Vælg søgekriterier

Pris pr. md.
Alle kr.Hastighed
Alle MbitInternet signal:

  Via fibernet


Tilvalg:

  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Trådløs router inkl.


Fibernet

Sammenlign og find det billigste fibernet-abonnement
- FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE NÅR DU SKAL BESTILLE FIBER -HVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?

Er du i tvivl om hvilken hastighed du har brug for, når du skal bestille internet? Det afhænger af mange faktorer, læs mere om hvad du bør tage højde for her.

BEHØVER JEG FIBER TIL MIT FORBRUG?

Fibernet er voldsomt hurtigt, og i mange tilfælde langt hurtigere end hvad de fleste behøver. Læs mere om i hvilke tilfælde fibernet vil være en god investering.

HVILKE ALTERNATIVER FINDES?

Er du ikke i et område med fibernet, så finder der naturligvis også andre velfungerende alternativer.

HVAD ER DOWNLOAD & UPLOAD?

Er du i tvivl om hvad forskellen er på download og upload? Hvad bruger man mest af med et almindeligt forbrug, og hvordan aflæser man hastigheden på et abonnement.

HVILKE UDBYDERE TILBYDER FIBER?

Fibernet er stadig ganske nyt i Danmark, men der er alligevel konkurrence på markedet. Klik for at læse mere om dine valgmuligheder.

HVAD ER FORDELEN VED FIBER?

Selvom du har adgang til fibernet, så betyder det ikke at det er den bedste investering. Bliv afklaret med fordelene ved fiber her.

HVAD ER FIBERNET?

Man hører meget om fibernet, men hvad er det egentlig og hvilke fordele har det?

KAN JEG FÅ FIBER HVOR JEG BOR?

Udbredelsen af fibernettet findes primært i de større byer og selv her findes det ikke overalt. Læs mere om hvad der skal til her.

BØR DU OVERVEJE AT SKIFTE ABONNEMENT?

Er det på tide at du tager dit internetabonnement til revision? Læs mere her om de fordele der kan være ved at skifte abonnement her.

FORSKEL PÅ FIBERNET OG BREDBÅND?

Hvad er forskellen på det almindelige bredbånd og fibernet. Hvad er bedst for mig i min situation og hvad lader sig gøre?

HVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?


Det er svært at komme med et entydigt svar på hvilken hastighed du har brug for. En af de afgørende faktorer, der styrer hvor hurtig en forbindelse du har behov for, er hvor mange personer i husstanden, der kommer til at dele internetforbindelse.

I dag har de fleste internetforbundne enheder i form af eksempelvis smartphone, tablets/ipads, smart tv osv. Derfor kan man også tage med i overvejelserne hvor mange enheder der skal forbindes til internettet.

Det skal dog gøres klart at der ikke er noget negativt ved at have en forbindelse med en hastighed væsentligt hurtigere end dit reelle behov. Får du en fibernet forbindelse vil du nok opleve at du aldrig bruger 100% af den hastighed du har til rådighed.

HVAD ER DOWNLOAD OG UPLOAD?


Når man snakker hastighed på internetabonnement, så måler man det i megabit (Mbit), og her skelner man endvidere mellem download og upload. Download er nedlastning af data, hvilket sker konstant når du er på nettet for at kunne fremvise tekst, billeder og video information.

Upload benyttes når man sender data fra en enhed, hvilket eksempelvis kunne være når du har skrevet en mail, så skal informationerne sendes/uploades, for at en modtager i den anden ende kan læse indholdet af mailen.

Ved normalt internetforbrug er download mere brugt end upload. Det er mange internetabonnementer også indrettet efter og tilbyder derfor større højere download hastigheder end upload. Forholdet mellem de to beskrives ofte som download/upload, det er denne notering man finder på abonnement-oplysningerne, hvor en 20/2 hastighed betyder 20Mbit download og 2Mbit upload.

Bredbåndsforbindelse kan ofte have 20 gange langsommere upload hastighed end download. Dette er dog ikke tilfældet med fibernet teknologien, hvor upload hastigheden er synkron med downloadhastigheden.

HVAD ER FIBERNET?


Fibernet er fremtidens forbindelse og den bedste teknologi til at levere en lynhurtig internetforbindelse. Med fibernet leveres forbindelsen gennem optiske fiber, også kaldet lyslederkabel.

Med fibernet transporteres signalet via lys, hvilket betyder at man kan opnå voldsomt høje hastigheder. Lyslederkablet er sammensat af små optiske tråde lavet af plastik eller glas, hvorigennem informationer sendes i små lyspakker ved lysets hastighed. Der er meget lidt signaltab i disse kabler og så er de mere miljøvenlige end de kobberkabler der ofte leverer bredbånd signal.

Fibernet er en synkron forbindelse, hvilket betyder at upload hastigheden er ens med download hastigheden. Den asynkrone forbindelse som bredbånd leverer har altid været præget af en langsommere upload hastighed, derfor vil den gradvise udbredelse af fiberforbindelse betyde en øget upload hastighed, hvilket kan forandre måden vi interagerer over nettet.

Hvad er fibernet

FORSKELLEN PÅ FIBERNET OG BREDBÅND?


Nogle udbydere kaldes også fibernet for fiberbredbånd, der er dog en forskel fra dette til almindeligt bredbånd. Det almindelige bredbånd signal leveres enten via telefonstikkets kobberkabler eller kabel-tv/antennestikkets koaksialkabler. Med fibernet leveres signalet via lyslederkabler, hvilket muliggør langt hurtigere forbindelse.

En fordel ved bredbånd er at de fleste husstande allerede har en tilkoblingsmulighed eksempelvis i form af telefonstikket. I modsætning hertil er lyslederkablet en nyere udvikling, som endnu ikke er udbredt. I disse år investerer mange selskaber derfor penge i at grave lyslederkabler ned.

Økonomisk set er bredbånd billigere end fibernet, signalet er dog også mere ustabilt og leverer en noget langsommere forbindelse. Dette betyder at hvis du deler forbindelse med flere, så kan du opleve at hastigheden ikke dækker dit behov. For tilhængere af onlinegaming vil bredbåndsforbindelsen have en lavere ping-hastighed og man kan derfor opleve spil være hakkende.

BEHØVER JEG FIBER TIL MIT FORBRUG?


Fibernet er en meget hurtig forbindelse og kommer ofte med en lidt højere månedspris end bredbåndsabonnement. Du får mest ud af en fiberforbindelse hvis du deler forbindelse med flere personer, ofte streamer f.eks. Netflix eller spiller krævende onlinegaming. Hvis du blot sender mails og besøger hjemmesider, har du ikke et behov for fibernet.

Der er ingen tvivl om at fremtiden bliver mere digital og datatung, derfor vil vores behov for en stærk forbindelse kun stige fremover. Fibernet er fremtidens forbindelse og investerer du tid og penge i at få etableret en fibernet forbindelse, så vil du ikke skulle investere penge i det på et senere tidspunkt.

Men hvis dit forbrug ikke kræver en lynhurtig internetforbindelse, så er der ingen grund til at betale ekstraprisen for fibernet abonnement. I så fald bør du tage et kig på dine muligheder med et bredbåndsabonnement.

HVILKE UDBYDERE TILBYDER FIBER?


Fibernetværket er endnu ikke så udbredt, det er derfor langt fra alle, der kan få det. I skrivende stund findes kun tre danske leverandører af fiberledninger: TDC, Fiber2you og Dansk Energi.

TDC leverer fortrinsvis i det nordøstlige Sjælland. Fiber2you er en uafhængig leverandør, hvor kunder selv ende med at eje sin installation. Dansk Energi dækker over de enkelte energiselskaber, der nedgraver fibernettet i hver deres geografiske område.

Selvom der findes disse tre leverandører af fibernet, så er det ikke nødvendigvis disse tre du som forbruger vil have et abonnement hos. De forskellige udbydere lejer sig ind hos de førnævnte leverandører, derfor har du som forbruger anderledes valgmuligheder. Nogle af de bedste udbydere af fibernet i Danmark for tiden er Waoo og Hiper, som du kan tjekke prisen på her på siden.

Hvilke udbydere tilbyder fibernet

KAN JEG FÅ FIBER HVOR JEG BOR?


Fibernet er baseret på lyslederkabler, en nyere signal form der endnu ikke er så udbredt. Derfor er mulighederne for at få etableret en fibernet forbindelse størst i større byer. I udvalgte områder findes der mange udbydere af fibernet, mens de i store dele af landet slet ikke er muligt.

For at du kan få fibernet skal der være en hovedledning i nærheden af din bopæl. Hvis der ved denne hovedledning findes en fordelerboks, så er det muligt at du kan få etableret en fiberforbindelse. Mange leverandører tilbyder at nedgrave kabler fra fordelerboksen til din grund for et overkommelig beløb, men man kan også selv gøre størstedelen af arbejdet og selv føre kablerne fra vejen og ind til boligen.

HVILKE ALTERNATIVER FINDES DER?


Hvis du ikke kan få fibernet forbindelse, så er du ikke alene. Heldigvis er mulighederne for at få bredbånd meget bedre, da denne teknologi udnytter allerede nedgravede kabler. Bredbånd kobles til enten via telefonstikket eller kabel-tv/antennestik, og der er typisk mange udbydere at vælge mellem.

Sammenligner man med fibernet, så er en bredbåndsforbindelse ofte mere ustabil og ikke lige så hurtig, men præcis hvilken hastighed du kan opnå på en bredbåndsforbindelse, det kan du se hos udbyderne.

Et andet alternativ er mobilt bredbånd, der er en mere transportabel løsning. Hastigheden på denne løsning er svingende, og for et vis månedligt beløb får du et vis antal data (gigabit) til rådighed, som du må bruge som du lyster. Dette står i kontrast til almindelig bredbånd eller fibernet, hvor man har ubegrænset datamængde.

HVAD ER FORDELEN VED FIBER?


Der er mange fordele ved fibernet. Forbindelsen er lynende hurtig og meget stabil. Fibernet har synkrone forbindelse på download og upload, derfor vil man kun sjældent opleve ventetid i det daglige forbrug. Bredbånd, som i modsætning til fibernet er asynkron, har ofte væsentlig lavere hastighed på upload, der kan påvirke internetoplevelsen.

En stærk forbindelse medfører en bedre internetoplevelse. Når du streamer film eller video vil du kunne se det i højeste kvalitet og du kan dele forbindelse med mange andre uden at opleve forringet hastighed. Ved krævende onlinegaming kan en bredbåndsforbindelse til tider virke hakkende, men med fibernet vil du opleve at spillet flyder uden nogen problemer der kan forringe spiloplevelsen.

Hvad er fordelen ved fibernet

BØR DU OVERVEJE AT SKIFTE ABONNEMENT?


I dag går den teknologiske udvikling voldsomt hurtigt. Ved årtusindskiftet var det såkaldte 56K modem den udbredte standard, siden da er meget sket med internethastigheder, der bare er blevet hurtigere og hurtigere. I dag er bredbåndsforbindelser på 20Mbit at betragte som en standardforbindelse, den er i sammenligning 357 gange hurtigere. Fibernet forbindelser i den lavere ende ligger ofte på 100Mbit, hvilket er 1785 gange hurtigere end forbindelsen leveret med et 56K modem.

Denne rivende udvikling betyder at hastighederne opgraderes, men dit abonnement forbliver typisk det samme. Derfor bør du tage til beregning om du får nok for pengene med dit nuværende internetabonnement.

Overvejer du om du bør udskifte dit nuværende abonnement opfordrer vi dig til at benytte TjekBredbånd til at sammenligne markedets nuværende priser og sikre at du har det billigste abonnement til dit behov.

Med søgeboksen i venstre side kan du filtrere resultater efter ønske, eksempelvis efter minimum hastighed. Du bør ikke være nervøs for at bestille et abonnement med en højere hastighed end dit behov, det kan blot gøre din internetoplevelse mere glidende.

Alle fibernet udbydere har en bindingsperiode på 6 måneder, men derudover bør du være opmærksom på at der kan være yderligere udgifter forbundet med at grave lyslederkabel ned og etablere forbindelsen.