Vælg søgekriterier

Pris pr. md.
Alle kr.Hastighed
Alle MbitInternet signal:

  Via kabelTV
  Via telefonstik


Tilvalg:

  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Trådløs router inkl.


Internet

Sammenlign og find det billigste internet abonnement
- FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE NÅR DU SKAL BESTILLE BREDBÅND -HVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?

Er du i tvivl om hvilken hastighed du har brug for, når du skal bestille bredbånd? Det afhænger af mange faktorer, læs mere om hvad du bør tage højde for her.

HVAD ER DOWNLOAD/UPLOAD?

Hvad er forskellen på download og upload, hvad bruger jeg mest af med et almindeligt forbrug, og hvordan aflæser jeg hastigheden på et abonnement.

MIN. HASTIGHED TIL MAIL, VIDEO OG WEB

Dit hastighedsbehov afhænger af hvordan du bruger nettet. Læs mere om hvad der stiller størst krav til dit abonnement her.

HVORDAN TILSLUTTER MAN BREDBÅND?

Hvordan tilkobler man egentlig bredbånd? Bør jeg bruge telefonstik, antennestik eller kabel-tv, og hvilken forskel gør det

FORSKEL PÅ BREDBÅND OG FIBERNET?

Hvad er forskellen på det almindelige bredbånd og fibernet. Hvad er bedst for mig i min situation og hvad lader sig gøre

FORSKEL PÅ ALM. BREDBÅND ELLER MOBILT BREDBÅND?

Hvad er forskellen på det almindelige bredbånd og mobilt bredbånd. Hvad passer bedst til mit behov?

ER DER BREDBÅNDSDÆKNING HVOR DU BOR?

Er det muligt at få bredbånd hvor jeg bor og hvordan er dækningen i mit område?

HVAD BETYDER DET NÅR UDBYDERE BRUGER SAMME NET?

Mange udbydere lejer sig ind på TDCs net, men hvad betyder det for dækningen og forskellen fra udbyder til udbyder?

HVORNÅR ER DET PÅ TIDE AT SKIFTE ABONNEMENT?

Den teknologiske udvikling er hurtigt, derfor bør du huske at tjekke at du har et tidssvarende prisniveau.

HVORDAN LAVER JEG ET TRÅDLØST NETVÆRK?

Er det svært at opsætte et trådløst netværk og hvilket udstyr skal der til?


Billigt internet
Internet
Bedste internetHVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?


Det er svært at komme med et simpelt svar på, hvilken internethastighed du har brug for, da det i sidste ende afhænger af mange faktorer. Nogle af de ting man bør tage i betragtning er antal af medlemmer i husstanden, der kommer til at bruge internettet samtidig, hvor mange enheder der vil være forbundet til samme internetforbindelse og hvad de foretager sig på internettet.

Førhen var internetforbrug begrænset til en computer, men i dag har de fleste af os adskillige internetforbundne enheder i hjemmet, det kan eksempelvis være smartphone, tablet/iPad, internetopkoblede TV og spillekonsoller. Er der desuden flere personer i husstanden, vil flere enheder ofte være aktive på internettet samtidig og dermed forudsætte en stærkere forbindelse for at sikre en problemfri oplevelse.

Der er nogle bestemte ting, du bør overveje inden du beslutter dig for, hvilken hastighed, du vælger. For det første er det vigtigt, at du tænker over, hvad du skal bruge internettet til samt hvad dit behov er. Nogle ting kræver nemlig højere hastighed end andre.

Hvis du for eksempel kun bruger internettet til at tjekke mail og surfe let på nettet, vil en hastighed på omkring 10 Mbit være tilstrækkelig. Men hvis du derimod ofte streamer film eller bruger hjemmesider med tung grafik eller lignende (hvis du foreksempel spiller onlinespil), vil en hastighed mellem 10 og 50 Mbit være mere passende og bedre til dit behov. Hvis du derimod streeamer film i HD og spiller spil online - eller har en stor familie, som alle har flere enheder tilknyttet internettet samtidig, vil du have brug for en hastighed på min. 50 Mbit.

MIN. HASTIGHED TIL MAIL, VIDEO & WEB


Når man besøger hjemmesider eller tjekker mail forbruger man ganske lidt data, derfor vil et lille abonnement på 2 Mbit ofte være tilstrækkeligt til at dække et sådant behov. I den anden mere data-tunge ende finder man afspilning af video på f.eks. YouTube, DR.dk eller en streamingtjeneste som Netflix, hvortil en 10 Mbit forbindelse vil være påkrævet.

Når video forbruger mere data end hjemmeside besøg, så skyldes det, at video består af 25-50 billeder pr. sekund, derfor skal der hentes meget data for at vise blot et minuts video. Derudover er der kvaliteten af billederne, som kan variere alt efter hvilken kvalitet man ønsker at se. Jo højere billedkvalitet, jo skarpere er det du ser. Den såkaldte full HD-kvalitet er en udbredt og yderst fin kvalitet, der typisk kræver en 6-8 Mbit forbindelse pr. enhed. Har man to enheder i husstanden der ønsker at se video samtidig vil det dermed forbruge det dobbelte, altså 12-16 Mbit, derfor vil en 10 Mbit forbindelse ikke længere være tilstrækkelig for at se to video-streams i høj kvalitet.

Som udgangspunkt siger man, at en hastighed på 10 Mbit eller mindre er tilstrækkeligt, hvis du blot surfer og tjekker mails og nyheder. Hvis du skal bruge en højere hastighed til for eksempel at se video, lytte til musik på musiktjenester, se film og serier eller downloade filer, skal du bruge en hastighed på mellem 10 og 50 Mbit. Hvis dit behov er større end dette, eller I er en stor familie, anbefales en hastighed på 50 Mbit eller mere.

Internet

FORSKEL PÅ BREDBÅND OG FIBERNET


Hvor bredbånd er den mest udbredte forbindelse i dag, så er fibernet nærmere fremtidens forbindelse. Det er da også en nyere en af slagsen, som endnu ikke er tilgængelig for alle i Danmark og prismæssigt stadig dyrere end den ældre bredbåndsforbindelse.

Bredbåndsforbindelse kan etableres gennem eksempelvis telefonkabel, antennestik eller kabel-tv tilslutning. Derfor findes tilkoblingsmulighederne allerede i alle husstandene i Danmark. Fibernet er en anderledes tilkobling der forudsætter at lyslederkabler graves ned i dit område, derfor er det endnu kun udbredt i større byer og her er dækningen endnu ikke fuldkommen. Du kan som regel finde et dækningskort på udbydernes hjemmeside, eller indtaste din præcise adresse, så du kan se, om der er nedgravet kabler i nærheden af, hvor du bor.

Bredbåndsforbindelser er asynkrone og har en lavere upload hastighed end download. Fibernet-forbindelser er synkrone og vil have en uploadhastighed lige så hurtigt som download. Hastighederne på fibernet starter ofte ved 100 Mbit, men har du en bredbåndsforbindelse på eksempelvis 40-50 Mbit, så vil du næppe mærke den store forskel mellem de to med mindre der i forvejen er en stor belastning på forbindelsen.

Hvis du overvejer fibernet, så kan du undersøge hastigheder og prisniveau gennem TjekBredbånds abonnementsammenligning.

KAN DU FÅ BREDBÅND HVOR DU BOR?


Almindeligt bredbånd er i dag tilgængeligt i langt størstedelen af Danmark. I afsidesliggende sommerhusområder er der dog ofte en lavere bredbåndsdækning, da en lavere efterspørgsel har betydet, at det ikke har kunne betale sig for selskaberne at etablere bredbånd i så høj grad som i byområderne.

Mange boligområder er ofte forberedt med internet fra en bestemt leverandør, derfor er det ikke nødvendigvis alle udbyderne du kan vælge frit imellem. Besøger du udbydernes hjemmesider, kan du foretage et adresse tjek og se hvorvidt de kan levere internet på din adresse og i så fald, til hvilken hastighed.

Ønsker du at undersøge bredbånds-mulighederne i dit boligområde, så har Energistyrelsen udarbejdet er et omfattende dækningskort, der viser dækningsgraden i procent.

Du kan desuden, på de forskellige udbyderes hjemmesider, som regel udføre en hastighedstest, som viser dig, hvilken hastighed, dit internet har, og om de kan tilbyde dig noget bedre eller hurtigere. Når du tester din forbindelse finder du samtidig ud af, om du egentlig får det, du betaler for.

Internet priser

TRÅDLØST NETVÆRK


Ønsker du frihed til at kunne bevæge dig omkring i hjemmet, så bør du droppe internetkablet og opsætte et trådløst netværk i stedet for. Det er heldigvis en nem opgave, og bredbåndsudbyderne er dygtige til at vejlede kunderne. Langt de fleste udbydere tilbyder at udlåne det udstyr, man skal bruge for at opsætte et trådløst netværk i hjemmet. Derfor skal du ikke bestille et særligt abonnement, da alle bredbåndsabonnementer kan opsættes til trådløs brug.

En router giver dig mulighed for at lave en WiFi-forbindelse i dit hjem. Dette betyder, at du kan koble flere computere og enheder på samme bredbåndsforbindelse. Routeren skal kobles til modemmet, såfremt de to ikke er bygget sammen.

Enkelte udbydere tager et ekstra gebyr for at levere en trådløs router med abonnementet, men mange tilbyder det også denne service uden omkostning. Når du undersøger priser på TjekBredbånd kan du i søgeboksen til venstre side vælge kun at se abonnementer med trådløs router inklusiv.

HVAD ER DOWNLOAD OG UPLOAD?


Hastigheden på et internetabonnement måles i megabit, forkortet Mbit, og her kan skelnes mellem download og upload.

Download - nedlastning af data - sker f.eks. når man besøger enhver hjemmeside, hvor der er behov for at hente hjemmeside-indholdet (tekst, billede m.m.) for at kunne vise det. Jo flere Mbit, du har, jo hurtigere internetforbindelse, og jo hurtigere kan du loade hjemmesider, streame film, musik osv.

Upload er når man sender data fra en enhed, når man har skrevet en mail på en computer, skal denne besked efterfølgende sendes/uploades, for at modtager kan læse indholdet af beskeden. Upload hastigheden er også med til at bestemme, hvor hurtigt, du kan uploade billeder til eks. Facebook. Jo større upload hastighed, jo hurtigere kan du uploade billeder.

Ved normalt internetforbrug er download væsentlig mere benyttet end upload. Dette er mange abonnementer også indrettet efter og tilbyder derfor en større download hastighed end upload. Forholdet mellem de to skrives som download/upload, så når du læser et internetabonnement med f.eks. 20/2 hastighed, så betyder det 20 Mbit download og 2 Mbit upload hastighed.

Skulle download hastigheden ikke være tilstrækkelig til dit internetforbrug, vil du opleve, at hjemmesider hakker, videoer bliver degraderet i kvalitet og fremtræder pixeleret. For nogle personer kan dette være yderst frustrerende, men for andre er en sådan tålmodighedsprøvelse intet problem.

TILSLUTNING AF BREDBÅND


Almindeligt bredbånd kan tilsluttes gennem telefonstik eller antennestik/kabel-tv. For forbrugeren er der ingen mærkbar forskel og begge typer benytter sig af allerede eksisterende kabler.

Ved bredbånd leveret gennem telefonstikket, også kendt som ADSL, benyttes kobberkabler. Dette er den ældste form for bredbånd i Danmark. ADSL betyder Asymmetric Digital Subscriber Line - i navnet ligger også, at forbindelsen er assymetrisk, altså at download og upload hastighederne ikke er ens. En ADSL-forbindelse er immobil, hvilket betyder, at du har brug for en trådløs router, hvis du skal kunne tage intetnettet med på farten, eller oprette det som WiFi.

Bredbånd signaler gennem kabel-tv sendes via koaksialkabler, der generelt er bedre isolerede end kobberkabler. Derfor kan en kabel-tv tilslutning være mindre sensitiv, disse kabler er ofte også nyere end telefonnettet. Denne forbindelse er som regel mere stabil end en ADSL-forbindelse. Med bredbånd via kabel-tv skal du også bruge en router til at levere WiFi.

FORSKEL PÅ MOBILT & ALM. BREDBÅND?


Når vi skriver almindeligt bredbånd skal det forstås som værende stationært bredbånd, hvis forskel fra mobilt bredbånd naturligvis er forskellige grader af bevægelighed. Derudover er der forskel på bredbånd i forhold til egenskaber som stabilitet, pris og hastighed.

Med almindeligt bredbånd er dataforbruget nærmest aldrig begrænset, men med mobilt bredbånd betaler du en fast pris for en bestemt mængde dataforbrug hver måned. Som forklaret tidligere, vil nogle typer internetbrug konsumere langt mere data, som det var tilfældet med eksempelvis video. For dit faste månedlige beløb får du et vist antal gigabit (GB) til rådighed hver måned, hvordan du vælger at bruge din datamængde er herefter op til dig.

Det, at det mobile bredbånd har en begrænset mængde data pr. måned kan både være en fordel og en ulempe. Det er en fordel, hvis du ved, at du ikke bruger mere end den mængde, og hvis du ved, at du kan nøjes. Hvis du derimod har for stort et forbrug, eller du downloader for store film eller lign., kan du risikere at "løbe tør for internet" midt på måneden. Så vil et stationært bredbånd med ubegrænset datamængde være at anbefale.

Hastigheden på mobilt bredbånd er svingende og vil ikke overstige alm. bredbåndshastigheder, men hvis du savner en internetløsning til når du er på farten, så kan et abonnement på mobilt bredbånd være løsningen. Her hos TjekBredbånd kan du sammenligne priserne for mobilt bredbånd.

Billigt internet

BRUGER UDBYDERNE SAMME NET


Yousee (tidligere TDC) har længe haft den bedste bredbåndsdækning, og derfor har mange andre udbydere lejet sig ind på deres net. Hos disse udbydere får du altså nøjagtig det samme produkt, derfor bør du benytte TjekBredbånd til at finde den billigste løsning.

Danmarks bedste netværk (Fra Yousee/TDC) giver den gennemsnitligt bedst eoplevelse med dækning og hastighed på mobil data. Både Telmore, Fullrate, Nettalk, Stofa og mange flere bruger Yousee/TDC's netværk.

I de seneste år er der dog kommet nogle alternativer i form af eksempelvis Waoo og Telenor/Telia, der har investeret i egne net. Selvom TDCs dækning er bedre på landsplan, så kan både Waoo, Telenor og Telia levere ligeså godt eller bedre bredbånd i nogle områder.

HVORNÅR BØR DU SKIFTE ABONNEMENT?


Den teknologiske udvikling går lynende hurtigt. Omkring årtusindskiftet var et 56K modem meget udbredt, men med nutidens bredbåndsforbindelser er en 20 Mbit forbindelse i sammenligning 357 gange hurtigere.

Grundet den rivende udvikling sker der utrolig meget på kort tid, derfor er det naturligvis fornuftigt at genoverveje dit internetabonnement fra tid til anden, så du sikrer dig, at du får mest muligt for dine penge.

Hvis du over længere tid føler, at din internetforbindelse er blevet dårligere eller langsommere, hvis det tager længere tid at downloade filer eller videoer, hvis dine videoer afspilles i meget dårlig kvalitet eller lignende, kan det være tegn på, at din internetforbindelse ikke er god nok. Hvis det er tilfældet, bør du tage en hastighedstest, og derefter kigge på dine muligheder for at få nyt abonnement.

På TjekBredbånd kan du sammenligne forskelle bredbåndsudbydere og finde det billigste abonnement til dit behov. I søgeboksen i venstre side kan du filtrere resultaterne efter den ønskede minimum download-hastighed. Uanset dit behov, kan du trygt bestille et abonnement med langt større hastighed end nødvendig, dette kan blot gøre din internetoplevelse endnu bedre.

Overvejer du et nyt abonnement er det også værd at vide, at langt de fleste bredbåndsudbydere har min. 6 måneders binding når man køber bredbåndsabonnement. Som den eneste udbyder kan YouSee tilbyde bredbånd uden bindingsperiode, såfremt man benytter kabel-tv-stik som tilkobling.