Pris pr. md.
Min. hastighed
Internet signal:
Tilvalg:25 pakker
Se flere


Indholdsfortegnelse

Fibernet

Leder du efter den perfekte fibernet forbindelse til hjemmet, så er Tjekbredbånd.dk den rigtige side for dig. På Tjekbredbånd giver vi det bedste overblik over fibernet udbydere på markedet.

Det kan være meget besværligt at få et overblik over hvilke fibernet muligheder du har og hvad prisen er på de forskellige pakker. Derfor har tjekbredbånd lavet denne side så du nemt og hurtigt kan få et overblik over fibernet i Danmark.

Du skal bare indtaste din adresse i toppen af siden og så vil du få et overblik over fibernet muligheder på din adresse. Derfra kan du nemt vælge det bedste og billigste fibernet til dit behov. 

Fibernet Priser

Fibernet priser er en smule højere end almindeligt bredbånd, men ikke meget højere. Tilgengæld får du en masse for din penge. Med de højere fibernet priser får du nemlig en mere stabil forbindelse og lynhurtigt internet. Lige nu kan du få internet via fiber til kun 199,-/md hos Jetnet. 

Hvis du er i gang med at finde fibernet til hjemmet, men synes, at det er et forvirrende og uoverskueligt projekt, så klandrer vi dig bestemt ikke.

Det kan være svært at skelne blandt de mange udbydere, og hvis man måske er en smule grøn på området, så gør det absolut ikke situationen bedre. Men fat mod. Fibernet priser, hastighed, oprettelse, ydelse og tilhørende tjenester er alt sammen parametre, som du skal tage til overvejelse, når du bestiller bredbånd.

Fibernet priser er nemlig ikke det eneste, som du skal forholde dig til, da bredbånd kan være ret så individuelt i forhold til husstand og indkomst. Derfor har vi hos Tjekbredbånd.dk tilladt os selv at agere som din forlængede arm i bredbånds-universet.

Oversigt over fibernet priser:

 1. Jetnet | 300/300 | 199,-/md. 
 2. Kazoom | 1000/1000 | 249,-/md.
 3. Bolignet | 300/300 | 259,-/md.
 4. Kviknet | 200/200 | 279,-/md.
 5. Hiper | 100/100 | 289,-/md.
 6. Bolignet | 1000/1000 | 299,-/md.
 7. Fastspeed | 1000/1000 | 299,-/md.
 8. Hiper | 1000/1000 | 299,-/md.
 9. Kviknet | 1000/1000 | 299,-/md.
 10. Stofa | 200/200 | 319,-/md.
 11. Telenor | 500/500 | 329,-/md.
 12. Telenor | 1000/1000 | 349,-/md.
 13. Yousee | 300/300 | 349,-/md.
 14. Stofa | 500/500 | 399,-/md.
 15. Yousee | 1000/500 | 399,-/md.
 16. Stofa | 1000/1000 | 439,-/md.

Opdateret 19-08-2021

Foruden fibernet priser kan du her danne dig det fulde overblik over samtlige udbydere, som måske kunne være noget for dig. Den brugervenlige hjemmeside kræver blot din adresse, og før du ved af det, kan du se, hvilke udbydere, som du kan tilegne hjemme hos dig.

Foruden de forskellige udbydere, vil du samtidig kunne danne dig det fulde overblik over hastigheden, pris/6 måned, oprettelsesgebyr, pris/måned, samt hvilken vurderingen tidligere og nuværende kunder har givet en given udbyder. Således, har du altså også andres besyv med i din egen beslutningstagen inden, at du svinger kortet.

Fibernet priser er ikke blot en omkostning, som hører til selve fiberabonnementet. Mange udbydere tilbyder nemlig også frynsegoder, når du abonnerer hos dem. Det kan såmænd være, at du med til bredbåndet får et måneds gratis Dplay, seks måneders gratis Viaplay eller gratis oprettelse. Indtast adresse og se, hvilke fiberløsninger du kan forvente! Så simpelt er det.

Fibernet pris overblik.jpg

Billigt fibernet

Billig fibernet er til dig som ønsker lynhurtigt og stabilt internet uden at skulle af med en formue. Det er til dig som ønsker at kunne benytte dig af streamingtjenester, uden at skulle bekymre sig om at din film eller serie går i stå. Vi er efterhånden mange der både ejer smartphone, computer og tablets og fibernet er til dig som ønsker, at kunne benytte dem alle uden problemer med hastigheden på dit internet.

Sagen med billig fibernet er nemlig, at det leveres gennem lyslederkabler, hvilket gør at intet af hastigheden går tabt, i modsætning til det normale bredbånd eller mobilt bredbånd.

Billig fibernet er altså med dets transport via lyslederkabler, gennemsnitligt hurtigere end hvad det normale bredbånd kan yde.

Der er både dyre og billige fiberudbydere, derfor har Tjekbredbånd lavet denne side så du bare kan indtaste din adresse og så kan du nemt finde den billigste internet pakke.

En hverdag med stabil forbindelse til billige priser er muligt, men du vil komme til at betale mere end for en lignende forbindelse via kabel tv stik.

Udbydere Hastighed Pris
Jetnet 300/300 mbit 199 kr.
Kazoom 1000/1000 mbit 249 kr.
Bolignet 300/300 mbit 259 kr.
Kviknet 200/200 mbit 279 kr.
Hiper 100/100 mbit 289 kr.
Fastspeed 1000/1000 mbit 299 kr.
Yousee 300/300 mbit 349 kr.
Telenor 500/500 mbit 349 kr.
Stofa 500/500 mbit 399 kr.

Bedste fibernet

Det bedste fibernet afhænger af dit behov og er derfor ikke nemt at definere. Hvis du søger den mest stabil internetforbindelse på markedet, så er fibernet den bedste løsning.

Stabilt internet er dog er dog ikke det eneste som en fiber forbindelse kan tilbyde. Det kan nemlig også tilbyde hurtigere internet end f.eks. internet via kabel tv stik.

Lynhurtigt internet har dog også en pris, da der er store omkostninger ved at grave fiberkabler ned i jorden som kan skabe internet med lysets hastighed. Derfor vil du se at de bedste fibernet pakker er dyre en de bedste internet via kabel tv pakker.

Ud over den lynhurtig og stabil internetforbindelse, er det også vigtigt at udbyderen leverer en god router. Ellers vil du ikke få nok ud af det som du betaler for.

Når du har sikret dig at det trådløse netværk er i orden, så er det tid til at kigge på anmeldelser. Det er nemlig der at du finder ud af hvem brugerne synes er det bedste fibernet.

Når du har fundet en den bedste fibernet udbyder så er det tid til at finde den pakke der passer bedst i forhold til priser og hastighed.

I Danmark har WAOO været kåret som den bedste fibernet udbyder i Danmark i flere år, men i 2021 blev Fastspeed kåret til at være verdens 2 hurtigste internet leverandør, og derfor må det antages at de lige nu er de bedste.

Fiberbredbånd

Fibernet udbydere

Når du skal have en stabil internetforbindelse i dit hjem, kan det være du vil benytte dig af fibernet. Derfor er det en god ide at finde fibernet udbydere, der kan levere til dit hjem.

Der findes flere forskellige fibernet udbydere, og derfor kan det være en rigtig god ide at sætte sig godt ind i, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde.

Fibernet udbyder Hastighed mbit Pris kr.
Hiper 25 - 1000 mbit 199 - 299 kr.
Fastpeed 1000 mbit 249 kr. 
Telenor Maxspeed 200 - 2500 mbit 199 - 599 kr.
Kviknet 25 - 2500 mbit 199 - 599 kr.
Yousee 50 - 1000 mbit 249 - 399 kr.
Stofa 30 - 1000 mbit 259 - 419 kr.
Kazoom 1000 mbit 249 kr.
Norlys 1000 mbit 279 - 399 kr.
Waoo 200 - 1000 mbit 319 - 489 kr. 

Når du skal vælge en af de mange fibernetudbydere, er der en række ting du bør overveje. Først og fremmest, skal du undersøge om fibernet kan blive leveret til din adresse af den valgte udbyder.

Hvis ikke, skal du på udkig efter en anden udbyder. En anden ting du skal kigge på, når du leder efter fibernet udbydere, er prisen på fibernet. På den måde er du sikker på du finder de billigste fibernet udbydere.

En sidste ting du skal kigge på er tilfredsheden med udbyderne, hvis andre kunder er tilfredse, er chancen for at du også bliver tilfreds stor. På den måde har du altså en række ting du kan gå efter, når du skal lede efter fibernet udbydere.

Alt dette har Tjekbredbånd sparet dig for, du skal bare indtaste din adresse i toppen af siden og så giver vi dig det fulde overblik.

De bedte fibernet udbydere

Det bedte fiber udbydere er lige nu WAOO, Stofa og Fastspeed. Waoo har med deres pakker, Waoo fiber full, Waoo fiber extra og Waoo smart wifi, i flere år blevet kåret som den bedste fiberudbyder. Stofa og Fastpeed har dog overtager nogle af Waoo's netværker og derfor er de nu også blevet store spillere.

Fastspeed blev i 2021 kåret som den bedste hurtigste internet leverandør i Danmark og nummer 2 i verdenen, derfor må man antage at de har vippet Waoo af pinden den den bedste.

Fiberbredbånd

Går du og søger et bedre og billigere internet til hjemmet, så kunne fiberbredbånd være noget for dig. Fiberbredbånd er kendetegnet ved at at være meget hurtigere internet end almindeligt bredbånd. Du kan se på denne liste over fibernet nemt finde det billigste og bedste fiberbredbånd pakker og udbydere på markedet.

Fibernetbredbånd.jpg

Hvad er fiberbredbånd?

Fiberbredbånd er bare et andet ord for fibernet. Grunden til at nogle kalder det for fiberbredbånd, er fordi de bruger ordet bredbånd som erstatning for internet. Det kan være forvirrende når folk bruger ordet fiberbredbånd og derfor har vi opdelt vores kategorier, så bredbånd og fibernet er adskilt.

Bedste fiberbredbånd

Hvis du søger et bedre og mere stabilt internet, kan vi klart anbefale fiberbredbånd. Derfor er vores liste med fibernet fyldt med de bedste udbydere som tilbyder fiberbredbånd. Du kan sortere efter hastighed og priser så du kan finde det perfekte fiberbredbånd til dig.

Kan jeg få fiberbredbånd?

Det er ikke alle der har mulighed for at få fiberbredbånd da det ikke er standard i gamle huse og lejligheder. Du er derfor nødt til at gå ind på fibernet udbydernes sider og se om de kan tilbyde dig fiberbredbånd. Du kan tjekke det ved at klikke på vores links i toppen af siden.  

Fiberbredbånd router

Når det kommer til fiberbredbånd så er det også vigtigt med en god trådløs router for at skabe stabilt internet. Ofte kan du bruge de samme trådløs router som ved internet via kabel tv, men du skal dog tjekke op på at den ikke er forældet. Der er nemlig flere ældre trådløs router som kun kan sende op til 300 mbit og derfor får du ikke maksimal ud af det du betaler.

Fibernet hastighed

Fibernet er din mulighed for at få en lynhurtig internetforbindelse i dit hjem. Med fibernet kan du typisk få imellem 100 mbps og helt op til 5000 mbps hvilket er meget mere end ved traditionelt bredbånd.

Fibernet kan give dutrolig hurtigt download hastighed som kan sikre dig hurtigt internet på mange enheder.

Fibernet tilbyder dog også lynhurtig forbindelse når det kommer til upload hastighed. Når du er tilsluttet fibernettet kan du faktisk få den samme upload hastighed som på download, hvilket de andre typer bredbånd ikke kan tilbyde.

Fibernet hastighed er et det mest afgørende for at du skal vælge denne teknologi. For selvom du finder billigt fibernet, vil det næsten altid værre dyre en andre internet typer.

Grunden til at fibernet kan levere det hurtigste internet er fordel det kommer igennem et lydlederkabel, så skal du have lynhurtigt fibernet så skal du have gravet fiberkabler ind til dit hus.

Så for at få etableret fibernet skal der være gravet fiberkabler ned foran dit hus og derefter skal de graves ind til huset og derefter kan der installeres fibernet.

Hvis du ønsker at modtage fibernet med høj hastighed og til en god pris, skal du bare indtaste din adresse i toppen af siden og så kan du f.eks. se om du kan få billigt fibernet på din adresse.

Hvis du ønsker den hurtigste fiberforbindelse, så kan du med fordel tjekke Fastspeed som er blevet kåret til det hurtigste internet i Danmark 2021.

Fibernet udbydere Hastighed (mbit)
Telenor Maxspeed 2500/2500 mbit
Kviknet 2500/2500 mbit
Faspeed 1000/1000 mbit
Hiper 1000/1000 mbit
Yousee 1000/500 mbit

Fibernet Danmark.jpg

Fibernet danmark

Over 60% af alle danske husstande kan få fiber og den procentdel bliver hurtigt større.

De danke fiberselskaber kæmper for at få lov til at grave lysleder kabler ned i jorden så du kan få fiber.

I Danmark har flere af fiber udbyderne det med også at tilbyde professionel rådgivning og streamingtjenester som f.eks. viaplay film for at ovetale dig til at skifte til dem.

Danmarks bedste internet er lige nu Fastpeed som i år 2021 blev kåret som det hurtigste internet i Danmark og det anden hurtigste i verdenen.

Det forventes at vi i Danmark snart dropper internet via kabel tv stikket, da der er så mange der skifter til fiber, at det bliver for dyrt at vedligeholde coax netværket. Så dem der lige nu bruger Coax skal skifte til fiber eller mobilt bredbånd for at kunne bruge internettet.

Derfor kan man også med sikkerhed sige at Danmarks bedste internet i fremtiden bliver en udbyder der levere internet via fiber eller måske via 5G

Fibernet på min adresse

Hvis du gerne vil have fibernet på din adresse, så er det vigtigt, at du først tjekker, om din adresse er dækket af de fibernet udbydere, som er etableret i Danmark. Er dette ikke tilfældet, så er det en god ide at tjekke, om du kan få fibernet ved at grave fibernet ind ved din adresse.

Du kan foretage et tjek for fibernet på din adresse online hos de fleste fibernetudbydere. Er du i et område, som er dækket, så kan du få gravet firbenet til din adresse nemt og simpelt.

Tidligere er der blevet etableret et samarbejde med de forskellige kommuner, hvor firbenet udbyderen gjort alt forarbejdet og gravet et rør til fiberkabler ned på din vej. Fra dette punkt vil det så være muligt at grave et fibernetkabel ind til din bolig. Du finder røret ved indgangen til din grund ved en markeringspæl, der er placeret lige i forbindelsen mellem vejen og din grund.

Her vil du så skulle have gravet et firberrør ned i en højde på 30-50 centimeter under jorden fra vejen til dit hus. Begynder du på at grave fibernet ind selv, så skal du huske, at fiberrøret ikke må drejes skarpt, og det må ikke komme indenfor en rækkevidde på 30 centimeter af rør med el og gas.

Fibernet eller bredbånd.jpg

Fibernet eller bredbånd

Der er nogle udbydere, som ikke mener, at der er den store forskel, når der er tale om fibernet og bredbånd. Dette er dog ikke tilfældet, da der er større fordele og ulemper ved begge forbindelser, og der er forskellige elementer, som opvejer, når du skal tage en beslutning omkring din internetforbindelse.

Forskellen på fibernet og bredbånd

Når det kommer til forskellene mellem fibernet og almindelig bredbånd, så er den største, at du med almindelig bredbånd får en forbindelse med kobberkabler, som gør forbindelsen asymmetrisk, og dermed får du ikke den samme upload og download hastighed, hvor du med fibernet får en mere stabil forbindelse, hvor hastigheden er den samme uanset sted og tidspunkt.

Langt de fleste har haft eller har almindelig bredbånd som forbindelse til internettet, og denne type af forbindelse bruges som oftest, da det er den mest stabile type af forbindelse på markedet i øjeblikket.

I dag bruger langt de fleste mennesker i Danmark netkabler som for eksempel Ethernet for at forbinde deres computer, mobil eller tablet til internettet, eller for at kunne forbinde en trådløs router til Wi-Fi. Fibernet kommer i stedet med lyskabler, også kendt som optisk fiber kabler, og din internetforbindelse kommer altså gennem lys, og det er dermed muligt at oprette enormt høje hastigheder for din internetforbindelse.

Fordele ved bredbånd

Den helt store fordel ved almindelig bredbånd er, at den er tilgængelig i det meste af Danmark. Dette gør denne type af forbindelse utroligt populær og brugt i store dele af udkants Danmark, da store områder i denne del af landet ikke er dækket af fibernet.

Med almindelig bredbånd, så kan du altså få en udmærket internetforbindelse, uden at du behøver at grave ind til fibernet til din bolig. I øjeblikket er der under en håndfuld leverandører af fibernet i Danmark, og det er ikke sikkert, at disse leverandører dækker din adresse, og du bør derfor altid tjekke din forbindelse med fibernet, inden du beslutter dig for denne løsning til dit hjem.

Hos Tjekbredbaand.dk kan du tjekke, om du har forbindelse med optisk fiber forbindelsen, eller om du har brug for bredbånd til at levere din forbindelse til internettet. Almindelig bredbånd kan altså opveje de steder, hvor der er ulemper ved fibernet. Bredbånd er altså en sikker løsning for dig, som ikke bor i de større eller mellemstore byer i Danmark, hvor der næsten altid er forbindelse til fibernet. 

Ulemper ved bredbånd

Når der er tale om ulemper ved almindeligt bredbånd, så er en af de største, at du får en asymmetrisk forbindelse. Dette er kendetegnet ved bredbånd, da det som regel vil tage længere tid at uploade elementer, end det vil tage at downloade dem. Dette kan gøre, at du kan opleve en længere ventetid end ved fibernet, når du gerne vil uploade videoer til internettet.

Grunden til, at ventetiden upload er længere end dowload, er på grund af de kobberkabler, som almindeligt bredbånd består af. Disse gør forbindelsen langsommere end ved et lyskabel, som du kan finde ved en optisk fiber forbindelse. Altså, tjekker man hastighederne, så vil fibernet her være den hurtigste og mest effektive løsning.

Derudover er en ADSL forbindelse meget lydfølsom. Dette betyder, at det kan have stor betydning for dig som bruger, hvor langt du sidder fra centralen, når det kommer til hastighed. Sidder du for eksempel længere væk i din stue, og centralen er gemt væk ovenpå et skab længere væk i hjemmet, så får du ikke den fulde effekt af din internetforbindelse. Denne forstyrrelse på grund af støj finder du ikke hos optisk fiber forbindelsen.

Fibernet er forbindelsen for det meste helt stabil uden nogen problemer på grund af støj i hjemmet, og du kan altså være garanteret en bedre forbindelse, når du har brug for at streame online, eller du har brug for at uploade noget til dine enheder. 

Er bredbånd fremtidens internet?

Almindelig bredbånd er ikke blevet sået som fremtidens internet. Denne pris går til fibernet, da forbindelsen er hurtigere på flere områder. Dog er almindelig bredbånd den mest stabile løsning i øjeblikket, og der er stadig store områder, hvor det ikke er muligt at tilkoble fibernet til husstande, hvilket gør almindelig bredbånd langt den mest populære løsning landet over.

Det er altså muligt, at denne type forbindelse ikke er den blivende forbindelse på længere sigt, men den er i øjeblikket den bedste løsning for langt de fleste, og det er ikke sikkert, hvornår det er muligt for alle at bestemme, hvornår de gerne vil tilkoble sig fibernet. 

Almindelig bredbånd har en længere historie bag sig, og dets kobberkabler er stadig den bedste løsning, når det kommer til at skabe en stabil forbindelse i udkantsDanmark.

Det er dog også muligt at se hos de forskellige udbydere af bredbånd, at hastighederne bliver hurtigere og hurtigere, og det er derfor muligt, at hastigheden ude i fremtiden måske vil kunne konkurrere med fibernet. Udsigterne er dog ikke store, men i øjeblikket er hastigheden og forbindelsen med almindelig bredbånd rigeligt for den almindelige danske familie.

Fibernet eller internet.jpg

Fibernet eller internet

I vores nutidige verden, hvor vi bruger internetforbindelse til stort set, alt hvad vi foretager os - hvad end det er arbejde, studie, madlavning, nyheder eller afslapning - har vi brug for en både hurtig og stabil forbindelse. 

Bredbåndsforbindelsen og fiberforbindelsen er begge bekvemme muligheder, der giver højhastighedsinternet til brugerne - men hvad er forskellen egentlig på de to?

Forskellen på almindelig internet og Fibernet

Fibernet bruger fiberoptiske kabler til at sende data. Brugen af denne teknologi betyder, at internettjenesten er meget, meget hurtig, pålidelig og sikker.

Det er sådan, at alt det, du kan med bredbånd, kan du også med fibernet, bare hurtigere. Du kan både streame og downloade ved hurtigere hastigheder med fibernettet.

Hvilke type internet skal man vælge?

Fibernet og COAX er lige nu de hurtigste forbindelser i Danmark. 

Skal man dog sige COAX vs. fiber, så kan man, med fiber, opnå hastigheder helt op til 10 Gbit/s, hvor COAX kan nå de 500 Mbit/s. De 500 Mbit/s er dog oftest nok for de fleste danskere. 

Hvilken forbindelse man skal vælge, afhænger derfor af ens behov - selvfølgelig også prisen. 

Her på siden kan du sammenligne priser og hastigheder på internet - også fibernet priser.

Fibernet eller mobilt bredbånd.jpg
Fibernet eller mobilt bredbånd

Med den moderne teknologi er det nu blevet mobilt at modtage sin internetforbindelse på flere forskellige måder. Den mest stabile og optimale internetforbindelse leveres gennem en fibernet-løsning, hvor det er muligt at få helt op til 1000 mbit/s.

Er man meget på farten, så kan man i dag også få en transportabel internetforbindelse gennem et mobilt bredbånd. Dog er der betydelige forskelle på de to internetløsninger, hvor der er nogle klare fordele og ulemper ved sidstnævnte. 

Forskel på fibernet og mobilt bredbånd 

Når snakken falder på fibernet og mobilt bredbånd, så er de fleste klar over, at de to løsninger ikke er ens. Den mest åbenlyse forskel er, at du med fibernet får leveret en internetforbindelse direkte til din husstand.

Før at det er muligt at få leveret fibernet på adressen, så skal der monteres en fiberboks i hjemmet. Med denne løsning har man altså ubegrænset adgang til en internetforbindelse, hvor man betaler et månedligt beløb eller hvert kvartal. 

Mobilt bredbånd derimod, fungerer anderledes end fibernet, da man modtager sin internetforbindelse gennem et USB-stik, der indsættes i den enhed man ønsker at bruge, hvilket typisk er sin computer.

Dette USB-stik kaldes også for et USB-modem, hvori der sidder et mindre SIM-kort, der herefter modtager internetsignalet. Derudover er det kendetegnet ved mobilt bredbånd, at man har et bestemt antal GB data til rådighed om måneden, der nulstilles når en ny påbegyndes. 

Fordele ved mobilt bredbånd 

Den suveræne fordel ved mobilt bredbånd er, at du har adgang til en internetforbindelse på alle døgnets 24 timer, hvor end du befinder dig. Har du eksempelvis et arbejde, der indebærer massere af rejse, men også kræver adgang til internettet, så er en løsning med mobilt bredbånd klart at foretrække.

Størstedelen af de danske udbydere tilbyder også en mobil bredbåndsløsning, hvor det er muligt at benytte sit USB-modem i udlandet. 

Ulemper ved mobilt bredbånd 

Selvom mobilt bredbånd har mange kvaliteter, så er der dog også nogle ulemper forbundet med det. En akilleshæl ved det mobile bredbånd er, at forbindelsen ikke altid er stabil i bestemte områder.

Typisk vil disse udsving forekomme, hvis du befinder dig ude på landet, eller væk fra storbyerne. Derfor kan man med fordel tage kontakt til den pågældende udbyder, og forhøre sig vedrørende forbindelsen i sit område.   

Er mobilt bredbånd fremtidens internet? 

Som udgangspunkt er der ikke nogle alternativer til mobilt bredbånd, når det omhandler en internetforbindelse på farten. Derfor har det unægteligt en plads i den fremtidige internetudvikling. Dog vil det med al sandsynlighed ikke blive den foretrukne løsning, når der skal vælges en bredbåndsløsning til hjemmet, hvor fibernettet er det overlegent.

5G fibernet.jpg 

5G fibernet 

Mange er af den overbevisning, at 5G fibernet eksisterer, og er en mulig løsning, når man skal vælge en internetforbindelse. Dette er dog ikke tilfældet, da disse to teknologier er vidt forskellige.

Hvor 5G er en trådløs forbindelse, er fibernettet en ikke-transportabel løsning, der leverer dit internetsignal direkte til husstanden. 

Hvad er 5G?

Kort fortalt, så er 5G den femte generation af det mobile netværk, og er altså en videreudvikling af den teknologi mange kender som henholdsvis 4G og 3G, hvilket med andre ord er den trådløse forbindelse. Det er altså den teknologi, der muliggør internetadgang på telefonen og at anvende mobilt bredbånd uden kabler.

5G skiller sig ud ved at kunne tilbyde lynhurtige hastigheder med en minimal forsinkelse, hvorfor du vil kunne sende og modtage data over det mobile netværk med en markant højere hastighed, end hvad før har været tilfældet.  

Findes der 5G? 

I Danmark blev det i teleforliget i 2018 besluttet at Danmark skulle være i førerfeltet med udrulningen af 5G. Dette blev en realitet, da TDC NET blev den første udbyder i Danmark, der åbnede op for 5G signalet tilbage i september 2020. Dog er det ikke alle mobiltelefoner og smartphones, der er kompatible med 5G-forbindelsen, men dette problem vil snart være fortid.  

5G vs. fibernet 

På nuværende tidspunkt er det ikke en forkert at konkludere, at fibernet er den dominerende internetforbindelse grundet dets stabilitet og høje hastigheder.

Dog vil det med implementeringen af 5G FWA blive muligt for teleselskaber at levere et trådløst bredbånd med ekstremt høje hastigheder - selv de steder, hvor en fibernet og bredbåndsløsning ikke er mulig.

Derfor er det ikke usandsynligt at 5G FWA vil kunne vippe fibernettet af pinden, da det er betragtes som billigere, og ikke mindst nemmere samt hurtigere at installere.

Fibernet bedst i test 

Det er efterhånden blevet nemt at finde en udbyder, der tilbyder den såkaldte fibernet løsning, når man skal have leveret sin internetforbindelse.

Derfor må man måle selskaberne på andre parametre, hvor særligt pris, hastighed og stabilitet er i højsædet hos forbrugerne. Selvsamme kriterier er ligeledes det bredbåndets kvalitet måles ud fra, dog med undtagelse af pris. 

Når man foretager en bedst i test undersøgelse, så vil man typisk støde på selskabet Speedtest by Ookla, der foruden at have en hjemmeside tilegnet en hastighedstest af din internetforbindelse, også uddeler priser til det hurtigste internet.

I indeværende år, altså 2021, blev det udbyderen Fastspeed, der løb af sted med titlen som Danmarks hurtigste internet. For at det ikke var nok, så kom selvsamme udbyder på en imponerende andenplads da Ookla målte verdens hurtigste internet. 

Testen forløber således, at de testede udbyderes bredbånd måles på deres download og upload hastighed. Denne måling finder sted på både en kablet og trådløs forbindelse.

Fibernet bedst i test.jpg

Fibernet tilbud

Det ligger i de fleste menneskers interesse at spare penge, der hvor man kan. I forhold til fibernet priser og tilbud betyder det derfor, at det kan være en god idé, hvis man jævnligt sørger for at holde sig opdateret på de forskellige muligheder man har for forskellige abonnementer på fibernet. 

Der findes et stort udvalg af udbydere, der tilbyder fibernet, og der kommer konstant forskellige tilbud på abonnementer, som kan gøre det muligt at spare penge. Hvis man ønsker at have et abonnement på fibernet, som er det bedste og billigste for en at vælge, så bør man derfor holde sig opdateret på, hvilke tilbud der befinder sig på markedet. 

Når man skal udvælge sig et abonnement på fibernet, så er der flere ting at forholde sig til end prisen alene. For at finde frem til det helt rette tilbud, så kan det derfor være en god idé at danne sig et overblik ved hjælp af vores side.

Fibernet og TV.jpg

Fibernet tv pakker

Der kan nævnes mange forskellige muligheder, når det kommer til valg af fibernet. Antallet af udbydere er mange, og selvom de forskellige abonnementer på fibernet kan virke ens udadtil, så kan der være stor variation i, hvad de forskellige tilbud indebærer hver især. 

Det er vigtigt, at man finder frem til netop dét abonnement, som passer bedst til en selv, og det gør man bedst ved at kende til ens egne ønsker og behov. Et ønske kan for eksempel være at have en fibernet udbyder, som tilbyder tv pakker inkluderet i deres samlede fibernet pakke. 

Blandt fibernet udbydere, der tilbyder fibernet tv pakker kan Waoo og Stofa nævnes. Stofa har blandt andet forskellige tilbud, der kan indebære et abonnement på fiberinternet med en enten lille eller stor tv pakke. 

En af fordelene ved at anskaffe sig et abonnement på fibernet, hvor tv pakker er inkluderet i tilbuddet, kan være at det medvirker til at gøre det hele mere overskueligt, da flere behov og ønsker på den måde har mulighed for at blive imødekommet gennem den samme udbyder.

Fibernet og streamingtjenester

Fibernet er en forholdsvis ny måde at få adgang til internettet på. Priserne på fibernet viser sig generelt at være en smule højere, end hvis man sammenligner det med priserne på almindeligt bredbånd internet. 

Hvis man vælger at anskaffe sig fibernet, så er en af de helt store fordele ved det, at man får en masse for pengene. Det ligger nemlig i prisen, at man med fibernet får en mere stabil forbindelse, samt internet, der kører med lynets hast. 

Det betyder også at hvis man er en person, der kan lide at gøre brug af forskellige streamingtjenester, så kan fibernet være med til at garantere en oplevelse af høj kvalitet og uden afbrydelser. 

Hurtigt fibernet til streaming

Anskaffer man sig fibernet til sit hjem, så er man garanteret en hurtig og effektiv forbindelse til internettet. Fibernet er i mange tilfælde den hurtigste og mest stabile internet løsning som sikre at du nemt kan streame film og foretage videoopkald.

Når det kommer til fibernet og streaming, så vil den hurtige hastighed, som man opnår med fibernet, bidrage til en bedre og mere stabil forbindelse. Det kan være med til at tage hele oplevelsen af at se streamingtjenester på et helt andet niveau.

Fibernetudbydere med streamingtjenester

Når man ønsker fibernet, så er det vigtigt at man først undersøger på, om det kan lade sig gøre på sin bopæl. Det er nemlig ikke alle steder i landet, hvor fibernet er en mulig løsning.

Ofte er fibernet tilgængeligt i de større byer, samt mellemstore byer. Der findes en række af forskellige udbydere, der tilbyder fibernet. Der kan være stor variation i, hvilke pakker de tilbyder, og det er derfor en god idé at sætte sig ind i de forskellige tilbud. 

På nuværende tidspunkt er det kun muligt at anskaffe sig fibernet gennem TDC, Fiber2you og Dansk Energi. Her kan andre udbydere leje sig ind hos disse tre fibernet leverandører, og der findes blandt andet udbydere som WAOO, som tilbyder fibernet abonnementer, hvor streamingtjenester er inkluderet i prisen.

Fiber kabel (1).jpg 

Fibernet kabel

Fibernet er den hurtigste form for internet, og det skyldes hvordan fibernet kablet fungerer. Fibernet bliver også kaldt for lysledere, og de består af en masse små lyslederkabler. 

Disse lyslederkabler transporterer internetsignalerne rundt gennem lys, og denne opbygning er med til, at fibernet kan transportere data rundt med samme hastighed som lyset.

Det forholder sig sådan, at alle bredbåndsforbindelser starter med en fiberforbindelse, men kun fiberbredbånd går direkte ind i hjemmet. Det er her at internetsignal gennem andre kabler, som kobbernet eller kabelnet, adskiller sig fra fibernetkablet. 

Både kabelnet og kobbernet stopper med en ubestemt afstand fra hjemmet. Derefter er det andre teknologier, som sørger for at internettet kommer helt ud i husstanden, hvor det kan anvendes. 

Med et trådløst signal som dette betyder det at forbindelsen til internettet har flere forskellige faktorer, som spiller en rolle. Det er for eksempel afstanden til den nærmeste sendemast, eventuelle bygninger og træer i området, samt hvor mange personer, der benytter sig af samme signal.

Når man bruger fibernet kabel, så deler man ikke sin forbindelse med andre personer. Det vil sige at sending og hentning af data foregår med samme hastighed, og man er altid garanteret at have den forbindelse, som man har betalt for.

Fiber internet

Leder du efter et rigtig godt tilbud på fiber internet? Så er du landet det helt rigtige sted. Her hos Tjek Bredbånd har vi nemlig gjort det til vores mission at give forbrugerne en komplet oversigt over de bedste udbydere af blandt andet fiber internet. Og på denne side kan du se alle de bedste og billigste udbydere af fibernet.

Du kan tilmed sortere resultaterne, så du kun kan se de tilbud på fiber internet, der passer lige præcis til dig. Du kan for eksempel vælge at sortere i forhold til pris, hastighed, bindingsperiode og kundefordele.

Priserne for fiber internet starter allerede ved 249 kr om måneden, og der kan derfor være rigtig mange penge at spare for dig, der måske i forvejen har fibernet i dit hjem - men overvejer at skifte til en billigere udbyder.

Når du sammenligner udbyderne, husk altid at se på de andre kundefordele, der er forbundet med et abonnement. Hos nogle udbydere af fiber internet kan du nemlig også få gratis forsendelse, en gratis router eller måske endda et gratis abonnement på en musik tjeneste eller streaming tjeneste.

Fiber net

Fiber net er en form for internetforbindelse, som bruger optisk fiber, også kaldet lyslederkabler, til at overfører data ufattelig hurtigt. Fiber net er den hurtigste form for internet i dag og er især populær, da man med fiber net nemt kan opnå høje download og upload hastigheder som privatperson.

Fiber net favoriseres især fordi det kan opnå de allerhøjeste internethastigheder og sikrer en utrolig stabil forbindelse sammenlignet med de gamle bredbåndsløsninger. Lyslederkabler, som internetforbindelsen via fiber benytter, er utroligt små og tynde, hvilke betyder at kablerne er i stand til at overføre data lynhurtigt, hvilket også er den største fordel ved fiber net.

Ved de hurtige hastigheder medfører, at du sparer en masse tid når du skal downloade lydbøger, film, spil og meget andet. Da fiber net stadig er forholdvist nyt, er der gode chancer for, at det vil blive endnu mere tilgængeligt for de fleste husstande i de kommende år.

Fibernet router.jpg

Fibernet routere

Det er de fleste mennesker, som har internet i deres hjem. Oftest får man adgang til internettet ved at man køber et internetabonnement hos en udbyder. Udbyderen sender efterfølgende noget udstyr, der skal tilsluttes i hjemmet, og det er det som gør, at man får internettet til rådighed. 

Når man taler om forbindelse til internettet, så er det oftest standardudstyr, at man anskaffer sig en router. En router er en elektronisk boks, og det er den, som forbinder en til internettet. 

Ved køb af et abonnement hos en internetudbyder, så er det routeren, der sørger for at man har den forbindelse tilgængelig, som man har købt i sit abonnement. 

Der er mange faktorer, der spiller ind, når det handler om, hvilken router man skal anskaffe sig. Den helt rigtige router kan være med til at forbedre den generelle internetoplevelse i hjemmet, og derfor er det vigtigt, at man finder frem til den rette. 

Hvilken fibernet router man skal vælge afhænger blandt andet af hvordan man bruger sit internet, samt hvor meget. Det kan være en fordel at benytte sig af vores router anmeldelse. Her er der samlet et overblik forskellige fibernet routere, som har klaret sig bedst i test. 

Fibernet og VPN

Der kan vist ikke nævnes ét menneske, som er interesseret i at gebærde sig rundt på internettet, uden det er sikkert. Derfor er der i dag flere og flere, som begynder at anvende VPN til deres fibernetforbindelse. 

VPN er en forkortelse af “Virtual Private Network”, og benyttelsen af VPN kan være med til at øge sikkerheden, når man bruger sit fibernet. 

Mange bruger VPN til at skabe større sikkerhed omkring private oplysninger, der kan findes på nettet. VPN kan også bruges til at finde blokeret indhold. For eksempel hvis en streamingtjeneste ikke er tilgængelig på grund af dens geografiske placering. 

Det kan være en god idé at anvende VPN, hvis man ønsker at øge sin sikkerhed, når man begiver sig rundt på nettet. Oprindeligt blev VPN opfundet, så virksomheder kunne beskytte ansatte og deres data for spionage, men flere private vælger også i dag at benytte sig af VPN. 

På vores VPN anmeldelse har vi samlet en liste med de bedste og mest anbefalede VPN tjenester for 2021. Ønsker man at beskytte personligt og privat data, som ellers ville kunne blive sporet på nettet, så kan det være en god idé at undersøge nærmere på. 

Fibernet og webhotel

I den verden vi lever i i dag dét at have forbindelse til internettet en vigtig, og i manges liv også en uundværlig, del. Internettet har betydning for næsten alt hvad vi foretager os, og det er derfor vigtigt, at man har noget internet til rådighed, som lever op til ens behov. 

Fibernet er et godt svar på en hurtig og stabil forbindelse, der samtidig også viser sig at være hurtigere end mange andre internetløsninger.

For at få en god oplevelse på nettet, så kræver det at forbindelsen er god, og derudover kan et godt og brugbart webhotel også være med til at bringe oplevelsen på internettet op på et højere niveau. 

Hvor hurtig en forbindelse man har brug for, og hvilket webhotel der er det bedste at vælge afhænger alt sammen af, hvilke behov man har. 

Hvis man er på udkig efter en udbyder, som tilbyder forskellige webhoteller, så kan vi anbefale at tage et kig på vores Webhotel anmeldelse. Her har vi samlet de bedst anmeldte webhoteller for 2021 på ét sted. 

Et webhotel hoster en hjemmeside og giver den adgang til internettet. Servicen og oplevelsen af en bestemt hjemmeside kan altså afhænge i kvaliteten af det webhotel man har, og om der er noget godt, og eventuelt fibernet, tilgængeligt.

FAQ

Få svar på dine spørgsmål om fibernet her eller på vores FAQ. 

Kan jeg få fibernet?

60% af dankerne kan nu få fibernet. Du kan tjekke om det er muligt for dig at få fibernet, ved at indtaste din adresse på denne side.

Hvor hurtigt er fibernet?

Hvor hurtigt en forbindelse du har behov for, afhænger af dine behov. Du kan indsætte din adresse og se hvilke proser og udbydere der, her på vores hjemmeside.

Hvad koster fibernet?

Fibernet er den nyeste form for bredbåndsteknologi. Dette betyder dog ikke, at fibernet er dyrere end det traditionelle bredbånd.

Hvad er fibernet?

Med fibernet få du leveret dit internetsignal via lys (lyslederkabel). Fibernet sikre dig en stærk forbindelse, hvor hastigheden ikke bliver forringet.

 

logo_strip_greyscale
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser