Angiv søgekriterier
Data
Alle GBValgmuligheder:

  Gratis oprettelse


Mobilt bredbånd

Sammenlign og find det billigste abonnement på mobile bredbånd- FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE NÅR DU SKAL BESTILLE MOBILT BREDBÅND -HVAD ER MOBILT BREDBÅND?

Er du i tvivl om hvad mobilt bredbånd er og kunne du godt tænke dig at blive klogere på mobilt bredånd, så kan du læse om det her.

MOBILT BREDBÅND USB

Du kan få mobilt bredbånd forbindelse via USB, læs mere om hvordan det foregår her.

ULEMPER VED MOBILT BREDBÅND

Mobilt bredbånd kan i mange tilfælde være en god løsning, men der kan være ulemper ved at vælge netop denne form for forbindelse.

HVOR MANGE GIGABYTE HAR JEG BRUG FOR?

Med internet via mobilt bredbånd spiller dit dataforbrug en stor rolle. Læs mere om hvor mange gigabyte du har brug for her.

MOBILT BREDBÅND ROUTER

En nyere forbindelsesmulighed for mobilt bredbånd er via en speciel router. Bliv klogere på denne forbindelse her

ER ALMINDELIGT BREDBÅND ELLER FIBERNET BEDRE TIL MIG?

I nogle tilfælde er mobilt bredbånd ikke den bedste løsning. Læs mere om hvornår almindeligt bredbånd eller fibernet kan være en bedre løsning.

OVERVEJELSER INDEN DU VÆLGER MOBILT BREDBÅND

Overvejer du at vælge mobilt bredbånd, så er her nogle overvejelser du bør gøre dig, så du vælger en forbindelse der passer til dit behov.

ER MOBILT BREDBÅND BILLIGST?

I nogle tilfælde kan mobilt bredbånd være den billigste måde at komme på internettet. Læs mere om hvornår mobilt bredbånd er billigst her.

HVAD ER FREMTIDENS INTERNETFORBINDELSE?

Internetforbindelser og mobilt bredbånd har forandret sig meget. Inden for få år lanceres 5G nettet, der forventes at forandre vores forbrug.

MOBILT BREDBÅND SIMKORT

En form for mobilt bredbånd forbindelse er med et simkort. Læs mere om det her.

FORDELE VED MOBILT BREDBÅND?

Læs mere om hvilke unikke fordele der kan være ved at vælge en internetforbindelse gennem mobilt bredbånd.

HVORDAN SÆTTER MAN MOBILT BREDBÅND OP?

Er du i tvivl om hvordan du sætter mobilt bredbånd op? Læs her hvor nemt det er at komme online med dit mobile bredbånd.


Mobilt bredbånd
Mobilt internet
Bedste mobile bredbåndHVAD ER MOBILT BREDBÅND?


Mobilt bredbånd er en nem og fleksibel måde at få forbindelse til internettet. I modsætning til en almindelig bredbåndsforbindelse, så kræver mobilt bredbånd ikke nogen tilkobling i hjemmet, derfor kan du få forbindelse både indendørs og udendørs, uanset hvor langt væk hjemmefra du er. Dermed får du en fleksibilitet, som du ikke kan få med en almindelig bredbåndsforbindelse, der kun vil fungere på en enkelt adresse.

Med mobilt bredbånd vil du via mobilsignaler få adgang til internettet og tilkoblingen kan foregå på flere måder. En af de mest udbredte tilkoblingsmetoder er via et usb stik (også kaldet usb-dongle), som kan sættes i computeren og giver internetforbindelse. Det kan også være via et simkort, som du kender det fra dit mobilabonnement.

I dag er det efterhånden standard, at langt de fleste mobilabonnementer inkluderer en vis mængde data. Dit dataforbrug via mobilabonnement fungerer teknisk set på samme måde som mobilt bredbånd via simkort, dog giver et mobilt bredbånd via simkort ikke mulighed for at ringe op og sende sms-beskeder.

En fordel ved mobilt bredbånd på simkort kan være, at det er nemt at bruge i f.eks. en iPad, tablet eller en anden mobil enhed. Det kræver blot at du aktiverer dit simkort, følger vejledningen og så vil du opleve en oftest stabil og hurtig internetforbindelse på din mobile enhed.

Desuden er der også mulighed for at benytte en speciel mobilt bredbånd router, som etablerer forbindelse til det mobile netværk via simkortet. Routeren gør det muligt at få adgang til det mobile bredbånd fra flere enheder på en gang, samt at oprette en trådløs forbindelse til internettet.

Forbindelsen er i dag via 3G eller 4G nettet, men inden for få år vil 5G nettet blive udbredt i Danmark og gøre mobile dataforbindelser op til 100 gange hurtigere.

HVOR MANGE GIGABYTE HAR JEG BRUG FOR?


Betydningen af dit dataforbrug er den mest markante forskel på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd eller fibernet. Med en almindelig bredbåndsforbindelse er der intet loft over, hvor meget data du må bruge, men ved mobilt bredbånd gælder det for de fleste abonnementers vedkommende, at du har et loft over datamængden.

Bruger du mere data end inkluderet i prisen, kan du risikere, at det bliver en dyr fornøjelse. Priserne for overforbrug svinger fra udbyder til udbyder, derfor bør du tage med i overvejelserne, hvor meget et eventuelt overforbrug koster pr. gigabyte.

Hvor meget data du har brug for afhænger af, hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du blot skal tjekke mails og læse nyheder, så vil du ikke bruge store datamængder. Ønsker du derimod at bruge mobilt bredbånd til at streame film eller video over nettet, så forbruger dette ganske meget data. Hvis du ønsker at streame video i høj kvalitet, så forudsætter dette også en forbindelse med en høj hastighed for at afviklingen kan ske glidende.

Billigste mobile bredbånd

OVERVEJELSER NÅR DU VÆLGER MOBILT BREDBÅND


Mange steder i landet er dækningen på mobilt bredbånd lige så god eller bedre end det almindelige bredbånd. Enkelte steder i Danmark kan den almindelige bredbåndsforbindelse være så dårlig, at det kan betale sig at undersøge hvorvidt mobilt bredbånd ligefrem kunne fungere som en bedre primær internetforbindelse.

Mobilt bredbånd yousee dækningskort
Mobilt bredbånd tdc dækningskort
Mobilt bredbånd telmore dækningskort
Mobilt bredbånd telia dækningskort
Mobilt bredbånd telenor dækningskort

I større husstande kan der være mange personer om at benytte samme trådløse netværk på en gang, dette kan medføre at almindeligt bredbånd kun kan levere en dårlig internetforbindelse. I sådan et tilfælde kan det være rart at have mobilt bredbånd man kan slutte til, som en nødløsning.

Mobilt bredbånd kan for nogle være en godt alternativ til almindelig bredbånd, men i nogle enkelte tilfælde er det ikke tilstrækkeligt. En forskel på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd er, at det mobile bredbånd har en højere ping-hastighed. I normalt brug kender vi ping hastighed som det korte stykke tid der går før nettet reagerer, når du klikker på et link. Ping er en betegnelse for, hvor hurtigt internettet ‘svarer tilbage’, dvs. hvor lang tid der går fra man sender et signal til en server og til man modtager signal retur.

Hvor ping hastigheden med mobilt bredbånd i dag er lidt langsommere end almindeligt bredbånd, så kan dette tænkes at forandre sig med 5G. Men som det ser ud i dag, så betyder det at mobilt bredbånd ikke er optimalt til eksempelvis online gaming, hvor der kan kræves lynhurtige reaktioner.

Mobilt WI-FI

ER MOBILT BREDBÅND BILLIGST?


Hvis dit internetforbrug er ganske begrænset og du ikke har brug for store datamængder, så kan det være en fordel at få et abonnement på mobilt bredbånd. Bruger du blot nettet til at tjekke mail og læse nyheder, så kan du slippe afsted med et ganske lille data-abonnement, hvilket du kan få fra 49 kr/mdr og opefter.

Almindeligt bredbånd har typisk et prisniveau startende omkring 199 kr/mdr, derfor er der mange penge at spare, hvis du kan nøjes med et mobilt bredbåndsabonnement med en lav forbrugsgrænse.

Har du behov for at bruge nettet til at streame video, så bruger dette en del data, derfor vil et mobilt bredbånd abonnement med lavt dataforbrug ofte være utilstrækkelig til denne slags.

MOBILT BREDBÅND SIMKORT


Har du en iPad eller en tablet du gerne vil have på nettet, så er mobilt bredbånd via simkort den oplagte løsning til dig. Put kortet i din enhed, aktiver det og følg vejledningen.
Der findes også nogle enkelte bærbare computere, som har mulighed for at benytte et simkort til at få adgang til internettet. Det er dog de færreste computere, der har mulighed for dette, derfor er en USB-dongle et langt mere udbredte valg til en computer.

MOBILT BREDBÅND USB


Mobilt bredbånd med USB dongle er nok den mest udbredte metode af mobilt bredbånd. Du modtager et kompakt USB-stik du tilkobler din computer for at få adgang til nettet. Installationsprocessen er nem og foregår ved at du indsætter donglen i computeren usb-indgang og herefter er det blot at følge vejledningen på skærmen.

Det er værd at lægge mærke til om du skal betale ekstra for at få fremsendt donglen, om der opkræves et lejetillæg eller om den medfølger gratis, når du tegner et abonnement på mobilt bredbånd.

MOBILT BREDBÅND ROUTER


Mobilt bredbånd via en router er en nyere mulighed og kan minde om almindelig bredbånd. Forskellen er dog, at den mobilt bredbånd router ikke har en kablet forbindelse, i stedet indsættes et simkort som forbinder til det mobile netværk.

Mobilt bredbånd router fungerer som et trådløst netværk og gør det muligt at dele forbindelsen mellem flere personer på en gang. Er der mange personer i en husstand, så kan de dele forbindelse og behøver kun at tegne et enkelt abonnement.

Routeren til mobilt bredbånd skal kunne benytte simkort til at etablere internetforbindelse, derfor er den anderledes end de routere der normalt benyttes til almindeligt bredbånd. Mange udbydere tilbyder dog lån eller leje af mobilt bredbånd router.

FORDELE VED MOBILT BREDBÅND?


Mobilt bredbånd er en god løsning, hvis du søger noget mobilt, der giver dig mulighed for at komme på nettet overalt. Mobilt bredbånd går gennem luften, derfor vil hastigheden også variere med vind og vejr, men du vil til gengæld ikke opleve langvarige kabelbrud, som der nogle gange kan ske på faste bredbåndsforbindelser.

Hvis du ofte er i sommerhus, kolonihave eller på forretningsrejse i Danmark, så kan det være en stor fordel at samle sin internetforbindelse gennem et abonnement på mobilt bredbånd.

Du kan købe et abonnement på mobilt bredbånd fri forbrug til 299 kr/mdr, med dette abonnement er du sikker på aldrig at løbe tør for data, og du vil kunne streame løs overalt i Danmark. Skal du uden for de danske grænser, bør du dog ikke benytte dit mobile bredbånd, da der vil blive tillagt dyre udlandstakster.

Mobilt bredbånd

ULEMPER VED MOBILT BREDBÅND


I nogle tilfælde er mobilt bredbånd ikke den oplagte løsning. Langt de fleste udbydere har et loft over det tilladte dataforbrug, derfor er det ikke nødvendigvis en god løsning, hvis du har et data-tungt forbrug, hvor du eksempelvis streamer meget tv/film.

Spiller du online spil, der kræver en hurtig reaktion, så vil du opleve at mobilt bredbånd har en langsommere ping-hastighed end almindeligt bredbånd, hvilket kan være generende for spiloplevelsen.

Har du et stort dataforbrug, vil du opleve at prisen på mobilt bredbånd kan være højere end ved andre bredbåndsløsninger. Langt de fleste abonnementsløsninger har et loft over deres dataforbrug, derfor vil et dataforbrug med plads til et stort forbrug betyde et højere månedlig pris.

For en månedlig pris på 299 kr/mdr kan du købe ubegrænset mobilt bredbånd gennem udbyderen Net1. Denne bredbåndsudbyder tilbyder mobilt bredbånd fri forbrug til nogenlunde samme prisniveau som mange fibernet abonnementer.

Med et mobilt bredbånd på USB dongle kan du kun komme på nettet med en enhed ad gangen, derfor er det ikke en funktionel løsning for dig, der søger en internetadgang for hele familien. I så fald vil en løsning med mobilt bredbånd via en router være en bedre løsning.

ALMINDELIGT BREDBÅND ELLER FIBERNET?


Er formålet at få en internetforbindelse i hjemmet til brug på flere enheder samtidig, så vil mobilt bredbånd i mange tilfælde ikke være den bedste løsning. Her vil almindeligt bredbånd være en billigere og mere stabil løsning. Har du sågar mulighed for at få fibernet forbindelse, hvor du bor, så kan du overveje om den forøgede hastighed retfærdiggør den ofte større abonnementspris.

I modsætning til mobilt bredbånd, så er almindeligt bredbånd eller fibernet ikke transportabelt, og er derfor ikke en funktionel løsning, hvis du ønsker at tage internettet med væk fra hjemmets vante rammer.

Ser man bort fra den ofte begrænsede mængde data, der følger med et mobilt bredbåndsabonnement, så kan en anden udslagsgivende faktor være, at man benytter forbindelsen til online gaming. Nogle typer af online gaming kræver lynhurtige reaktioner og her kan den langsommere ping-hastighed være en hindring.

HVAD ER FREMTIDENS INTERNETFORBINDELSE?


I dag begynder flere og flere at bruge mobilt bredbånd i hjemmet som den primære internetforbindelse. I takt med at denne efterspørgsel stiger, så kan prisen på mobilt bredbånd også forventes at falde.

Udviklingen rykker sig konstant, hvor 3G nettet indtil for nogle år siden var standard, så er 4G i dag den udbredte standard. Tilkomsten af 4G netværk rykkede grænserne for hvad man kunne med en mobiltelefon, og betød en tidobling af hastigheden fra den tidligere 3G netværk.

Omkring år 2020 spås næste generation (5G) af det mobile bredbånd at være klar til at blive taget i brug. Udbredelsen vil tage lidt tid, men hastigheden på 5G netværket forventes at være op imod 100 gange hurtigere end nutidens 4G forbindelse. Derfor bliver det spændende at se, hvorledes 5G kommer til at forandre vores forbrug.

Et begreb man støder på igen og igen i denne debat er “internet of things”, som er en bred betegnelse for internetforbundne enheder og elektroniske hverdagsgenstande i hjemmet. Det handler grundlæggende om dataopsamling og om intelligentliggørelsen af disse hverdagsobjekter. Det kunne eksempelvis være tracking af fødevarer i køleskabet, hvilket kan forandre måden hvorpå sundhedsvæsenet arbejder med kost og diæt.

Fordele ved mobilt bredbånd

HVORDAN SÆTTER MAN MOBILT BREDBÅND OP?


Opsætningen af det mobile bredbånd afhænger af hvilken form for mobilt bredbånd du har bestilt. Fælles de forskellige forbindelser er, at du skaber forbindelsen via et simkort. Generelt kan man sige at opsætning af mobilt bredbånd ikke er specielt vanskeligt og internetudbyderen vil give dig en vejledning, der hjælper dig igennem processen.

Skal du bruge det mobile bredbånd til eksempelvis en iPad, tablet eller en lignende form for enhed, så indsættes simkortet blot på normal vis og aktiveres, hvorefter du kan tilgå internettet.

Skal du tilgå internettet via en computer, skal du typisk bruge en såkaldt USB-dongle, hvori simkortet placeres og leverer adgang til nettet. Der findes dog enkelte computere med mulighed for direkte indsætning af simkortet.

Sidste mulighed er mobilt bredbånd via en router. Denne form for router er forskellig fra den slags man normalt møder med almindeligt bredbånd, da der skal være mulighed for at etablere forbindelse via et simkort og ikke via en kablet forbindelse. Langt de fleste udbydere af mobilt bredbånd tilbyder dog at udleje denne form for router for et ekstra gebyr.