Kan jeg få fibernet? | Tjek på din adresse [2023]

Kan jeg få fibernet?

Vi oplever desværre problemer med adressesøgningen. Prøv venligst igen senere
Hvorfor har vi brug for din adresse? i

Du skal indtaste din adresse, da vi ikke ønsker at vise dig tilbud, som du ikke kan få. På den måde kan vi vise dig de tilbud, som er tilgængelige, der hvor du bor. OBS! Vi deler ikke din adresse.

 Derfor kan du trygt bruge Tjekbredbånd.dk

På Tjekbredbånd forsøger vi at give dig et overblik over dine internet muligheder. Vi rangerer de forskellige internet pakker efter faktorer som popularitet, hastighed, priser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til vores samarbejdspartnere. Læs mere her

Indholdsfortegnelse se mere

Tjek om du kan få fibernet

Er du i tvivl om du kan få fibernet, så er tjekbredbånd det rigtige sted for dig. Indtast din adresse i toppen af siden og se fibernet abonnementer på din adresse.

Hvis du for 15 år siden havde skrevet “kan jeg få fibernet?” på Google, var der helt klart dukket færre resultater op end der gør nu. Dette skyldes at fibernet er blevet rigtig populært de seneste 15 år, og flere og flere danske forbrugere vælger fibernet, og samtidig er der også flere udbydere der begynder at tilbyde fibernet.

Der er de sidste par år blevet gravet masser af fiber lysleder kabler ned i Danmark, så 60% af danskerne kan få fibernet.

Det betyder at en stor del af danskerne er gået over til fiberbredbånd istedet for almindelig bredbånd.

De 40% som ikke kan få fibernet skal i stedet vælge mellem internet vi kabel tv eller mobilt bredbånd.

Frustreret man der har svært ved at fælge fibernet

Kan jeg få fibernet på min adresse?

Slå din adresse op på en sammenligningside som denne. På den måde får du svar på: kan jeg få fibernet på min adresse. Derefter har du et overblik over de fibernet udbydere du kan få på din adresse.

For at då kan få fiber, kræver det at der er gravet et fiber kabel ned i fortovet foran dit hus. Derefter skal fiber kablet graves ind til huset for at du kan få det installeret.

Så selv om vi viser at du kan få fibernet på din adresse, kan der godt være mere arbejde i det end det vi viser på siden.

Fibernet kan måske leveres i dit lokalområde, men der er nødvendigvis ikke alle adresserne i byen hvor fibernet leveres.

Test hvor hurtigt fibernet du har brug for

Vi har lavet en behovstest så du nemt kan se hvor hurtigt fibernet du har behov for.

Når du har udført denne test, så vil det være nemt at vælge den rigtige fibernet pakke til dit behov. 

Er der gravet fiber ned ved mig?

Fibernet betyder “fiberoptisk netværk” og er både hurtigt og fremtidssikret. Kort fortalt, så fungerer det via lyslederkabler under jorden, der sender data via lyssignaler.

Der er mange der kalder fiber for fiberoptisk bredbånd, men det kan være misvisende da bredbånd bruges som term for internet via kabel tv som ikke er optiske fibre kabel.

Du kan kun få fibernet hvis der er gravet kabler ned i det område du bor i. Hvis du er i tvivl om der er gravet fiberkabler ned hos dig, så kan du med en hurtig finde svaret ved at indtaste din adresse i toppen af denne side.

Tjekbredbånd samarbejder bl.a. med tjekditnet, som eges af energistyrelsen, om at dele disse oplysninger med dig og skabe et overblik. 

Hvad koster det at få lagt fiber ind?

Hvis der ikke er gravet fiberkabler ned på din adresse, og du gerne vil have fibernet, så skal der graves i jorden. Det fungerer på den måde at der indlægges fibernet i de kobberkabler der allerede bruges til det bredbånd du kender.

Det er forskelligt hvad nedgravningen koster, alt efter hvilken udbyder du gerne vil bruge. Hvis du ikke har noget tilhørsforhold til en speciel udbyder, så kan du sammenligne priserne fra de forskellige hjemmesider og finde en udbyder der tilbyder fibernet i dit område.

En håndværker der viser at det koster penge at få lagt fibernet ind i Danmark

Det er også en god ide at holde øje med de forskellige udbyderes kampagner, fordi nogle gange kan du få lagt fibernet i jorden gratis, hvis der er bestillinger nok i det område du bor i. Dette skyldes at udbyderne jo gerne vil udbrede fibernettet til flere forbrugere. 

Når kablerne skal graves ned er det vigtigt at det gøres rigtigt. Rørene til kablerne skal ned i en dybde på 45 cm, og varslingsbåndet skal ligge på ca. 10 cm. dybde.

Et varslingsbånd kan ses som en slags voldgrav for dine fiberkabler. Varslingsbåndet forhindrer nemlig at du eller andre kommer til at ramme fiberkablet hvis der graves hvor det ligger. 

Forskellen på internet via coax eller fibernet

Bredbånd kaldes også for “coax”, og leveres igennem TV-antennestikket. Udover at køre via to forskellige teknologier, så er en anden forskel på coax og fibernet, hastigheden.

Hvis du er typen der spiller meget tunge spil online der trækker rigtigt godt i dit internet, så vil du elske fibernet, og for virksomheder med flere enheder der bruger internettet kan fibernet også være til stor gavn.

Fibernet er dog generelt lidt dyrere end coax bredbånd, så du skal gøre op med dig selv om du har brug for de høje hastigheder eller ej.

En anden forskel er at fibernet tilbyder en personlig forbindelse, fordi du ikke deler forbindelse med andre husstande, som du kan gøre med almindeligt bredbånd. Du kommer derfor ikke ud for at internettet er langsomt eller hakkende når der er “myldretid” på internettet, eksempelvis om aftenen når mange spiller spil eller streamer film fra nettet.  

Hvor hurtigt fibernet kan man få?

Når du skal finde ud af hvor hurtigt fibernet du kan få, kommer det selvfølgelig an på hvilken udbyder du bruger. Med fiber kan du potentielt opnå en hastighed op til 10 Gbit/s, hvor du med coax kan nå 500 Mbit/s.

De fleste danskere har ikke brug for en lynhurtige forbindelse og en stabil forbind. Ved at vælge fibernet kan du få hurtigt internet med en stabil forbindelse uden at skulle bruge mange penge.

En kvinde med vind i håret fordi hendes fibernet er så hurtigt

Hvad koster fibernet?

Hvis du er blevet nysgerrig på fibernet, og godt kunne tænke dig at have det hos dig selv, så vil du selvfølgelig gerne vide hvad det kommer til at koste dig. Almindeligvis ligger prisen for fibernet mellem 229 og 349 kroner pr. måned.

Priserne kan selvfølgelig variere alt efter hvilken udbyder du vælger, og hvilken hastighed du gerne vil have, så tag dig gerne god tid til at tjekke priser og tilbud fra de forskellige udbydere der tilbyder fibernet i dit område.

Fibernet FAQ

Hvad er fibernet? Se mere

Fibernet er hurtig og fremtidssikret opkobling til internettet, der fungerer via fibernet kabler der nedgraves i jorden. 

Hvilken fibernet hastighed skal man vælge? Se mere

Det kommer an på hvor mange enheder din husstand bruger på samme tid; tablet, Smart TV, spillekonsoller, mobiltelefoner, computer osv. Det kommer også an på om du ofte downloader store filer eller spiller tunge computerspil online.

Hvor er der fibernet i Danmark? Se mere

Der er allerede fibernet i store dele af landet, dog er der nogle mindre byer eller husstande ude på landet der ikke har adgang til fibernet endnu. 

Hvordan får jeg fibernet? Se mere

Hvis der er nedgravet fibernet i dit område er det let at få fibernet. Hvis ikke skal der lægges fiberkabler ved din grund. Kontakt din udbyder og få mere information.

Kan jeg få Stofa fibernet? Se mere

Ja, Stofa tilbyder fibernet. Stofa har allerede nedgravet fiberkabler i store dele Danmark; Storkøbenhavn, Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Østjylland.

Kan jeg få Hiper fibernet? Se mere

Ja, med Hiber kan du på udvalgte adresser i Storkøbenhavn få fibernet. 

Kan jeg få Fibia fibernet? Se mere

Ja, Fibia leverer fibernet til Sjælland, Øerne, Østjylland og store dele af København.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen, vores bredbåndsekspert med 8 års erfaring. Han har i 2023 hjulpet over 300.000 brugere med at finde det perfekte bredbånd og arbejder på spændende internetprojekter.