Vælg søgekriterier

Pris pr. md.
Alle kr.Hastighed
Alle MbitInternet signal:

  Via fibernet


Tilvalg:

  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Trådløs router inkl.


Fibernet

Sammenlign og find det billigste fibernet-abonnement- FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE NÅR DU SKAL BESTILLE FIBER -HVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?

Er du i tvivl om hvilken hastighed du har brug for, når du skal bestille internet? Det afhænger af mange faktorer, læs mere om hvad du bør tage højde for her.

BEHØVER JEG FIBER TIL MIT FORBRUG?

Fibernet er voldsomt hurtigt, og i mange tilfælde langt hurtigere end hvad de fleste behøver. Læs mere om i hvilke tilfælde fibernet vil være en god investering.

HVILKE ALTERNATIVER FINDES?

Er du ikke i et område med fibernet, så finder der naturligvis også andre velfungerende alternativer.

HVAD ER DOWNLOAD & UPLOAD?

Er du i tvivl om hvad forskellen er på download og upload? Hvad bruger man mest af med et almindeligt forbrug, og hvordan aflæser man hastigheden på et abonnement.

HVILKE UDBYDERE TILBYDER FIBER?

Fibernet er stadig ganske nyt i Danmark, men der er alligevel konkurrence på markedet. Klik for at læse mere om dine valgmuligheder.

HVAD ER FORDELEN VED FIBER?

Selvom du har adgang til fibernet, så betyder det ikke at det er den bedste investering. Bliv afklaret med fordelene ved fiber her.

HVAD ER FIBERNET?

Man hører meget om fibernet, men hvad er det egentlig og hvilke fordele har det?

KAN JEG FÅ FIBER HVOR JEG BOR?

Udbredelsen af fibernettet findes primært i de større byer og selv her findes det ikke overalt. Læs mere om hvad der skal til her.

BØR JEG OVERVEJE AT SKIFTE ABONNEMENT?

Er det på tide at du tager dit internetabonnement til revision? Læs mere her om de fordele der kan være ved at skifte abonnement her.

FORSKEL PÅ FIBERNET OG BREDBÅND?

Hvad er forskellen på det almindelige bredbånd og fibernet. Hvad er bedst for mig i min situation og hvad lader sig gøre?

HVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?


Det er svært at komme med et entydigt svar på hvilken hastighed du har brug for. En af de afgørende faktorer, der styrer hvor hurtig en forbindelse du har behov for, er hvor mange personer i husstanden, der kommer til at dele internetforbindelse.

I dag har de fleste internetforbundne enheder i form af eksempelvis smartphone, tablets/ipads, smart tv osv. Derfor kan man også tage med i overvejelserne hvor mange enheder der skal forbindes til internettet.

Det skal dog gøres klart at der ikke er noget negativt ved at have en forbindelse med en hastighed væsentligt hurtigere end dit reelle behov. Får du en fibernet forbindelse vil du nok opleve at du aldrig bruger 100% af den hastighed, du har til rådighed.

Det er svært at give et konkret svar på, hvilken forbindelse, du skal vælge, men vi har forsøgt at lave et udgangspunkt:

- Hvis du bruger internettet til facebook, surfing, e-mail og andet lettere brug, vil en hastighed på 2 Mbit som regel være tilstrækkelig.

- Hvis du bruger internettet til at streame musik, se film, spille onlinespil mm., bør du vælge en hastighed på mellem 10 og 20 Mbit. Hvis I er en hel familie, der skal bruge internettet til dette, bør forbindelsen være mellem 20 og 50 Mbit.

- Hvis du bruger internettet meget, og tit up- og downloader store filer, eller du vil se film i HD, skal du vælge en forbindelse på min. 50 Mbit. Denne forbindelse er også ideel til en familie eller til en internetforbindelse på et kontor.

HVAD ER DOWNLOAD OG UPLOAD?


Når man snakker hastighed på internetabonnement, så måler man det i megabit (Mbit), og her skelner man endvidere mellem download og upload. Download er nedlastning af data, hvilket sker konstant når du er på nettet for at kunne fremvise tekst, billeder og video information.

Upload benyttes når man sender data fra en enhed, hvilket eksempelvis kunne være når du har skrevet en mail, så skal informationerne sendes/uploades, for at en modtager i den anden ende kan læse indholdet af mailen.

Ved normalt internetforbrug er download mere brugt end upload. Det er mange internetabonnementer også indrettet efter og tilbyder derfor større højere download hastigheder end upload. Forholdet mellem de to beskrives ofte som download/upload, det er denne notering man finder på abonnement-oplysningerne, hvor en 20/2 hastighed betyder 20Mbit download og 2Mbit upload.

Bredbåndsforbindelse kan ofte have 20 gange langsommere upload hastighed end download. Dette er dog ikke tilfældet med fibernet teknologien, hvor upload hastigheden er synkron med downloadhastigheden.

Her på TjekBredbånd har vi samlet de udbydere af fibernet, vi synes er bedst til prisen. Her starter fiberhastighederne fra 10/10 Mbit, og går helt op til 1000/1000 Mbit. Der er altså forskellige hastigheder, så du kan finde lige præcis den type fibernet, du har brug for.

HVAD ER FIBERNET?


Fibernet er fremtidens forbindelse og den bedste teknologi til at levere en lynhurtig internetforbindelse. Med fibernet leveres forbindelsen gennem optiske fiber, også kaldet lyslederkabel.

Med fibernet transporteres signalet via lys, hvilket betyder at man kan opnå voldsomt høje hastigheder. Lyslederkablet er sammensat af små optiske tråde lavet af plastik eller glas, hvorigennem informationer sendes i små lyspakker ved lysets hastighed. Der er meget lidt signaltab i disse kabler og så er de mere miljøvenlige end de kobberkabler der ofte leverer bredbånd signal. Bredbåndssignalerne transporteres via lydbølger, som er noget langsommere end lysets hastighed.

Fibernet er en synkron forbindelse, hvilket betyder at upload hastigheden er ens med download hastigheden. Den asynkrone forbindelse som bredbånd leverer har altid været præget af en langsommere upload hastighed, derfor vil den gradvise udbredelse af fiberforbindelse betyde en øget upload hastighed, hvilket kan forandre måden vi interagerer over nettet.

Samtidig indeholder hvert lyslederkabel et stort antal uafhængige kanaler, fordi lyssignalerne ikke påvirker hinanden. Det betyder, at det har en meget større kapacitet, og dermed en langt hurtigere forbindelse.

Hvad er fibernet

FORSKELLEN PÅ FIBERNET OG BREDBÅND?


Nogle udbydere kaldes også fibernet for fiberbredbånd, der er dog en forskel fra dette til almindeligt bredbånd. Det almindelige bredbånd signal leveres enten via telefonstikkets kobberkabler eller kabel-tv/antennestikkets koaksialkabler. Med fibernet leveres signalet via lyslederkabler, hvilket muliggør langt hurtigere forbindelse.

En fordel ved bredbånd er at de fleste husstande allerede har en tilkoblingsmulighed eksempelvis i form af telefonstikket. I modsætning hertil er lyslederkablet en nyere udvikling, som endnu ikke er udbredt. I disse år investerer mange selskaber derfor penge i at grave lyslederkabler ned.

Økonomisk set er bredbånd billigere end fibernet, signalet er dog også mere ustabilt og leverer en noget langsommere forbindelse. Dette betyder at hvis du deler forbindelse med flere, så kan du opleve at hastigheden ikke dækker dit behov. For tilhængere af onlinegaming vil bredbåndsforbindelsen have en lavere ping-hastighed og man kan derfor opleve spil være hakkende

På længere sigt, kan det være en god investering at få internet via fibernettet. Både fordi forbindelsen er hurtigere og bedre, og du får "mere for pengene", men også fordi fibernet er fremtidens forbindelse, og altså helt klart er det, de fleste kommer til at benytte sig af i fremtiden. Du får en høj og stabil hastighed, og inden ustabil forbindelse, selvom der er mange tilsluttet samme internetforbindelse på én gang.

En ulempe ved fibernettet, som er værd at huske på, inden du får for høje forventninger er, at du skal sikre dig, at du har mulighed for at få fibernet der, hvor du bor. Du kan se et dækningskort på udbydernes hjemmeside, hvor du som regel også kan indtaste din præcise adresse og dermed se, om der er en hovedledning i nærheden af din bopæl.

BEHØVER JEG FIBER TIL MIT FORBRUG?


Fibernet er en meget hurtig forbindelse og kommer ofte med en lidt højere månedspris end bredbåndsabonnement. Du får mest ud af en fiberforbindelse hvis du deler forbindelse med flere personer, ofte streamer f.eks. Netflix eller spiller krævende onlinegaming. Hvis du blot sender mails og besøger hjemmesider, har du ikke et behov for fibernet.

Der er ingen tvivl om at fremtiden bliver mere digital og datatung, derfor vil vores behov for en stærk forbindelse kun stige fremover. Fibernet er fremtidens forbindelse og investerer du tid og penge i at få etableret en fibernet forbindelse, så vil du ikke skulle investere penge i det på et senere tidspunkt.

Men hvis dit forbrug ikke kræver en lynhurtig internetforbindelse, så er der ingen grund til at betale ekstraprisen for fibernet abonnement. I så fald bør du tage et kig på dine muligheder med et bredbåndsabonnement.

Hvis du har en stor familie, som ofte alle bruger internettet på samme tid, vil fibernet være en optimal løsning, da der jo som regel vil være flere computere samt telefoner og tablets tilsluttet internettet på samme tid.

Du kan også have brug for en god, høj hastighed fra fibernet, hvis du ofte uploader eller sender store filer, for eksempel film til YouTube. En fiberhastiged er også god til dig, som streamer film i HD, eller spiller onlinespil, hvor der er brug for en lynhurtig hastighed.

HVILKE UDBYDERE TILBYDER FIBER?


Fibernetværket er endnu ikke så udbredt, det er derfor langt fra alle, der kan få det. I skrivende stund findes kun tre danske leverandører af fiberledninger: TDC, Fiber2you og Dansk Energi.

TDC leverer fortrinsvis i det nordøstlige Sjælland. Fiber2you er en uafhængig leverandør, hvor kunder selv ende med at eje sin installation. Dansk Energi dækker over de enkelte energiselskaber, der nedgraver fibernettet i hver deres geografiske område.

Selvom der findes disse tre leverandører af fibernet, så er det ikke nødvendigvis disse tre du som forbruger vil have et abonnement hos. De forskellige udbydere lejer sig ind hos de førnævnte leverandører, derfor har du som forbruger anderledes valgmuligheder. Nogle af de bedste udbydere af fibernet i Danmark for tiden er Waoo og Hiper, som du kan tjekke prisen på her på siden.

Her på TjekBredbånd viser vi abonnementer på fibernet fra Hiper, Stofa og Waoo, fordi vi synes, de laver de bedste og billigste fibernet-abonnementer. Du kan læse meget mere om de forskellige udbydere på deres hjemmesider. Her kan du også tage hastighedstest og finde ud af, om du bor et sted i Danmark, hvor du kan få internet via fibernettet. Kom hurtigt hen til udbydernes hjemmeside ved at trykke på knappen "GÅ TIL UDBYDER".

Hvilke udbydere tilbyder fibernet

KAN JEG FÅ FIBER HVOR JEG BOR?


Fibernet er baseret på lyslederkabler, en nyere signal form der endnu ikke er så udbredt. Derfor er mulighederne for at få etableret en fibernet forbindelse størst i større byer. I udvalgte områder findes der mange udbydere af fibernet, mens de i store dele af landet slet ikke er muligt.

For at du kan få fibernet skal der være en hovedledning i nærheden af din bopæl. Hvis der ved denne hovedledning findes en fordelerboks, så er det muligt at du kan få etableret en fiberforbindelse. Mange leverandører tilbyder at nedgrave kabler fra fordelerboksen til din grund for et overkommelig beløb, men man kan også selv gøre størstedelen af arbejdet og selv føre kablerne fra vejen og ind til boligen.

I Hovedstadsområdet samt en stor del af Nordsjælland, er der stor sandsynlighed for, at der er en hovedledning i nærheden af din bopæl. I området omkring Odense og det nordlige Fyn, samt en stor del af de jyske byer (især Aarhus), er der allerede etableret en del, samt nedgravet en del ledninger. Hvis du er i tvivl om, om du kan få fibernet der, hvor du bor, kan du som oftest se et dækningskort på de forskellige udbyderes hjemmesider.

HVILKE ALTERNATIVER FINDES DER?


Hvis du ikke kan få fibernet forbindelse, så er du ikke alene. Heldigvis er mulighederne for at få bredbånd meget bedre, da denne teknologi udnytter allerede nedgravede kabler. Bredbånd kobles til enten via telefonstikket eller kabel-tv/antennestik, og der er typisk mange udbydere at vælge mellem.

Sammenligner man med fibernet, så er en bredbåndsforbindelse ofte mere ustabil og ikke lige så hurtig, men præcis hvilken hastighed du kan opnå på en bredbåndsforbindelse, det kan du se hos udbyderne.

Et andet alternativ er mobilt bredbånd, der er en mere transportabel løsning. Hastigheden på denne løsning er svingende, og for et vis månedligt beløb får du et vis antal data (gigabit) til rådighed, som du må bruge som du lyster. Dette står i kontrast til almindelig bredbånd eller fibernet, hvor man har ubegrænset datamængde.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type internetforbindelse, du skal vælge til dit hjem, kan du som regel tage en hastighedstest på din udbyders hjemmeside og se, hvilken hastighed, du reelt har. Hvis du finder ud af, at du har brug for en højere hastighed, kan du undersøge muligheden for, om du kan få fibernet der, hvor du bor.

Her på siden kan du læse meget mere, om de forskellige typer af internetforbindelse. Hvis du er i tvivl om dit behov i forhold til dit forbrug, kan du også finde ud af det her på siden, hvor vi har lavet en lille oversigt over, hvilken forbindelse, der som regel passer til hvilket forbrug.

HVAD ER FORDELEN VED FIBER?


Der er mange fordele ved fibernet. Forbindelsen er lynende hurtig og meget stabil. Fibernet har synkrone forbindelse på download og upload, derfor vil man kun sjældent opleve ventetid i det daglige forbrug. Bredbånd, som i modsætning til fibernet er asynkron, har ofte væsentlig lavere hastighed på upload, der kan påvirke internetoplevelsen.

En stærk forbindelse medfører en bedre internetoplevelse. Når du streamer film eller video vil du kunne se det i højeste kvalitet og du kan dele forbindelse med mange andre uden at opleve forringet hastighed. Ved krævende onlinegaming kan en bredbåndsforbindelse til tider virke hakkende, men med fibernet vil du opleve at spillet flyder uden nogen problemer der kan forringe spiloplevelsen.

En internetforbindelse via fibernet er typisk 5-10 gange hurtigere, end en bredbåndsforbindelse. Altså vil det være oplagt for en person, som spiller onlinespil eller laver Youtube videoer, at have internet via fibernettet, da både upload- og download hastighed er så meget højere, end ved almindeligt bredbånd.

En anden fordel ved fibernet er, at man kan se store HD film uden problemer og uden, at forbindelsen er ustabil, eller skal bruge tid på at loade. Download og hentning af store eller tunge filer tager også meget kortere tid, end hvis man brugte almindeligt ADSL-bredbånd.

Hvad er fordelen ved fibernet

BØR JEG OVERVEJE AT SKIFTE ABONNEMENT?


I dag går den teknologiske udvikling voldsomt hurtigt. Ved årtusindskiftet var det såkaldte 56K modem den udbredte standard, og siden da er meget sket med internethastigheder, der bare er blevet hurtigere og hurtigere. I dag er bredbåndsforbindelser på 20Mbit at betragte som en standardforbindelse, den er i sammenligning 357 gange hurtigere end 56K-modemmets forbindelse. Fibernet forbindelser i den lavere ende ligger ofte på 100Mbit, hvilket er 1785 gange hurtigere end forbindelsen leveret med et 56K modem.

Denne rivende udvikling betyder at hastighederne opgraderes, men dit abonnement forbliver typisk det samme. Derfor bør du tage til beregning om du får nok for pengene med dit nuværende internetabonnement.

Overvejer du om du bør udskifte dit nuværende abonnement opfordrer vi dig til at benytte TjekBredbånd til at sammenligne markedets nuværende priser og sikre at du har det billigste abonnement til dit behov.

Hvis du føler, at du døjer med dårlig forbindelse, langsomt internet, eller bruger for lang tid på at loade film eller tv-serier, bør du overveje, om dit behov er til en fibernet-forbindelse. Såfremt, der er lyslederkabel og en hovedfordeler i nærheden af din bopæl, kan du skifte til internet via fibernettet.

Med søgeboksen i venstre side kan du filtrere resultater efter ønske, eksempelvis efter minimum hastighed. Du bør ikke være nervøs for at bestille et abonnement med en højere hastighed end dit behov, det kan blot gøre din internetoplevelse mere glidende.

Alle fibernet udbydere har en bindingsperiode på 6 måneder, men derudover bør du være opmærksom på at der kan være yderligere udgifter forbundet med at grave lyslederkabel ned og etablere forbindelsen.