Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


TjekBredbånd er reklamefinansieret
Pris pr. md.
Min. hastighed
Internet signal:
Tilvalg:33 pakker
Se flere


Indholdsfortegnelse

Billig internet

På Tjekbredbånd kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvem der tilbyder det billigste internet. På siden kan man indstille forskellige søgekriterier, hvor du kan skrive hvilken pris du vil give om måneden og om internet signalet er via telefonstik, TV-stik eller fibernet. Samtidig kan du også vælge hvilken hastighed du ønsker og om det skal være med gratis oprettelse, ingen binding og om den trådløse router skal følge med i prisen. Disse søgekriterier er med til at guide dig til at finde billig internet til en god pris. Efter du har indtastet de relevante oplysninger under hvert søgekriterie, vil der komme en liste frem, som giver dig et enkelt og gennemsigtigt overblik over de forskellige udbydere af billig internet. Dette er en hurtig og enkel proces, som gør, at du hurtigt kan finde den udbyder som passer til dit behov, som kan levere det billigste internet.

Herunder er en liste over de billigste internetprodukter:

 1. Kviknet | 300 mbit/s | 199,-/md.
 2. Kviknet | 1000 mbit/s | 229,-md.
 3. Oister | 71 mbit/s | 229,-md.
 4. CBB | 71 mbit/s | 229,-md.
 5. 3 | 71 mbit/s | 229,-md.
 6. Fastspeed | 1000 mbit/s | 249,-/md.
 7. Hiper | 300 mbit/s | 249,-md.
 8. Hiper | 1000 mbit/s | 249,-md.
 9. Maxspeed | 200 mbit/s | 249,-md.
 10. Maxspeed | 1000 mbit/s | 249,-md.
 11. Boxer | 1000 mbit/s | 249,-md.
 12. Telmore | 71 mbit/s | 259,-md.

Internet priser

internet1.jpg

Prisen på internet varierer alt efter, hvilken type forbindelse, du ønsker, og hvilken hastighed du har behov for. Der er mange forskellige udbydere af internet, der kan tilbyde dig internet til prisen, du finder passende indenfor dit månedlige budget. Det betyder altså også, at du skal finde ud af, om du kan nøjes med den lave hastighed til en billigere internet pris, eller om du har behov for større båndbredde, der sikrer dig en stabil og hurtig download af film og TV. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, om deres internet priser er betinget af et minimumsbeløb. Det vil sige, om du skal binde dig for en bestemt periode. Alligevel kan det, i nogle tilfælde, godt betale sig at vælge en udbyder med internet priser, der er betinget af et minimumsbeløb, da du ofte kan sparer meget på længere sigt. For eksempel hvis du får bedre hastighed for færre penge.

Herunder er en tabel over internet priser:

Udbyder Hastighed Pris per måned
Kviknet 300 mbit/s 199,-/md
Kviknet 1000 mbit/s 229,-/md
Oister 71 mbit/s 229,-/md
CBB 71 mbit/s 229,-/md
3 Mobil 71 mbit/s 229,-/md
Fastspeed 1000 mbit/s 249,-/md
Hiper 300 mbit/s 249,-/md
Hiper 1000 mbit/s 249,-/md
Maxspeed 200 mbit/s 249,-/md
Maxspeed 1000 mbit/s 249,-/md
Boxer 1000 mbit/s 249,-/md
Telmore 71 mbit/s 259,-/md

Sammenlign internet

Der er forskellige ting, du skal tage stilling til, når du skal sammenligne internet priser. Sammenlign internet abonnement fra forskellige udbydere ved at bruge sammenligningstjenester online, eller sammenlign internet ved for eksempel at spørge dig selv; hvilken hastighed har jeg brug for? Har jeg behov for fastnet eller mobilt bredbånd? Hvor stort er mit dataforbrug? Og har jeg behov for at downloade og streame film og TV? Når du er kommet frem til et svar på disse fire simple spørgsmål, så kan du meget nemmere og hurtigere lave en internet sammenligning. Hvad, der er det bedste internet for dig, kommer an på, hvad dit forbrug er. Det er vigtigt, at du gør dit for at have et godt grundlag, som du kan tage en beslutning ud fra. På den måde sikrer du dig selv imod at skulle betale mere for dit internet end det, som du rent faktisk bruger. Selvom det tager tid, så kan det spare dig for en masse penge i sidste ende.

Bedste internet

Vi kender alle det med at skulle have internet i hjemmet. I dagens Danmark er det næsten umuligt at klare sig uden, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at finde det bedste internet til hjemmet. Men det kan være svært helt at finde ud af, hvordan man finder den bedste internet udbyder.

Når du skal finde det bedste internet i Danmark, er der flere forskellige ting du skal kigge efter. Først og fremmest, skal du kigge på internettets pris og dets hastighed, da du selvfølgelig gerne vil have det bedste internet til prisen. Jo højere hastighed og billigere pris, jo bedre. Når du skal finde det bedste internet i Danmark, skal du også kigge på hvilke udbydere der leverer til din husstand. Der kan nemlig være forskel på hvilket internet du kan få, alt efter hvor du bor i landet. Derfor afhænger det bedste internet både af udbyder, pris og hastighed, og det er som hovedregel de tre faktorer du skal kigge efter når du skal finde det bedste internet til hjemmet.

Hurtigt internet

Vi kender allesammen til det med at sidde og vente på at internettet loader et eller andet. Det kan være vildt irriterende hvis man sidder og arbejder eller bare gerne vil have et bestemt svar frem på google. Det kan også være man sidder og ser en film og den stopper hele tiden, fordi internettet er langsomt. Det er næsten til at blive sindssyg af, og derfor vil man selvfølgelig gerne have så hurtigt internet som muligt. Men ikke nok med det, bliver vi mere og mere digitale i vores hverdag, og derfor har vi brug for hurtigt bredbånd så vi kan være online når som helst. Det er derfor ikke så underligt at gå og tænke - hvor hurtigt internet kan jeg få?

Men når du går med tankerne om, hvor hurtigt internet du kan få, er det en god ide at stille dig selv det spørgsmål, hvad kan jeg få af internet. Der findes nemlig flere forskellige måder, hvor du kan få leveret internet til dit hjem, og de forskellige muligheder kan være afgørende for hvor hurtigt bredbånd du kan få. To af de typer af bredbånd der er mest udbredt i dag er almindelig bredbånd og fibernet, hvor fibernet er den hurtigste type af internet. Fibernet leveres gennem lyslederkabler og derfor sender den data med lysets hast. Det vil altså sige at det er muligt at få lynhurtigt bredbånd med fibernet. Du skal dog være opmærksom på at fibernet endnu ikke er udbredt til hele Danmark, og derfor skal du undersøge hvilke muligheder du har i din husstand. Hvis du ikke har mulighed for at få leveret fibernet, er det stadig muligt at få hurtigt internet, da der også findes hurtige forbindelser med almindelig bredbånd. Hvis du gerne vil opdragere til et hurtigere bredbånd, kan det være en god ide at undersøge forskellige udbydere og se hvem der kan levere den hurtigste forbindelse.

Internet hastighed

I takt med at vi bliver mere og mere digitale i vores hverdag, vi hele tiden skal være online og at der er flere og flere digitale enheder i hjemmet, har vi brug for at have den helt rigtige net hastighed. Vi kender alle til det med at alle børnene er hjemme, og hver ipad og telefon er tændt, og pludselig bliver net hastigheden langsommere. Derfor kan det være du gerne vil opgradere til hurtigere internet. Men inden du går i gang med at få en ny net hastighed, er der en række ting du skal have styr på.

Først og fremmest skal du i gang med at finde ud af, hvor du får dit internet fra. Det er nemlig vigtigt at kende til sin udbyder, hvis du gerne vil skifte til en hurtigere hastighed. Når du har fundet frem til, hvilken internetudbyder du har, kan det være en fordel at tjekke hvilken internet hastighed du har i husstanden. Det er ikke altid man lige har styr på, hvilken hastighed man har, og det kan være svært helt at finde ud af, hvordan man lige tjekker det. Men frygt ej, du har mulighed for at køre en hastighedsmåler på dit internet. Det vil sige at du har mulighed for at få målt hastigheden på dit internet. Når du kører en hastighedsmåler på dit internet, foregår det ved at du laver en hastighedstest. En hastighedstest foregår ved at du finder hastighedstest på hjemmesiden her, hvor det er muligt at teste hastigheden på dit internet. Når du er inde på siden, påbegynder du hastighedsmålingen og du vil relativt hurtigt få et svar tilbage. Hastighedstesten fortæller sig både hvilken udbyder du har, hvor internettet kommer fra og download samt upload hastighed. Når du har kørt hastighedstesten, ved du hvor hurtigt internet du har og om du skal skifte til en hurtigere forbindelse.

internet2.jpg

internet udbydere

I dag findes der mange forskellige internet udbydere, men for at finde den udbyder, som passer til dit behov, afhænger af både pris og hvor høj hastighed du ønsker samt hvilken type internet, som dit hjem er i stand til at trække. Yousee er eksempelvis en af de udbydere som tilbyder internet til de fleste husstande i Danmark, da de både tilbyder internet gennem telefonstik, fiber og Coax (tv-stik), hvorimod nogle internet udbydere kun tilbyder internet igennem eksempelvis fiber. Derfor er det vigtigt, at du ved hvilke typer du kan trække i dit hjem og dermed kunne finde de rette udbydere.

Når du skal vælge et internet, så kan du frit vælge mellem alle de udbydere der er på det danske marked, det kan eksempelvis være WAOO, Yousee, Stofa og mange andre. Du kan derfor undersøge hvilke internet udbydere der udbyder internet til din adresse, ved at besøge den enkelte udbyders hjemmeside, hvor du indtaster din adresse, og så får du svar med det samme om det er muligt eller ej. På den måde kan du hurtigt få dannet dig et overblik over de internet udbydere du kan vælge imellem og få det abonnement, som passer til dit behov.

Internet og tv udbydere

I det moderne hjem, uanset dets størrelse og antal af beboere, bliver der brugt utallige timer på at se tv og at være på internettet. Af selv samme grund bør man grundigt overveje, hvilke internet og tv udbydere man, som forbruger, vælger sig at benytte sig af. Har man ikke stor viden indenfor emnet, kan markedet være en jungle at navigere rundt i. Der findes et utal af internet og tv udbydere, man kan vælge imellem, for blot at nævne et par stykker findes WAOO, Stofa og Boxer.

Men hvordan træffer man så det rette valg? Der er intet valg, der er mere rigtigt end andet, men for at kunne vælge den rette udbyder for dig, bør du undersøge hvilke løsninger de forskellige internet og tv udbydere tilbyder. Her på siden findes et overblik over diverse tilbud udbudt på markedet lige akkurat nu. Inden du beslutter dig for hvilken af de mange internet og tv udbydere, du ønsker at være kunde hos, bør du grundigt sætte dig ind i de mange muligheder, der findes. På denne måde har du de bedst mulige forudsætninger for at træffe et fornuftigt valg, når du skal vælge den rette internet og tv løsning for netop dig.

Dansk internet

I dag har stort set alle mennesker internet i hjemmet, da det i dagens Danmark er svært at klare sig uden dansk internet. Vi bruger dansk internet, når vi skal arbejde, se streamingtjenester eller betale regninger. Når vi skal bruge dansk internet til så mange forskellige ting, er det naturligvis vigtigt at finde det absolut bedste internet fra et dansk internet selskab. Det er muligt at få dansk internet fra mange forskellige udbydere af både bredbånd og kabeltv, og det kan hurtigt blive svært at finde ud af, hvor man finder det bedste internet fra et dansk internet selskab.

Når du skal på jagt efter dansk internet, er der flere forskellige faktorer, du skal holde øje med. De vigtigste er prisen og hastigheden på internettet, da du højst sandsynligt ønsker det bedste og hurtigste internet til den billigste pris. Der er også mange, der vælger at få dansk internet fra deres kabeltv udbyder, fordi de så har mulighed for at få en samlet, og måske billigere, pris for både kabeltv og dansk internet. Hvis du ønsker det absolut hurtigste internet, kan vi anbefale dig at vælge fibernet. Fibernet er i en liga for sig selv, og det anses som det hurtigste internet på markedet. Desuden er der god chance for, at fibernet kun bliver meget hurtigere i fremtiden.

Er du mere nysgerrig på hvordan det dansk internet er forbundet med resten af verden, kan du checke submarinecablemap.com ud. Som er et kort over verdens internet kabler. 

internet3.jpg

Internet tilbud

Der findes mange gode tilbud på internet, og vi mennesker kan godt lide et godt tilbud og vi bliver glade af at have slået til ved et godt tilbud. Derfor kan det være en god ide at danne sig et overblik over de forskellige internet tilbud og kigger på de forskellige internet priser, så du får valgt det bedste løsning der findes på markedet, som kan dække dit behov.

Selvom man ser et godt internet abonnement tilbud, så er prisen ikke altid alt. Med det menes der, at hvis du får købt en tilbud på internet for billigt, som ikke kan dække dit behov i forhold til dit brug af internet, så vil du blive træt af denne løsning. Så derfor er det vigtigt at du kender dit behov og forbrug, så du kan få det rette det rette internet tilbud, og hvis du er usikker på dit valg mellem to internetpakker, så skal du vælge den største pakke, så du er sikker på at det passer til dit forbrug. På den måde undgår du snarest at skulle ud og indhente nye tilbud og internet priser.

Internet eller bredbånd

Der er mange forskellige termer at holde styr på, når det kommer til teknologien, internet og muligheder for at komme online i dag. Gloserne er mange, men der er heldigvis gode råd at hente, og så snart du kender forskellen på internet og bredbånd, så kan du være sikker på, at du kan komme langt med din forståelse af din internetforbindelse. 

Forskellen på internet og bredbånd

Når det kommer til forskellen på internet og på bredbånd, så er der en forskel også alligevel ingen. Bredbånd er nemlig en type af internetforbindelse, som du får igennem dit telefonstik i hjemmet, og bredbånd er altså en underkategori, når det kommer til internettet. Almindeligt bredbånd henviser til, at din forbindelse kommer igennem et båndbredde, hvor hvor selve bredden på båndet afgør, hvor stor og stabil en forbindelse du har. Altså, jo bredere båndet er, som du har forbundet til dit hjem, jo bedre og større en forbindelse, hvor du kan streame, downloade og meget mere uden problemer. 

Bredbånd er altså et synonym for internet, sagt mere enkelt. De to ord kan byttes i en almindelig samtale i hverdagen, men det er en god ide, at du sætter dig ind i den type af bredbånd, som du har eller gerne vil have i hjemmet, når du gerne vil være mere præcis. Det kan være meget forskelligt, hvad folke benytter sig af af gloser i samtaler og online forbindelser, men den vigtigste forskel er her, at du med almindeligt bredbånd kan få forskellige typer af forbindelser.

Hvilken type bredbånd skal man vælge?

Når der er tale om almindelig bredbånd, så kan du tilslutte dig via en coax forbindelse. Dette er en forbindelse gennem dit bredbånd, hvor du er tilsluttet via antennekablet. Dette er en af de mest brugte løsning for almindelig hjem i Danmark, hvor der også er brugt penge til en TV-pakke hos en den samme udbyder, og det er en del af en foreningsløsning. Du vil som regel kun være i stand til at opnå en forbindelse på 1Gb, hvilket ikke er meget for den større familie, og du bør derfor overveje en anden løsning, hvis ikke dette er nok til dine behov i hverdagen.

Den mest brugte løsning, når det kommer til en god internetforbindelse i Danmark er ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line). Dette er en teknologi, som gør det muligt for udbyderen af dit internet at levere en højhastighedsforbindelse over det eksisterende kobber-telenet. A-et i ADSL beskriver, at hastigheden asymmetrisk. Dette betyder for dig som bruger, at den maksimale upload og download hastighed ikke er ens, og at du som regel hurtigere vil kunne downloade, end du vil kunne uploade. Denne forbindelse er en af de mest brugte i Danmark af en grund, da de fleste husstande vil kunne tilkoble sig denne forbindelse uanset bopæl og størrelse af familie.

internet4.jpg

Internet eller fibernet

Når der er tale om internet og almindeligt bredbånd, så er der tale om to synonymer. Dette er også tilfældet, når der er tale om internet og fibernet. Fibernet er blot en anden type af forbindelse, hvormed du kan koble dig til dit internet og derved komme online. Dog er der stor forskel på bredbånd og fibernet, og det er ikke ligegyldigt at kende forskellen, inden du bestiller din forbindelse hjem til din bolig. 

Forskellen på almindelig internet og fibernet

Når der er tale om almindeligt internet, det som også i daglig tale er kendt som almindeligt bredbånd, er en løsning hvor du får internet gennem et bredt bånd i din opsætning, som bestemmer, hvor stor en forbindelse du har. Dette er en løsning, hvor der er benyttet et kobberkabel. Med optisk fiber, så har du en forbindelse til internettet, hvor din forbindelse kommer med lysets hast, da den kommer gennem lyslederkabler, også kaldet et glas kabel i hverdagssprog. 

Fordele ved fibernet

En af de helt store fordele, når du vælger at benytte dig af fibernet er, at du får en hurtigere forbindelse til internettet, hvor der ikke er de samme afbrydelser, når du streamer, og der er ikke de samme problemer med download og upload i hverdagen på grund af en langsom og brudt forbindelse. Med nogle af de bedste optisk fiber forbindelser, så kan du få op til 1000 Mbit forbindelse, hvilket er rigeligt til dig og din familie i en almindelig husstand. Dette er specielt en stor fordel for dig, som har flere børn, som gerne alle vil online på samme tid og streame forskellige ting online. En anden fordel ved denne forbindelse er, at du kan få langt højere Mbit, når du benytter dig af optisk fiber forbindelsen, og du kan altså langt nemmere få dit arbejde online gjort, uden at du behøver at vente på internettet. 

Ulemper ved fibernet

Der er ikke mange ulemper, når der er tale om en optisk fiber forbindelse. Det er en forbindelse, som giver dig en stærk og stibel forbindelse til internettet. Dog er der en større ulemper, som kan gøre hele forskellen, om du benytter dig af fiber netværks, og dette er, at det ikke er tilgængeligt i alle dele af Danmark. Der er flere forskellige stedder i udkants Danmark, hvor det ikke er muligt at få optisk fiber forbindelse, da signalet ikke dækker s¨langt fra de større byer, og der er derfor mange hvis bopæl ikke er dækket af fibernet. Der er dog ofte en løsning at finde, hvor du kan få gravet ind til dit hjem fra en større linje nedgravet i vejen i nogle kommuner, men det er ikke sikkert, at dette er løsning i alle byer, og du bør derfor altid lave nok research, inden du beslutter dig for, at du gerne vil have en optisk fiberforbindelse. Dette er en af de få ulemper ved optisk fiber, hvoraf en anden er, at det kan være dyrt at få anlagt optisk fiber ved din bopæl, hvis ikke det er en mulighed at tilslutte denne type internet, når du først flytter ind.

Derudover er det også vigtigt, at du husker på, inden du begynder at drømme om en otisk fiber forbindelse, at du er klar over, at denne forbindelse ofte er dyrere end almindeligt bredbånd. Altså kan etableringen af forbindelsen være dyrere, og selve forbindelsen koster mere. Du skal altså være helt sikker på, at denne type forbindelse er den rette for dig, inden du beslutter dig for at grave ud til forbindelsen, og du abonnerer på en service, som koster mere, end hvad der ellers er på markedet. 

Er fibernet fremtidens internet

Fibernet er i øjeblikket spået til at være fremtidens internet. Det er en stabil løsning, hvor du får lynhurtigt forbindelse, hvor du er garanteret en ordentlig hastighed på dit internet, så du ikke skal opleve problemer ved download og upload, når du sidder ved din computer, eller du arbejder med din mobil eller en anden online enhed. Dette gør forbindelsen utroligt populær, og der er derfor meget forskning på området for at gøre forbindelsen bedre og bedre, så det bliver muligt for alle i Danmark at kunne tilslutte sig denne type af forbindelse. Dette er stadig en af de største ulemper ved optisk fiber, og det er en ulempe som ligger til stor last for udbyderne af en online forbindelse gennem glas kabel.

Det er dog muligt at sige allerede nu, at der kommer flere og flere områder i Danmark, hvor det er muligt at tilkoble sig optisk fiber, og det er derfor ikke urealistisk at tro, at der på et tidspunkt vil være en komplet dækning af landet med denne type af forbindelse. Fibernet er det nyeste indenfor forbindelser til internettet, men det er en forbindelse som er kommet for at blive, og med de meget høje hastigheder online, så er det en mulighed, som flere og flere vil benytte sig af, da det giver en langt bedre oplevelse af at være online.

Trådløst Netværk 

internet5.jpg

Ønsker du frihed til at kunne bevæge dig omkring i hjemmet, så bør du droppe internetkablet og opsætte et trådløst netværk i stedet for. Det er heldigvis en nem opgave, og bredbåndsudbyderne er dygtige til at vejlede kunderne. Langt de fleste udbydere tilbyder at udlåne det udstyr, man skal bruge for at opsætte et trådløst netværk i hjemmet. Derfor skal du ikke bestille et særligt abonnement, da alle bredbåndsabonnementer kan opsættes til trådløs brug.

En router giver dig mulighed for at lave en WiFi-forbindelse i dit hjem. Dette betyder, at du kan koble flere computere og enheder på samme bredbåndsforbindelse. Routeren skal kobles til modemmet, såfremt de to ikke er bygget sammen.

Enkelte udbydere tager et ekstra gebyr for at levere en trådløs router med abonnementet, men mange tilbyder det også denne service uden omkostning. Når du undersøger priser på TjekBredbånd kan du i søgeboksen til venstre side vælge kun at se abonnementer med trådløs router inklusiv.

Disse typer af Internet findes der

Lad os kort opsummere, hvilke typer af netværk og bredbånd der findes. Kort kan vi sige, at bredbånd kan opdeles i det stationære bredbånd, det mobile bredbånd og så fremtidens bredbånd: Fibernettet. Som du vil kunne læse mere om nedenfor, diskuteres det indenfor branchen, hvorvidt fibernettet skal betragtes som en type internet, der går via et bredbånd, eller ej. I forbindelse med dette lille overblik gennemgår vi fibernettet på lige fod med andre typer bredbåndsinternet, uden at det dog nødvendigvis betyder, at vi har valgt side, hvad angår om fibernettet skal betragtes som en særskilt og hel ny type internet eller ej.

Det stationære bredbånds to forskellige kabler 

Hvad det lige netop er, der gør forskellen og gør, at et COAX-kabel giver en bedre forbindelse end et ADSL-kabel, er noget teknisk. Men kort fortalt kan et COAX-kabel lede signaler ved høje frekvenser, altså hastigheder – eller modtage og viderelede hastige regelmæssige gentagelser i form af signaler, for at gå ind til sagens kerne. Det kan kablet blandt andet, fordi det har en skærm, eller yderleder, der skærmer for elektrisk stråling både udefra og indefra. COAX-kablet finder dog, ligesom ADSL-forbindelsen, i den grad sin overmand i fx fibernettet og er altså ikke nødvendigvis en holdbar løsning på den helt lange bane. Det stationære bredbånd kaldes i nogle sammenhæng også et fastnetbredbånd, men egentlig er det lidt noget af en vrøvlebetegnelse, der ikke helt dækker over, hvad det stationære bredbånd er. Faktisk giver det ikke rigtig mening at bruge ordene fastnet og bredbånd i samme sætning. Grunden til, at nogle sites alligevel vælger at gøre det, er for at hjælpe folk med intuitivt at forstå, at det stationære bredbånd altså er lidt den ’modsatte’ form for bredbånd, end det mobile bredbånd er.

Hvilken hastighed har du brug for?

Det er svært at komme med et simpelt svar på, hvilken internethastighed du har brug for, da det i sidste ende afhænger af mange faktorer. Nogle af de ting man bør tage i betragtning er antal af medlemmer i husstanden, der kommer til at bruge internettet samtidig, hvor mange enheder der vil være forbundet til samme internetforbindelse og hvad de foretager sig på internettet.

Førhen var internetforbrug begrænset til en computer, men i dag har de fleste af os adskillige internetforbundne enheder i hjemmet, det kan eksempelvis være smartphone, tablet/iPad, internetopkoblede TV og spillekonsoller. Er der desuden flere personer i husstanden, vil flere enheder ofte være aktive på internettet samtidig og dermed forudsætte en stærkere forbindelse for at sikre en problemfri oplevelse.

Der er nogle bestemte ting, du bør overveje inden du beslutter dig for, hvilken hastighed, du vælger. For det første er det vigtigt, at du tænker over, hvad du skal bruge internettet til samt hvad dit behov er. Nogle ting kræver nemlig højere hastighed end andre.

Hvis du for eksempel kun bruger internettet til at tjekke mail og surfe let på nettet, vil en hastighed på omkring 10 Mbit være tilstrækkelig. Men hvis du derimod ofte streamer film eller bruger hjemmesider med tung grafik eller lignende (hvis du foreksempel spiller onlinespil), vil en hastighed mellem 10 og 50 Mbit være mere passende og bedre til dit behov. Hvis du derimod streeamer film i HD og spiller spil online - eller har en stor familie, som alle har flere enheder tilknyttet internettet samtidig, vil du have brug for en hastighed på min. 50 Mbit.

internet6.jpg

Fordi internettet kører på abonement, kan du spare ved at vælge den rette løsning

Hvor mange penge kan man spare ved at finde den bedste løsning og det billigste bredbånd, tænker du måske. Er det overhovedet besværet værd, eller spilder jeg min tid? Måske flyver disse spørgsmål rundt i knolden på dig. For internet er vel internet, og hvis alle de forskellige udbydere kæmper for at kapre kunder til lige netop deres virksomhed og deres løsning, så må der vel være en form for priskrig på markedet, der gør, at markedet i en vis grad regulerer sig selv. Det gør det faktisk også i rigtig høj grad, men det er alligevel ret relevant løbende at holde øje med markedet for at få fingrene i lige netop det abonnement, der står til den allerbedste pris. For sparer du fx 50 kr. ved den ene løsning frem for den anden, er det altså ganske givet på månedlig basis, at du sparer de 50 kr. På et år hedder det så 600 kr. eller en middag på restaurant for to personer eller 12 kopper kaffe årligt på velansete cafeer – og så lyder det lige præcis som noget, der giver mening, ikke? Blev du spurgt, om du helst ville bruge 50 kr. månedligt på en lækker, friskbrygget kop kaffe lavet på en professionel espressomaskine eller på at betale for mange penge for dit mobile bredbånd, skal du i hvert fald virkelig være træt af kaffe for at gå med den sidste løsning. Vi tør godt spå om, hvad du ville vælge, og vi håber, at dette eksempel er med til at illustrere, at der altså er en vis fornuft i at sætte sig ind i markedets priser.

Hvilket internet kan jeg få?

På Tjekbredbånd giver vi svar på hvilke internet du kan få blandt udbydere som Fastspeed, Kviknet, Maxspeed og Fullrate.

Hvor hurtigt internet kan jeg få?

Hvis du indtaster din adresse på vores side, kan du se hvilke internetabonnementer der er hurtigst for dig.

Hvilket internet er bedst?

Det afhænger af pris og hastighed, men du kan sammenligne de bedste internetabonnementer på Tjekbredbånd.

Kan jeg få internet igennem et antennestik?

Hvis du indtaster din adresse på vores side, kan du se om du kan få internet igennem dit antennestik.

Billigste internet

“Billigste internet”. Det er muligvis det første de fleste søger efter, når man er på udkig efter internet. Og en billig løsning vil uomtvisteligt være at foretrække. For hvem er ikke interesseret i at spare penge? Derfor har vi hos Tjekbredbånd gjort det simpelt, uoverskueligt og hurtigt at danne dig overblikket over diverse udbydere på markedet. For skal man tillære sig viden omkring bredbånd, må det oftest blive af en autodidakt vej, og det skal du ikke høre et ord om fra os. Det vi har gjort, er at samle en lang liste af bredbåndsudbydere og stillet dem op imod hinanden, så du på et splitsekund kan beslutte, hvilken udbyder som du skal have indenfor husets fire vægge. Det eneste vi kræver af dig, er din adresse, så vores database kan finde, hvilke udbydere som opererer omkring din husstand. Det “Billigste internet” er dog ikke så simpelt som så. Der er nemlig andre parametre, som du skal forholde dig til. Foruden internettets billigste pris, skal du forholde dig til, hvilken hastighed dit forbrug kræver, mulig oprettelsesgebyrer, frynsegoderne samt den månedlige ydelse. For det nytter ikke, at du går efter det billigste, hvis dit forbrug kræver en højere hastighed. Derfor kan du som oftest se på udbyderens hjemmeside, hvilke hastigheder, som egner sig til dit forbrug. Derudover kan der være oprettelsesgebyrer, når du begynder at abonnere hos en udbyder, men du kan samtidig også erhverve dig et abonnement, hvor en af frynsegoderne er, at du slipper for netop dette gebyr. Du kan samtidig se, hvilke priser du kan forvente at skulle opgive hver måned, således at du ikke får overraskelser, når regningen skal betales.

internet7.jpg

Internet og tv

Leder du efter nyt internet og tv, men synes du det er en smule uoverskueligt? Det kan være du har et abonnement der ikke rigtig passer til dig og dine behov. Du bor alene og betaler kassen for en masse internet du i virkeligheden aldrig får brugt. Det kan også være at i er en stor familie der døjer med et sløvt internet fordi jeres abonnement ikke passer til en familie med mange enheder. Det kan derfor være svært at finde det rigtige for hvilken udbyder skal man vælge, hvilken pris er passende og hvad passer til mit/vores behov? Det er spørgsmål mange danskere stiller sig selv. Så synes du ikke det er helt nemt at vælge tv og internet? Så fortvivl ej, for du er bestemt ikke den eneste. Mange danskere modtager hver måned regninger fra flere forskellige udbydere. Det er her Tjekbredbånd kommer ind i billedet. Her kan du nemlig slå dit internet og tv sammen til blot en pakke og undgå det forvirrende ved flere forskellige udbydere. Så gå derfor ind på internet og tv, hvor du kan finde internet og tv i samlede pakker. Udover at være mere overskueligt, så er det også i det fleste tilfælde billigere at benytte sig af denne løsning. Gør derfor din hverdag billigere, mere overskuelig og undgå regninger fra flere forskellige udbydere.

Hvad er download og upload?

Hastigheden på et internetabonnement måles i megabit, forkortet Mbit, og her kan skelnes mellem download og upload.

Download - nedlastning af data - sker f.eks. når man besøger enhver hjemmeside, hvor der er behov for at hente hjemmeside-indholdet (tekst, billede m.m.) for at kunne vise det. Jo flere Mbit, du har, jo hurtigere internetforbindelse, og jo hurtigere kan du loade hjemmesider, streame film, musik osv.

Upload er når man sender data fra en enhed, når man har skrevet en mail på en computer, skal denne besked efterfølgende sendes/uploades, for at modtager kan læse indholdet af beskeden. Upload hastigheden er også med til at bestemme, hvor hurtigt, du kan uploade billeder til eks. Facebook. Jo større upload hastighed, jo hurtigere kan du uploade billeder.

Ved normalt internetforbrug er download væsentlig mere benyttet end upload. Dette er mange abonnementer også indrettet efter og tilbyder derfor en større download hastighed end upload. Forholdet mellem de to skrives som download/upload, så når du læser et internetabonnement med f.eks. 20/2 hastighed, så betyder det 20 Mbit download og 2 Mbit upload hastighed.

Skulle download hastigheden ikke være tilstrækkelig til dit internetforbrug, vil du opleve, at hjemmesider hakker, videoer bliver degraderet i kvalitet og fremtræder pixeleret. For nogle personer kan dette være yderst frustrerende, men for andre er en sådan tålmodighedsprøvelse intet problem.

Forskel på mobilt & alm. bredbånd

Når vi skriver almindeligt bredbånd skal det forstås som værende stationært bredbånd, hvis forskel fra mobilt bredbånd naturligvis er forskellige grader af bevægelighed. Derudover er der forskel på bredbånd i forhold til egenskaber som stabilitet, pris og hastighed.

Med almindeligt bredbånd er dataforbruget nærmest aldrig begrænset, men med mobilt bredbånd betaler du en fast pris for en bestemt mængde dataforbrug hver måned. Som forklaret tidligere, vil nogle typer internetbrug konsumere langt mere data, som det var tilfældet med eksempelvis video. For dit faste månedlige beløb får du et vist antal gigabit (GB) til rådighed hver måned, hvordan du vælger at bruge din datamængde er herefter op til dig.

Det, at det mobile bredbånd har en begrænset mængde data pr. måned kan både være en fordel og en ulempe. Det er en fordel, hvis du ved, at du ikke bruger mere end den mængde, og hvis du ved, at du kan nøjes. Hvis du derimod har for stort et forbrug, eller du downloader for store film eller lign., kan du risikere at "løbe tør for internet" midt på måneden. Så vil et stationært bredbånd med ubegrænset datamængde være at anbefale.

Hastigheden på mobilt bredbånd er svingende og vil ikke overstige alm. bredbåndshastigheder, men hvis du savner en internetløsning til når du er på farten, så kan et abonnement på mobilt bredbånd være løsningen. Her hos TjekBredbånd kan du sammenligne priserne for mobilt bredbånd.

Bruger udbyderne samme net?

Yousee (tidligere TDC) har længe haft den bedste bredbåndsdækning, og derfor har mange andre udbydere lejet sig ind på deres net. Hos disse udbydere får du altså nøjagtig det samme produkt, derfor bør du benytte TjekBredbånd til at finde den billigste løsning.

Danmarks bedste netværk (Fra Yousee/TDC) giver den gennemsnitligt bedst eoplevelse med dækning og hastighed på mobil data. Både Telmore, Fullrate, Nettalk, Stofa og mange flere bruger Yousee/TDC's netværk.

I de seneste år er der dog kommet nogle alternativer i form af eksempelvis Waoo og Telenor/Telia, der har investeret i egne net. Selvom TDCs dækning er bedre på landsplan, så kan både Waoo, Telenor og Telia levere ligeså godt eller bedre bredbånd i nogle områder.

internet8.jpg

Hvornår bør du skifte abonnement? 

Den teknologiske udvikling går lynende hurtigt. Omkring årtusindskiftet var et 56K modem meget udbredt, men med nutidens bredbåndsforbindelser er en 20 Mbit forbindelse i sammenligning 357 gange hurtigere.

Grundet den rivende udvikling sker der utrolig meget på kort tid, derfor er det naturligvis fornuftigt at genoverveje dit internetabonnement fra tid til anden, så du sikrer dig, at du får mest muligt for dine penge.

Hvis du over længere tid føler, at din internetforbindelse er blevet dårligere eller langsommere, hvis det tager længere tid at downloade filer eller videoer, hvis dine videoer afspilles i meget dårlig kvalitet eller lignende, kan det være tegn på, at din internetforbindelse ikke er god nok. Hvis det er tilfældet, bør du tage en hastighedstest, og derefter kigge på dine muligheder for at få nyt abonnement.

På TjekBredbånd kan du sammenligne forskelle bredbåndsudbydere og finde det billigste abonnement til dit behov. I søgeboksen i venstre side kan du filtrere resultaterne efter den ønskede minimum download-hastighed. Uanset dit behov, kan du trygt bestille et abonnement med langt større hastighed end nødvendig, dette kan blot gøre din internetoplevelse endnu bedre.

Overvejer du et nyt abonnement er det også værd at vide, at langt de fleste bredbåndsudbydere har min. 6 måneders binding når man køber bredbåndsabonnement. Som den eneste udbyder kan YouSee tilbyde bredbånd uden bindingsperiode, såfremt man benytter kabel-tv-stik som tilkobling.

Det mobile bredbånd

Det mobile bredbånd kan alt det samme som det stationære bredbånd, men udmærker sig – hvad ordet i sig selv også lægger op til – ved at være mobilt frem for stationært. Der er altså unægteligt en større fleksibilitet forbundet med brugen af internettet, der går via denne forbindelse, end internettet, der går via den stationære forbindelse. Når du bruger det mobile bredbånd, er det nemlig ikke sådan, at du er afhængig af at være et bestemt sted. Nettet kan nemlig koble sig på forskellige net og internetmaster og således hente en 4G-forbindelse fra én internetmast den ene dag og en anden den næste. Det svarer altså til den måde, din telefon finder net på, og du kan således være online uafhængigt af din geografiske placering. På den måde kan du, når du bruger en mobil bredbåndsforbindelse, bruge din computer uden for hjemmets fire vægge uden at skulle skænke det særlig mange tanker, hvordan du får internet. Har du for eksempel et arbejde uden fast kontorplads, er det rigtig smart at gøre brug af en mobil netværksforbindelse, fordi du så kan tage din computer og dit arbejde med dig rundt alt efter, hvor du har lyst til at sidde lige den dag. Selvom man også ofte kan få internet på steder som cafeer, biblioteker og lignende, kan det være smart at have sin egen forbindelse med sig, da det beskytter dig mod hackerangreb og anden internetfusk, der nemmere lader sig gøre på offentlige net end på dit eget private.

internet9.jpg

Mbit og bredbånd

Det er klart, at vi må tale om Mbit, når vi skal tale om bredbånd. Hvor mange Mbit, dit bredbånd kan trække, og hvilken hastighed dit internet som følge heraf kan komme op på, er nok noget, der interesserer dig rimelig meget. Det er nemlig fedt at have hurtigt internet – det kan vi nok alle sammen hurtigt blive enige om. Omvendt er det også vigtigt at sige, at det jo ikke er særlig sjovt at betale for en hastighed, der er højere end den, du bruger – og at Mbit altså derfor ikke er alt. Inden du tænker helt vildt meget i at få så mange Mbit per sekund som muligt ind i dit abonnement, er det altså en virkelig god ide at vide, hvor mange Mbit per sekund du faktisk har brug for. Det er nemlig ikke sådan, at det bedste bredbånd er det bredbånd med de fleste Mbit per sekund, men derimod at det bedste bredbånd er det bredbånd, der bedst dækker dine behov, og som samtidig ikke er for dyrt.

Trådløst internet

Wi-Fi er en forkortelse for Wireless Fidelity, som betyder trådløst internet. Det vil sige, at det er en internetforbindelse, man kan koble sig op til uden at gøre brug af kabler eller ledninger. Trådløst internet er den mest udbredte form for bredbånd i Danmark i dag, fordi vi i stigende grad bruger internettet i vores daglige liv.  

Der er faktisk rigtig mange forskellige måder, hvorpå man kan få billig internet trådløs. Der findes måde trådløst internet via USB-stik, trådløs internet kort samt trådløst internet via en router, som så kan lave WiFi til dit hjem.

Forskellen på de mange typer af trådløst internet er, hvordan man kan bruge dem. Trådløs internet USB kan af gode grunde kun bruges i PC’ere eller bærbare PC’er og eventuelle tablets med USB-indgang. En router med trådløst internet kan med fordel bruges i større byer, hvor det er svært eller dyrt at få almindeligt bredbånd. Et trådløst internet kort eller trådløst internet simkort kan bruges i tablets, smartphones eller bærbare computere, og kan derfor også bruges, når du er på farten.

Hvordan får man trådløst internet, tænker du måske? Det kan vi hjælpe dig med. Vi sammenligner nemlig de bedste udbydere af trådløst internet, så du nemt og hurtigt kan finde den udbyder, du gerne vil bruge.

Kilder:

Den Europæiske Revisionsret. Bredbånd i EU's medlemsstater. 2016. Find

European Commission. Broadband Connectivity in the Digital Economy and Society Index. 2020. Oversigt

PEDERSEN, M., Tassy, A., & WERNER, C. Det digitale Danmark–et statistisk portræt. Djøf Forlag. 2021. Find

Techquickie. Cable Internet vs. DSL Internet. 2016. Find

Telegeography. Submarine Cable Map. 2021. Find

logo_strip_greyscale
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser