Mobilt bredbånd

Mobil bredbånd TIL HJEMMET eller PÅ FARTEN

TIL HJEMMET
PÅ FARTEN

Angiv søgekriterier

min. 1 GB
1 GB+500 GB

Valgmuligheder:
 
 
 


Sådan tjener TjekBredbånd pengeSøger bredbånd til dig...- FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE NÅR DU SKAL BESTILLE MOBILT BREDBÅND -HVAD ER MOBILT BREDBÅND?

Er du i tvivl om hvad mobilt bredbånd er og kunne du godt tænke dig at blive klogere på mobilt bredånd, så kan du læse om det her.

MOBILT BREDBÅND USB

Du kan få mobilt bredbånd forbindelse via USB, læs mere om hvordan det foregår her.

ULEMPER VED MOBILT BREDBÅND

Mobilt bredbånd kan i mange tilfælde være en god løsning, men der kan være ulemper ved at vælge netop denne form for forbindelse.

HVOR MANGE GIGABYTE HAR JEG BRUG FOR?

Med internet via mobilt bredbånd spiller dit dataforbrug en stor rolle. Læs mere om hvor mange gigabyte du har brug for her.

MOBILT BREDBÅND ROUTER

En nyere forbindelsesmulighed for mobilt bredbånd er via en speciel router. Bliv klogere på denne forbindelse her

ER ALMINDELIGT BREDBÅND ELLER FIBERNET BEDRE TIL MIG?

I nogle tilfælde er mobilt bredbånd ikke den bedste løsning. Læs mere om hvornår almindeligt bredbånd eller fibernet kan være en bedre løsning.

OVERVEJELSER INDEN DU VÆLGER MOBILT BREDBÅND

Overvejer du at vælge mobilt bredbånd, så er her nogle overvejelser du bør gøre dig, så du vælger en forbindelse der passer til dit behov.

ER MOBILT BREDBÅND BILLIGST?

I nogle tilfælde kan mobilt bredbånd være den billigste måde at komme på internettet. Læs mere om hvornår mobilt bredbånd er billigst her.

HVAD ER FREMTIDENS INTERNETFORBINDELSE?

Internetforbindelser og mobilt bredbånd har forandret sig meget. Inden for få år lanceres 5G nettet, der forventes at forandre vores forbrug.

MOBILT BREDBÅND SIMKORT

En form for mobilt bredbånd forbindelse er med et simkort. Læs mere om det her.

FORDELE VED MOBILT BREDBÅND?

Læs mere om hvilke unikke fordele der kan være ved at vælge en internetforbindelse gennem mobilt bredbånd.

HVORDAN SÆTTER MAN MOBILT BREDBÅND OP?

Er du i tvivl om hvordan du sætter mobilt bredbånd op? Læs her hvor nemt det er at komme online med dit mobile bredbånd.


Mobilt bredbånd
Mobilt internet
Bedste mobile bredbåndHVAD ER MOBILT BREDBÅND?

Med et mobilt bredbånd får du trådløst internet fra et mobilt netværk via simkort. Den specielle router, gør det muligt at få mobilt bredbånd alle i hele danmark. Opret trådløst forbindelse til internettet fra flere enheder til det mobile netværk. Mobilt bredbånd er både nemmere at installere og bedre pris end normalt bredbånd.  

Mobilt bredbånd er en nem og fleksibel måde at få forbindelse til internettet. I modsætning til en almindelig bredbåndsforbindelse, så kræver mobilt bredbånd ikke nogen tilkobling i hjemmet, derfor kan du få forbindelse både indendørs og udendørs, uanset hvor langt væk hjemmefra du er. Dermed får du en fleksibilitet, som du ikke kan få med en almindelig bredbåndsforbindelse, der kun vil fungere på en enkelt adresse.

Med mobilt bredbånd vil du via mobilsignaler få adgang til internettet og tilkoblingen kan foregå på flere måder. En af de mest udbredte tilkoblingsmetoder er via et usb stik (også kaldet usb-dongle), som kan sættes i computeren og giver internetforbindelse. Det kan også være via et simkort, som du kender det fra dit mobilabonnement.

I dag er det efterhånden standard, at langt de fleste mobilabonnementer inkluderer en vis mængde data. Dit dataforbrug via mobilabonnement fungerer teknisk set på samme måde som mobilt bredbånd via simkort, dog giver et mobilt bredbånd via simkort ikke mulighed for at ringe op og sende sms-beskeder.

En fordel ved mobilt bredbånd på simkort kan være, at det er nemt at bruge i f.eks. en iPad, tablet eller en anden mobil enhed. Det kræver blot at du aktiverer dit simkort, følger vejledningen og så vil du opleve en oftest stabil og hurtig internetforbindelse på din mobile enhed.

Desuden er der også mulighed for at benytte en speciel mobilt bredbånd router, som etablerer forbindelse til det mobile netværk via simkortet. Routeren gør det muligt at få adgang til det mobile bredbånd fra flere enheder på en gang, samt at oprette en trådløs forbindelse til internettet.

Forbindelsen er i dag via 3G eller 4G nettet, men inden for få år vil 5G nettet blive udbredt i Danmark og gøre mobile dataforbindelser op til 100 gange hurtigere.

Hvad er mobilt bredbånd?

Et mobilt bredbånd er et SIM-kort kun beregnet til dataforbrug, som bliver tilsluttet til en router. Det betyder, at det fungerer som almindeligt bredbånd, men du får internettet fra 4G, ligesom din mobil. Find mere her.

Hvor mange GB mobilt bredbånd?

Ved mobilt bredbånd er der et loft over, hvor meget data du har til rpdighed. Det er altid muligt at tilkøbe ekstra GB. Det er muligt at vælge fra 3 GB til ubegrænset GB. Du kan finde de forskellige abonnementer her.

Hvilket mobilt bredbånd skal jeg vælge?

Dette afhænger af dit behov. Hvis du streamer vil vi anbefalde min. 100 GB, men hvis du blot sender mails og laver Google søgninger vil 5 GB være nok. 

Hvorfor skal jeg vælge mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er oplagt til dig som:

  • Har sommerhus
  • Bor alene
  • Har Ipad
  • Har lejlighed i udlandet


MOBILT BREDBÅND USB

Mobilt bredbånd med USB dongle er nok den mest udbredte metode af mobilt bredbånd. Du modtager et kompakt USB-stik du tilkobler din computer for at få adgang til nettet. Installationsprocessen er nem og foregår ved at du indsætter donglen i computeren usb-indgang og herefter er det blot at følge vejledningen på skærmen.

Det er værd at lægge mærke til om du skal betale ekstra for at få fremsendt donglen, om der opkræves et lejetillæg eller om den medfølger gratis, når du tegner et abonnement på mobilt bredbånd.

HVOR MANGE GIGABYTE HAR JEG BRUG FOR?

Betydningen af dit dataforbrug er den mest markante forskel på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd eller fibernet. Med en almindelig bredbåndsforbindelse er der intet loft over, hvor meget data du må bruge, men ved mobilt bredbånd gælder det for de fleste abonnementers vedkommende, at du har et loft over datamængden.

Bruger du mere data end inkluderet i prisen, kan du risikere, at det bliver en dyr fornøjelse. Priserne for overforbrug svinger fra udbyder til udbyder, derfor bør du tage med i overvejelserne, hvor meget et eventuelt overforbrug koster pr. gigabyte.

Hvor meget data du har brug for afhænger af, hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du blot skal tjekke mails og læse nyheder, så vil du ikke bruge store datamængder. Ønsker du derimod at bruge mobilt bredbånd til at streame film eller video over nettet, så forbruger dette ganske meget data. Hvis du ønsker at streame video i høj kvalitet, så forudsætter dette også en forbindelse med en høj hastighed for at afviklingen kan ske glidende.

Billigste mobile bredbånd

OVERVEJELSER NÅR DU VÆLGER MOBILT BREDBÅND

Mange steder i landet er dækningen på mobilt bredbånd lige så god eller bedre end det almindelige bredbånd. Enkelte steder i Danmark kan den almindelige bredbåndsforbindelse være så dårlig, at det kan betale sig at undersøge hvorvidt mobilt bredbånd ligefrem kunne fungere som en bedre primær internetforbindelse.

I større husstande kan der være mange personer om at benytte samme trådløse netværk på en gang, dette kan medføre at almindeligt bredbånd kun kan levere en dårlig internetforbindelse. I sådan et tilfælde kan det være rart at have mobilt bredbånd man kan slutte til, som en nødløsning.

Mobilt bredbånd kan for nogle være en godt alternativ til almindeligt bredbånd, men i nogle enkelte tilfælde er det ikke tilstrækkeligt. En forskel på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd er, at det mobile bredbånd har en højere ping-hastighed. I normalt brug kender vi ping hastighed som det korte stykke tid der går før nettet reagerer, når du klikker på et link. Ping er en betegnelse for, hvor hurtigt internettet ‘svarer tilbage’, dvs. hvor lang tid der går fra man sender et signal til en server og til man modtager signal retur.

Hvor ping hastigheden med mobilt bredbånd i dag er lidt langsommere end almindeligt bredbånd, så kan dette tænkes at forandre sig med 5G. Men som det ser ud i dag, så betyder det at mobilt bredbånd ikke er optimalt til eksempelvis online gaming, hvor der kan kræves lynhurtige reaktioner.Mobilt WI-FI

ER MOBILT BREDBÅND BILLIGST?

Hvis dit internetforbrug er ganske begrænset og du ikke har brug for store datamængder, så kan det være en fordel at få et abonnement på mobilt bredbånd. Bruger du blot nettet til at tjekke mail og læse nyheder, så kan du slippe afsted med et ganske lille data-abonnement, hvilket du kan få fra 49 kr/mdr og opefter.

Almindeligt bredbånd har typisk et prisniveau startende omkring 199 kr/mdr, derfor er der mange penge at spare, hvis du kan nøjes med et mobilt bredbåndsabonnement med en lav forbrugsgrænse.

Har du behov for at bruge nettet til at streame video, så bruger dette en del data, derfor vil et mobilt bredbånd abonnement med lavt dataforbrug ofte være utilstrækkelig til denne slags.

MOBILT BREDBÅND SIMKORT

Har du en iPad eller en tablet du gerne vil have på nettet, så er mobilt bredbånd via simkort den oplagte løsning til dig. Put kortet i din enhed, aktiver det og følg vejledningen.
Der findes også nogle enkelte bærbare computere, som har mulighed for at benytte et simkort til at få adgang til internettet. Det er dog de færreste computere, der har mulighed for dette, derfor er en USB-dongle et langt mere udbredte valg til en computer.

MOBILE BREDBÅND AMGIVES I GB, FORDI DER ER ET LOFT FOR FORBRUGET

Når det mobile bredbånd angives i GB, er det fordi, du, når du vælger det mobile bredbånd som internetløsning, ikke bare kan bruge løs af internettet, til du segner. Du kan bruge løs af internettet indenfor den ramme, du sammen med din udbyder selv har været med til at sætte, eftersom du selv har været med til at vælge dit specifikke abonnement. Det er svært at sige meget mere om, hvorvidt det er en fordel eller en ulempe, at internettet regnes sådan, når du vælger dette abonnement – sådan er det bare. Og synes du, at det er fint, kan det være en rigtig god ide at vælge det mobile bredbånd og i samme ombæring få gavn af nogle af de andre fordele, der er forbundet med det mobile bredbånd – særligt fleksibiliteten, der unægteligt er en faktor, der trækker rigtig meget op, når du vælger løsningen i form af det mobile bredbånd.MED ET MOBILT BREDBÅND KAN DU TILKØBE FLERE GB I DE MÅNEDER, HVOR DU BRUGER EKSTRA DATA

Da det jo kan være svært at forudsige sit forbrug, og da ens forbrug godt kan variere en del fra en måned til den næste, er det ikke altid, at man har brug for præcis lige mange GB i sit månedlige abonnement. Alligevel kan et mobilt bredbånd med loft over dataforbruget i nogle tilfælde være den helt rigtige løsning, fordi du kan tilkøbe mere data i de måneder, hvor dit forbrug er højt, og så bare bruge det almindelige abonnement i de måneder, hvor du har et lavere forbrug. Det vil sige, at har du oftest et meget lavt forbrug, og er der kun få måneder, hvor du bruger ekstra data, så kan et abonnement på mobilt bredbånd faktisk godt være et godt valg for dig. For i de måneder, hvor dit forbrug er lavt, slipper du jo så også for at betale for mere internet, end hvad der er inkluderet i din pakke, og dermed betaler du altså ikke for mere, end du bruger.BRUG DIT EGET MOBILE BREDBÅND PÅ OFFENTLIGE STEDER OG CAFÉER

Af grundene skitseret i ovenstående afsnit kan det være virkelig smart at have sit eget internet med, hvis man gerne vil sidde og bruge nettet på en café eller på et bibliotek. Her kan du nemlig arbejde i samme stemning som den almene cafébruger, men uden at skulle løbe de risici, der kan være forbundet med at bruge caféens mere eller mindre offentlige netværk. Har du dit eget trådløse internet med, kan du bruge denne mere sikre forbindelse, men uden at mærke forskel på selve din oplevelse af at sidde på en café og surfe på nettet. Har du et andet netværk derhjemme, kan det være en tanke værd at overveje at købe et mindre mobilt bredbåndsabonnement for netop at have det til situationer som den her skitserede, hvor du ønsker at sidde med din computer og arbejde på en café, men hvor du naturligvis stadig ønsker at føle dig sikker og føle dig fri til også at logge ind på diverse internetsider, hvor du bruger private koder – om det så er netbank, e-boks eller hvad end, det måtte være.DU KAN BRUGE MOBILT BREDBÅND SOM ET SUPPLEMENT TIL DIT ØVRIGE INTERNETFORBRUG

Alt efter, hvad du ønsker af dit internet, kan du enten vælge det mobile bredbånd som din fulde internetløsning eller som et supplement til en anden type abonnement, du vil have. Måske har du en stationær forbindelse i hjemmet, som du ønsker at supplere med muligheden for nu og da at gå på nettet uden for hjemmets fire vægge, og så er det helt oplagt med et abonnement på mobilt bredbånd. I dette tilfælde er det dog sandsynligvis en mindre pakke, du har brug for, fordi det ikke er et internet, som du bruger kontinuerligt, men nærmere et internet, som du kun bruger som supplement til dit almindelige internet. Du kan også vælge at gå med den anden løsning, hvor du vælger det mobile bredbånd som din eneste løsning, når vi taler internet. Gør du det, skal du sandsynligvis have fat i en stor pakke med rigtig mange GB data inkluderet – men igen kommer det naturligvis an på dit specifikke behov og dit forbrug af data.

mobilt dukanbrugesupplement.jpgBILLIGT MOBILT BREDBÅND

Ønsker du at finde et billigt mobilt bredbånd, er du kommet til det rette sted. Vores site eksisterer nemlig for hele tiden at vide, hvilke abonnementer der findes på markedet, og hvilke priser de står til, så du med hjælp fra vores site kan finde det bedste abonnement til lige dig. Det er derfor, at vi har samlet det hele i én oversigt her på siden, hvor du kan få et overblik over hele markedet, alle de løsninger, der findes, og hvilke priser et billigt mobil bredbånd står til. Ved at tjekke oversigten her på vores side i stedet for at gå ind og tjekke priser og abonnementer på hjemmesiderne fra hver enkelt udbyder kan du spare en del tid. Ligeledes kan du hurtigt finde ud af, om et abonnement, der måske umiddelbart lyder billigt, er billigt set i forhold til det generelle marked. Her finder du nemlig hurtigt ud af, hvilket prisleje vi taler, når vi taler om priser på mobile bredbånd – og du ved dermed hurtigt, hvor meget det er rimeligt at betale for et billigt mobil internet. Vi håber naturligvis, at du kommer til at betragte os som din ’partner in crime’, når du skal kende til markedets priser indenfor såvel billigt mobilt bredbånd som stationært – eller ’almindeligt’ – bredbånd og fibernet. Vi har oversigter over alle løsninger indenfor internet på hele markedet, hvad det koster, og hvilke løsninger der findes. Læg det derfor trygt i vores hænder at undersøge alle de ’kedelige’ ting og samle alle informationerne på ét sted. Det er nemlig netop det, vi gør – alt sammen for at gøre det så hurtigt og let som muligt for dig at kunne tage de rette valg i forhold til, hvilke abonnementer der er de bedste for dig. Du skal bare gå op i toppen af siden og vælge et billigt mobilt bredbånd som passer dine behov. Mobilt bredbånd med fri data

Som det fremgår ovenfor er der mange fordele og ulemper med mobilt bredbånd. Når man taler om internet og mobilt bredbånd til mobilen, computeren eller tabletten, så beskrives det i GB og Mbit/s. Mbit/s beskriver hvor hurtig upload- og download-forbindelsen er. Det er med andre ord den hastighed, som det mobile bredbånd har. GB er modsat mængden af data, som det mobile bredbånd bruger. Det er GB som står på alle mobil abonnementer inden man erhverver sig et abonnement. Der findes mange forskellige typer af abonnementer, hvor der er forskellige mængde mobildata på. Når man har mobilt bredbånd med fri data har man ubegrænset forbrug af data - både i indland og udland. Det vil sige, at der ikke er nogen begrænsning på, hvor meget man kan gå på nettet på sin mobile enhed, uden at hastigheden nedsættes. Mobilt bredbånd med fri data er derfor en fordel, hvis man bruger sin enhed meget i hverdagen.Trådløst Bredbånd 

Trådløst bredbrånd er en betegnelse for internet opkobling, som kan bruges uden ledning. Det vil altså sige, at det betegner alt lige fra wifi til SIM-kort. Ofte er trådløst bredbånd ikke noget man forbinder med SIM-kort eller USB-sticks, men disse enheder går også ind under denne kategori. SIM-kortet er det, som forbinder vores smartphones med internettet og gør det muligt for vores enheder at hente mobildata. 

Der er flere måder, at hente trådløst bredbånd og deraf mobildata på. Det afhænger af hvilken enhed og tilgang til nettet enheden har, hvilken måde dataen bliver hentet ned på. En smartphone bruger traditionelt et SIM-kort, hvor modsat en trådløst compuper enten går på nettet via wifi og derved en router eller et USB-stick. USB-sticks kan bruges som en mulighed at gå på nettet på, når der intet wifi er tilgængeligt i nærheden. Trådløst bredbånd bliver målt i 3G eller 4G, hvor 4G er den seneste generation.Mobilt bredbånd uden binding

Mobilt bredbånd eller trådløst bredbånd, som det også kaldes, kan fås i mange afstøbninger og tilknyttes stort set alle abonnementer, der kan tegnes nu til dags. Der er mange forskellige typer abonnementer, som tilbyder forskellige mængder af mobilt bredsbåndsdata, og med forskellige bindinger. 


Mobilt bredbånd uden binding betyder, at man  ikke binder sig til en fast periode med det abonnementer, man vælger at erhverve sig. Ofte når man køber et abonnement til en mobil eller andet, vil der være en bindingsperiode. En bindingsperiode betyder, at man som kunde er tvunget til at betale ind til abonnementet i en aftalt periode. Med mobilt bredbånd uden binding er det dog ikke sagen. Her kan man frit melde sig ud og stoppe betalingen, når man ikke ønsker servicen længere. Flere og flere abonnementsudbydere er begyndt at tilbyde Mobilt bredbånd uden binding til deres kunder.Mobil bredbånd fri data

Mobil bredbånd distancerer sig fra det bredbånd, som vi ellers kender ved, at routeren til det mobile bredbånd ikke har en tilkoblet forbindelse, da den i stedet indeholder et simkort, som forbinder til det mobile netværk. Det er fortsat en trådløs løsning, som muliggør det, at flere personer i husstanden kan streame, game eller surfe løs på en og samme tid. Det lyder som en god løsning ikke? Men måske kan løsningen blive endnu bedre, da du ovenikøbet kan tilegne dig fri data. Mobilt bredbånd fri data er for dig, som ikke vil gå på kompromis med internettets kvalitet og samtidig vil være i stand til at bruge dataen ufortrødent. I mange husstande kan det være, at du er underlagt en bestemt udbyder. Det kan du fuldstændig undgå, såfremt du ikke er interesseret i den pågældende udbyder på baggrund af pris, hastighed eller noget helt tredje. Med mobilt bredbånd fri data kan du sno dig udenom, indsætte dit simkort i routeren og forbruge løs.s Derudover er fremkomsten af 5G på trapperne, og du kan forvente et netværk, som bliver 100 gange hurtigere end nutidens 4G. Derfor er det med rette, at folk kalder mobilt bredbånd for fremtidens bredbånd. Her på siden har vi samlet en lang række af de udbydere, som tilbyder mobilt bredbånd, og det eneste du skal er at vælge den løsning, som passer bedst til dig og dit forbrug. Du kan skelne imellem om, dit mobile bredbånd skal være til hjemmet eller på farten, og du kan såmænd også specificere dine præferencer i forhold til oprettelse, EU data, binding, router og underholdningstjenester. Vi har overblikket, du har valget.Mobilt bredbånd priser

TjekBredbånd har gjort alt det hårde arbejde for dig, når det kommer til mobilt bredbånd priser. Vi har nemlig undersøgt markedet på forhånd og fundet alle priserne fra de forskellige udbydere af mobilt bredbånd i Danmark. Vi sørger for altid at holde vores database løbende opdateret, så du altid kan se de 100 % aktuelle mobilt bredbånd priser - så du kan træffe den bedst mulige og bedst informerede beslutning, når du skal vælge nyt mobilt bredbånd.

Udover at sammenligne mobilt bredbånd priser kan du også sammenligne udbyderne på kriterier såsom data, bindingsperiode og oprettelsespris. Det er dog som regel prisen som er afgørende for de fleste, hvorfor det også er denne vi har mest fokus på at sammenligne på. Det kan nemlig sagtens være, at du finder to eller flere abonnementer på mobilt bredbånd som indeholder samme mængde data eller samme hastighed, men det eneste, der adskiller sig er prisen - og derfor er det en utrolig vigtig faktor at holde øje med. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis bare man holder lidt øje med de forskellige mobil bredbånd priser.ULEMPER VED MOBILT BREDBÅND

I nogle tilfælde er mobilt bredbånd ikke den oplagte løsning. Langt de fleste udbydere har et loft over det tilladte dataforbrug, derfor er det ikke nødvendigvis en god løsning, hvis du har et data-tungt forbrug, hvor du eksempelvis streamer meget tv/film.

Spiller du online spil, der kræver en hurtig reaktion, så vil du opleve at mobilt bredbånd har en langsommere ping-hastighed end almindeligt bredbånd, hvilket kan være generende for spiloplevelsen.

Har du et stort dataforbrug, vil du opleve at prisen på mobilt bredbånd kan være højere end ved andre bredbåndsløsninger. Langt de fleste abonnementsløsninger har et loft over deres dataforbrug, derfor vil et dataforbrug med plads til et stort forbrug betyde et højere månedlig pris.

For en månedlig pris på 299 kr/mdr kan du købe ubegrænset mobilt bredbånd gennem udbyderen Net1. Denne bredbåndsudbyder tilbyder mobilt bredbånd fri forbrug til nogenlunde samme prisniveau som mange fibernet abonnementer.

Med et mobilt bredbånd på USB dongle kan du kun komme på nettet med en enhed ad gangen, derfor er det ikke en funktionel løsning for dig, der søger en internetadgang for hele familien. I så fald vil en løsning med mobilt bredbånd via en router være en bedre løsning.

MOBILT BREDBÅND ROUTER

Mobilt bredbånd via en router er en nyere mulighed og kan minde om almindelig bredbånd. Forskellen er dog, at den mobilt bredbånd router ikke har en kablet forbindelse, i stedet indsættes et simkort som forbinder til det mobile netværk.

Mobilt bredbånd router fungerer som et trådløst netværk og gør det muligt at dele forbindelsen mellem flere personer på en gang. Er der mange personer i en husstand, så kan de dele forbindelse og behøver kun at tegne et enkelt abonnement.

Routeren til mobilt bredbånd skal kunne benytte simkort til at etablere internetforbindelse, derfor er den anderledes end de routere der normalt benyttes til almindeligt bredbånd. Mange udbydere tilbyder dog lån eller leje af mobilt bredbånd router.

ALMINDELIGT BREDBÅND ELLER FIBERNET?

Er formålet at få en internetforbindelse i hjemmet til brug på flere enheder samtidig, så vil mobilt bredbånd i mange tilfælde ikke være den bedste løsning. Her vil almindeligt bredbånd være en billigere og mere stabil løsning. Har du sågar mulighed for at få fibernet forbindelse, hvor du bor, så kan du overveje om den forøgede hastighed retfærdiggør den ofte større abonnementspris.

I modsætning til mobilt bredbånd, så er almindeligt bredbånd eller fibernet ikke transportabelt, og er derfor ikke en funktionel løsning, hvis du ønsker at tage internettet med væk fra hjemmets vante rammer.

Ser man bort fra den ofte begrænsede mængde data, der følger med et mobilt bredbåndsabonnement, så kan en anden udslagsgivende faktor være, at man benytter forbindelsen til online gaming. Nogle typer af online gaming kræver lynhurtige reaktioner og her kan den langsommere ping-hastighed være en hindring.

HVAD ER FREMTIDENS INTERNETFORBINDELSE?

I dag begynder flere og flere at bruge mobilt bredbånd i hjemmet som den primære internetforbindelse. I takt med at denne efterspørgsel stiger, så kan prisen på mobilt bredbånd også forventes at falde.

Udviklingen rykker sig konstant, hvor 3G nettet indtil for nogle år siden var standard, så er 4G i dag den udbredte standard. Tilkomsten af 4G netværk rykkede grænserne for hvad man kunne med en mobiltelefon, og betød en tidobling af hastigheden fra den tidligere 3G netværk.

Omkring år 2020 spås næste generation (5G) af det mobile bredbånd at være klar til at blive taget i brug. Udbredelsen vil tage lidt tid, men hastigheden på 5G netværket forventes at være op imod 100 gange hurtigere end nutidens 4G forbindelse. Derfor bliver det spændende at se, hvorledes 5G kommer til at forandre vores forbrug.

Et begreb man støder på igen og igen i denne debat er “internet of things”, som er en bred betegnelse for internetforbundne enheder og elektroniske hverdagsgenstande i hjemmet. Det handler grundlæggende om dataopsamling og om intelligentliggørelsen af disse hverdagsobjekter. Det kunne eksempelvis være tracking af fødevarer i køleskabet, hvilket kan forandre måden hvorpå sundhedsvæsenet arbejder med kost og diæt.

FORDELE VED MOBILT BREDBÅND?

Mobilt bredbånd er en god løsning, hvis du søger noget mobilt, der giver dig mulighed for at komme på nettet overalt. Mobilt bredbånd går gennem luften, derfor vil hastigheden også variere med vind og vejr, men du vil til gengæld ikke opleve langvarige kabelbrud, som der nogle gange kan ske på faste bredbåndsforbindelser.

Hvis du ofte er i sommerhus, kolonihave eller på forretningsrejse i Danmark, så kan det være en stor fordel at samle sin internetforbindelse gennem et abonnement på mobilt bredbånd.

Du kan købe et abonnement på mobilt bredbånd fri forbrug til 299 kr/mdr, med dette abonnement er du sikker på aldrig at løbe tør for data, og du vil kunne streame løs overalt i Danmark. Skal du uden for de danske grænser, bør du dog ikke benytte dit mobile bredbånd, da der vil blive tillagt dyre udlandstakster.Mobilt bredbånd

HVORDAN SÆTTER MAN MOBILT BREDBÅND OP?

Opsætningen af det mobile bredbånd afhænger af hvilken form for mobilt bredbånd du har bestilt. Fælles de forskellige forbindelser er, at du skaber forbindelsen via et simkort. Generelt kan man sige at opsætning af mobilt bredbånd ikke er specielt vanskeligt og internetudbyderen vil give dig en vejledning, der hjælper dig igennem processen.

Skal du bruge det mobile bredbånd til eksempelvis en iPad, tablet eller en lignende form for enhed, så indsættes simkortet blot på normal vis og aktiveres, hvorefter du kan tilgå internettet.

Skal du tilgå internettet via en computer, skal du typisk bruge en såkaldt USB-dongle, hvori simkortet placeres og leverer adgang til nettet. Der findes dog enkelte computere med mulighed for direkte indsætning af simkortet.

Sidste mulighed er mobilt bredbånd via en router. Denne form for router er forskellig fra den slags man normalt møder med almindeligt bredbånd, da der skal være mulighed for at etablere forbindelse via et simkort og ikke via en kablet forbindelse. Langt de fleste udbydere af mobilt bredbånd tilbyder dog at udleje denne form for router for et ekstra gebyr.

Fordele ved mobilt bredbånd

DET MOBILE INTERNET ER DEN FLEKSIBLE LØSNING

Dét, du får, når du vælger det mobile bredbånd, og som du ikke får, når du vælger andre typer af bredbånd, det er i særlig grad fleksibilitet. Det kan man simpelthen ikke komme uden om. Det er en yderst fleksibel oplevelse at kunne logge på sit eget net hvor som helst og når som helst uden nogen dikkedarer. Det er smart i en grad, man nærmest kun kender til, hvis man selv har prøvet det. Det er nemlig særligt på dette parameter – fleksibiliteten – at det mobile internet skiller sig ud. Og her kan det altså noget, som de andre typer af internet ikke kan. Så er du til fleksibilitet og til at kunne bruge nettet på devices som din computer og din tablet hvor som helst, så behøver du ikke at lede længere. Du er nemlig kommet til det rigtige sted – en oversigt over alle de typer af mobile bredbånd, der findes på markedet, og de typer af abonnementer, der er at vælge imellem. Du har fundet den type internet i form af den løsning, der er den helt rette for dig, og så er der bare tilbage at kigge de forskellige konkrete løsninger igennem og så vælge den konkrete pakke, der lige passer til dig. Og her er der i den grad noget forskelligt at vælge imellem – der er nemlig mange udbydere på markedet, og mange af udbyderne tilbyder løsninger i mange forskellige størrelser. Her taler vi altså størrelser målt i GB per måned og ikke Mbit per sekund. Hvordan størrelsen på et abonnement regnes anderledes ud, når vi taler mobilt bredbånd, end den gør, når vi taler stationært bredbånd eller fibernet, vil du kunne læse mere om lige nedenfor.MÅNEDLIGT INTERNET, DER MÅLES I DATA

Når et internetabonnement angives i GB, fortæller det, hvor meget data der er inkluderet i abonnementet. Det betyder så også, at man ikke frit kan bruge alt det internet, man har lyst til, når man vælger et sådant abonnement. Der er nemlig et loft for forbruget, og det er i realiteten dette loft, de X antal GB angiver. Har du brugt de GB, der er inkluderet i abonnementet, har du altså opbrugt abonnementet for en given måned så at sige. Dog vil du hos de fleste udbydere have mulighed for at tilkøbe mere internet i løbet af måneden, hvis du har opbrugt de GB data, du ellers havde til rådighed. Du kommer altså sandsynligvis ikke til at stå helt fortabt tilbage, hvis du pludselig står og akut mangler mere internet.

mobilt månedligtinternetdata.jpgMÅNEDLIGT INTERNET, DER MÅLES I MBIT PER SEKUND

I modsætning til de abonnementer, hvor internettet er angivet som en størrelse målt i data, typisk i form af GB, findes der også de abonnementer, der angives som en størrelse målt i Mbit per sekund. Abonnementer angivet på denne måde er typisk internetabonnementer, der går via bredbånds- eller fibernetforbindelser. Disse abonnementer måles i hastighed per sekund, simpelthen fordi denne information er den vigtigste viden, man skal have om det givne abonnement, da der ikke er noget loft for, hvor meget internet man via et sådant abonnement må forbruge i løbet af en måned. Det er altså en forskel, du skal være opmærksom på, da den også gør, at du ikke én til én kan sammenligne et mobilt bredbåndsabonnement og et internetabonnement, der går via de stationære bredbånd eller fibernettet. Man skal altså lige ændre sine tænkemåder en smule og tænke internet på både den ene og den anden måde for at kunne sammenligne de to forskellige typer løsninger. De opererer nemlig ud fra to forskellige logikker, kan man sige.DE 2 LOGIKKER: HVOR HURTIGT INTERNET VIL DU HAVE, ELLER HVOR MEGET INTERNET VIL DU HAVE?

Hvor det stationære bredbånd og fibernettet typisk spørger dig ”Hvor hurtigt internet vil du have?”, og du så vælger det bedst mulige abonnement ud fra dit svar, kan man sige, at det mobile bredbånd spørger dig ”Hvor meget internet vil du have?”. For at kunne give et fyldestgørende svar på spørgsmålene stillet under de to forskellige logikker, er det altså to helt forskellige ting, du skal vide om dit eget forbrug. Skal du svare på spørgsmålet, der er relevant for det stationære bredbånd og fibernettet, skal du være bevidst om, hvor hurtigt et internet du ønsker dig lige her og nu, hver eneste gang du sætter dig ned for at bruge din computer. For at kunne give et tilsvarende svar på spørgsmålet, der er relevant for det mobile bredbånd, skal du vide noget om, hvor meget du bruger internettet løbende i løbet af en hel måned, altså hvor højt dit forbrug er i data – hvor ’tungt’ et forbrug du har.

mobilt detologikker.jpgDU SKAL KENDE DIT MÅNEDLIGE FORBRUG I GB FOR AT KUNNE VÆLGE DEN RETTE LØSNING

Skal du vælge det abonnement indenfor verdenen af mobile bredbåndsløsninger, der er det rette abonnement for dig, skal du meget gerne vide lidt om, hvor meget data du bruger per måned – altså hvor mange GB data du forbruger. Bruger du rigtig mange data, skal du nemlig have et abonnement med rigtig mange data inkluderet, og bruger du få data, kan du nøjes med et lavere abonnement. Det er i denne forbindelse ret vigtigt, at du ved, hvor meget du forbruger, så du ikke hverken kommer til at tegne et for ’stort’ eller et for ’lille’ abonnement. Og hvor der, når det kommer til andre internetløsninger, måske ikke er helt lige så store besparelser at komme efter, kan der altså virkelig være penge at spare ved at vælge det helt rigtige abonnement, når vi taler mobilt bredbånd. Der er nemlig rigtig mange pakker at vælge imellem og af samme grund også mange forskellige priser i spil.TJEKKER DU VORES SITE UD, HAR DU AL DEN INFORMATION, DU SKAL BRUGE

Vi er ret stolte af vores side. Og det er der naturligvis gode grunde til. Men skal vi sige det lidt kort, er vi stolte af siden af den grund, at hvis du tjekker den ud, ved du lige så meget om, hvad der sker på markedet for mobilt internet, som hvis du sad og tjekkede alle de forskellige udbyderes sider ud. Du kan altså få den samme information serveret lige her samlet på ét sted, som du ville kunne finde ved at klikke en masse rundt på måske et sted mellem fem og ti forskellige sider, og hvor du på disse sider sandsynligvis også skulle klikke dig en smule rundt for at finde de svar, du leder efter. Det er oplagt og en stor fordel at have det hele samlet ét sted. Klikker du rundt på først den ene side og så den anden, er der en hel masse informationer, du hele tiden skal sidde og huske på, for at du reelt kan sammenligne de forskellige abonnementer. Det slipper du for, når du bruger vores site, hvor alt er samlet.

mobilt tjekkerduvoressiteud.jpgTrådløst bredbånd

Leder du efter trådløst bredbånd til hjemmet? Så er det mobile bredbånd måske løsningen for dig. Mobilt bredbånd - som også kaldes trådløst bredbånd - er den type internet, som du kan tage med på farten. Trådløst bredbånd fungerer nemlig via et USB-stik, en router eller et SIM-kort, som kan sættes i din smartphone, din tablet eller din bærbare computer, og du kan derfor have dit trådløse internet med dig overalt.

Forskellen på trådløst bredbånd og almindeligt bredbånd er, at det almindelige bredbånd kommer via et stik i væggen hjemme hos dig selv. Med almindeligt bredbånd kan du lave WiFi i dit hjem, men du har ikke mulighed for at tage det med dig, når du går. Det trådløse bredbånd, derimod, kan du tage med dig på rejsen, i toget eller hvor end du nu skal hen. Trådløst bredbånd fungerer desuden også i hjemmet, og er et godt alternativ til dig, der bor et sted, hvor der endnu ikke er gravet ud til en almindelig bredbåndsforbindelse.

Hvis du leder efter billigt trådløst bredbånd, er du havnet det helt rigtige sted. Vi sammenligner nemlig alle de udbydere på markedet, som tilbyder trådløst bredbånd til hjemmet. Du kan altså med god samvittighed starte din søgning efter det billigste trådløs bredbånd lige her hos TjekBredbånd.Mobilt internet

Mobilt internet er som internet, som du kan tage med på farten. Mobil internet kan bruges på forskellige platforme blandt andet din computer, smartphone eller tablet. Der er forskellige måder at få mobilt internet, og det kommer an på din enhed, hvilken måde enheden modtager det mobile internet på. Mobil internet fungerer ved at internettet henter mobildata ned på din enhed og forbinder dig til nettet. 

En smartphone eller tablet vil typisk modtage det mobile internet via et SIM-kort, der henter dataen ned på enheden. Din computer - stationær eller bærbar - kan få mobilt internet via en router eller et USB-stick. 

Hastigheden på mobildata bliver beskrevet i 3G og 4G, hvor 4G er den seneste generation af mobilt internet. 4G har langt de fleste nu til dags, og typisk vil en 4G hastighed være på 17-70 Mbit/s download og 4-45 Mbit/s upload. Der er derfor tale om hurtig adgang til nettet med mobil internet.Billigste mobil bredbånd

Hos TjekBredbånd får du det billigste mobil bredbånd, og dermed forbindelse til internettet, på en nem og fleksibel måde. Dette billigste mobil bredbånd består af et SIM-kort kun beregnet til dataforbrug, som bliver tilsluttet til en router. Det betyder, at det fungerer som almindeligt bredbånd, men du får internettet fra 4G, ligesom din mobil. Det er nemt og bekvemt, og især oplagt til dig som har et sommerhus, hvor der mangler at blive installeret internet - her er dette en nem løsning. Det er også relevant hvis du bor alene, og ikke ønsker at bruge flere penge på et internetabonnement hver måned. Derudover er det oplagt hvis du har en iPad, da du dermed kan benytte bredbåndet via den. Ydermere kan den benyttes, hvis man har en feriebolig i udlandet og kun skal bruge internet de få hvor man tager ned i syden på ferie og skal bruge det i den sammenhæng.Mobilbredbånd

Her får du svaret på hvad mobilbredbånd er for en størrelse; mobilbredbånd er en nem måde at få forbindelse til internettet. Som kontrast til den velkendte bredbåndsforbindelse, så kræver mobilbredbånd ikke nogen tilkobling i hjemmet, hvorfor du både kan få forbindelse til internettet indendørs og udendørs, uanset hvor langt væk hjemmefra du befinder dig. Dette betyder, at du får fleksibilitet, som du ikke kan få med en almindelig bredbåndsforbindelse, der kun fungere på en bestemt adresse og i en bestemt rækkevidde. Konceptet bag mobilbredbånd er at du via signaler fra mobilen får adgang til internettet, og tilkoblingen kan derfor foregå på flere måder. En af de mest udbredte tilkoblingsmetoder er at oprette forbindelse gennem et USB-kabel, som kan sættes i computeren og giver internetforbindelse. Det kan også være ved hjælp af et SIM-kort, som du kender fra et mobilabonnement. Fordelen ved mobilt bredbånd via et SIM-kort er at det er nemt at bruge i eksempelvis en iPad, tablet eller via en anden enhed. Det eneste det kræver er aktivering af dit SIM-kort, efterfulgt af en letforståelig vejledning og så har du stabil og hurtig internetforbindelse på din enhed, hvad enten det er computer eller mobil.

WiFi - Internet - Bredbånd - Mobilt bredbånd - Fibernet - Fiber bredbånd


Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser