed for at have endnu flere enheder tilkoblet internettet på samme tid, uden at det påvirker hastigheden eller stabiliteten. Men for at du kan få glæde af alle fordelene ved Wi-Fi 6, kræver det, at du anskaffer dig en router, der understøtter Wi-Fi 6.

5G-router:

5G er den nyeste standard inden for mobilt netværk og er så småt begyndt at blive tilgængelig i Danmark. Med 5G får du et lynhurtigt og stabilt mobilt netværk uden forsinkelser. Samtidig er det med 5G muligt for mange brugere at være på internettet på samme tid, uden at det påvirker hastigheden. For at dine enheder i hjemmet kan blive koblet på 5G, skal du anskaffe dig en 5G-router, der understøtter det nye lynhurtige 5G-netværk. De traditionelle routere kan nemlig ikke klare de høje 5G-hastigheder. Fordelen ved 5G og en trådløs 5G-router er, at dit internet ikke er bundet til din adresse. Du har mulighed for at tage det med dig, når du er på farten.

4G-router:

I dag er 4G stadig den mest udbredte standard af mobilt netværk i Danmark. Hvis du ønsker at bruge 4G, som mobilt netværk i dit hjem, skal du have en 4G-router, der understøtter 4G-signalet. På den måde får du mulighed for at koble alle dine enheder i hjemmet til dit mobile 4G-netværk. Samtidig kan du nyde godt af den store fordel ved den trådløse router og det mobile netværk; det er flytbart, så du altid kan tage det med dig.

Mesh-router:

Hvis det er vigtigt for dig med en stærk og stabil internetforbindelse i hele dit hjem, så er en mesh-router er godt valg. Mesh netværk er en af de nyeste udviklinger af trådløse netværk. Det består af flere små routere, som arbejder sammen trådløst. De små routere sørger for, at du har flere kilder til dit internet rundt omkring i dit hjem. Det smarte ved mesh netværk er, at alle de små routere fungerer som hovedenheder og har samme stærke signal. På den måde er du sikret en hurtig og stabil internetforbindelse i alle hjemmets kroge og hjørner.

Hvad er en trådløs router og et mobilt bredbånd?

En trådløs router giver dig mulighed for at koble alle dine enheder i hjemmet til internettet på samme tid uden kabler. Den trådløse router udsender nemlig internetforbindelsen trådløst, så du kan koble din computer, mobil og tablet direkte på det trådløse internet. Typisk vælger de fleste i dag en trådløs router, så de slipper for alle kablerne.

Mobilt bredbånd er en internetløsning, som gør det muligt for dig at tage dit internet med dig overalt. Med mobilt bredbånd kan du derfor nemt tage dit internet med dig i sommerhus, på campingferie, eller hvis du skal med offentlig transport. Ved hjælp af en router, der understøtter mobilt bredbånd, kan du også bruge dit mobile bredbånd som internetforbindelse i dit hjem.

Du tilslutter din router til det mobile netværk med et simkort. Herefter sørger routeren for at gøre dit mobile netværk tilgængeligt for dine enheder

FAQ for Routere

Hvad er en router? Se mere

Routeren er en lille boks, som er ansvarlig for at dele internettet, så det er tilgængeligt for flere enheder på samme tid. Derudover sørger routeren for, at dit internet og din enhed taler sammen ved at formidle alle informationer mellem internettet og din enhed.

Hvilken router skal jeg vælge? Se mere

Dit valg af router bør afhænge af dine krav til din internetforbindelse. Når du vælger en router, bør du overveje følgende: Hvor mange enheder skal der kobles på dit internet? Hvad bruger du dit internet til? Hvor stort et areal skal dit internet dække?

Hvordan tilslutter man en router? Se mere

Tilslut dit netværkskabel til din routers WAN/Internetport. Den anden ende af netværkskablet sættes i hjemmets vægstik til netværket eller i din fiberboks. Til sidst tilslutter du strømforsyning til både routeren og en stikkontakt i hjemmet.

Hvad er en trådløs router? Se mere

En trådløs router giver dig mulighed for at koble alle din enheder til internettet uden kabler. Den trådløse router udsender nemlig internetsignalet trådløst.

Hvordan logger jeg på min router? Se mere

Når du skal logge på din router, skal du åbne en browser og indtaste din routers IP-adresse. Du skal herefter indtaste dit brugernavn og password, som vil give dig adgang til din routers indstillinger.

Hvad er en mesh-router? Se mere

En mesh-router består en række små routere, som du kan placere forskellige steder i dit hjem. På den måde er du sikret en hurtig og stabil internetforbindelse i hele dit hjem. Mesh-routeren er derfor et oplagt valg, hvis du bor i et stort hus med mange rum.

Hvad er forskellen på en router og et modem? Se mere

Et modem sørger for, at du har forbindelse til din internetudbyders netværk. Du kan derfor ikke tilgå dit internet uden et modem. Routeren kobles til internettet igennem dit modem og er ansvarlig for at gøre internetforbindelsen tilgængelig for flere enheder på samme tid.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper har over 6 års erfaring med at arbejde med bredbånd, internet, fibernet og mobilt bredbånd.