Mobilt bredbånd

Sammenlign og find det billigste abonnement på mobile bredbånd


Angiv søgekriterier
Data
Alle GBValgmuligheder:

  Gratis oprettelse
 
 
 
 

- FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE NÅR DU SKAL BESTILLE MOBILT BREDBÅND -HVAD ER MOBILT BREDBÅND?

Er du i tvivl om hvad mobilt bredbånd er og kunne du godt tænke dig at blive klogere på mobilt bredånd, så kan du læse om det her.

MOBILT BREDBÅND USB

Du kan få mobilt bredbånd forbindelse via USB, læs mere om hvordan det foregår her.

ULEMPER VED MOBILT BREDBÅND

Mobilt bredbånd kan i mange tilfælde være en god løsning, men der kan være ulemper ved at vælge netop denne form for forbindelse.

HVOR MANGE GIGABYTE HAR JEG BRUG FOR?

Med internet via mobilt bredbånd spiller dit dataforbrug en stor rolle. Læs mere om hvor mange gigabyte du har brug for her.

MOBILT BREDBÅND ROUTER

En nyere forbindelsesmulighed for mobilt bredbånd er via en speciel router. Bliv klogere på denne forbindelse her

ER ALMINDELIGT BREDBÅND ELLER FIBERNET BEDRE TIL MIG?

I nogle tilfælde er mobilt bredbånd ikke den bedste løsning. Læs mere om hvornår almindeligt bredbånd eller fibernet kan være en bedre løsning.

OVERVEJELSER INDEN DU VÆLGER MOBILT BREDBÅND

Overvejer du at vælge mobilt bredbånd, så er her nogle overvejelser du bør gøre dig, så du vælger en forbindelse der passer til dit behov.

ER MOBILT BREDBÅND BILLIGST?

I nogle tilfælde kan mobilt bredbånd være den billigste måde at komme på internettet. Læs mere om hvornår mobilt bredbånd er billigst her.

HVAD ER FREMTIDENS INTERNETFORBINDELSE?

Internetforbindelser og mobilt bredbånd har forandret sig meget. Inden for få år lanceres 5G nettet, der forventes at forandre vores forbrug.

MOBILT BREDBÅND SIMKORT

En form for mobilt bredbånd forbindelse er med et simkort. Læs mere om det her.

FORDELE VED MOBILT BREDBÅND?

Læs mere om hvilke unikke fordele der kan være ved at vælge en internetforbindelse gennem mobilt bredbånd.

HVORDAN SÆTTER MAN MOBILT BREDBÅND OP?

Er du i tvivl om hvordan du sætter mobilt bredbånd op? Læs her hvor nemt det er at komme online med dit mobile bredbånd.


Mobilt bredbånd
Mobilt internet
Bedste mobile bredbåndHVAD ER MOBILT BREDBÅND?

Mobilt bredbånd er en nem og fleksibel måde at få forbindelse til internettet. I modsætning til en almindelig bredbåndsforbindelse, så kræver mobilt bredbånd ikke nogen tilkobling i hjemmet, derfor kan du få forbindelse både indendørs og udendørs, uanset hvor langt væk hjemmefra du er. Dermed får du en fleksibilitet, som du ikke kan få med en almindelig bredbåndsforbindelse, der kun vil fungere på en enkelt adresse.

Med mobilt bredbånd vil du via mobilsignaler få adgang til internettet og tilkoblingen kan foregå på flere måder. En af de mest udbredte tilkoblingsmetoder er via et usb stik (også kaldet usb-dongle), som kan sættes i computeren og giver internetforbindelse. Det kan også være via et simkort, som du kender det fra dit mobilabonnement.

I dag er det efterhånden standard, at langt de fleste mobilabonnementer inkluderer en vis mængde data. Dit dataforbrug via mobilabonnement fungerer teknisk set på samme måde som mobilt bredbånd via simkort, dog giver et mobilt bredbånd via simkort ikke mulighed for at ringe op og sende sms-beskeder.

En fordel ved mobilt bredbånd på simkort kan være, at det er nemt at bruge i f.eks. en iPad, tablet eller en anden mobil enhed. Det kræver blot at du aktiverer dit simkort, følger vejledningen og så vil du opleve en oftest stabil og hurtig internetforbindelse på din mobile enhed.

Desuden er der også mulighed for at benytte en speciel mobilt bredbånd router, som etablerer forbindelse til det mobile netværk via simkortet. Routeren gør det muligt at få adgang til det mobile bredbånd fra flere enheder på en gang, samt at oprette en trådløs forbindelse til internettet.

Forbindelsen er i dag via 3G eller 4G nettet, men inden for få år vil 5G nettet blive udbredt i Danmark og gøre mobile dataforbindelser op til 100 gange hurtigere.

MOBILT BREDBÅND USB

Mobilt bredbånd med USB dongle er nok den mest udbredte metode af mobilt bredbånd. Du modtager et kompakt USB-stik du tilkobler din computer for at få adgang til nettet. Installationsprocessen er nem og foregår ved at du indsætter donglen i computeren usb-indgang og herefter er det blot at følge vejledningen på skærmen.

Det er værd at lægge mærke til om du skal betale ekstra for at få fremsendt donglen, om der opkræves et lejetillæg eller om den medfølger gratis, når du tegner et abonnement på mobilt bredbånd.

HVOR MANGE GIGABYTE HAR JEG BRUG FOR?

Betydningen af dit dataforbrug er den mest markante forskel på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd eller fibernet. Med en almindelig bredbåndsforbindelse er der intet loft over, hvor meget data du må bruge, men ved mobilt bredbånd gælder det for de fleste abonnementers vedkommende, at du har et loft over datamængden.

Bruger du mere data end inkluderet i prisen, kan du risikere, at det bliver en dyr fornøjelse. Priserne for overforbrug svinger fra udbyder til udbyder, derfor bør du tage med i overvejelserne, hvor meget et eventuelt overforbrug koster pr. gigabyte.

Hvor meget data du har brug for afhænger af, hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du blot skal tjekke mails og læse nyheder, så vil du ikke bruge store datamængder. Ønsker du derimod at bruge mobilt bredbånd til at streame film eller video over nettet, så forbruger dette ganske meget data. Hvis du ønsker at streame video i høj kvalitet, så forudsætter dette også en forbindelse med en høj hastighed for at afviklingen kan ske glidende.

Billigste mobile bredbånd

OVERVEJELSER NÅR DU VÆLGER MOBILT BREDBÅND

Mange steder i landet er dækningen på mobilt bredbånd lige så god eller bedre end det almindelige bredbånd. Enkelte steder i Danmark kan den almindelige bredbåndsforbindelse være så dårlig, at det kan betale sig at undersøge hvorvidt mobilt bredbånd ligefrem kunne fungere som en bedre primær internetforbindelse.

Mobilt bredbånd yousee dækningskort
Mobilt bredbånd tdc dækningskort
Mobilt bredbånd telmore dækningskort
Mobilt bredbånd telia dækningskort
Mobilt bredbånd telenor dækningskort

I større husstande kan der være mange personer om at benytte samme trådløse netværk på en gang, dette kan medføre at almindeligt bredbånd kun kan levere en dårlig internetforbindelse. I sådan et tilfælde kan det være rart at have mobilt bredbånd man kan slutte til, som en nødløsning.

Mobilt bredbånd kan for nogle være en godt alternativ til almindelig bredbånd, men i nogle enkelte tilfælde er det ikke tilstrækkeligt. En forskel på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd er, at det mobile bredbånd har en højere ping-hastighed. I normalt brug kender vi ping hastighed som det korte stykke tid der går før nettet reagerer, når du klikker på et link. Ping er en betegnelse for, hvor hurtigt internettet ‘svarer tilbage’, dvs. hvor lang tid der går fra man sender et signal til en server og til man modtager signal retur.

Hvor ping hastigheden med mobilt bredbånd i dag er lidt langsommere end almindeligt bredbånd, så kan dette tænkes at forandre sig med 5G. Men som det ser ud i dag, så betyder det at mobilt bredbånd ikke er optimalt til eksempelvis online gaming, hvor der kan kræves lynhurtige reaktioner.

Mobilt WI-FI

ER MOBILT BREDBÅND BILLIGST?

Hvis dit internetforbrug er ganske begrænset og du ikke har brug for store datamængder, så kan det være en fordel at få et abonnement på mobilt bredbånd. Bruger du blot nettet til at tjekke mail og læse nyheder, så kan du slippe afsted med et ganske lille data-abonnement, hvilket du kan få fra 49 kr/mdr og opefter.

Almindeligt bredbånd har typisk et prisniveau startende omkring 199 kr/mdr, derfor er der mange penge at spare, hvis du kan nøjes med et mobilt bredbåndsabonnement med en lav forbrugsgrænse.

Har du behov for at bruge nettet til at streame video, så bruger dette en del data, derfor vil et mobilt bredbånd abonnement med lavt dataforbrug ofte være utilstrækkelig til denne slags.

MOBILT BREDBÅND SIMKORT

Har du en iPad eller en tablet du gerne vil have på nettet, så er mobilt bredbånd via simkort den oplagte løsning til dig. Put kortet i din enhed, aktiver det og følg vejledningen.
Der findes også nogle enkelte bærbare computere, som har mulighed for at benytte et simkort til at få adgang til internettet. Det er dog de færreste computere, der har mulighed for dette, derfor er en USB-dongle et langt mere udbredte valg til en computer.

MOBILE BREDBÅND AMGIVES I GB, FORDI DER ER ET LOFT FOR FORBRUGET

Når det mobile bredbånd angives i GB, er det fordi, du, når du vælger det mobile bredbånd som internetløsning, ikke bare kan bruge løs af internettet, til du segner. Du kan bruge løs af internettet indenfor den ramme, du sammen med din udbyder selv har været med til at sætte, eftersom du selv har været med til at vælge dit specifikke abonnement. Det er svært at sige meget mere om, hvorvidt det er en fordel eller en ulempe, at internettet regnes sådan, når du vælger dette abonnement – sådan er det bare. Og synes du, at det er fint, kan det være en rigtig god ide at vælge det mobile bredbånd og i samme ombæring få gavn af nogle af de andre fordele, der er forbundet med det mobile bredbånd – særligt fleksibiliteten, der unægteligt er en faktor, der trækker rigtig meget op, når du vælger løsningen i form af det mobile bredbånd.MED ET MOBILT BREDBÅND KAN DU TILKØBE FLERE GB I DE MÅNEDER, HVOR DU BRUGER EKSTRA DATA

Da det jo kan være svært at forudsige sit forbrug, og da ens forbrug godt kan variere en del fra en måned til den næste, er det ikke altid, at man har brug for præcis lige mange GB i sit månedlige abonnement. Alligevel kan et mobilt bredbånd med loft over dataforbruget i nogle tilfælde være den helt rigtige løsning, fordi du kan tilkøbe mere data i de måneder, hvor dit forbrug er højt, og så bare bruge det almindelige abonnement i de måneder, hvor du har et lavere forbrug. Det vil sige, at har du oftest et meget lavt forbrug, og er der kun få måneder, hvor du bruger ekstra data, så kan et abonnement på mobilt bredbånd faktisk godt være et godt valg for dig. For i de måneder, hvor dit forbrug er lavt, slipper du jo så også for at betale for mere internet, end hvad der er inkluderet i din pakke, og dermed betaler du altså ikke for mere, end du bruger.DU KAN VÆRE UDSAT, NÅR DU DELER IP-ADRESSE MED ANDRE PÅ OFFENTLIGE INTERNETFORBINDELSER

Måske ved du godt, at folk, der er på det samme trådløse netværk på for eksempel et offentligt sted som en café, alle sammen tildeles den samme IP-adresse. Går du på nettet med din computer på caféen lige nede om hjørnet fra din opgang, deler du altså sandsynligvis IP-adresse med en hel masse andre – forudsat at der altså er andre gæster i caféen. Dette gør dig mere udsat for potentielt at komme til at dele oplysninger om, hvad du laver på nettet, med vildt fremmede mennesker uden hverken at have lyst til det eller vide noget om, at du gør det – modsat hvis du sad på din egen, private forbindelse. Det gælder i helt særlig grad, hvis du kan logge på netværket uden at skulle gøre brug af nogen som helst kode.BRUG DIT EGET MOBILE BREDBÅND PÅ OFFENTLIGE STEDER OG CAFÉER

Af grundene skitseret i ovenstående afsnit kan det være virkelig smart at have sit eget internet med, hvis man gerne vil sidde og bruge nettet på en café eller på et bibliotek. Her kan du nemlig arbejde i samme stemning som den almene cafébruger, men uden at skulle løbe de risici, der kan være forbundet med at bruge caféens mere eller mindre offentlige netværk. Har du dit eget trådløse internet med, kan du bruge denne mere sikre forbindelse, men uden at mærke forskel på selve din oplevelse af at sidde på en café og surfe på nettet. Har du et andet netværk derhjemme, kan det være en tanke værd at overveje at købe et mindre mobilt bredbåndsabonnement for netop at have det til situationer som den her skitserede, hvor du ønsker at sidde med din computer og arbejde på en café, men hvor du naturligvis stadig ønsker at føle dig sikker og føle dig fri til også at logge ind på diverse internetsider, hvor du bruger private koder – om det så er netbank, e-boks eller hvad end, det måtte være.DU KAN BRUGE MOBILT BREDBÅND SOM ET SUPPLEMENT TIL DIT ØVRIGE INTERNETFORBRUG

Alt efter, hvad du ønsker af dit internet, kan du enten vælge det mobile bredbånd som din fulde internetløsning eller som et supplement til en anden type abonnement, du vil have. Måske har du en stationær forbindelse i hjemmet, som du ønsker at supplere med muligheden for nu og da at gå på nettet uden for hjemmets fire vægge, og så er det helt oplagt med et abonnement på mobilt bredbånd. I dette tilfælde er det dog sandsynligvis en mindre pakke, du har brug for, fordi det ikke er et internet, som du bruger kontinuerligt, men nærmere et internet, som du kun bruger som supplement til dit almindelige internet. Du kan også vælge at gå med den anden løsning, hvor du vælger det mobile bredbånd som din eneste løsning, når vi taler internet. Gør du det, skal du sandsynligvis have fat i en stor pakke med rigtig mange GB data inkluderet – men igen kommer det naturligvis an på dit specifikke behov og dit forbrug af data.

mobilt dukanbrugesupplement.jpgDER ER PENGE AT SPARE VED AT SE DE FORSKELLIGE ABONNEMENTER IGENNEM

I og med at der er mange forskellige udbydere, der tilbyder mobilt bredbånd, er der også mange spillere på markedet. Det gør, at der er et vist niveau af konkurrence på markedet, og det er en god ting for en potentiel bruger som dig. Det gør nemlig, at de forskellige udbydere ofte føler, at de skal gå et skridt længere for at få dig som en ny kunde. Og der ved vi alle sammen godt, at der er mange af os, der er yderst prisbevidste, og at prisen ofte bliver det, som det står og falder på, når vi skal tage en beslutning om, hvorvidt vi ønsker at vælge den ene eller den anden løsning. Fordi der er så meget konkurrence på markedet, er det derfor også sådan, at udbyderne er interesserede i at have deres produkter stående til de bedst mulige priser. For sådan er det bare: De mest attraktive varer på supermarkedets hylder bliver taget ned af hylderne først, og det at være den mest attraktive vare hænger ofte sammen med prisen.

mobilt dererpengeatspare.jpgDU KAN SAGTENS SPARE PENGE

Som allerede nævnt er det relativt nemt at finde et billigt mobilt bredbånd, fordi der er så skarp en konkurrencementalitet på markedet. Og det er jo altid rart at finde et godt og billigt tilbud – det er det naturligvis også, når vi taler mobilt bredbånd. Grunden til, at det er særligt smart at finde en billig pris på sådan noget som internet, er, at det kører på abonnement. Det vil altså sige, at er der penge at spare, så er der penge at spare hver eneste måned. Du kender sikkert det, at du lægger alle dine forskellige månedlige abonnementer sammen, og lige pludselig har det hobet sig op til noget af en pris, som du altså betaler hver eneste måned for alle mulige forskellige tjenester, ydelser og abonnementer. Og selvom du nok gerne vil have de abonnementer, du har, og der er gode grunde til, at du har valgt dem, kan du godt en gang imellem gøre dig selv den tjeneste lige at gå ind og se på, om der er nogle af tjenesterne, som du ville kunne få til en bedre pris. Hvad angår nogle tjenester skal du gå ind manuelt og tjekke priserne hos de forskellige udbydere, men med de tjenester, der er nævnt her på vores side, tager det altså ikke mere end et par minutter at skabe sig et hurtigt overblik. Til dette formål har du altid vores side at gå ind på – her finder du nemlig altid de nyeste priser og en opdateret oversigt over alle de forskellige abonnementer, der findes.BILLIGT MOBILT BREDBÅND

Ønsker du at finde et billigt mobilt bredbånd, er du kommet til det rette sted. Vores site eksisterer nemlig for hele tiden at vide, hvilke abonnementer der findes på markedet, og hvilke priser de står til, så du med hjælp fra vores site kan finde det bedste abonnement til lige dig. Det er derfor, at vi har samlet det hele i én oversigt her på siden, hvor du kan få et overblik over hele markedet, alle de løsninger, der findes, og hvilke priser de står til. Ved at tjekke oversigten her på vores side i stedet for at gå ind og tjekke priser og abonnementer på hjemmesiderne fra hver enkelt udbyder kan du spare en del tid. Ligeledes kan du hurtigt finde ud af, om et abonnement, der måske umiddelbart lyder billigt, er billigt set i forhold til det generelle marked. Her finder du nemlig hurtigt ud af, hvilket prisleje vi taler, når vi taler om priser på mobile bredbånd – og du ved dermed hurtigt, hvor meget det er rimeligt at betale for et mobilt internet. Vi håber naturligvis, at du kommer til at betragte os som din ’partner in crime’, når du skal kende til markedets priser indenfor såvel mobilt bredbånd som stationært – eller ’almindeligt’ – bredbånd og fibernet. Vi har oversigter over alle løsninger indenfor internet på hele markedet, hvad det koster, og hvilke løsninger der findes. Læg det derfor trygt i vores hænder at undersøge alle de ’kedelige’ ting og samle alle informationerne på ét sted. Det er nemlig netop det, vi gør – alt sammen for at gøre det så hurtigt og let som muligt for dig at kunne tage de rette valg i forhold til, hvilke abonnementer der er de bedste for dig.ULEMPER VED MOBILT BREDBÅND

I nogle tilfælde er mobilt bredbånd ikke den oplagte løsning. Langt de fleste udbydere har et loft over det tilladte dataforbrug, derfor er det ikke nødvendigvis en god løsning, hvis du har et data-tungt forbrug, hvor du eksempelvis streamer meget tv/film.

Spiller du online spil, der kræver en hurtig reaktion, så vil du opleve at mobilt bredbånd har en langsommere ping-hastighed end almindeligt bredbånd, hvilket kan være generende for spiloplevelsen.

Har du et stort dataforbrug, vil du opleve at prisen på mobilt bredbånd kan være højere end ved andre bredbåndsløsninger. Langt de fleste abonnementsløsninger har et loft over deres dataforbrug, derfor vil et dataforbrug med plads til et stort forbrug betyde et højere månedlig pris.

For en månedlig pris på 299 kr/mdr kan du købe ubegrænset mobilt bredbånd gennem udbyderen Net1. Denne bredbåndsudbyder tilbyder mobilt bredbånd fri forbrug til nogenlunde samme prisniveau som mange fibernet abonnementer.

Med et mobilt bredbånd på USB dongle kan du kun komme på nettet med en enhed ad gangen, derfor er det ikke en funktionel løsning for dig, der søger en internetadgang for hele familien. I så fald vil en løsning med mobilt bredbånd via en router være en bedre løsning.

MOBILT BREDBÅND ROUTER

Mobilt bredbånd via en router er en nyere mulighed og kan minde om almindelig bredbånd. Forskellen er dog, at den mobilt bredbånd router ikke har en kablet forbindelse, i stedet indsættes et simkort som forbinder til det mobile netværk.

Mobilt bredbånd router fungerer som et trådløst netværk og gør det muligt at dele forbindelsen mellem flere personer på en gang. Er der mange personer i en husstand, så kan de dele forbindelse og behøver kun at tegne et enkelt abonnement.

Routeren til mobilt bredbånd skal kunne benytte simkort til at etablere internetforbindelse, derfor er den anderledes end de routere der normalt benyttes til almindeligt bredbånd. Mange udbydere tilbyder dog lån eller leje af mobilt bredbånd router.

ALMINDELIGT BREDBÅND ELLER FIBERNET?

Er formålet at få en internetforbindelse i hjemmet til brug på flere enheder samtidig, så vil mobilt bredbånd i mange tilfælde ikke være den bedste løsning. Her vil almindeligt bredbånd være en billigere og mere stabil løsning. Har du sågar mulighed for at få fibernet forbindelse, hvor du bor, så kan du overveje om den forøgede hastighed retfærdiggør den ofte større abonnementspris.

I modsætning til mobilt bredbånd, så er almindeligt bredbånd eller fibernet ikke transportabelt, og er derfor ikke en funktionel løsning, hvis du ønsker at tage internettet med væk fra hjemmets vante rammer.

Ser man bort fra den ofte begrænsede mængde data, der følger med et mobilt bredbåndsabonnement, så kan en anden udslagsgivende faktor være, at man benytter forbindelsen til online gaming. Nogle typer af online gaming kræver lynhurtige reaktioner og her kan den langsommere ping-hastighed være en hindring.

HVAD ER FREMTIDENS INTERNETFORBINDELSE?

I dag begynder flere og flere at bruge mobilt bredbånd i hjemmet som den primære internetforbindelse. I takt med at denne efterspørgsel stiger, så kan prisen på mobilt bredbånd også forventes at falde.

Udviklingen rykker sig konstant, hvor 3G nettet indtil for nogle år siden var standard, så er 4G i dag den udbredte standard. Tilkomsten af 4G netværk rykkede grænserne for hvad man kunne med en mobiltelefon, og betød en tidobling af hastigheden fra den tidligere 3G netværk.

Omkring år 2020 spås næste generation (5G) af det mobile bredbånd at være klar til at blive taget i brug. Udbredelsen vil tage lidt tid, men hastigheden på 5G netværket forventes at være op imod 100 gange hurtigere end nutidens 4G forbindelse. Derfor bliver det spændende at se, hvorledes 5G kommer til at forandre vores forbrug.

Et begreb man støder på igen og igen i denne debat er “internet of things”, som er en bred betegnelse for internetforbundne enheder og elektroniske hverdagsgenstande i hjemmet. Det handler grundlæggende om dataopsamling og om intelligentliggørelsen af disse hverdagsobjekter. Det kunne eksempelvis være tracking af fødevarer i køleskabet, hvilket kan forandre måden hvorpå sundhedsvæsenet arbejder med kost og diæt.

FORDELE VED MOBILT BREDBÅND?

Mobilt bredbånd er en god løsning, hvis du søger noget mobilt, der giver dig mulighed for at komme på nettet overalt. Mobilt bredbånd går gennem luften, derfor vil hastigheden også variere med vind og vejr, men du vil til gengæld ikke opleve langvarige kabelbrud, som der nogle gange kan ske på faste bredbåndsforbindelser.

Hvis du ofte er i sommerhus, kolonihave eller på forretningsrejse i Danmark, så kan det være en stor fordel at samle sin internetforbindelse gennem et abonnement på mobilt bredbånd.

Du kan købe et abonnement på mobilt bredbånd fri forbrug til 299 kr/mdr, med dette abonnement er du sikker på aldrig at løbe tør for data, og du vil kunne streame løs overalt i Danmark. Skal du uden for de danske grænser, bør du dog ikke benytte dit mobile bredbånd, da der vil blive tillagt dyre udlandstakster.

Mobilt bredbånd

HVORDAN SÆTTER MAN MOBILT BREDBÅND OP?

Opsætningen af det mobile bredbånd afhænger af hvilken form for mobilt bredbånd du har bestilt. Fælles de forskellige forbindelser er, at du skaber forbindelsen via et simkort. Generelt kan man sige at opsætning af mobilt bredbånd ikke er specielt vanskeligt og internetudbyderen vil give dig en vejledning, der hjælper dig igennem processen.

Skal du bruge det mobile bredbånd til eksempelvis en iPad, tablet eller en lignende form for enhed, så indsættes simkortet blot på normal vis og aktiveres, hvorefter du kan tilgå internettet.

Skal du tilgå internettet via en computer, skal du typisk bruge en såkaldt USB-dongle, hvori simkortet placeres og leverer adgang til nettet. Der findes dog enkelte computere med mulighed for direkte indsætning af simkortet.

Sidste mulighed er mobilt bredbånd via en router. Denne form for router er forskellig fra den slags man normalt møder med almindeligt bredbånd, da der skal være mulighed for at etablere forbindelse via et simkort og ikke via en kablet forbindelse. Langt de fleste udbydere af mobilt bredbånd tilbyder dog at udleje denne form for router for et ekstra gebyr.

Fordele ved mobilt bredbånd

DET MOBILE INTERNET ER DEN FLEKSIBLE LØSNING

Dét, du får, når du vælger det mobile bredbånd, og som du ikke får, når du vælger andre typer af bredbånd, det er i særlig grad fleksibilitet. Det kan man simpelthen ikke komme uden om. Det er en yderst fleksibel oplevelse at kunne logge på sit eget net hvor som helst og når som helst uden nogen dikkedarer. Det er smart i en grad, man nærmest kun kender til, hvis man selv har prøvet det. Det er nemlig særligt på dette parameter – fleksibiliteten – at det mobile internet skiller sig ud. Og her kan det altså noget, som de andre typer af internet ikke kan. Så er du til fleksibilitet og til at kunne bruge nettet på devices som din computer og din tablet hvor som helst, så behøver du ikke at lede længere. Du er nemlig kommet til det rigtige sted – en oversigt over alle de typer af mobile bredbånd, der findes på markedet, og de typer af abonnementer, der er at vælge imellem. Du har fundet den type internet i form af den løsning, der er den helt rette for dig, og så er der bare tilbage at kigge de forskellige konkrete løsninger igennem og så vælge den konkrete pakke, der lige passer til dig. Og her er der i den grad noget forskelligt at vælge imellem – der er nemlig mange udbydere på markedet, og mange af udbyderne tilbyder løsninger i mange forskellige størrelser. Her taler vi altså størrelser målt i GB per måned og ikke Mbit per sekund. Hvordan størrelsen på et abonnement regnes anderledes ud, når vi taler mobilt bredbånd, end den gør, når vi taler stationært bredbånd eller fibernet, vil du kunne læse mere om lige nedenfor.MÅNEDLIGT INTERNET, DER MÅLES I DATA

Når et internetabonnement angives i GB, fortæller det, hvor meget data der er inkluderet i abonnementet. Det betyder så også, at man ikke frit kan bruge alt det internet, man har lyst til, når man vælger et sådant abonnement. Der er nemlig et loft for forbruget, og det er i realiteten dette loft, de X antal GB angiver. Har du brugt de GB, der er inkluderet i abonnementet, har du altså opbrugt abonnementet for en given måned så at sige. Dog vil du hos de fleste udbydere have mulighed for at tilkøbe mere internet i løbet af måneden, hvis du har opbrugt de GB data, du ellers havde til rådighed. Du kommer altså sandsynligvis ikke til at stå helt fortabt tilbage, hvis du pludselig står og akut mangler mere internet.

mobilt månedligtinternetdata.jpgMÅNEDLIGT INTERNET, DER MÅLES I MBIT PER SEKUND

I modsætning til de abonnementer, hvor internettet er angivet som en størrelse målt i data, typisk i form af GB, findes der også de abonnementer, der angives som en størrelse målt i Mbit per sekund. Abonnementer angivet på denne måde er typisk internetabonnementer, der går via bredbånds- eller fibernetforbindelser. Disse abonnementer måles i hastighed per sekund, simpelthen fordi denne information er den vigtigste viden, man skal have om det givne abonnement, da der ikke er noget loft for, hvor meget internet man via et sådant abonnement må forbruge i løbet af en måned. Det er altså en forskel, du skal være opmærksom på, da den også gør, at du ikke én til én kan sammenligne et mobilt bredbåndsabonnement og et internetabonnement, der går via de stationære bredbånd eller fibernettet. Man skal altså lige ændre sine tænkemåder en smule og tænke internet på både den ene og den anden måde for at kunne sammenligne de to forskellige typer løsninger. De opererer nemlig ud fra to forskellige logikker, kan man sige.DE 2 LOGIKKER: HVOR HURTIGT INTERNET VIL DU HAVE, ELLER HVOR MEGET INTERNET VIL DU HAVE?

Hvor det stationære bredbånd og fibernettet typisk spørger dig ”Hvor hurtigt internet vil du have?”, og du så vælger det bedst mulige abonnement ud fra dit svar, kan man sige, at det mobile bredbånd spørger dig ”Hvor meget internet vil du have?”. For at kunne give et fyldestgørende svar på spørgsmålene stillet under de to forskellige logikker, er det altså to helt forskellige ting, du skal vide om dit eget forbrug. Skal du svare på spørgsmålet, der er relevant for det stationære bredbånd og fibernettet, skal du være bevidst om, hvor hurtigt et internet du ønsker dig lige her og nu, hver eneste gang du sætter dig ned for at bruge din computer. For at kunne give et tilsvarende svar på spørgsmålet, der er relevant for det mobile bredbånd, skal du vide noget om, hvor meget du bruger internettet løbende i løbet af en hel måned, altså hvor højt dit forbrug er i data – hvor ’tungt’ et forbrug du har.

mobilt detologikker.jpgDU SKAL KENDE DIT MÅNEDLIGE FORBRUG I GB FOR AT KUNNE VÆLGE DEN RETTE LØSNING

Skal du vælge det abonnement indenfor verdenen af mobile bredbåndsløsninger, der er det rette abonnement for dig, skal du meget gerne vide lidt om, hvor meget data du bruger per måned – altså hvor mange GB data du forbruger. Bruger du rigtig mange data, skal du nemlig have et abonnement med rigtig mange data inkluderet, og bruger du få data, kan du nøjes med et lavere abonnement. Det er i denne forbindelse ret vigtigt, at du ved, hvor meget du forbruger, så du ikke hverken kommer til at tegne et for ’stort’ eller et for ’lille’ abonnement. Og hvor der, når det kommer til andre internetløsninger, måske ikke er helt lige så store besparelser at komme efter, kan der altså virkelig være penge at spare ved at vælge det helt rigtige abonnement, når vi taler mobilt bredbånd. Der er nemlig rigtig mange pakker at vælge imellem og af samme grund også mange forskellige priser i spil.I MANGE SAMMENHÆNGE ER MOBILT BREDBÅND RIGTIG GODT TIL DET LAVE FORBRUG

Har du brug for at have internet i fuldstændig ubegrænsede mængder, hvor du kan streame og bruge løs uden at skulle tænke på, at internettet på et tidspunkt vil kunne slippe op, så er det mobile bredbånd typisk ikke noget for dig – netop fordi der er et loft på det mobile bredbånd. Frygter du, at internettet ’løber tør’, hvis du bruger for meget, er det nemlig bedre for dig at vælge den stationære bredbåndsforbindelse eller fibernettet, hvor du kan bruge internettet ubegrænset. Der, hvor det mobile bredbånd i særlig grad er smart, er ofte til det mindre forbrug, som du har lyst til at kunne lægge, hvor og hvornår du har lyst, men hvor du ikke surfer, streamer, down- og uploader i ét væk. Hvis du har et lavt forbrug, og du gerne vil kunne lægge dette forbrug, som du har lyst, er der altså mulighed for at få en rigtig god løsning i form af et billigt mobilt internet.TJEKKER DU VORES SITE UD, HAR DU AL DEN INFORMATION, DU SKAL BRUGE

Vi er ret stolte af vores side. Og det er der naturligvis gode grunde til. Men skal vi sige det lidt kort, er vi stolte af siden af den grund, at hvis du tjekker den ud, ved du lige så meget om, hvad der sker på markedet for mobilt internet, som hvis du sad og tjekkede alle de forskellige udbyderes sider ud. Du kan altså få den samme information serveret lige her samlet på ét sted, som du ville kunne finde ved at klikke en masse rundt på måske et sted mellem fem og ti forskellige sider, og hvor du på disse sider sandsynligvis også skulle klikke dig en smule rundt for at finde de svar, du leder efter. Det er oplagt og en stor fordel at have det hele samlet ét sted. Klikker du rundt på først den ene side og så den anden, er der en hel masse informationer, du hele tiden skal sidde og huske på, for at du reelt kan sammenligne de forskellige abonnementer. Det slipper du for, når du bruger vores site, hvor alt er samlet.

mobilt tjekkerduvoressiteud.jpg

WiFi - Internet - Bredbånd - Mobilt bredbånd - Fibernet - Fiber bredbånd

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser