Vælg søgekriterier

Pris pr. md.
Alle kr.Hastighed
Alle MbitInternet signal:
 
 
 

Tilvalg:
 
 
 

Sådan tjener TjekBredbånd pengeSøger bredbånd til dig...
- FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE NÅR DU SKAL BESTILLE BREDBÅND -HVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?

Er du i tvivl om hvilken hastighed du har brug for, når du skal bestille bredbånd? Det afhænger af mange faktorer, læs mere om hvad du bør tage højde for her.

HVAD ER DOWNLOAD/UPLOAD?

Hvad er forskellen på download og upload, hvad bruger jeg mest af med et almindeligt forbrug, og hvordan aflæser jeg hastigheden på et abonnement.

MIN. HASTIGHED TIL MAIL, VIDEO OG WEB

Dit hastighedsbehov afhænger af hvordan du bruger nettet. Læs mere om hvad der stiller størst krav til dit abonnement her.

HVORDAN TILSLUTTER MAN BREDBÅND?

Hvordan tilkobler man egentlig bredbånd? Bør jeg bruge telefonstik, antennestik eller kabel-tv, og hvilken forskel gør det

FORSKEL PÅ BREDBÅND OG FIBERNET?

Hvad er forskellen på det almindelige bredbånd og fibernet. Hvad er bedst for mig i min situation og hvad lader sig gøre

FORSKEL PÅ ALM. BREDBÅND ELLER MOBILT BREDBÅND?

Hvad er forskellen på det almindelige bredbånd og mobilt bredbånd. Hvad passer bedst til mit behov?

ER DER BREDBÅNDSDÆKNING HVOR DU BOR?

Er det muligt at få bredbånd hvor jeg bor og hvordan er dækningen i mit område?

HVAD BETYDER DET NÅR UDBYDERE BRUGER SAMME NET?

Mange udbydere lejer sig ind på TDCs net, men hvad betyder det for dækningen og forskellen fra udbyder til udbyder?

HVORNÅR BØR DU SKIFTE ABONNEMENT?

Den teknologiske udvikling er hurtigt, derfor bør du huske at tjekke at du har et tidssvarende prisniveau.

HVORDAN LAVER JEG ET TRÅDLØST NETVÆRK?

Er det svært at opsætte et trådløst netværk og hvilket udstyr skal der til?


Billigt internet
Internet
Bedste internetHVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?

Det er svært at komme med et simpelt svar på, hvilken internethastighed du har brug for, da det i sidste ende afhænger af mange faktorer. Nogle af de ting man bør tage i betragtning er antal af medlemmer i husstanden, der kommer til at bruge internettet samtidig, hvor mange enheder der vil være forbundet til samme internetforbindelse og hvad de foretager sig på internettet.

Førhen var internetforbrug begrænset til en computer, men i dag har de fleste af os adskillige internetforbundne enheder i hjemmet, det kan eksempelvis være smartphone, tablet/iPad, internetopkoblede TV og spillekonsoller. Er der desuden flere personer i husstanden, vil flere enheder ofte være aktive på internettet samtidig og dermed forudsætte en stærkere forbindelse for at sikre en problemfri oplevelse.

Der er nogle bestemte ting, du bør overveje inden du beslutter dig for, hvilken hastighed, du vælger. For det første er det vigtigt, at du tænker over, hvad du skal bruge internettet til samt hvad dit behov er. Nogle ting kræver nemlig højere hastighed end andre.

Hvis du for eksempel kun bruger internettet til at tjekke mail og surfe let på nettet, vil en hastighed på omkring 10 Mbit være tilstrækkelig. Men hvis du derimod ofte streamer film eller bruger hjemmesider med tung grafik eller lignende (hvis du foreksempel spiller onlinespil), vil en hastighed mellem 10 og 50 Mbit være mere passende og bedre til dit behov. Hvis du derimod streeamer film i HD og spiller spil online - eller har en stor familie, som alle har flere enheder tilknyttet internettet samtidig, vil du have brug for en hastighed på min. 50 Mbit.MIN. HASTIGHED TIL MAIL, VIDEO & WEB

Når man besøger hjemmesider eller tjekker mail forbruger man ganske lidt data, derfor vil et lille abonnement på 2 Mbit ofte være tilstrækkeligt til at dække et sådant behov. I den anden mere data-tunge ende finder man afspilning af video på f.eks. YouTube, DR.dk eller en streamingtjeneste som Netflix, hvortil en 10 Mbit forbindelse vil være påkrævet.

Når video forbruger mere data end hjemmeside besøg, så skyldes det, at video består af 25-50 billeder pr. sekund, derfor skal der hentes meget data for at vise blot et minuts video. Derudover er der kvaliteten af billederne, som kan variere alt efter hvilken kvalitet man ønsker at se. Jo højere billedkvalitet, jo skarpere er det du ser. Den såkaldte full HD-kvalitet er en udbredt og yderst fin kvalitet, der typisk kræver en 6-8 Mbit forbindelse pr. enhed. Har man to enheder i husstanden der ønsker at se video samtidig vil det dermed forbruge det dobbelte, altså 12-16 Mbit, derfor vil en 10 Mbit forbindelse ikke længere være tilstrækkelig for at se to video-streams i høj kvalitet.

Som udgangspunkt siger man, at en hastighed på 10 Mbit eller mindre er tilstrækkeligt, hvis du blot surfer og tjekker mails og nyheder. Hvis du skal bruge en højere hastighed til for eksempel at se video, lytte til musik på musiktjenester, se film og serier eller downloade filer, skal du bruge en hastighed på mellem 10 og 50 Mbit. Hvis dit behov er større end dette, eller I er en stor familie, anbefales en hastighed på 50 Mbit eller mere.

Internet

FORSKEL PÅ BREDBÅND OG FIBERNET

Hvor bredbånd er den mest udbredte forbindelse i dag, så er fibernet nærmere fremtidens forbindelse. Det er da også en nyere en af slagsen, som endnu ikke er tilgængelig for alle i Danmark og prismæssigt stadig dyrere end den ældre bredbåndsforbindelse.

Bredbåndsforbindelse kan etableres gennem eksempelvis telefonkabel, antennestik eller kabel-tv tilslutning. Derfor findes tilkoblingsmulighederne allerede i alle husstandene i Danmark. Fibernet er en anderledes tilkobling der forudsætter at lyslederkabler graves ned i dit område, derfor er det endnu kun udbredt i større byer og her er dækningen endnu ikke fuldkommen. Du kan som regel finde et dækningskort på udbydernes hjemmeside, eller indtaste din præcise adresse, så du kan se, om der er nedgravet kabler i nærheden af, hvor du bor.

Bredbåndsforbindelser er asynkrone og har en lavere upload hastighed end download. Fibernet-forbindelser er synkrone og vil have en uploadhastighed lige så hurtigt som download. Hastighederne på fibernet starter ofte ved 100 Mbit, men har du en bredbåndsforbindelse på eksempelvis 40-50 Mbit, så vil du næppe mærke den store forskel mellem de to med mindre der i forvejen er en stor belastning på forbindelsen.

Hvis du overvejer fibernet, så kan du undersøge hastigheder og prisniveau gennem vores sammenligning af Fibernet.KAN DU FÅ BREDBÅND HVOR DU BOR?

Almindeligt bredbånd er i dag tilgængeligt i langt størstedelen af Danmark. I afsidesliggende sommerhusområder er der dog ofte en lavere bredbåndsdækning, da en lavere efterspørgsel har betydet, at det ikke har kunne betale sig for selskaberne at etablere bredbånd i så høj grad som i byområderne.

Mange boligområder er ofte forberedt med internet fra en bestemt leverandør, derfor er det ikke nødvendigvis alle udbyderne du kan vælge frit imellem. Besøger du udbydernes hjemmesider, kan du foretage et adresse tjek og se hvorvidt de kan levere internet på din adresse og i så fald, til hvilken hastighed.

Ønsker du at undersøge bredbånds-mulighederne i dit boligområde, så har Energistyrelsen udarbejdet er et omfattende dækningskort, der viser dækningsgraden i procent.

Du kan desuden, på de forskellige udbyderes hjemmesider, som regel udføre en hastighedstest, som viser dig, hvilken hastighed, dit internet har, og om de kan tilbyde dig noget bedre eller hurtigere. Når du tester din forbindelse finder du samtidig ud af, om du egentlig får det, du betaler for.Internet priser

TRÅDLØST NETVÆRK

Ønsker du frihed til at kunne bevæge dig omkring i hjemmet, så bør du droppe internetkablet og opsætte et trådløst netværk i stedet for. Det er heldigvis en nem opgave, og bredbåndsudbyderne er dygtige til at vejlede kunderne. Langt de fleste udbydere tilbyder at udlåne det udstyr, man skal bruge for at opsætte et trådløst netværk i hjemmet. Derfor skal du ikke bestille et særligt abonnement, da alle bredbåndsabonnementer kan opsættes til trådløs brug.

En router giver dig mulighed for at lave en WiFi-forbindelse i dit hjem. Dette betyder, at du kan koble flere computere og enheder på samme bredbåndsforbindelse. Routeren skal kobles til modemmet, såfremt de to ikke er bygget sammen.

Enkelte udbydere tager et ekstra gebyr for at levere en trådløs router med abonnementet, men mange tilbyder det også denne service uden omkostning. Når du undersøger priser på TjekBredbånd kan du i søgeboksen til venstre side vælge kun at se abonnementer med trådløs router inklusiv.

DISSE TYPER AF BREDBÅND FINDES DER

Lad os kort opsummere, hvilke typer af netværk og bredbånd der findes. Kort kan vi sige, at bredbånd kan opdeles i det stationære bredbånd, det mobile bredbånd og så fremtidens bredbånd: Fibernettet. Som du vil kunne læse mere om nedenfor, diskuteres det indenfor branchen, hvorvidt fibernettet skal betragtes som en type internet, der går via et bredbånd, eller ej. I forbindelse med dette lille overblik gennemgår vi fibernettet på lige fod med andre typer bredbåndsinternet, uden at det dog nødvendigvis betyder, at vi har valgt side, hvad angår om fibernettet skal betragtes som en særskilt og hel ny type internet eller ej.

BB1 (9).jpgDET STATIONÆRE BREDBÅNDS TO FORSKELLIGE KABLER

Hvad det lige netop er, der gør forskellen og gør, at et COAX-kabel giver en bedre forbindelse end et ADSL-kabel, er noget teknisk. Men kort fortalt kan et COAX-kabel lede signaler ved høje frekvenser, altså hastigheder – eller modtage og viderelede hastige regelmæssige gentagelser i form af signaler, for at gå ind til sagens kerne. Det kan kablet blandt andet, fordi det har en skærm, eller yderleder, der skærmer for elektrisk stråling både udefra og indefra. COAX-kablet finder dog, ligesom ADSL-forbindelsen, i den grad sin overmand i fx fibernettet og er altså ikke nødvendigvis en holdbar løsning på den helt lange bane. Det stationære bredbånd kaldes i nogle sammenhæng også et fastnetbredbånd, men egentlig er det lidt noget af en vrøvlebetegnelse, der ikke helt dækker over, hvad det stationære bredbånd er. Faktisk giver det ikke rigtig mening at bruge ordene fastnet og bredbånd i samme sætning. Grunden til, at nogle sites alligevel vælger at gøre det, er for at hjælpe folk med intuitivt at forstå, at det stationære bredbånd altså er lidt den ’modsatte’ form for bredbånd, end det mobile bredbånd er.FIBERNETTET

Hvorvidt fibernettet i egentlig forstand skal betragtes som en type internet via bredbånd eller ej, er der uenighed om, alt efter hvem du spørger. Det er dog mere end noget andet et definitionsspørgsmål eller en smagssag, hvordan du vælger at se på det. På mange måder fungerer fibernettet nemlig som en bredbåndsforbindelse, men kablerne, der benyttes, er ikke de samme kabler, som benyttes til de hidtil kendte bredbåndsforbindelser. Derfor kan du ikke bare skifte over til fibernet, selvom du på nuværende tidspunkt har bredbånd. Fibernettet går gennem de helt særlige lyslederkabler, som lige nu udbredes over hele landet, og som du altså på nuværende tidspunkt skal bo i bestemte geografiske områder for at kunne få glæde af.VÆLG FIBERNET, HVIS DU ØNSKER LYNHURTIGT INTERNET

Selvom det, som allerede redegjort for, kan diskuteres, hvorvidt fibernet går via en bredbåndsforbindelse eller er noget, der hører til i sin helt egen kategori, kan vi for simplificeringens skyld tænke på fibernettet som et lynhurtigt bredbånd. Og det er hurtigt på en måde, der ikke er sammenlignelig med det øvrige marked – fibernettet er i en liga for sig selv. Det er fibernettet allerede på nuværende tidspunkt, men det er fibernettet i særlig grad også fremadrettet, fordi fibernettet er en størrelse i fremdrift, hvorfor der over tid vil blive skruet op for styrken. Fibernettet har nemlig på nuværende tidspunkt langtfra ramt sit fulde potentiale – fra nu af kommer det kun til at gå hurtigere. Og det på trods af, at vi altså allerede nu kan tale om lynhurtigt internet, når vi taler om fibernettet.

BB1 (8).jpgPRISER PÅ BREDBÅND

Priser på bredbåndsløsninger er der vel nærmest lige så mange af, som der er løsninger. Og de priser, der er lige nu, varierer fra de priser, der vil være til næste år, ligesom de priser, der er forbundet med tidsbestemte kampagner og tilbud også ændres løbende. Alle de forskellige virksomheder vil gerne have dig som kunde, og derfor vil de stort set alle sammen også holde øje med hinandens priser hele tiden – måske endda med henblik på at se, om de selv kan tilbyde noget, der prismæssigt ligger endnu bedre end det øvrige marked for den samme vare. Denne fleksibilitet på markedet kan du også selv have for øje, når du skal ud og investere i en løsning relateret til bredbånd. Du behøver nemlig bestemt ikke lige at hoppe på den første og den bedste løsning, når du er inde og kigge på priser for første gang. Det kan være en god ide at holde øje med markedet i en periode op til den dag, hvor du endeligt vælger, hvad der er den bedste løsning til dit behov, så du ved, at priserne ikke var lavere i måneden før. Der kan nemlig være en del penge at spare.FORDI INTERNETTET KØRER PÅ ABONNEMENT, KAN DU SPARE PENGE VED AT VÆLGE DEN RETTE LØSNING

Hvor mange penge kan man spare ved at finde den bedste løsning og det billigste bredbånd, tænker du måske. Er det overhovedet besværet værd, eller spilder jeg min tid? Måske flyver disse spørgsmål rundt i knolden på dig. For internet er vel internet, og hvis alle de forskellige udbydere kæmper for at kapre kunder til lige netop deres virksomhed og deres løsning, så må der vel være en form for priskrig på markedet, der gør, at markedet i en vis grad regulerer sig selv. Det gør det faktisk også i rigtig høj grad, men det er alligevel ret relevant løbende at holde øje med markedet for at få fingrene i lige netop det abonnement, der står til den allerbedste pris. For sparer du fx 50 kr. ved den ene løsning frem for den anden, er det altså ganske givet på månedlig basis, at du sparer de 50 kr. På et år hedder det så 600 kr. eller en middag på restaurant for to personer eller 12 kopper kaffe årligt på velansete cafeer – og så lyder det lige præcis som noget, der giver mening, ikke? Blev du spurgt, om du helst ville bruge 50 kr. månedligt på en lækker, friskbrygget kop kaffe lavet på en professionel espressomaskine eller på at betale for mange penge for dit mobile bredbånd, skal du i hvert fald virkelig være træt af kaffe for at gå med den sidste løsning. Vi tør godt spå om, hvad du ville vælge, og vi håber, at dette eksempel er med til at illustrere, at der altså er en vis fornuft i at sætte sig ind i markedets priser.

Hvilket internet kan jeg få?

På Tjekbredbånd giver vi svar på hvilke internet du kan få blandt udbydere som Fastspeed, Kviknet, Maxspeed og Fullrate.

Hvor hurtigt internet kan jeg få?

Hvis du indtaster din adresse på vores side, kan du se hvilke internetabonnementer der er hurtigst for dig.

Hvilket internet er bedst?

Det afhænger af pris og hastighed, men du kan sammenligne de bedste internetabonnementer på Tjekbredbånd.

Kan jeg få internet igennem et antennestik?

Hvis du indtaster din adresse på vores side, kan du se om du kan få internet igennem dit antennestik.TJEK ALTID PRISERNE HER HOS OS FOR AT FINDE DET BILLIGSTE BREDBÅND

I og med at vi altid har helt opdaterede oversigter over tilbuddene hos de forskellige udbydere, er vores site et virkelig godt sted at starte, når du gerne vil have et indblik i det eksisterende marked på under fem minutter. Har du brugt os før, ved du det allerede, og bruger du os for første gang, er det sikkert allerede gået op for dig, hvor let det kan være lige at få et indblik i, hvad der sker pris- såvel som abonnementsmæssigt hos de forskellige udbydere, der er på markedet. Skal du ikke skifte internettjeneste på nuværende tidspunkt, men kommer du til at stå i den situation engang i fremtiden, så håber vi selvfølgelig også, at du vil huske os og vores site, hvor du altid lige vil kunne hoppe ind og se markedets priser.VORES FASTE BRUGERE

Vi har allerede nu rigtig mange tilbagevendende brugere og også mange, der besøger os månedligt for lige at følge med i, hvad der sker på markedet. Da det er de færreste, der skifter internetabonnement så ofte som månedligt, er der altså mange af vores brugere, der ofte bare besøger os af ren interesse, og fordi de synes, at det er lidt sjovt at følge med – lidt i stil med folk, der går meget op i aktiekurser, og som har lyst til hele tiden at vide, hvad der sker på det marked. Er du ikke selv en af dem, der har det på den måde, er det sikkert lidt svært for dig at sætte dig ind i, at det for nogle personer kan være en form for underholdning at følge med i udviklingen af markedet for udbud af internet. Da vi selv er store nørder indenfor området, forstår vi dog sådanne personer fuldstændigt, og selv er vi også meget fascinerede, når der sker ændringer på markedet, eller når markedet opfører sig lidt anderledes, end hvad man ellers kunne have forventet.Billigste internet

“Billigste internet”. Det er muligvis det første de fleste søger efter, når man er på udkig efter internet. Og en billig løsning vil uomtvisteligt være at foretrække. For hvem er ikke interesseret i at spare penge? Derfor har vi hos Tjekbredbånd gjort det simpelt, uoverskueligt og hurtigt at danne dig overblikket over diverse udbydere på markedet. For skal man tillære sig viden omkring bredbånd, må det oftest blive af en autodidakt vej, og det skal du ikke høre et ord om fra os. Det vi har gjort, er at samle en lang liste af bredbåndsudbydere og stillet dem op imod hinanden, så du på et splitsekund kan beslutte, hvilken udbyder som du skal have indenfor husets fire vægge. Det eneste vi kræver af dig, er din adresse, så vores database kan finde, hvilke udbydere som opererer omkring din husstand. Det “Billigste internet” er dog ikke så simpelt som så. Der er nemlig andre parametre, som du skal forholde dig til. Foruden internettets billigste pris, skal du forholde dig til, hvilken hastighed dit forbrug kræver, mulig oprettelsesgebyrer, frynsegoderne samt den månedlige ydelse. For det nytter ikke, at du går efter det billigste, hvis dit forbrug kræver en højere hastighed. Derfor kan du som oftest se på udbyderens hjemmeside, hvilke hastigheder, som egner sig til dit forbrug. Derudover kan der være oprettelsesgebyrer, når du begynder at abonnere hos en udbyder, men du kan samtidig også erhverve dig et abonnement, hvor en af frynsegoderne er, at du slipper for netop dette gebyr. Du kan samtidig se, hvilke priser du kan forvente at skulle opgive hver måned, således at du ikke får overraskelser, når regningen skal betales.Internet og tv

Leder du efter nyt internet og tv, men synes du det er en smule uoverskueligt? Det kan være du har et abonnement der ikke rigtig passer til dig og dine behov. Du bor alene og betaler kassen for en masse internet du i virkeligheden aldrig får brugt. Det kan også være at i er en stor familie der døjer med et sløvt internet fordi jeres abonnement ikke passer til en familie med mange enheder. Det kan derfor være svært at finde det rigtige for hvilken udbyder skal man vælge, hvilken pris er passende og hvad passer til mit/vores behov? Det er spørgsmål mange danskere stiller sig selv. Så synes du ikke det er helt nemt at vælge tv og internet? Så fortvivl ej, for du er bestemt ikke den eneste. Mange danskere modtager hver måned regninger fra flere forskellige udbydere. Det er her Tjekbredbånd kommer ind i billedet. Her kan du nemlig slå dit internet og tv sammen til blot en pakke og undgå det forvirrende ved flere forskellige udbydere. Så gå derfor ind på internet og tv, hvor du kan finde internet og tv i samlede pakker. Udover at være mere overskueligt, så er det også i det fleste tilfælde billigere at benytte sig af denne løsning. Gør derfor din hverdag billigere, mere overskuelig og undgå regninger fra flere forskellige udbydere.HVAD ER DOWNLOAD OG UPLOAD?

Hastigheden på et internetabonnement måles i megabit, forkortet Mbit, og her kan skelnes mellem download og upload.

Download - nedlastning af data - sker f.eks. når man besøger enhver hjemmeside, hvor der er behov for at hente hjemmeside-indholdet (tekst, billede m.m.) for at kunne vise det. Jo flere Mbit, du har, jo hurtigere internetforbindelse, og jo hurtigere kan du loade hjemmesider, streame film, musik osv.

Upload er når man sender data fra en enhed, når man har skrevet en mail på en computer, skal denne besked efterfølgende sendes/uploades, for at modtager kan læse indholdet af beskeden. Upload hastigheden er også med til at bestemme, hvor hurtigt, du kan uploade billeder til eks. Facebook. Jo større upload hastighed, jo hurtigere kan du uploade billeder.

Ved normalt internetforbrug er download væsentlig mere benyttet end upload. Dette er mange abonnementer også indrettet efter og tilbyder derfor en større download hastighed end upload. Forholdet mellem de to skrives som download/upload, så når du læser et internetabonnement med f.eks. 20/2 hastighed, så betyder det 20 Mbit download og 2 Mbit upload hastighed.

Skulle download hastigheden ikke være tilstrækkelig til dit internetforbrug, vil du opleve, at hjemmesider hakker, videoer bliver degraderet i kvalitet og fremtræder pixeleret. For nogle personer kan dette være yderst frustrerende, men for andre er en sådan tålmodighedsprøvelse intet problem.

TILSLUTNING AF BREDBÅND

Almindeligt bredbånd kan tilsluttes gennem telefonstik eller antennestik/kabel-tv. For forbrugeren er der ingen mærkbar forskel og begge typer benytter sig af allerede eksisterende kabler.

Ved bredbånd leveret gennem telefonstikket, også kendt som ADSL, benyttes kobberkabler. Dette er den ældste form for bredbånd i Danmark. ADSL betyder Asymmetric Digital Subscriber Line - i navnet ligger også, at forbindelsen er assymetrisk, altså at download og upload hastighederne ikke er ens. En ADSL-forbindelse er immobil, hvilket betyder, at du har brug for en trådløs router, hvis du skal kunne tage intetnettet med på farten, eller oprette det som WiFi.

Bredbånd signaler gennem kabel-tv sendes via koaksialkabler, der generelt er bedre isolerede end kobberkabler. Derfor kan en kabel-tv tilslutning være mindre sensitiv, disse kabler er ofte også nyere end telefonnettet. Denne forbindelse er som regel mere stabil end en ADSL-forbindelse. Med bredbånd via kabel-tv skal du også bruge en router til at levere WiFi.

FORSKEL PÅ MOBILT & ALM. BREDBÅND?

Når vi skriver almindeligt bredbånd skal det forstås som værende stationært bredbånd, hvis forskel fra mobilt bredbånd naturligvis er forskellige grader af bevægelighed. Derudover er der forskel på bredbånd i forhold til egenskaber som stabilitet, pris og hastighed.

Med almindeligt bredbånd er dataforbruget nærmest aldrig begrænset, men med mobilt bredbånd betaler du en fast pris for en bestemt mængde dataforbrug hver måned. Som forklaret tidligere, vil nogle typer internetbrug konsumere langt mere data, som det var tilfældet med eksempelvis video. For dit faste månedlige beløb får du et vist antal gigabit (GB) til rådighed hver måned, hvordan du vælger at bruge din datamængde er herefter op til dig.

Det, at det mobile bredbånd har en begrænset mængde data pr. måned kan både være en fordel og en ulempe. Det er en fordel, hvis du ved, at du ikke bruger mere end den mængde, og hvis du ved, at du kan nøjes. Hvis du derimod har for stort et forbrug, eller du downloader for store film eller lign., kan du risikere at "løbe tør for internet" midt på måneden. Så vil et stationært bredbånd med ubegrænset datamængde være at anbefale.

Hastigheden på mobilt bredbånd er svingende og vil ikke overstige alm. bredbåndshastigheder, men hvis du savner en internetløsning til når du er på farten, så kan et abonnement på mobilt bredbånd være løsningen. Her hos TjekBredbånd kan du sammenligne priserne for mobilt bredbånd.

Billigt internet

BRUGER UDBYDERNE SAMME NET

Yousee (tidligere TDC) har længe haft den bedste bredbåndsdækning, og derfor har mange andre udbydere lejet sig ind på deres net. Hos disse udbydere får du altså nøjagtig det samme produkt, derfor bør du benytte TjekBredbånd til at finde den billigste løsning.

Danmarks bedste netværk (Fra Yousee/TDC) giver den gennemsnitligt bedst eoplevelse med dækning og hastighed på mobil data. Både Telmore, Fullrate, Nettalk, Stofa og mange flere bruger Yousee/TDC's netværk.

I de seneste år er der dog kommet nogle alternativer i form af eksempelvis Waoo og Telenor/Telia, der har investeret i egne net. Selvom TDCs dækning er bedre på landsplan, så kan både Waoo, Telenor og Telia levere ligeså godt eller bedre bredbånd i nogle områder.

HVORNÅR BØR DU SKIFTE ABONNEMENT?

Den teknologiske udvikling går lynende hurtigt. Omkring årtusindskiftet var et 56K modem meget udbredt, men med nutidens bredbåndsforbindelser er en 20 Mbit forbindelse i sammenligning 357 gange hurtigere.

Grundet den rivende udvikling sker der utrolig meget på kort tid, derfor er det naturligvis fornuftigt at genoverveje dit internetabonnement fra tid til anden, så du sikrer dig, at du får mest muligt for dine penge.

Hvis du over længere tid føler, at din internetforbindelse er blevet dårligere eller langsommere, hvis det tager længere tid at downloade filer eller videoer, hvis dine videoer afspilles i meget dårlig kvalitet eller lignende, kan det være tegn på, at din internetforbindelse ikke er god nok. Hvis det er tilfældet, bør du tage en hastighedstest, og derefter kigge på dine muligheder for at få nyt abonnement.

På TjekBredbånd kan du sammenligne forskelle bredbåndsudbydere og finde det billigste abonnement til dit behov. I søgeboksen i venstre side kan du filtrere resultaterne efter den ønskede minimum download-hastighed. Uanset dit behov, kan du trygt bestille et abonnement med langt større hastighed end nødvendig, dette kan blot gøre din internetoplevelse endnu bedre.

Overvejer du et nyt abonnement er det også værd at vide, at langt de fleste bredbåndsudbydere har min. 6 måneders binding når man køber bredbåndsabonnement. Som den eneste udbyder kan YouSee tilbyde bredbånd uden bindingsperiode, såfremt man benytter kabel-tv-stik som tilkobling.DET STATIONÆRE BREDBÅND

Det stationære bredbånd i form af ADSL-forbindelsen går gennem kobberkabler. Denne type bredbånd er en udbredt type bredbånd, men også en type bredbånd, der på sigt vil komme til at blive udfaset. Det er nemlig en forbindelse, der ikke er helt lige så stærk som nogle af de senere typer bredbånd, der er kommet på markedet. ADSL-forbindelsen kan i mange sammenhænge mangle en lille smule, når vi taler stabilitet, og det er direkte relateret til de kabler, der benyttes. Som også nævnt længere oppe i denne artikel, er der ligeledes en anden type stationært bredbånd end ADSL-bredbåndet. Denne type bredbånd går via de kabler, vi også kender fra kabel-tv, nemlig koaksialkabler. Koaksialkablerne betegnes i daglig tale ofte som COAX. Disse kabler har en tendens til at give en lidt mere stabil forbindelse end ADSL på grund af de mere robuste kabler.DET MOBILE BREDBÅND

Det mobile bredbånd kan alt det samme som det stationære bredbånd, men udmærker sig – hvad ordet i sig selv også lægger op til – ved at være mobilt frem for stationært. Der er altså unægteligt en større fleksibilitet forbundet med brugen af internettet, der går via denne forbindelse, end internettet, der går via den stationære forbindelse. Når du bruger det mobile bredbånd, er det nemlig ikke sådan, at du er afhængig af at være et bestemt sted. Nettet kan nemlig koble sig på forskellige net og internetmaster og således hente en 4G-forbindelse fra én internetmast den ene dag og en anden den næste. Det svarer altså til den måde, din telefon finder net på, og du kan således være online uafhængigt af din geografiske placering. På den måde kan du, når du bruger en mobil bredbåndsforbindelse, bruge din computer uden for hjemmets fire vægge uden at skulle skænke det særlig mange tanker, hvordan du får internet. Har du for eksempel et arbejde uden fast kontorplads, er det rigtig smart at gøre brug af en mobil netværksforbindelse, fordi du så kan tage din computer og dit arbejde med dig rundt alt efter, hvor du har lyst til at sidde lige den dag. Selvom man også ofte kan få internet på steder som cafeer, biblioteker og lignende, kan det være smart at have sin egen forbindelse med sig, da det beskytter dig mod hackerangreb og anden internetfusk, der nemmere lader sig gøre på offentlige net end på dit eget private.HVAD, DER ER DET BEDSTE BREDBÅND, KOMMER AN PÅ DIT FORBRUG

Fleksibiliteten, der er ved det mobile bredbånd, er for mange mennesker en væsentlig faktor. Dermed kan det dog ikke siges, at det mobile bredbånd er bedre end det stationære. Har du et forbrug, der overgår den mængde data, du betaler en særlig pris for via et mobilt bredbånd, kan du nemlig ofte få endnu mere data til en billigere pris, hvis du vælger den stationære løsning. Derfor er vores anbefaling altid, at du undersøger dine muligheder grundigt og også gerne tager en snak med flere forskellige udbydere for at forhøre dig om dine muligheder hos de forskellige. Hvis du ikke lægger noget benarbejde i det, kan du altså ende med at betale for meget i forhold til dit forbrug. Og når du tænker på det, kommer du helt sikkert frem til, at det er arbejdet værd at lægge lidt kræfter i at finde den rigtige løsning – også selvom det tager lidt tid, og tid ikke er den ressource, vi har mest af. Du kan finde en samlet liste over internetudbydere ved at klikke på linket her.

BB1 (6).jpgDU FÅR DET GODT AF AT BRUGE LIDT TID PÅ AT VÆLGE DEN RIGTIGE LØSNING

Mange af os er vilde med gode tilbud. Og det er vi med gode grunde. Faktisk er vi vilde med tilbud af grunde, der kan forklares ud fra den menneskelige psykologi. Har vi fået et godt tilbud, har vi nemlig fået noget, der er bedre end det ’normale’. Måske har vi endda fået noget, der er det bedste, vi overhovedet kunne få. Altså har vi gjort os en handel, der er fuldstændig optimeret i forhold til, hvad den kunne være. Det er en fed følelse, for mennesket elsker at vinde, lige så meget som mennesket hader at blive snydt. Vi elsker det faktisk så meget, at det giver os et kæmpe skud energi i form af adrenalin. Det er også derfor, at der er så mange af os, der betegner os selv som konkurrencemennesker. At være et konkurrencemenneske vil i sin basale forstand nemlig på mange måder bare betyde, at man er et menneske, der er i rigtig god kontakt med den fysiologiske adrenalinkontakt i kroppen, og som ved, hvor fed en følelse det giver, at få adrenalinen sparket ud i kroppen og rundt i hjernen i et kæmpe kick. Når du får et rigtig godt tilbud og dermed har optimeret dit resultat i forhold til de muligheder, du havde indenfor rækkevidde, har du i sagens natur vundet. Og opsnapper din hjerne det, vil den belønne dig med adrenalin og endorfiner direkte i hjernens belønningscenter. Af denne grund kan du altså faktisk få det fysisk godt af at kende til hele det eksisterende marked og vælge den allerbedste løsning, der overhovedet findesVI KAN HJÆLPE DIG MED AT FINDE DET BILLIGSTE BREDBÅND

En af grundene til, at vi er sat i verden, er, at vi brænder for at hjælpe dig med at finde det billigste bredbånd. Det er blandt andet derfor, at vi har samlet oversigter over markedets forskellige tilbud her på vores side, hvor du altid kan gå ind og se et opdateret overblik over, hvordan markedet ser ud lige netop nu. Faktisk synes vi slet ikke, at det giver mening at betale for meget for sit internet. I realiteten synes vi slet ikke, at det giver mening at betale for meget for noget som helst abonnement indenfor nogen som helst kategori – for selv når der er tale om små beløb, er der altid andre gode ting, man kan vælge at bruge pengene på. Og selv små beløb hober sig op, når de lægges sammen, eller når man betragter dem over tid. Så der er altså en mening med galskaben, og ser du ikke selv sådan på det, har vi altid et par gode grunde til, hvorfor det er sådan. Betaler du noget som helst sted i din privatøkonomi 1000 kr. for meget årligt, betaler du altså 10.000 kr. for meget, hvis du beholder abonnementet i 10 år. Kan du stave til en tur til Alanya for hele familien på et hotel med pool og all-inclusive? Synes du, at det hele er en jungle, og ved du ikke, hvordan det skal lykkes dig at finde det rette tilbud, så du kan få den bedste pris, så læg trygt ansvaret i vores hænder. Vi ser hele tiden markedet efter, og vi har derfor rigtig godt styr på, hvad der sker af nye tiltag.MBIT OG BREDBÅND

Det er klart, at vi må tale om Mbit, når vi skal tale om bredbånd. Hvor mange Mbit, dit bredbånd kan trække, og hvilken hastighed dit internet som følge heraf kan komme op på, er nok noget, der interesserer dig rimelig meget. Det er nemlig fedt at have hurtigt internet – det kan vi nok alle sammen hurtigt blive enige om. Omvendt er det også vigtigt at sige, at det jo ikke er særlig sjovt at betale for en hastighed, der er højere end den, du bruger – og at Mbit altså derfor ikke er alt. Inden du tænker helt vildt meget i at få så mange Mbit per sekund som muligt ind i dit abonnement, er det altså en virkelig god ide at vide, hvor mange Mbit per sekund du faktisk har brug for. Det er nemlig ikke sådan, at det bedste bredbånd er det bredbånd med de fleste Mbit per sekund, men derimod at det bedste bredbånd er det bredbånd, der bedst dækker dine behov, og som samtidig ikke er for dyrt.

BB1 (2).jpgEN BILLIG PRIS FOR BREDBÅND ER IKKE NØDVENDIGVIS ALT

Med alt det ovenstående sagt er det dog også vigtigt at sige, at prisen ikke altid er alt. Det skal forstås sådan, at køber du et abonnement, som er for ’billigt’, og som af denne grund ikke opfylder alle de behov, du faktisk har i forhold til brug af internet, bliver du træt af din løsning i længden. Når du så har bandet og svovlet længe nok over den dårlige internetløsning, skal du igen ud og finde et abonnement – og denne gang naturligvis et, der stemmer bedre overens med dine behov – og det kan altså godt gå hen og blive en trættende omgang. Kender du derfor dit forbrug, og ligger det lige på vippen mellem en mindre og en større pakke hos en specifik udbyder, du ønsker at tegne abonnement hos, kan der altså være en vis logik i at vælge den største af de to pakker. Gør du det, er du nemlig sikker på, at dit behov er dækket, og at du ikke snarligt skal ud og ændre dit abonnement. Det gør så igen internettet til en faktor, du ikke skal bruge særlig meget af din kognitive energi på i din dagligdag, fordi internettet bare er sådan noget, som der er styr på. Og her kommer lidt det samme til at gøre sig gældende som de penge, man kan spare ved at vælge et produkt, der ikke er for dyrt. Den mentale energi, du kan spare ved at vælge en løsning, der er god for dig, og en løsning, som bare fungerer, er altså energi, der så kan frigøres et andet sted. Sagt på en anden måde kan du bruge energien på at tænke på noget andet, når du ikke skal bruge den på at gruble over din internetløsning – fordi du har fundet en type internet, der bare fungerer for dig.Trådløst internet

Trådløst internet

Wi-Fi er en forkortelse for Wireless Fidelity, som betyder trådløst internet. Det vil sige, at det er en internetforbindelse, man kan koble sig op til uden at gøre brug af kabler eller ledninger. Trådløst internet er den mest udbredte form for bredbånd i Danmark i dag, fordi vi i stigende grad bruger internettet i vores daglige liv.

Der er faktisk rigtig mange forskellige måder, hvorpå man kan få billig internet trådløs. Der findes måde trådløst internet via USB-stik, trådløs internet kort samt trådløst internet via en router, som så kan lave WiFi til dit hjem. 

Forskellen på de mange typer af trådløst internet er, hvordan man kan bruge dem. Trådløs internet USB kan af gode grunde kun bruges i PC’ere eller bærbare PC’er og eventuelle tablets med USB-indgang. En router med trådløst internet kan med fordel bruges i større byer, hvor det er svært eller dyrt at få almindeligt bredbånd. Et trådløst internet kort eller trådløst internet simkort kan bruges i tablets, smartphones eller bærbare computere, og kan derfor også bruges, når du er på farten.

Hvordan får man trådløst internet, tænker du måske? Det kan vi hjælpe dig med. Vi sammenligner nemlig de bedste udbydere af trådløst internet, så du nemt og hurtigt kan finde den udbyder, du gerne vil bruge.

WiFi - Internet - Bredbånd - Mobilt bredbånd - Fibernet - Fiber bredbånd


Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser