Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Pris pr. md.
Min. hastighed
Internet signal:
Tilvalg:Se flere


Indholdsfortegnelse

Fibernet priser

Fibernet priser er forskellige fra udbyder til udbyder og afhænger af den hastighed, man ønsker i sit abonnement. De steder hvor der er installeret fibernet, kan man dog forvente at få mere for pengene end ved normalt bredbånd. Fordi fiber er generelt mere stabilt og pålideligt end de andre internettyper. Derfor kan man også regne med at fibernet priserne er lidt højere, men ikke meget.   

Hvis du er i gang med at finde fibernet til hjemmet, men synes, at det er et forvirrende og uoverskueligt projekt, så klandrer vi dig bestemt ikke. Det kan være svært at skelne blandt de mange udbydere, og hvis man måske er en smule grøn på området, så gør det absolut ikke situationen bedre. Men fat mod. Fibernet priser, hastighed, oprettelse, ydelse og tilhørende tjenester er alt sammen parametre, som du skal tage til overvejelse, når du bestiller bredbånd. Fibernet priser er nemlig ikke det eneste, som du skal forholde dig til, da bredbånd kan være ret så individuelt i forhold til husstand og indkomst. Derfor har vi hos Tjekbredbånd.dk tilladt os selv at agere som din forlængede arm i bredbånds-universet.

Herunder er en liste over de billigste fibernet priser

 1. Kazoom | 1000/1000 | 249,-/md.
 2. Bolignet | 300/300 | 259,-/md.
 3. Kviknet | 200/200 | 279,-/md.
 4. Hiper | 100/100 | 289,-/md.
 5. Bolignet | 1000/1000 | 299,-/md.
 6. Fastspeed | 1000/1000 | 299,-/md.
 7. Hiper | 1000/1000 | 299,-/md.
 8. Kviknet | 1000/1000 | 299,-/md.
 9. Stofa | 200/200 | 319,-/md.
 10. Telenor | 500/500 | 329,-/md.
 11. Telenor | 1000/1000 | 349,-/md.
 12. Yousee | 300/300 | 349,-/md.
 13. Stofa | 500/500 | 399,-/md.
 14. Yousee | 1000/500 | 399,-/md.
 15. Stofa | 1000/1000 | 439,-/md.

Opdateret 19-08-2021

Foruden fibernet priser kan du her danne dig det fulde overblik over samtlige udbydere, som måske kunne være noget for dig. Den brugervenlige hjemmeside kræver blot din adresse, og før du ved af det, kan du se, hvilke udbydere, som du kan tilegne hjemme hos dig. Foruden de forskellige udbydere, vil du samtidig kunne danne dig det fulde overblik over hastigheden, pris/6 måned, oprettelsesgebyr, pris/måned, samt hvilken vurderingen tidligere og nuværende kunder har givet en given udbyder. Således, har du altså også andres besyv med i din egen beslutningstagen inden, at du svinger kortet. Fibernet priser er ikke blot en omkostning, som hører til selve bredbåndet. Mange udbydere tilbyder nemlig også frynsegoder, når du abonnerer hos dem. Det kan såmænd være, at du med til bredbåndet får et måneds gratis Dplay, seks måneders gratis Viaplay eller gratis oprettelse. Indtast adresse og se, hvilke bredbåndsløsninger du kan forvente! Så simpelt er det.

Billig fibernet

Billig fibernet er til dig som ønsker lynhurtigt og stabilt internet uden at skulle af med en formue. Det er til dig som ønsker at kunne benytte dig af streamingtjenester, uden at skulle bekymre sig om at din film eller serie går i stå. Vi er efterhånden mange der både ejer smartphone, computer og tablets og fibernet er til dig som ønsker, at kunne benytte dem alle uden problemer med hastigheden på dit internet. Sagen med billig fibernet er nemlig, at det leveres gennem lyslederkabler, hvilket gør at intet af hastigheden går tabt, i modsætning til det normale bredbånd eller mobilt bredbånd.

Billig fibernet er altså med dets transport via lyslederkabler, gennemsnitligt hurtigere end hvad det normale bredbånd kan yde. Du har sikkert oplevet, hvordan man med normalt- eller mobilt bredbånd i tide og utide kan blive smidt af internettet. Et problem du ikke støder på med billig fibernet. Så om du er en børnefamilie med mange enheder, bor med flere roomies hvor de sociale medier besøges dagligt eller blot gamer en masse, så er fibernet lige noget for dig. En hverdag uden afbrydelser, til billige priser. Fibernet er nemlig ikke dyrere end det normale bredbånd og du slipper oven i købet for besværet med dårlige internetforbindelser.

Bedste fibernet

Når du skal have bredbånd eller fibernet i din bolig, er det vigtigt at finde det bedste fibernet. Men det kan være svært helt at vide, hvad det bedste fibernet egentlig er. Men en af de ting, man skal kigge rigtig godt efter, når man skal vælge det bedste fibernet, er først og fremmest om det kan leveres til boligen. Da fibernet er forholdsvis nyt, er det ikke alle af landets boliger, der kan modtage fibernet endnu. 

Hvis du gerne vil have det bedste fibernet og kan få det leveret til boligen, er det næste du skal kigge på, om hvor god hastighed du kan få. Jo højere hastighed, jo bedre er fibernettet. Derfor skal du kunne få et fibernet med høj hastighed, hvis du gerne vil have det bedste fibernet i boligen. En anden ting, som spiller en rolle, når man skal finde det bedste fibernet, er prisen. Jo billigere prisen er, uden at det går ud over kvaliteten, jo bedre er fibernet løsningen. Hvis du gerne vil finde det bedste fibernet, kan det være en god ide at undersøge forskellige muligheder inden du beslutter dig, så du er sikker på at finde det der passer bedst til dig.

Fiberbredbånd

Fibernet udbydere

Når du skal have internet i dit hjem, kan det være du vil benytte dig af fibernet. Derfor er det en god ide at finde fibernet udbydere, der kan levere til dit hjem. Der findes flere forskellige fibernet udbydere, og derfor kan det være en rigtig god ide at sætte sig godt ind i, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde. Når du skal finde fibernet udbydere, kan det være en god ide at finde en hjemmeside, der laver en overskuelig sammenligning af udbydere. 

Når du skal vælge en af de mange fibernetudbydere, er der en række ting du bør overveje. Først og fremmest, skal du undersøge om fibernet kan blive leveret til din adresse af den valgte udbyder. Hvis ikke, skal du på udkig efter en anden udbyder. En anden ting du skal kigge på, når du leder efter fibernet udbydere, er prisen på fibernet. På den måde er du sikker på du finder de billigste fibernet udbydere. En sidste ting du skal kigge på er tilfredsheden med udbyderne, hvis andre kunder er tilfredse, er chancen for at du også bliver tilfreds stor. På den måde har du altså en række ting du kan gå efter, når du skal lede efter fibernet udbydere.

Fiberbredbånd

Går du og søger et bedre og billigere internet til hjemmet, så kunne fiberbredbånd være noget for dig. Fiberbredbånd er kendetegnet ved at at være meget hurtigere internet end almindeligt bredbånd. Du kan se på denne liste over fibernet nemt finde det billigste og bedste fiberbredbånd pakker og udbydere på markedet.

Hvad er fiberbredbånd?

Fiberbredbånd er bare et andet ord for fibernet. Grunden til at nogle kalder det for fiberbredbånd, er fordi de bruger ordet bredbånd som erstatning for internet. Det kan være forvirrende når folk bruger ordet fiberbredbånd og derfor har vi opdelt vores kategorier, så bredbånd og fibernet er adskilt.

Bedste fiberbredbånd

Hvis du søger et bedre og mere stabilt internet, kan vi klart anbefale fiberbredbånd. Derfor er vores liste med fibernet fyldt med de bedste udbydere som tilbyder fiberbredbånd. Du kan sortere efter hastighed og priser så du kan finde det perfekte fiberbredbånd til dig.

Kan jeg få fiberbredbånd?

Det er ikke alle der har mulighed for at få fiberbredbånd da det ikke er standard i gamle huse og lejligheder. Du er derfor nødt til at gå ind på fibernet udbydernes sider og se om de kan tilbyde dig fiberbredbånd. Du kan tjekke det ved at klikke på vores links i toppen af siden.  

Fibernet hastighed

Fibernet er din mulighed for at få en hurtigt og effektiv internetforbindelse i dit hjem. I øjeblikket er fibernet typisk mellem 100 Mbps og helt op til 5000 Mbps i de mest ekstreme tilfælde, hvilket giver dig en helt utrolig downloading hastighed. Du vil altså kunne downloade mellem 70-80 computerspil i sekundet, hvis du får anlagt fibernet i dit hjem.

Fibernet er hurtigere end mange andre internetløsninger, da der er bedre forbindelse til dataen gennem en hurtigere leder. Altså, hastighed på fibernet er bedre, da du kan få dine data gennem et lyslederkabel. De fleste udbydere af fibernet til privat hjem tilbyder en løsning på mellem 20 og 1000 Mbit i sekundet, hvilket som regel er mere end rigeligt for de fleste danske husstande.

Med en hurtigere hastighed på fibernet, så kan du altså få en bedre og mere stabil løsning, når det kommer til dit internet. Du kan også test fibernet hastighed, så du kan være sikker på, at du har den hastighed, som du har brug for i hjemmet. Det er en god ide at teste din fibernet hastighed, inden du bestiller denne løsning, da det ikke er alle steder i Danmark, hvor alle hastigheder på fibernet vil være lige gode.

Fibernet danmark

En af de store ulemper ved fibernet i Danmark er desværre, at det ikke er alle steder i landet, hvor det er tilgængeligt. I nogle områder kan fibernet i Danmark være helt uden for rækkevidde, og derfor er det vigtigt, at du tester, om dit hjem er dækket, når du har fibernet i Danmark. Men hvor i Danmark er der fibernet?

I de store byer er firbenet som oftest en mulighed, og i mellemstore byer er det muligt at tilkoble fibernet til dit hjem. Bor du dog i udkants Danmark, så er det ikke sikkert, at du har muligheden for at få fibernet i dit hjem. Det kommer derfor helt an på, hvilken by du bor i, hvorvidt det er muligt at tilkoble firbenet. Det er her også vigtigt at huske på, at der ikke er lige så mange udbydere af fibernet i Danmark, som der, når det kommer til mobil bredbånd og almindelig bredbånd, og derfor bør du også tjekke hvilke udbydere, som tilbyder dækning af fibernet i det område, hvor du bor, da det ikke er alle, som dækker alle områder i landet. 

Fibernet på min adresse

Hvis du gerne vil have fibernet på din adresse, så er det vigtigt, at du først tjekker, om din adresse er dækket af de fibernet udbydere, som er etableret i Danmark. Er dette ikke tilfældet, så er det en god ide at tjekke, om du kan få fibernet ved at grave fibernet ind ved din adresse. Du kan foretage et tjek for fibernet på din adresse online hos de fleste fibernetudbydere. Er du i et område, som er dækket, så kan du få gravet firbenet til din adresse nemt og simpelt.

Tidligere er der blevet etableret et samarbejde med de forskellige kommuner, hvor firbenet udbyderen gjort alt forarbejdet og gravet et rør til fiberkabler ned på din vej. Fra dette punkt vil det så være muligt at grave et fibernetkabel ind til din bolig. Du finder røret ved indgangen til din grund ved en markeringspæl, der er placeret lige i forbindelsen mellem vejen og din grund. Her vil du så skulle have gravet et firberrør ned i en højde på 30-50 centimeter under jorden fra vejen til dit hus. Begynder du på at grave fibernet ind selv, så skal du huske, at fiberrøret ikke må drejes skarpt, og det må ikke komme indenfor en rækkevidde på 30 centimeter af rør med el og gas.

Fibernet eller bredbånd

Der er nogle udbydere, som ikke mener, at der er den store forskel, når der er tale om fibernet og bredbånd. Dette er dog ikke tilfældet, da der er større fordele og ulemper ved begge forbindelser, og der er forskellige elementer, som opvejer, når du skal tage en beslutning omkring din internetforbindelse.

Forskellen på fibernet og bredbånd

Når det kommer til forskellene mellem fibernet og almindelig bredbånd, så er den største, at du med almindelig bredbånd får en forbindelse med kobberkabler, som gør forbindelsen asymmetrisk, og dermed får du ikke den samme upload og download hastighed, hvor du med fibernet får en mere stabil forbindelse, hvor hastigheden er den samme uanset sted og tidspunkt.

Langt de fleste har haft eller har almindelig bredbånd som forbindelse til internettet, og denne type af forbindelse bruges som oftest, da det er den mest stabile type af forbindelse på markedet i øjeblikket.

I dag bruger langt de fleste mennesker i Danmark netkabler som for eksempel Ethernet for at forbinde deres computer, mobil eller tablet til internettet, eller for at kunne forbinde en trådløs router til Wi-Fi. Fibernet kommer i stedet med lyskabler, også kendt som optisk fiber kabler, og din internetforbindelse kommer altså gennem lys, og det er dermed muligt at oprette enormt høje hastigheder for din internetforbindelse.

Fordele ved bredbånd

Den helt store fordel ved almindelig bredbånd er, at den er tilgængelig i det meste af Danmark. Dette gør denne type af forbindelse utroligt populær og brugt i store dele af udkants Danmark, da store områder i denne del af landet ikke er dækket af fibernet.

Med almindelig bredbånd, så kan du altså få en udmærket internetforbindelse, uden at du behøver at grave ind til fibernet til din bolig. I øjeblikket er der under en håndfuld leverandører af fibernet i Danmark, og det er ikke sikkert, at disse leverandører dækker din adresse, og du bør derfor altid tjekke din forbindelse med fibernet, inden du beslutter dig for denne løsning til dit hjem.

Hos Tjekbredbaand.dk kan du tjekke, om du har forbindelse med optisk fiber forbindelsen, eller om du har brug for bredbånd til at levere din forbindelse til internettet. Almindelig bredbånd kan altså opveje de steder, hvor der er ulemper ved fibernet. Bredbånd er altså en sikker løsning for dig, som ikke bor i de større eller mellemstore byer i Danmark, hvor der næsten altid er forbindelse til fibernet. 

Ulemper ved bredbånd

Når der er tale om ulemper ved almindeligt bredbånd, så er en af de største, at du får en asymmetrisk forbindelse. Dette er kendetegnet ved bredbånd, da det som regel vil tage længere tid at uploade elementer, end det vil tage at downloade dem. Dette kan gøre, at du kan opleve en længere ventetid end ved fibernet, når du gerne vil uploade videoer til internettet.

Grunden til, at ventetiden upload er længere end dowload, er på grund af de kobberkabler, som almindeligt bredbånd består af. Disse gør forbindelsen langsommere end ved et lyskabel, som du kan finde ved en optisk fiber forbindelse. Altså, tjekker man hastighederne, så vil fibernet her være den hurtigste og mest effektive løsning.

Derudover er en ADSL forbindelse meget lydfølsom. Dette betyder, at det kan have stor betydning for dig som bruger, hvor langt du sidder fra centralen, når det kommer til hastighed. Sidder du for eksempel længere væk i din stue, og centralen er gemt væk ovenpå et skab længere væk i hjemmet, så får du ikke den fulde effekt af din internetforbindelse. Denne forstyrrelse på grund af støj finder du ikke hos optisk fiber forbindelsen.

Fibernet er forbindelsen for det meste helt stabil uden nogen problemer på grund af støj i hjemmet, og du kan altså være garanteret en bedre forbindelse, når du har brug for at streame online, eller du har brug for at uploade noget til dine enheder. 

Er bredbånd fremtidens internet?

Almindelig bredbånd er ikke blevet sået som fremtidens internet. Denne pris går til fibernet, da forbindelsen er hurtigere på flere områder. Dog er almindelig bredbånd den mest stabile løsning i øjeblikket, og der er stadig store områder, hvor det ikke er muligt at tilkoble fibernet til husstande, hvilket gør almindelig bredbånd langt den mest populære løsning landet over.

Det er altså muligt, at denne type forbindelse ikke er den blivende forbindelse på længere sigt, men den er i øjeblikket den bedste løsning for langt de fleste, og det er ikke sikkert, hvornår det er muligt for alle at bestemme, hvornår de gerne vil tilkoble sig fibernet. 

Almindelig bredbånd har en længere historie bag sig, og dets kobberkabler er stadig den bedste løsning, når det kommer til at skabe en stabil forbindelse i udkantsDanmark.

Det er dog også muligt at se hos de forskellige udbydere af bredbånd, at hastighederne bliver hurtigere og hurtigere, og det er derfor muligt, at hastigheden ude i fremtiden måske vil kunne konkurrere med fibernet. Udsigterne er dog ikke store, men i øjeblikket er hastigheden og forbindelsen med almindelig bredbånd rigeligt for den almindelige danske familie.

Fibernet eller internet

I vores nutidige verden, hvor vi bruger internetforbindelse til stort set, alt hvad vi foretager os - hvad end det er arbejde, studie, madlavning, nyheder eller afslapning - har vi brug for en både hurtig og stabil forbindelse. 

Bredbåndsforbindelsen og fiberforbindelsen er begge bekvemme muligheder, der giver højhastighedsinternet til brugerne - men hvad er forskellen egentlig på de to?

Forskellen på almindelig internet og Fibernet

Fibernet bruger fiberoptiske kabler til at sende data. Brugen af denne teknologi betyder, at internettjenesten er meget, meget hurtig, pålidelig og sikker.

Det er sådan, at alt det, du kan med bredbånd, kan du også med fibernet, bare hurtigere. Du kan både streame og downloade ved hurtigere hastigheder med fibernettet.

Hvilke type internet skal man vælge?

Fibernet og COAX er lige nu de hurtigste forbindelser i Danmark. 

Skal man dog sige COAX vs. fiber, så kan man, med fiber, opnå hastigheder helt op til 10 Gbit/s, hvor COAX kan nå de 500 Mbit/s. De 500 Mbit/s er dog oftest nok for de fleste danskere. 

Hvilken forbindelse man skal vælge, afhænger derfor af ens behov - selvfølgelig også prisen. 

Her på siden kan du sammenligne priser og hastigheder på internet - også fibernet priser.

Hvilken hastighed har du brug for?

Det er svært at komme med et entydigt svar på hvilken hastighed du har brug for. En af de afgørende faktorer, der styrer hvor hurtig en forbindelse du har behov for, er hvor mange personer i husstanden, der kommer til at dele internetforbindelse.


I dag har de fleste internetforbundne enheder i form af eksempelvis smartphone, tablets/ipads, smart tv osv. Derfor kan man også tage med i overvejelserne hvor mange enheder der skal forbindes til internettet.


Det skal dog gøres klart at der ikke er noget negativt ved at have en forbindelse med en hastighed væsentligt hurtigere end dit reelle behov. Får du en fibernet forbindelse vil du nok opleve at du aldrig bruger 100% af den hastighed, du har til rådighed.


Det er svært at give et konkret svar på, hvilken forbindelse, du skal vælge, men vi har forsøgt at lave et udgangspunkt:

 • Hvis du bruger internettet til facebook, surfing, e-mail og andet lettere brug, vil en hastighed på 2 Mbit som regel være tilstrækkelig.

 • Hvis du bruger internettet til at streame musik, se film, spille onlinespil mm., bør du vælge en hastighed på mellem 10 og 20 Mbit. Hvis I er en hel familie, der skal bruge internettet til dette, bør forbindelsen være mellem 20 og 50 Mbit.

 • Hvis du bruger internettet meget, og tit up- og downloader store filer, eller du vil se film i HD, skal du vælge en forbindelse på min. 50 Mbit. Denne forbindelse er også ideel til en familie eller til en internetforbindelse på et kontor.

Behøver jeg fiber til mit forbrug?

Fibernet er en meget hurtig forbindelse og kommer ofte med en lidt højere månedspris end bredbåndsabonnement. Du får mest ud af en fiberforbindelse hvis du deler forbindelse med flere personer, ofte streamer f.eks. Netflix eller spiller krævende onlinegaming. Hvis du blot sender mails og besøger hjemmesider, har du ikke et behov for fibernet.

Der er ingen tvivl om at fremtiden bliver mere digital og datatung, derfor vil vores behov for en stærk forbindelse kun stige fremover. Fibernet er fremtidens forbindelse og investerer du tid og penge i at få etableret en fibernet forbindelse, så vil du ikke skulle investere penge i det på et senere tidspunkt.

Men hvis dit forbrug ikke kræver en lynhurtig internetforbindelse, så er der ingen grund til at betale ekstraprisen for fibernet abonnement. I så fald bør du tage et kig på dine muligheder med et bredbåndsabonnement.

Hvis du har en stor familie, som ofte alle bruger internettet på samme tid, vil fibernet være en optimal løsning, da der jo som regel vil være flere computere samt telefoner og tablets tilsluttet internettet på samme tid.

Du kan også have brug for en god, høj hastighed fra fibernet, hvis du ofte uploader eller sender store filer, for eksempel film til YouTube. En fiberhastiged er også god til dig, som streamer film i HD, eller spiller onlinespil, hvor der er brug for en lynhurtig hastighed.

Hvad er download og upload? 

Når man snakker hastighed på internetabonnement, så måler man det i megabit (Mbit), og her skelner man endvidere mellem download og upload. Download er nedlastning af data, hvilket sker konstant når du er på nettet for at kunne fremvise tekst, billeder og video information.

Upload benyttes når man sender data fra en enhed, hvilket eksempelvis kunne være når du har skrevet en mail, så skal informationerne sendes/uploades, for at en modtager i den anden ende kan læse indholdet af mailen.

Ved normalt internetforbrug er download mere brugt end upload. Det er mange internetabonnementer også indrettet efter og tilbyder derfor større højere download hastigheder end upload. Forholdet mellem de to beskrives ofte som download/upload, det er denne notering man finder på abonnement-oplysningerne, hvor en 20/2 hastighed betyder 20Mbit download og 2Mbit upload.

Bredbåndsforbindelse kan ofte have 20 gange langsommere upload hastighed end download. Dette er dog ikke tilfældet med fibernet teknologien, hvor upload hastigheden er synkron med downloadhastigheden.

Her på TjekBredbånd har vi samlet de udbydere af fibernet, vi synes er bedst til prisen. Her starter fiberhastighederne fra 10/10 Mbit, og går helt op til 1000/1000 Mbit. Der er altså forskellige hastigheder, så du kan finde lige præcis den type fibernet, du har brug for.

Hvad er fibermet?

Hvad er fibernet?

Fibernet er fremtidens forbindelse og den bedste teknologi til at levere en lynhurtig internetforbindelse. Med fibernet leveres forbindelsen gennem optiske fiber, også kaldet lyslederkabel. Se videoen nedenfor for en kort gennemgang af fibernet.

Med fibernet transporteres signalet via lys, hvilket betyder at man kan opnå voldsomt høje hastigheder. Lyslederkablet er sammensat af små optiske tråde lavet af plastik eller glas, hvorigennem informationer sendes i små lyspakker ved lysets hastighed. Der er meget lidt signaltab i disse kabler og så er de mere miljøvenlige end de kobberkabler der ofte leverer bredbånd signal. Bredbåndssignalerne transporteres via lydbølger, som er noget langsommere end lysets hastighed.

Fibernet er en synkron forbindelse, hvilket betyder at upload hastigheden er ens med download hastigheden. Den asynkrone forbindelse som bredbånd leverer har altid været præget af en langsommere upload hastighed, derfor vil den gradvise udbredelse af fiberforbindelse betyde en øget upload hastighed, hvilket kan forandre måden vi interagerer over nettet.

Samtidig indeholder hvert lyslederkabel et stort antal uafhængige kanaler, fordi lyssignalerne ikke påvirker hinanden. Det betyder, at det har en meget større kapacitet, og dermed en langt hurtigere forbindelse.

Hvordan kan jeg få fibernet?

Du kan se, om der er fiberkabler i dit område ved at tjekke din adresse her og se om du kan få den nyeste bredbåndsteknologi.

Hvor hurtigt er fibernet?

Hvor hurtigt en forbindelse du har behov for, afhænger af dine behov. Du kan indsætte din adresse og se hvilke proser og udbydere der, her på vores hjemmeside.

Hvad koster fibernet?

Fibernet er den nyeste form for bredbåndsteknologi. Dette betyder dog ikke, at fibernet er dyrere end det traditionelle bredbånd.

Hvad er fibernet?

Med fibernet få du leveret dit internetsignal via lys (lyslederkabel). Fibernet sikre dig en stærk forbindelse, hvor hastigheden ikke bliver forringet.

Hvordan ser et lyslederkabel ud, og hvordan fungere det helt præcist

Se denne video for en længere og grundigere gennemgang af hvordan fibernet fungere

Lyslederkablet er altså det kabel, der muliggør fibernettet og det lynhurtige internet. Ud over det med hastigheden, som på mange måder er lyslederkablernes største force, har kablet også den fordel, at det er robust og ikke sådan bare lige kan brække eller få skader. Egentlig er det et relativt smalt kabel, og faktisk er det lavet af enten plastik eller glas, som jo ikke lyder som de mest robuste materialer, men ikke desto mindre forventer man altså ikke, at der kommer til at være meget arbejde med løbende at vedligeholde kablerne. Det kommer naturligvis alle internetbrugerne til gode, der kan forvente et internet, der er stabilt, hver eneste gang de går på nettet. Den vare, som internettet i realiteten kommer til at udgøre, når fibernettet er klar, er i sin helt basale forstand en dataforsendelse, der eksisterer som lysimpulser, der sendes fra en computer til en anden.

Danmark må være med på fibernetbølgen, inden fremtiden rammer os

Som det antydes i ovenstående afsnit, er det altså dem, der kan levere varen, der får ordrerne. Sådan er det nok i alle brancher og til alle tider, men sådan er det i særdeles også, når vi taler om samarbejder, der går på tværs af landegrænser, og som primært foregår via internettet. For at sige det, som det er, ville asiatiske lande ikke kunne tjene penge på at sælge internetbaserede ydelser til den vestlige verden, hvis der var andre lande, der kunne yde en bedre service til samme pris. Og når nu internettet hele tiden udvikles, og når nu et mobilt bredbånd på sigt ikke bare er et mobilt bredbånd, men også kan eksistere i form af et fibernet, så skærpes kravene også til, hvad der er en god internetforbindelse. Derfor vil vi altså heller ikke i et land som Danmark på sigt kunne regne med at være med blandt de store spillere på markedet, hvis vi ikke hele tiden følger med udviklingen. At få indlagt fibernet i store geografiske områder og at få tænkt fibernettet ind i hele vores måde at arbejde på er altså ikke kun noget, vi skal gøre for vores små blå øjnes skyld. Det er relativt vigtigt, at vi også i fremtiden kan gøre os gældende på det globale marked, og her bliver fibernettets udbredelse helt essentiel for os.

fiber5.jpg

Et mere positivt syn på fibernet og hurtigt mobilt bredbånd

De seneste afsnit af denne artikel har til dels handlet om de faldgruber, der er ved overdrevent internetbrug. De bliver nemlig ikke mindre relevante, når internettet bliver hurtigere – det er mere eller mindre indlysende. Med det sagt så er internettet dog en kæmpe gave til vores liv, samfund og globale forbindelser. Verden, som vi kender den i dag, ville ikke kunne se ud, som den gør, var det ikke for internettets udvikling. Og der er i sandhed mange flere positive ting at hive fat i end negative, hvilket også er tydeligt længere oppe i artiklen – samarbejde på tværs af nationer og potentielle udviklinger af løsninger, der hele tiden gør sammenhængskraften i vores samfund endnu stærkere.

Billigt fibernet

Vil du have billigt fibernet hjem til din bolig? Så er du ikke alene, da danskerne i stigende grad er blevet gladere og gladere for hurtigere internetforbindelse - og her kan billigt fibernet være en del af løsningen. Billigt fibernet er nemlig en fast del af danskernes muligheder, når de skal vælge hvilken bredbåndsforbindelse, der passer dem. Det skyldes, at billigt fibernet er en af de absolut hurtigste forbindelser på markedet, så hvis man ønsker at kunne streame film og serier lige så tosset man vil, så er denne løsning helt optimal.

Hurtig forbindelse til billige penge

Der er nemlig rigtig mange megabit at hente, hvis man skal bruge nyt og hurtigt internet. Med fibernet er der altid god forbindelse, så alle i husstanden kan se film og serie eller nyde en omgang gaming på samme tid. Med billigt fibernet er det slut med film, der hakker eller dårlig forbindelse, når der spilles computer.

Her på tjekbredbånd kan du få et lynhurtigt overblik over det bedste og billigste internet på markedet. Hvad enten du er på jagt efter en bestemt type bredbåndsforbindelse eller billigt fibernet, så kan du altid rådføre dig på vores side, hvor vi glædeligt hjælper dig med at få en hurtigere ellere billigere internetforbindelse.

Hvilke alternativer findes der?

Hvis du ikke kan få fibernet forbindelse, så er du ikke alene. Heldigvis er mulighederne for at få bredbånd meget bedre, da denne teknologi udnytter allerede nedgravede kabler. Bredbånd kobles til enten via telefonstikket eller kabel-tv/antennestik, og der er typisk mange udbydere at vælge mellem.

Sammenligner man med fibernet, så er en bredbåndsforbindelse ofte mere ustabil og ikke lige så hurtig, men præcis hvilken hastighed du kan opnå på en bredbåndsforbindelse, det kan du se hos udbyderne.

Et andet alternativ er mobilt bredbånd, der er en mere transportabel løsning. Hastigheden på denne løsning er svingende, og for et vis månedligt beløb får du et vis antal data (gigabit) til rådighed, som du må bruge som du lyster. Dette står i kontrast til almindelig bredbånd eller fibernet, hvor man har ubegrænset datamængde.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type internetforbindelse, du skal vælge til dit hjem, kan du som regel tage en hastighedstest på din udbyders hjemmeside og se, hvilken hastighed, du reelt har. Hvis du finder ud af, at du har brug for en højere hastighed, kan du undersøge muligheden for, om du kan få fibernet der, hvor du bor.

Her på siden kan du læse meget mere, om de forskellige typer af internetforbindelse. Hvis du er i tvivl om dit behov i forhold til dit forbrug, kan du også finde ud af det her på siden, hvor vi har lavet en lille oversigt over, hvilken forbindelse, der som regel passer til hvilket forbrug.

fiber6.jpg

Hvilke udbydere tilbyder fiber?

Fibernetværket er endnu ikke så udbredt, det er derfor langt fra alle, der kan få det. I skrivende stund findes kun tre danske leverandører af fiberledninger: TDC, Fiber2you og Dansk Energi.

TDC leverer fortrinsvis i det nordøstlige Sjælland. Fiber2you er en uafhængig leverandør, hvor kunder selv ende med at eje sin installation. Dansk Energi dækker over de enkelte energiselskaber, der nedgraver fibernettet i hver deres geografiske område.

Selvom der findes disse tre leverandører af fibernet, så er det ikke nødvendigvis disse tre du som forbruger vil have et abonnement hos. De forskellige udbydere lejer sig ind hos de førnævnte leverandører, derfor har du som forbruger anderledes valgmuligheder. Nogle af de bedste udbydere af fibernet i Danmark for tiden er Waoo og Hiper, som du kan tjekke prisen på her på siden.

Her på TjekBredbånd viser vi abonnementer på fibernet fra Hiper, Stofa og Waoo, fordi vi synes, de laver de bedste og billigste fibernet-abonnementer. Du kan læse meget mere om de forskellige udbydere på deres hjemmesider. Her kan du også tage hastighedstest og finde ud af, om du bor et sted i Danmark, hvor du kan få internet via fibernettet. Kom hurtigt hen til udbydernes hjemmeside ved at trykke på knappen "GÅ TIL UDBYDER".

Hvad er fordelen ved fiber?

Der er mange fordele ved fibernet. Forbindelsen er lynende hurtig og meget stabil. Fibernet har synkrone forbindelse på download og upload, derfor vil man kun sjældent opleve ventetid i det daglige forbrug. Bredbånd, som i modsætning til fibernet er asynkron, har ofte væsentlig lavere hastighed på upload, der kan påvirke internetoplevelsen.

En stærk forbindelse medfører en bedre internetoplevelse. Når du streamer film eller video vil du kunne se det i højeste kvalitet og du kan dele forbindelse med mange andre uden at opleve forringet hastighed. Ved krævende onlinegaming kan en bredbåndsforbindelse til tider virke hakkende, men med fibernet vil du opleve at spillet flyder uden nogen problemer der kan forringe spiloplevelsen.

En internetforbindelse via fibernet er typisk 5-10 gange hurtigere, end en bredbåndsforbindelse. Altså vil det være oplagt for en person, som spiller onlinespil eller laver Youtube videoer, at have internet via fibernettet, da både upload- og download hastighed er så meget højere, end ved almindeligt bredbånd.

En anden fordel ved fibernet er, at man kan se store HD film uden problemer og uden, at forbindelsen er ustabil, eller skal bruge tid på at loade. Download og hentning af store eller tunge filer tager også meget kortere tid, end hvis man brugte almindeligt ADSL-bredbånd.

Hvad er fiber? Den korte definition af et fiber er at det er et glaskabel. Hvor de andre former for internt kabel er lavet af kobber, er fiberkabel lavet af glas. Fibernet skulle være op til 5000 gange hurtigere end bredbånd. De fleste fibernet udbydere tilbyder dog ikke hurtigere forbindelser end bredbåndsudbyderne, men man kan være sikker på en mere at forbindelsen er mere stabil.

Kan jeg få fiber hvor jeg bor?

Fibernet er baseret på lyslederkabler, en nyere signal form der endnu ikke er så udbredt. Derfor er mulighederne for at få etableret en fibernet forbindelse størst i større byer. I udvalgte områder findes der mange udbydere af fibernet, mens de i store dele af landet slet ikke er muligt.

For at du kan få fibernet skal der være en hovedledning i nærheden af din bopæl. Hvis der ved denne hovedledning findes en fordelerboks, så er det muligt at du kan få etableret en fiberforbindelse. Mange leverandører tilbyder at nedgrave kabler fra fordelerboksen til din grund for et overkommelig beløb, men man kan også selv gøre størstedelen af arbejdet og selv føre kablerne fra vejen og ind til boligen.

I Hovedstadsområdet samt en stor del af Nordsjælland, er der stor sandsynlighed for, at der er en hovedledning i nærheden af din bopæl. I området omkring Odense og det nordlige Fyn, samt en stor del af de jyske byer (især Aarhus), er der allerede etableret en del, samt nedgravet en del ledninger. Hvis du er i tvivl om, om du kan få fibernet der, hvor du bor, kan du som oftest se et dækningskort på de forskellige udbyderes hjemmesider.

fiber8.jpg

Hastigheder, der er mange gange hurtigere, end dem vi kender i dag

Vi har på nuværende tidspunkt allerede talt om hurtigt internet, endnu hurtigere internet og også i mange vendinger om virkelig hurtigt internet. Når vi får fibernet via mobilt bredbånd, skal vi dog til at have opfundet nye ord for noget, der går hurtigere end hurtigt. For fibernettet er i sandhed langt hurtigere end noget andet, som vi hidtil har kendt til – særligt når det er oppe at køre på fuldt blus. Når data bevæger sig så hurtigt som lyset, er vi altså ude i, at der ikke længere er noget, der hedder ventetider, når vi bruger internettet. Spørgsmål som ”er siden loadet?” og ”skal vi ikke lige huske at downloade filmen i god tid, inden vi skal se den?” vil altså være fortid, fordi det hele vil gå så stærkt, at du slet ikke mærker noget til, at dataforsendelse faktisk er en proces og ikke noget, der sker helt af sig selv.

Det er ikke kun vores oplevelse af internettet, som fibernettet vil revolutionere

Når fibernettet vil revolutionere vores oplevelse af, hvad det vil sige at surfe på nettet, betyder det også på mange måder, at vi ikke helt kan forudse, hvordan det kommer til at føles. Hvis vi vidste præcis, hvad det kom til at betyde for os, at internettet, som vi kender det nu, bliver til internettet, der løber via det lynhurtige fibernet, så ville man nok ikke helt kunne tale om det som noget revolutionerende. At noget er revolutionerende betyder nemlig, at det vender op og ned på vores hidtidige oplevelse af en eller anden ting, og det kommer nok også til at være det, der kommer til at ske med fibernettet. Fibernettet vil på mange måder også have potentiale til at revolutionere hele vores samfund, som vi kender det i dag, og det giver vi nedenfor et eksempel på i form af den intelligente fryseboks. Læs nedenfor, hvordan en fremtidig fryseboks potentielt vil kunne få glæde af fibernettet.

Samarbejde på tværs af kloden via fibernettet

Når vi i Danmark har fibernettet oppe at køre, og når de i et givent land, vi ønsker at drive forretning med, har den samme hastighed på internettet, som vi har, så vil det at Skype med hinanden nærmest svare til at sidde i samme rum. Vi vil kunne tale sammen med en person, der sidder på den anden side af kloden, uden at vi vil opleve forsinkelser på linjen eller udfald i forbindelsen. Altså vil vi høre, hvad den anden person siger i det sekund, han eller hun siger det, ligesom han eller hun vil høre, hvad vi siger, i samme sekund, vi siger det. Ligeledes kan vi dele dokumenter og filer med hinanden på tværs af tid og sted uden at skulle have ’load-tid’ som en faktor. Faktisk vil vi kunne arbejde fuldstændig lige så godt og effektivt med hinanden, som var vores computere direkte forbundne. Prøv bare lige at forestille dig, hvilken forskel det vil gøre for produktivitetsniveauet på verdensplan. For yderligere information omkring fibernet og historien bag, anbefalder vi "Introduction to fiber optics" af John Crisp.

fiber9.jpg

Vores arbejdsliv er indrettet med hjælp fra internettet og det mobile bredbånd 

Ondt i ryg og skuldre som følge af en daglig siddende arbejdsstilling er også noget, der er til gene for rigtig mange mennesker kloden over. Mange af os sidder langt mere ned, end vi fysiologisk set er bygget til. Sådan er arbejdet indrettet – sådan er det i hvert fald for mange af os, og af samme grund føler vi nok ofte ikke helt, at vi kan gøre så meget ved den uheldige situation og dermed slippe ud af den onde spiral. At sidde ned det meste af dagen er altså mere eller mindre blevet et vilkår for de fleste af os. Og her må vi igen henvise til internettet – var det ikke for internettets eksistens, er det også virkelig svært at forestille sig, at vores forskellige jobs indenfor alle mulige forskellige brancher ville være tilrettelagt sådan, at vi skulle sidde ned og stirre ind i en firkantet kasse otte timer hver eneste dag. Når man siger det på den måde, lyder det jo helt fjollet, men det er ikke desto mindre sådan, rigtig mange af os lever. Mange af de mere manuelle jobs er over tid røget ud med badevandet, og tilbage sidder vi med alle de jobs, der er relateret til at vide noget om, hvordan vi betjener en computer og gør brug af alle internettets muligheder. Sådan ser det ud nu, og sådan kommer det i den grad også til at se ud i fremtiden, hvor internettet hele tiden bliver større og større og hurtigere og hurtigere, og hvor de ældste generationer i samfundet også pludselig er digitalt indfødte, ligesom samfundets yngre grupper har fået ry for at være.

Fiber bredbånd

Fiber bredbånd, også kaldet fibernet, er fremtidens forbindelse og en af de bedste teknologier til levering af lynhurtig internetforbindelse. Med fiber bredbånd leveres forbindelsen gennem optiske fiber, også kendt som lyslederkabler. Med fiber bredbånd transporteres signalet altså via lyset, hvilke medfører at du kan opnå voldsomt høje hastigheder og dermed hurtigere internetforbindelse. Lyslederkabler er sammensat af små optiske tråde lavet af plastik eller glas, hvorigennem informationer sendes i små lyspakker ved lysets hastighed. Ved lyslederkabler forekommer meget lidt tab af signal i disse kabler, samtidig med at de er mere miljøvenlige end de kobberkabler der normalvis leverer et bredbånd signal. En fordel ved fiber bredbånd er den lynhurtigt forbindelse og stabilitet det fører med sig. Fiber bredbånd indeholder synkrone forbindelser på download og upload, hvilket betyder at du sjældent vil opleve ventetid i dit daglige brug af internettet. Det almindelige bredbånd, som vi kender, er i modsætning til fiber bredbånd asynkron, hvilket betyder at det ofte har væsentlig lavere hastighed på uploads og downloads og kan påvirke internetforbindelsen i høj grad.

Fiber internet

Leder du efter et rigtig godt tilbud på fiber internet? Så er du landet det helt rigtige sted. Her hos Tjek Bredbånd har vi nemlig gjort det til vores mission at give forbrugerne en komplet oversigt over de bedste udbydere af blandt andet fiber internet. Og på denne side kan du se alle de bedste og billigste udbydere af fibernet. Du kan tilmed sortere resultaterne, så du kun kan se de tilbud på fiber internet, der passer lige præcis til dig. Du kan for eksempel vælge at sortere i forhold til pris, hastighed, bindingsperiode og kundefordele.

Priserne for fiber internet starter allerede ved 249 kr om måneden, og der kan derfor være rigtig mange penge at spare for dig, der måske i forvejen har fibernet i dit hjem - men overvejer at skifte til en billigere udbyder. Når du sammenligner udbyderne, husk altid at se på de andre kundefordele, der er forbundet med et abonnement. Hos nogle udbydere af fiber internet kan du nemlig også få gratis forsendelse, en gratis router eller måske endda et gratis abonnement på en musik tjeneste eller streaming tjeneste.

Fiber net

Fiber net er en form for internetforbindelse, som bruger optisk fiber, også kaldet lyslederkabler, til at overfører data ufattelig hurtigt. Fiber net er den hurtigste form for internet i dag og er især populær, da man med fiber net nemt kan opnå høje download og upload hastigheder som privatperson. Fiber net favoriseres især fordi det kan opnå de allerhøjeste internethastigheder og sikrer en utrolig stabil forbindelse sammenlignet med de gamle bredbåndsløsninger. Lyslederkabler, som internetforbindelsen via fiber benytter, er utroligt små og tynde, hvilke betyder at kablerne er i stand til at overføre data lynhurtigt, hvilket også er den største fordel ved fiber net. Ved de hurtige hastigheder medfører, at du sparer en masse tid når du skal downloade lydbøger, film, spil og meget andet. Da fiber net stadig er forholdvist nyt, er der gode chancer for, at det vil blive endnu mere tilgængeligt for de fleste husstande i de kommende år.

Fibernet pris

Filmaftener på sofaen, lan-aften lang ud på natten, hjemmearbejde, Youtube-tutorial i hvordan man spiller guitar. Ja, eksemplerne er mange, men fælles for dem alle er, at de kræver fibernet. Og hvis du er lidt grøn på området, som indbærer ord som fibernet pris, hastighed, månedlig ydelse, oprettelse og frynsegoder, så kan du med fordel blive klogere lige her. Fibernet pris er dog ikke det eneste, som du skal forholde dig til, når du køber fibernet. Først og fremmest skal du oplyse din adresse, således du kan danne dig et overblik over de udbydere, som rækker ud til din husstand. “Fibernet pris” er nok det, som du er mest interesseret i, men er ligeledes vigtigt, at du tilegner dig den hastighed, som dit forbrug kræver. Såfremt, at du har et dyrt set-up i computere, som kræver en høj hastighed, bør du imødekomme dette forbrug. Du kan i oversigten gøre dig klogere på den månedlige pris og per sjette måned, så du ikke får pludselige overraskelser i form af uventede regninger, som du ikke kender noget som helst til. Dermed har vi også gjort det transparent og gennemsigtig, da vi ikke går ind for gebyrer, som har tilegnet sig en lidt for lille skrift med et stort beløb. Skulle slå tvivl omkring dig, hvilket bredbånd du bør vælge, kan du med rette se bedømmelserne, som tidligere, men også nuværende kunder har givet udbyderen. Derudover kan du oven i fibernettet også komme i besiddelse af frynsegoder i form af abonnementer af diverse streamingtjenester, som er inkluderet i fibernettets pris. Således får du altså virkelig noget for pengene. Gå på opdagelse og find ud af, hvilket fibernet som passer til dig.

Kilder:

Crisp, John. Introduction to fiber optics. Elsevier, 2005. Hent

Lesics. Optical fiber cables, how do they work? | ICT #3. 2019. Find

Techquickie. How Does LIGHT Carry Data? - Fiber Optics Explained .2019. Find
 

logo_strip_greyscale
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser