Det er svært at komme med et simpelt svar på, hvilken internethastighed du har brug for, da det i sidste ende afhænger af mange faktorer. Nogle af de ting man bør tage i betragtning er antal af medlemmer i husstanden, der kommer til at bruge internettet samtidig, hvor mange enheder der vil være forbundet til samme internetforbindelse og hvad de foretager sig på internettet.
Førhen var internetforbrug begrænset til en computer, men i dag har de fleste af os adskillige internetforbundne enheder i hjemmet, det kan eksempelvis være smartphone, tablet/iPad, internetopkoblede TV og spillekonsoller. Er der desuden flere personer i husstanden, vil flere enheder ofte være aktive på internettet samtidig og dermed forudsætte en stærkere forbindelse for at sikre en problemfri oplevelse.
Der er nogle bestemte ting, du bør overveje inden du beslutter dig for, hvilken hastighed, du vælger. For det første er det vigtigt, at du tænker over, hvad du skal bruge internettet til samt hvad dit behov er. Nogle ting kræver nemlig højere hastighed end andre.
Hvis du for eksempel kun bruger internettet til at tjekke mail og surfe let på nettet, vil en hastighed på omkring 10 Mbit være tilstrækkelig. Men hvis du derimod ofte streamer film eller bruger hjemmesider med tung grafik eller lignende (hvis du foreksempel spiller onlinespil), vil en hastighed mellem 10 og 50 Mbit være mere passende og bedre til dit behov. Hvis du derimod streeamer film i HD og spiller spil online - eller har en stor familie, som alle har flere enheder tilknyttet internettet samtidig, vil du have brug for en hastighed på min. 50 Mbit.
Hvor bredbånd er den mest udbredte forbindelse i dag, så er fibernet nærmere fremtidens forbindelse. Det er da også en nyere en af slagsen, som endnu ikke er tilgængelig for alle i Danmark og prismæssigt stadig dyrere end den ældre bredbåndsforbindelse.
Bredbåndsforbindelse kan etableres gennem eksempelvis telefonkabel, antennestik eller kabel-tv tilslutning. Derfor findes tilkoblingsmulighederne allerede i alle husstandene i Danmark. Fibernet er en anderledes tilkobling der forudsætter at lyslederkabler graves ned i dit område, derfor er det endnu kun udbredt i større byer og her er dækningen endnu ikke fuldkommen. Du kan som regel finde et dækningskort på udbydernes hjemmeside, eller indtaste din præcise adresse, så du kan se, om der er nedgravet kabler i nærheden af, hvor du bor.
Bredbåndsforbindelser er asynkrone og har en lavere upload hastighed end download. Fibernet-forbindelser er synkrone og vil have en uploadhastighed lige så hurtigt som download. Hastighederne på fibernet starter ofte ved 100 Mbit, men har du en bredbåndsforbindelse på eksempelvis 40-50 Mbit, så vil du næppe mærke den store forskel mellem de to med mindre der i forvejen er en stor belastning på forbindelsen.
Hvis du overvejer fibernet, så kan du undersøge hastigheder og prisniveau gennem vores sammenligning af Fibernet.
Almindeligt bredbånd er i dag tilgængeligt i langt størstedelen af Danmark. I afsidesliggende sommerhusområder er der dog ofte en lavere bredbåndsdækning, da en lavere efterspørgsel har betydet, at det ikke har kunne betale sig for selskaberne at etablere bredbånd i så høj grad som i byområderne.
Mange boligområder er ofte forberedt med internet fra en bestemt leverandør, derfor er det ikke nødvendigvis alle udbyderne du kan vælge frit imellem. Besøger du udbydernes hjemmesider, kan du foretage et adresse tjek og se hvorvidt de kan levere internet på din adresse og i så fald, til hvilken hastighed.
Ønsker du at undersøge bredbånds-mulighederne i dit boligområde, så har Energistyrelsen udarbejdet er et omfattende dækningskort, der viser dækningsgraden i procent.
Du kan desuden, på de forskellige udbyderes hjemmesider, som regel udføre en hastighedstest, som viser dig, hvilken hastighed, dit internet har, og om de kan tilbyde dig noget bedre eller hurtigere. Når du tester din forbindelse finder du samtidig ud af, om du egentlig får det, du betaler for.
Lad os kort opsummere, hvilke typer af netværk og bredbånd der findes. Kort kan vi sige, at bredbånd kan opdeles i det stationære bredbånd, det mobile bredbånd og så fremtidens bredbånd: Fibernettet. Som du vil kunne læse mere om nedenfor, diskuteres det indenfor branchen, hvorvidt fibernettet skal betragtes som en type internet, der går via et bredbånd, eller ej. I forbindelse med dette lille overblik gennemgår vi fibernettet på lige fod med andre typer bredbåndsinternet, uden at det dog nødvendigvis betyder, at vi har valgt side, hvad angår om fibernettet skal betragtes som en særskilt og hel ny type internet eller ej.
Hvad det lige netop er, der gør forskellen og gør, at et COAX-kabel giver en bedre forbindelse end et ADSL-kabel, er noget teknisk. Men kort fortalt kan et COAX-kabel lede signaler ved høje frekvenser, altså hastigheder – eller modtage og viderelede hastige regelmæssige gentagelser i form af signaler, for at gå ind til sagens kerne. Det kan kablet blandt andet, fordi det har en skærm, eller yderleder, der skærmer for elektrisk stråling både udefra og indefra. COAX-kablet finder dog, ligesom ADSL-forbindelsen, i den grad sin overmand i fx fibernettet og er altså ikke nødvendigvis en holdbar løsning på den helt lange bane. Det stationære bredbånd kaldes i nogle sammenhæng også et fastnetbredbånd, men egentlig er det lidt noget af en vrøvlebetegnelse, der ikke helt dækker over, hvad det stationære bredbånd er. Faktisk giver det ikke rigtig mening at bruge ordene fastnet og bredbånd i samme sætning. Grunden til, at nogle sites alligevel vælger at gøre det, er for at hjælpe folk med intuitivt at forstå, at det stationære bredbånd altså er lidt den ’modsatte’ form for bredbånd, end det mobile bredbånd er.
Selvom det, som allerede redegjort for, kan diskuteres, hvorvidt fibernet går via en bredbåndsforbindelse eller er noget, der hører til i sin helt egen kategori, kan vi for simplificeringens skyld tænke på fibernettet som et lynhurtigt bredbånd. Og det er hurtigt på en måde, der ikke er sammenlignelig med det øvrige marked – fibernettet er i en liga for sig selv. Det er fibernettet allerede på nuværende tidspunkt, men det er fibernettet i særlig grad også fremadrettet, fordi fibernettet er en størrelse i fremdrift, hvorfor der over tid vil blive skruet op for styrken. Fibernettet har nemlig på nuværende tidspunkt langtfra ramt sit fulde potentiale – fra nu af kommer det kun til at gå hurtigere. Og det på trods af, at vi altså allerede nu kan tale om lynhurtigt internet, når vi taler om fibernettet.
Priser på bredbåndsløsninger er der vel nærmest lige så mange af, som der er løsninger. Og de priser, der er lige nu, varierer fra de priser, der vil være til næste år, ligesom de priser, der er forbundet med tidsbestemte kampagner og tilbud også ændres løbende. Alle de forskellige virksomheder vil gerne have dig som kunde, og derfor vil de stort set alle sammen også holde øje med hinandens priser hele tiden – måske endda med henblik på at se, om de selv kan tilbyde noget, der prismæssigt ligger endnu bedre end det øvrige marked for den samme vare. Denne fleksibilitet på markedet kan du også selv have for øje, når du skal ud og investere i en løsning relateret til bredbånd. Du behøver nemlig bestemt ikke lige at hoppe på den første og den bedste løsning, når du er inde og kigge på priser for første gang. Det kan være en god ide at holde øje med markedet i en periode op til den dag, hvor du endeligt vælger, hvad der er den bedste løsning til dit behov, så du ved, at priserne ikke var lavere i måneden før. Der kan nemlig være en del penge at spare.
Hvor mange penge kan man spare ved at finde den bedste løsning og det billigste bredbånd, tænker du måske. Er det overhovedet besværet værd, eller spilder jeg min tid? Måske flyver disse spørgsmål rundt i knolden på dig. For internet er vel internet, og hvis alle de forskellige udbydere kæmper for at kapre kunder til lige netop deres virksomhed og deres løsning, så må der vel være en form for priskrig på markedet, der gør, at markedet i en vis grad regulerer sig selv. Det gør det faktisk også i rigtig høj grad, men det er alligevel ret relevant løbende at holde øje med markedet for at få fingrene i lige netop det abonnement, der står til den allerbedste pris. For sparer du fx 50 kr. ved den ene løsning frem for den anden, er det altså ganske givet på månedlig basis, at du sparer de 50 kr. På et år hedder det så 600 kr. eller en middag på restaurant for to personer eller 12 kopper kaffe årligt på velansete cafeer – og så lyder det lige præcis som noget, der giver mening, ikke? Blev du spurgt, om du helst ville bruge 50 kr. månedligt på en lækker, friskbrygget kop kaffe lavet på en professionel espressomaskine eller på at betale for mange penge for dit mobile bredbånd, skal du i hvert fald virkelig være træt af kaffe for at gå med den sidste løsning. Vi tør godt spå om, hvad du ville vælge, og vi håber, at dette eksempel er med til at illustrere, at der altså er en vis fornuft i at sætte sig ind i markedets priser.
På Tjekbredbånd giver vi svar på hvilke internet du kan få blandt udbydere som Fastspeed, Kviknet, Maxspeed og Fullrate.
Hvis du indtaster din adresse på vores side, kan du se hvilke internetabonnementer der er hurtigst for dig.
Det afhænger af pris og hastighed, men du kan sammenligne de bedste internetabonnementer på Tjekbredbånd.
Hvis du indtaster din adresse på vores side, kan du se om du kan få internet igennem dit antennestik.
I og med at vi altid har helt opdaterede oversigter over tilbuddene hos de forskellige udbydere, er vores site et virkelig godt sted at starte, når du gerne vil have et indblik i det eksisterende marked på under fem minutter. Har du brugt os før, ved du det allerede, og bruger du os for første gang, er det sikkert allerede gået op for dig, hvor let det kan være lige at få et indblik i, hvad der sker pris- såvel som abonnementsmæssigt hos de forskellige udbydere, der er på markedet. Skal du ikke skifte internettjeneste på nuværende tidspunkt, men kommer du til at stå i den situation engang i fremtiden, så håber vi selvfølgelig også, at du vil huske os og vores site, hvor du altid lige vil kunne hoppe ind og se markedets priser.
Vi har allerede nu rigtig mange tilbagevendende brugere og også mange, der besøger os månedligt for lige at følge med i, hvad der sker på markedet. Da det er de færreste, der skifter internetabonnement så ofte som månedligt, er der altså mange af vores brugere, der ofte bare besøger os af ren interesse, og fordi de synes, at det er lidt sjovt at følge med – lidt i stil med folk, der går meget op i aktiekurser, og som har lyst til hele tiden at vide, hvad der sker på det marked. Er du ikke selv en af dem, der har det på den måde, er det sikkert lidt svært for dig at sætte dig ind i, at det for nogle personer kan være en form for underholdning at følge med i udviklingen af markedet for udbud af internet. Da vi selv er store nørder indenfor området, forstår vi dog sådanne personer fuldstændigt, og selv er vi også meget fascinerede, når der sker ændringer på markedet, eller når markedet opfører sig lidt anderledes, end hvad man ellers kunne have forventet.
“Billigste internet”. Det er muligvis det første de fleste søger efter, når man er på udkig efter internet. Og en billig løsning vil uomtvisteligt være at foretrække. For hvem er ikke interesseret i at spare penge? Derfor har vi hos Tjekbredbånd gjort det simpelt, uoverskueligt og hurtigt at danne dig overblikket over diverse udbydere på markedet. For skal man tillære sig viden omkring bredbånd, må det oftest blive af en autodidakt vej, og det skal du ikke høre et ord om fra os. Det vi har gjort, er at samle en lang liste af bredbåndsudbydere og stillet dem op imod hinanden, så du på et splitsekund kan beslutte, hvilken udbyder som du skal have indenfor husets fire vægge. Det eneste vi kræver af dig, er din adresse, så vores database kan finde, hvilke udbydere som opererer omkring din husstand. Det “Billigste internet” er dog ikke så simpelt som så. Der er nemlig andre parametre, som du skal forholde dig til. Foruden internettets billigste pris, skal du forholde dig til, hvilken hastighed dit forbrug kræver, mulig oprettelsesgebyrer, frynsegoderne samt den månedlige ydelse. For det nytter ikke, at du går efter det billigste, hvis dit forbrug kræver en højere hastighed. Derfor kan du som oftest se på udbyderens hjemmeside, hvilke hastigheder, som egner sig til dit forbrug. Derudover kan der være oprettelsesgebyrer, når du begynder at abonnere hos en udbyder, men du kan samtidig også erhverve dig et abonnement, hvor en af frynsegoderne er, at du slipper for netop dette gebyr. Du kan samtidig se, hvilke priser du kan forvente at skulle opgive hver måned, således at du ikke får overraskelser, når regningen skal betales.
Leder du efter nyt internet og tv, men synes du det er en smule uoverskueligt? Det kan være du har et abonnement der ikke rigtig passer til dig og dine behov. Du bor alene og betaler kassen for en masse internet du i virkeligheden aldrig får brugt. Det kan også være at i er en stor familie der døjer med et sløvt internet fordi jeres abonnement ikke passer til en familie med mange enheder. Det kan derfor være svært at finde det rigtige for hvilken udbyder skal man vælge, hvilken pris er passende og hvad passer til mit/vores behov? Det er spørgsmål mange danskere stiller sig selv. Så synes du ikke det er helt nemt at vælge tv og internet? Så fortvivl ej, for du er bestemt ikke den eneste. Mange danskere modtager hver måned regninger fra flere forskellige udbydere. Det er her Tjekbredbånd kommer ind i billedet. Her kan du nemlig slå dit internet og tv sammen til blot en pakke og undgå det forvirrende ved flere forskellige udbydere. Så gå derfor ind på internet og tv, hvor du kan finde internet og tv i samlede pakker. Udover at være mere overskueligt, så er det også i det fleste tilfælde billigere at benytte sig af denne løsning. Gør derfor din hverdag billigere, mere overskuelig og undgå regninger fra flere forskellige udbydere.
På Tjekbredbånd kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvem der tilbyder det billigste internet. På siden kan man indstille forskellige søgekriterier, hvor du kan skrive hvilken pris du vil give om måneden og om internet signalet er via telefonstik, TV-stik eller fibernet. Samtidig kan du også vælge hvilken hastighed du ønsker og om det skal være med gratis oprettelse, ingen binding og om den trådløse router skal følge med i prisen. Disse søgekriterier er med til at guide dig til at finde billig internet til en god pris. Efter du har indtastet de relevante oplysninger under hvert søgekriterie, vil der komme en liste frem, som giver dig et enkelt og gennemsigtigt overblik over de forskellige udbydere af billig internet. Dette er en hurtig og enkel proces, som gør, at du hurtigt kan finde den udbyder som passer til dit behov, som kan levere det billigste internet.
Der er forskellige ting, du skal tage stilling til, når du skal sammenligne internet priser. Sammenlign internet abonnement fra forskellige udbydere ved at bruge sammenligningstjenester online, eller sammenlign internet ved for eksempel at spørge dig selv; hvilken hastighed har jeg brug for? Har jeg behov for fastnet eller mobilt bredbånd? Hvor stort er mit dataforbrug? Og har jeg behov for at downloade og streame film og TV? Når du er kommet frem til et svar på disse fire simple spørgsmål, så kan du meget nemmere og hurtigere lave en internet sammenligning. Hvad, der er det bedste internet for dig, kommer an på, hvad dit forbrug er. Det er vigtigt, at du gør dit for at have et godt grundlag, som du kan tage en beslutning ud fra. På den måde sikrer du dig selv imod at skulle betale mere for dit internet end det, som du rent faktisk bruger. Selvom det tager tid, så kan det spare dig for en masse penge i sidste ende.
Den teknologiske udvikling går lynende hurtigt. Omkring årtusindskiftet var et 56K modem meget udbredt, men med nutidens bredbåndsforbindelser er en 20 Mbit forbindelse i sammenligning 357 gange hurtigere.
Grundet den rivende udvikling sker der utrolig meget på kort tid, derfor er det naturligvis fornuftigt at genoverveje dit internetabonnement fra tid til anden, så du sikrer dig, at du får mest muligt for dine penge.
Hvis du over længere tid føler, at din internetforbindelse er blevet dårligere eller langsommere, hvis det tager længere tid at downloade filer eller videoer, hvis dine videoer afspilles i meget dårlig kvalitet eller lignende, kan det være tegn på, at din internetforbindelse ikke er god nok. Hvis det er tilfældet, bør du tage en hastighedstest, og derefter kigge på dine muligheder for at få nyt abonnement.
På TjekBredbånd kan du sammenligne forskelle bredbåndsudbydere og finde det billigste abonnement til dit behov. I søgeboksen i venstre side kan du filtrere resultaterne efter den ønskede minimum download-hastighed. Uanset dit behov, kan du trygt bestille et abonnement med langt større hastighed end nødvendig, dette kan blot gøre din internetoplevelse endnu bedre.
Overvejer du et nyt abonnement er det også værd at vide, at langt de fleste bredbåndsudbydere har min. 6 måneders binding når man køber bredbåndsabonnement. Som den eneste udbyder kan YouSee tilbyde bredbånd uden bindingsperiode, såfremt man benytter kabel-tv-stik som tilkobling.
Det mobile bredbånd kan alt det samme som det stationære bredbånd, men udmærker sig – hvad ordet i sig selv også lægger op til – ved at være mobilt frem for stationært. Der er altså unægteligt en større fleksibilitet forbundet med brugen af internettet, der går via denne forbindelse, end internettet, der går via den stationære forbindelse. Når du bruger det mobile bredbånd, er det nemlig ikke sådan, at du er afhængig af at være et bestemt sted. Nettet kan nemlig koble sig på forskellige net og internetmaster og således hente en 4G-forbindelse fra én internetmast den ene dag og en anden den næste. Det svarer altså til den måde, din telefon finder net på, og du kan således være online uafhængigt af din geografiske placering. På den måde kan du, når du bruger en mobil bredbåndsforbindelse, bruge din computer uden for hjemmets fire vægge uden at skulle skænke det særlig mange tanker, hvordan du får internet. Har du for eksempel et arbejde uden fast kontorplads, er det rigtig smart at gøre brug af en mobil netværksforbindelse, fordi du så kan tage din computer og dit arbejde med dig rundt alt efter, hvor du har lyst til at sidde lige den dag. Selvom man også ofte kan få internet på steder som cafeer, biblioteker og lignende, kan det være smart at have sin egen forbindelse med sig, da det beskytter dig mod hackerangreb og anden internetfusk, der nemmere lader sig gøre på offentlige net end på dit eget private.
Fleksibiliteten, der er ved det mobile bredbånd, er for mange mennesker en væsentlig faktor. Dermed kan det dog ikke siges, at det mobile bredbånd er bedre end det stationære. Har du et forbrug, der overgår den mængde data, du betaler en særlig pris for via et mobilt bredbånd, kan du nemlig ofte få endnu mere data til en billigere pris, hvis du vælger den stationære løsning. Derfor er vores anbefaling altid, at du undersøger dine muligheder grundigt og også gerne tager en snak med flere forskellige udbydere for at forhøre dig om dine muligheder hos de forskellige. Hvis du ikke lægger noget benarbejde i det, kan du altså ende med at betale for meget i forhold til dit forbrug. Og når du tænker på det, kommer du helt sikkert frem til, at det er arbejdet værd at lægge lidt kræfter i at finde den rigtige løsning – også selvom det tager lidt tid, og tid ikke er den ressource, vi har mest af. Du kan finde en samlet liste over internetudbydere ved at klikke på linket her.
Mange af os er vilde med gode tilbud. Og det er vi med gode grunde. Faktisk er vi vilde med tilbud af grunde, der kan forklares ud fra den menneskelige psykologi. Har vi fået et godt tilbud, har vi nemlig fået noget, der er bedre end det ’normale’. Måske har vi endda fået noget, der er det bedste, vi overhovedet kunne få. Altså har vi gjort os en handel, der er fuldstændig optimeret i forhold til, hvad den kunne være. Det er en fed følelse, for mennesket elsker at vinde, lige så meget som mennesket hader at blive snydt. Vi elsker det faktisk så meget, at det giver os et kæmpe skud energi i form af adrenalin. Det er også derfor, at der er så mange af os, der betegner os selv som konkurrencemennesker. At være et konkurrencemenneske vil i sin basale forstand nemlig på mange måder bare betyde, at man er et menneske, der er i rigtig god kontakt med den fysiologiske adrenalinkontakt i kroppen, og som ved, hvor fed en følelse det giver, at få adrenalinen sparket ud i kroppen og rundt i hjernen i et kæmpe kick. Når du får et rigtig godt tilbud og dermed har optimeret dit resultat i forhold til de muligheder, du havde indenfor rækkevidde, har du i sagens natur vundet. Og opsnapper din hjerne det, vil den belønne dig med adrenalin og endorfiner direkte i hjernens belønningscenter. Af denne grund kan du altså faktisk få det fysisk godt af at kende til hele det eksisterende marked og vælge den allerbedste løsning, der overhovedet findes
Det er klart, at vi må tale om Mbit, når vi skal tale om bredbånd. Hvor mange Mbit, dit bredbånd kan trække, og hvilken hastighed dit internet som følge heraf kan komme op på, er nok noget, der interesserer dig rimelig meget. Det er nemlig fedt at have hurtigt internet – det kan vi nok alle sammen hurtigt blive enige om. Omvendt er det også vigtigt at sige, at det jo ikke er særlig sjovt at betale for en hastighed, der er højere end den, du bruger – og at Mbit altså derfor ikke er alt. Inden du tænker helt vildt meget i at få så mange Mbit per sekund som muligt ind i dit abonnement, er det altså en virkelig god ide at vide, hvor mange Mbit per sekund du faktisk har brug for. Det er nemlig ikke sådan, at det bedste bredbånd er det bredbånd med de fleste Mbit per sekund, men derimod at det bedste bredbånd er det bredbånd, der bedst dækker dine behov, og som samtidig ikke er for dyrt.
Med alt det ovenstående sagt er det dog også vigtigt at sige, at prisen ikke altid er alt. Det skal forstås sådan, at køber du et abonnement, som er for ’billigt’, og som af denne grund ikke opfylder alle de behov, du faktisk har i forhold til brug af internet, bliver du træt af din løsning i længden. Når du så har bandet og svovlet længe nok over den dårlige internetløsning, skal du igen ud og finde et abonnement – og denne gang naturligvis et, der stemmer bedre overens med dine behov – og det kan altså godt gå hen og blive en trættende omgang. Kender du derfor dit forbrug, og ligger det lige på vippen mellem en mindre og en større pakke hos en specifik udbyder, du ønsker at tegne abonnement hos, kan der altså være en vis logik i at vælge den største af de to pakker. Gør du det, er du nemlig sikker på, at dit behov er dækket, og at du ikke snarligt skal ud og ændre dit abonnement. Det gør så igen internettet til en faktor, du ikke skal bruge særlig meget af din kognitive energi på i din dagligdag, fordi internettet bare er sådan noget, som der er styr på. Og her kommer lidt det samme til at gøre sig gældende som de penge, man kan spare ved at vælge et produkt, der ikke er for dyrt. Den mentale energi, du kan spare ved at vælge en løsning, der er god for dig, og en løsning, som bare fungerer, er altså energi, der så kan frigøres et andet sted. Sagt på en anden måde kan du bruge energien på at tænke på noget andet, når du ikke skal bruge den på at gruble over din internetløsning – fordi du har fundet en type internet, der bare fungerer for dig.
Wi-Fi er en forkortelse for Wireless Fidelity, som betyder trådløst internet. Det vil sige, at det er en internetforbindelse, man kan koble sig op til uden at gøre brug af kabler eller ledninger. Trådløst internet er den mest udbredte form for bredbånd i Danmark i dag, fordi vi i stigende grad bruger internettet i vores daglige liv.
Der er faktisk rigtig mange forskellige måder, hvorpå man kan få billig internet trådløs. Der findes måde trådløst internet via USB-stik, trådløs internet kort samt trådløst internet via en router, som så kan lave WiFi til dit hjem.
Forskellen på de mange typer af trådløst internet er, hvordan man kan bruge dem. Trådløs internet USB kan af gode grunde kun bruges i PC’ere eller bærbare PC’er og eventuelle tablets med USB-indgang. En router med trådløst internet kan med fordel bruges i større byer, hvor det er svært eller dyrt at få almindeligt bredbånd. Et trådløst internet kort eller trådløst internet simkort kan bruges i tablets, smartphones eller bærbare computere, og kan derfor også bruges, når du er på farten.
Hvordan får man trådløst internet, tænker du måske? Det kan vi hjælpe dig med. Vi sammenligner nemlig de bedste udbydere af trådløst internet, så du nemt og hurtigt kan finde den udbyder, du gerne vil bruge.
Prisen på internet varierer alt efter, hvilken type forbindelse, du ønsker, og hvilken hastighed du har behov for. Der er mange forskellige udbydere af internet, der kan tilbyde dig internet til prisen, du finder passende indenfor dit månedlige budget. Det betyder altså også, at du skal finde ud af, om du kan nøjes med den lave hastighed til en billigere internet pris, eller om du har behov for større båndbredde, der sikrer dig en stabil og hurtig download af film og TV. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, om deres internet priser er betinget af et minimumsbeløb. Det vil sige, om du skal binde dig for en bestemt periode. Alligevel kan det, i nogle tilfælde, godt betale sig at vælge en udbyder med internet priser, der er betinget af et minimumsbeløb, da du ofte kan sparer meget på længere sigt. For eksempel hvis du får bedre hastighed for færre penge.
Vi kender alle det med at skulle have internet i hjemmet. I dagens Danmark er det næsten umuligt at klare sig uden, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at finde det bedste internet til hjemmet. Men det kan være svært helt at finde ud af, hvordan man finder den bedste internet udbyder.
Når du skal finde det bedste internet i Danmark, er der flere forskellige ting du skal kigge efter. Først og fremmest, skal du kigge på internettets pris og dets hastighed, da du selvfølgelig gerne vil have det bedste internet til prisen. Jo højere hastighed og billigere pris, jo bedre. Når du skal finde det bedste internet i Danmark, skal du også kigge på hvilke udbydere der leverer til din husstand. Der kan nemlig være forskel på hvilket internet du kan få, alt efter hvor du bor i landet. Derfor afhænger det bedste internet både af udbyder, pris og hastighed, og det er som hovedregel de tre faktorer du skal kigge efter når du skal finde det bedste internet til hjemmet.
Vi kender allesammen til det med at sidde og vente på at internettet loader et eller andet. Det kan være vildt irriterende hvis man sidder og arbejder eller bare gerne vil have et bestemt svar frem på google. Det kan også være man sidder og ser en film og den stopper hele tiden, fordi internettet er langsomt. Det er næsten til at blive sindssyg af, og derfor vil man selvfølgelig gerne have så hurtigt internet som muligt. Men ikke nok med det, bliver vi mere og mere digitale i vores hverdag, og derfor har vi brug for hurtigt bredbånd så vi kan være online når som helst. Det er derfor ikke så underligt at gå og tænke - hvor hurtigt internet kan jeg få?
Men når du går med tankerne om, hvor hurtigt internet du kan få, er det en god ide at stille dig selv det spørgsmål, hvad kan jeg få af internet. Der findes nemlig flere forskellige måder, hvor du kan få leveret internet til dit hjem, og de forskellige muligheder kan være afgørende for hvor hurtigt bredbånd du kan få. To af de typer af bredbånd der er mest udbredt i dag er almindelig bredbånd og fibernet, hvor fibernet er den hurtigste type af internet. Fibernet leveres gennem lyslederkabler og derfor sender den data med lysets hast. Det vil altså sige at det er muligt at få lynhurtigt bredbånd med fibernet. Du skal dog være opmærksom på at fibernet endnu ikke er udbredt til hele Danmark, og derfor skal du undersøge hvilke muligheder du har i din husstand. Hvis du ikke har mulighed for at få leveret fibernet, er det stadig muligt at få hurtigt internet, da der også findes hurtige forbindelser med almindelig bredbånd. Hvis du gerne vil opdragere til et hurtigere bredbånd, kan det være en god ide at undersøge forskellige udbydere og se hvem der kan levere den hurtigste forbindelse.
I takt med at vi bliver mere og mere digitale i vores hverdag, vi hele tiden skal være online og at der er flere og flere digitale enheder i hjemmet, har vi brug for at have den helt rigtige net hastighed. Vi kender alle til det med at alle børnene er hjemme, og hver ipad og telefon er tændt, og pludselig bliver net hastigheden langsommere. Derfor kan det være du gerne vil opgradere til hurtigere internet. Men inden du går i gang med at få en ny net hastighed, er der en række ting du skal have styr på.
Først og fremmest skal du i gang med at finde ud af, hvor du får dit internet fra. Det er nemlig vigtigt at kende til sin udbyder, hvis du gerne vil skifte til en hurtigere hastighed. Når du har fundet frem til, hvilken internetudbyder du har, kan det være en fordel at tjekke hvilken internet hastighed du har i husstanden. Det er ikke altid man lige har styr på, hvilken hastighed man har, og det kan være svært helt at finde ud af, hvordan man lige tjekker det. Men frygt ej, du har mulighed for at køre en hastighedsmåler på dit internet. Det vil sige at du har mulighed for at få målt hastigheden på dit internet. Når du kører en hastighedsmåler på dit internet, foregår det ved at du laver en hastighedstest. En hastighedstest foregår ved at du finder hastighedstest på hjemmesiden her, hvor det er muligt at teste hastigheden på dit internet. Når du er inde på siden, påbegynder du hastighedsmålingen og du vil relativt hurtigt få et svar tilbage. Hastighedstesten fortæller sig både hvilken udbyder du har, hvor internettet kommer fra og download samt upload hastighed. Når du har kørt hastighedstesten, ved du hvor hurtigt internet du har og om du skal skifte til en hurtigere forbindelse.