Hastighedstest

Test dit internet

Vi har lavet en hastighedstest som kan vise dig om du får den internet hastighed som du betaler for. Hvis ikke du får leveret den ønskede hastighed, vil jeg anbefale dig at skifte til en internet udbyder som kan levere det du har brug for.
Ordet bredbånd bliver tit nævnt i diverse reklamer i fjernsynet, men hvad definerer egentlig et bredbånd? Bredbåndet hænger unægtelig sammen med internettet, og er i det seneste årti blevet et velkendt ord i den danske befolkning. Hvis man skal få en forståelse for, hvad et bredbånd giver af internethastighed, kan man sammenligne det med en firesporet motorvej. Jo flere der bruger internetforbindelsen, jo større megabit er der brug for. Det samme gør sig gældende for en motorvej, ja, dog bare med spor vel og mærket. Det vil altså sige, at bredbåndet gør, at det bliver muligt for flere at benytte sig af internettet på samme tid, uden at det bliver langsommere. Hvis du er i tvivl om hastigheden på dit internet, kan du tage en internet test samt en bredbånds test her på siden.  Hvor hurtig er min internet hastighed?
Hastigheden afhænger af, hvor du bor henne. Se hvor hurtigt dit internet er her.


Hvor hurtigt skal mit internet hastighed?
Se om du får den internet hastighed, som du betaler for her. Med en hastighedstest får du et indblik i, hvilken hastighed du har i dit hjem.


Hvordan udfører man en hastighedstest?

  1. Du skal bruge et ethernet kabel

  2. Sluk for WiFi på din computer

  3. Enheder der kører over samme netværk skal kobles fra.

  4. Luk alle programmer på din computer, som bruger internettet.

  5. Du er nu klar til at starte hastighedstesten her og se dit resultat. 


Hvor hurtigt skal mit internet være?
Dette afhænger af hvilket abonnement du har. Hvis du betaler for 100 Mbit, skal hastigheden min. vise 100 Mbit. 

Internet speed test


Har du problemer med internettet? Oplever du ofte, at det er meget langsomt eller helt står af? Med en internet speedtest kan du få et indblik i, hvilken internet hastighed du har i dit hjem. Disse internet speedtest kan tages online, hvilket gør det meget nemmere for dig at tjekke. En online test tjekker altså for dig, om din router er optimeret med den rette hastighed alt efter dit behov og forbrug. På den måde kan du blive klogere på, om du skal have en anden hastighed eller måske et helt nyt abonnement.   


Test internet hastighed 


Er du træt af dit internet? Stopper det hver gang, du er i gang med at streame et afsnit af Game of Thrones? Lige midt i Jon Snows vigtigste dialog med Daenerys Targaryen i sæsonafslutningen. Det kan simpelthen være så frustrerende, når man hele tiden skal sidde og opdatere sin browser, fordi skærmen fryser. Måske er det, fordi du burde lave en hastighedstest af dit WiFi for at være sikker på, at du har den rette hastighed. Så kan du blive helt sikker på, at din internet hastighed er helt optimal for dig og dit forbrug.   


Internet hastighedstest 


Undgå at du bliver nødsaget til at stoppe lige midt i sæsonafslutningen på din yndlingsserie, fordi hastigheden på dit bredbånd er for langsom. En online internet hastighedstest er en gratis tjeneste for dig, som du nemt kan benytte dig af, hvis du er i tvivl, om du har den rette hastighed. Når du tester din internet hastighed er der en række ting, som du skal have med i dine betragtninger, når du kører testen. Hvis du ikke overvejer følgende, kan det have påvirkning på resultatet af din test. Hvis du er i gang med at downloade noget, i mens testen kører vil dette højst sandsynligt forringe resultatet. Hastigheden på dit internet vil højst sandsynligt blive meget langsom. Vær opmærksom på, hvor din router står i hjemmet. Har du en trådløs router, vil dens trådløse internet blive sendt igennem luften. Hvis den skal gå igennem tykke vægge, vil det også forringe dens bredbåndshastighed betydeligt. Derudover skal du være opmærksom på, om der er flere, der benytter sig af bredbåndet samtidig, hvilket også vil forringe hastigheden betydeligt.     


Bredbåndshastigheds test 


For at være sikker på, at din bredbåndshastighed test giver dig et så præcist resultat som muligt, skal du sørge for at lukke alle programmer ned, som kræver internet. Samtidig skal du også slukke alle andre enheder, som kører over det samme trådløse netværk. Hvis du skal skifte internet, er det en god ide at tage en bredbåndshastigheds test for at vide, hvilken type hastighed du har nu. På den måde ved du hvad du skal have, når du skifter internet, og du kan undersøge markedets internet- og bredbånds priser, før du beslutter dig.    


Speedtest


Men hvordan udfører man sådan en speedtest? Med få og simple trin kan du teste din bredbånds hastighed. 


1. Du skal bruge et ethernet kabel, som skal tilsluttes din computer direkte fra routeren. 
2. Dernæst skal du slukke for WiFi på din computer. 
3. Alle enheder, som kører over det samme netværk, skal slukkes. Du skal altså koble dem fra internettet.  
4. Luk alle de programmer på computeren, som bruger internet. Dette kunne for eksempel Spotify. 
5. Du er nu klar til at starte speedtesten og se resultatet. Du skulle nu gerne kende hastigheden på dit internet. 


Internet hastighed


Her kan du teste hvor hurtig din internet hastighed egentlig er. Hvis du oplever, at hjemmesider eller streaming loader langsomt eller bliver afspillet i ringere kvalitet, kan det have noget at gøre med internethastigheden. Vi har derfor lavet denne internet hastighed måling, hvor det fremgår, hvor hurtigt dit internet egentlig er. “Min internet hastighed” som bredbåndsudbyderne kalder det, og din faktiske internethastighed kan være to forskellige hastigheder. Mål internet hastighed for at fastslå, hvor hurtig den faktiske internet hastighed er. 


Kniber det med internethastigheden kan der være forskellige årsager til problem - en del af disse problemer kan løses uden, at man behøver at udskifte sin internetudbyder.


Hvorfor er min internet hastighed langsom? - Netop dette spørgsmål kan der være flere forskellige grunde til. Det kan blandt andet være et dårligt kabel eller en gammel router, der kan være årsag til resultatet af din internet hastighed måling ikke blev som forventet. Test derfor forskellige årsager af, og mål internet hastighed igen for at finde ud af, om problemet ikke kan løses relativt hurtigt og smertefrit. Hvis ingen af årsagerne virker kan man kontakte sin internetudbyder og få dem til at komme med en løsning på problemet. Alternativt kan man skifte udbyder af sit internet.


Hastigheds tjek


Et hastigheds tjek af dit internet handler i virkeligheden om at teste, hvor hurtigt dit internet er. Det vil altså sige, hvor hurtig forbindelsen til internettet kører på din computer, smartphone eller tablet. Hastigheds tjek af internettet bliver af mange danskere brug til at tjekke, hvorvidt de får den internethastighed de reelt set betaler for.


Der er nemlig ikke altid, at man får det antal mbit internet som man i virkeligheden betaler for. Derfor er det med at lave et hastigheds tjek for at se, om der findes billig internet og bedre alternativer, end din nuværende aftale. 


Internetforbindelser og hastigheds tjek bliver målt på såkaldt Megabits pr. sekund (aka. mbit./s). Her er der både et hastigheds tjek af download- og upload-hastigheden af internettet. Jo højere antal mbit/s. desto bedre internetforbindelse har du. Til almindelig brug af internettet som f.eks. streaming af film og serier, er det primært download-hastigheden du skal kigge på i dette hastigheds tjek.


Hvordan får man så en hurtigere internetforbindelse tænker du måske efter dette hastigheds tjek? - Det kan vi hjælpe med her hos TjekBredbånd, hvor vi sammenligner de bedste udbydere af internet i Danmark. På den måde kan du let sammenligne det med din egen internetforbindelse, og se om du kan få mere for pengene hos en anden udbyder.


Hvor hurtigt er mit internet?


Der kan være mange grunde til at finde ud af, hvor hurtigt ens internet er, men det vigtigste er, at du har den hastighed der passer til dig. Det kan være du tænker hvor kan jeg tjekke hvor hurtigt mit internet er? Vi har lavet en hastighedstest som kan vise dig, om du får den internethastighed som du betaler for. Hvis ikke du får leveret den ønskede hastighed, vil vi anbefale dig at skifte til en internetudbyder som kan levere det, du har brug for. Hastighedstesten viser dig, hvor hurtig din internetforbindelse er i forbindelse med download og upload, men også hvor hurtigt din ping og jitter er. Hvis du føler at testen har regnet forkert, kan du med det samme tage testen igen. Det kan også være, at forbindelsen afviger fra dag til dag, så anbefaler vi, at du tager en snak med din internetudbyder.
Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser