Hvad er Bredbånd via kabel-tv? | Internet via COAX [2024]

Hvad er bredbånd via kabel-tv?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 06. juni, 2024

Bredbånd via kabel-tv er en af de bedste bredbånd forbindelser i Danmark og den type forbindelse som flest kan få.

Bredbånd via kabel-tv, også kendt som coax, kan levere internet gennem det samme stik som du får TV-forbindelse igennem. Du kan få bredbåndsforbindelse fra 100 til 1000 mbit, og det er typisk en af de billigste måder at få internet til dit hjem.

Det er vigtigt at kende sit bredbåndsbehov for at forstå, om bredbånd via kabel-tv er det rigtige for dig.

Test dit bredbånd behov

Vi anbefaler, at du bruger vores behovstest til at teste, hvor hurtigt internet du har brug for. Derefter er det nemmere at finde ud af hvilken type internet, der er bedst for dig.

Skal du vælge bredbånd via kabel-tv eller fibernet

Hvis du har et stort forbrug og derfor et behov for en hurtig forbindelse, så kan både bredbånd via kabel-tv og fibernet tilfredstille dit behov.

Men hvis det er vigtigt for dig med en meget stabil forbindelse, så dit online møde eller dit spil aldrig hakker, så er fibernet det bedste valg.

Det er dog vigtigt at tage højde for priserne, da fibernet typisk er en del dyrere end internet via kabel-tv. Tjek bredbånd priser her.

Dette tilbud er muligvis ikke tilgængeligt på din adresse

Indtast din adresse, så tjekker vi om den valgte udbyder leverer til dig

Hvorfor har vi brug for din adresse? i

Vi ønsker ikke at vise dig et væld af tilbud, som du faktisk ikke kan få, så ved at give os din adresse viser vi dig kun de tilbud, der er tilgængelige, hvor du bor. Vi deler ikke din adresse med nogen anden. Se vores privatlivspolitik for at finde ud af mere.

Fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv

Der er en del fordele ved at benytte bredbånd via kabel-tv, dog er der også nogle ulemper i forhold til en hurtigere forbindelse som fibernet. Herunder er der opstillet fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv:

Fordele ved bredbånd via kabel-tv

  • Hurtigt bredbånd: Man er garanteret en hurtig forbindelse ved at benytte Tv-stikket, det er generelt meget bedre hvis man vil have hurtigt internet end hvis man benytter telefon-stikket.

  • Lave priser: Der er mange udbydere af bredbånd via kabel-tv, hvor disse konkurrerer mod hinanden på priser, så derfor har man mulighed for, at få det til en meget lav pris i forhold til forbindelser som fibernet.

  • Tilgængeligheden: Bredbånd via tv-stikket er en af de mest udbredte former for internet, da de fleste hustande i dag har COAX forbundet til deres bolig. 

Ulemper ved bredbånd via kabel-tv

  • Langsomt upload: Bredbånd via kabel-tv har en hurtig download hastighed, men uploadhastigheden følger ikke med på samme niveau. Ofte er upload hastigheden mellem 60 og 100 mbit/s, hvor den ved forbindelser som fibernet er ligeså stor som download hastigheden.

  • Hastigheden kan variere: Hvis internettet overbelastes og der er mange brugere aktive, kan det påvirke bredbånds hastigheden, hvis det er igennem kabel-tv.

  • Abonnementer og priser: De fleste udbydere kan tilbyde 1000 mbit/s, hvor priserne på lavere forbindelser typisk ligger op af samme pris. Derfor er variationen ikke så stor over hvilken hastighed man kan få i forhold til prisen.

Alternative spørgsmål

Kan man stadig se tv selvom man får bredbånd via kabel-tv stik? Se mere

Du kan sagtens både få tv og internet ud via dit kabel-tv stik. Oftest har man mere end et udtag i huset, hvor man kan bruge et til tv og et til routeren. Men du kan også bare købe en omformer, så du kan få flere udtag fra et tv stik.

Hvordan fungerer internet via kabel-tv? Se mere

Internet via kabel-tv er det samme som internet via antennestik, og fungerer ved, at du tilslutter dit internetmodem til tv-stikket, hvorefter du får forbindelse til internettet. Kabel-tv er også kaldt coax, og kan leveres til langt de fleste hustande i Danmark og sikre, at de fleste danskere både kan få bredbånd og tv i hjemmet.

Kan man se TV uden bredbånd? Se mere

Du kan godt se tv uden at have en bredbåndsforbindelse. Udbydere som f.eks. Yousee og Norlys tilbyder, at du kan købe TV pakker uden at købe bredbånd. Du kan derfor godt købe din TV pakke et sted og bredbånd et andet sted.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.