Mobildækning og dækningskort - Ultimativ Overblik

Mobildækning og dækningskort

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 06. juni, 2024

Mange mennesker oplever til tider problemer med dækningen på deres mobiltelefon. Det skyldes typisk, at den udbyder man benytter, ikke har ordentlig dækning i det specifikke område. Derfor kan det være en god ide at tjekke dækningen, inden man vælger sin udbyder.

Bor man et sted, hvor ens nuværende udbyder ikke har den bedste dækning, kræver det blot et kig på dækningskort som kan ses på Tjekditnet.dk. Således kan du nemlig sørge for, at din næste udbyder har bedre dækning i dit område. 

Et dækningskort viser dig i grove træk, hvor god dækning de forskellige udbydere dækker landet med mobildækning. Nogle udbydere dækker et større område end andre, og man vil f.eks. med en udbyder som Telenor have den størst mulige dækning af Danmark.

Hvilke mobile netværk kan du vælge imellem?

I Danmark har vi tre forskellige mobile netværk. Og det kan måske lyde lidt skørt, da der jo findes langt mere end tre forskellige udbydere af mobilabonnementer. Men det fungerer på den måde, at der som regel er flere forskellige udbydere af abonnementer, der bruger det samme netværk - men mere om det senere.

De tre mobilnetværk, der er i Danmark er Telia/Telenor-netværket, TDC-netværket og 3 Mobil-netværket. De har alle sammen forskellig dækning rundt omkring i Danmark, og derfor har de naturligvis alle tre forskellige fordele og ulemper. Og hvilket netværk, du er på afhænger af hvilket mobilabonnement du har.

Telia/Telenor netværket er groft sagt det største og mest udbredte netværk i Danmark og er også det netværks, som de fleste mindre teleselskaber “lejer sig ind på”. TDC’s netværk er det næststørste målt og herefter kommer 3 Mobil netværket. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke altid er nok bare at vælge det største eller mest udbredte netværk, hvis ikke det er netop det netværk, der har den bedste forbindelse i ens nærområde.

Hvilke udbydere bruger hvilke netværk?

I Danmark har vi et utroligt stort marked for mobilabonnementer, og der findes et hav af forskellige udbydere, som alle sammen tilbyder gode og fornuftige abonnementer til din mobiltelefon.

Men nu tænker du måske over hvilke teleselskaber, der egentlig er på hvilke mobile netværk - og det er et rigtig godt spørgsmål.

For selvom vi som sagt kun har tre forskellige netværk, der dækker hele landet, findes der jo langt mere end blot tre forskellige udbydere af mobilabonnementer. Og alle disse selskaber fordeler sig naturligvis ud på de forskellige mobile netværk.

Det forholder sig sådan, at selskabet 3 Mobil og selskabet Oister bruger 3 Mobil netværket. Det er selskaberne Telmore, Hallo, Nettalk og Unotel, der gør brug af TDC’s netværk. Og slutteligt er det blandt andet CBB Mobil, OK Mobil, Call Me, Greentel og DukaTale, der bruger Telia og Telenors mobile netværk.

Udover de mobilselskaber, som vi har nævnt her, findes der naturligvis også mange andre - og hvis vi skulle nævne dem alle sammen i dette blogindlæg, ville vi stort set aldrig kunne færdiggøre listen.

Men skulle du have fundet et mobilselskab, som ikke er nævnt her, vil du kunne finde informationer på deres hjemmeside omkring hvilket netværk, de gør brug af. Vi har blot nævnt nogle af de største og mest udbredte selskaber, der er på markedet lige nu.

Som sagt findes der mange andre udbydere end dem, som vi har nævnt her. Nogle af de største selskaber vi har i Danmark er 3 Mobil, Oister, Yousee, Telmore, Telenor, Greentel, CallMe, Telia og CBB Mobil.

Og derudover findes der også en række mindre teleselskaber som for eksempel Velkommen Mobil, Lebara, Evercall, Mit Tele, Altibox, Happiimobil, Viptel og Unotel. Og det er blot et udpluk - der findes helt sikkert mange andre udbydere også. Og de er alle sammen koblet på ét af de tre mobilnetværk - enten 3 Mobil, TDC eller Telia og Telenors netværk.

Der er derfor utroligt mange selskaber og mobilabonnementer, du kan vælge imellem, når du skal finde det mobilabonnement, der har den bedste dækning der hvor du bor.

Bedste mobildækning

Er du interesseret i at vide hvilke selskaber eller netværk, der har den absolut bedste mobildækning?

Så kan du blive meget klogere på netop dette på de forskellige netværks mobildækning kort. På et sådan kort kan du nemlig se en oversigt over mobildækning Danmark og i detaljer se, hvordan enkelte områder af landet er dækket af de forskellige selskabers mobildækning.

Du kan også afprøve din forbindelse med en mobildækningstest, som de fleste teleselskaber har på deres hjemmeside. På den måde kan du nemt finde ud af, hvor du finder den bedste dækning henne og hvilket mobilabonnement, der passer bedst til det område, du befinder dig i.

Prøv for eksempel Telenors dækningskort - som jo som sagt også er kendt som Telias dækningskort, TDC's dækningskort eller 3 Mobils dækningskort for at finde ud af hvilket netværk, der kan levere den bedste mobilforbindelse til dig. Find mobilt bredbånd eller mobilabonnementer her og få adgang til deres dækningskort.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.