Hastighedstest

Test dit internet

Mbps
Download
Langsom Mellem Hurtig
Mbps
Upload
Langsom Mellem Hurtig
Ms
Ping
Langsom Mellem Hurtig

Er dit internet ikke hurtigt nok?

Skriv din adresse her og sammenlign udbydere

Guides til at forbedre din hastighed

Test af forbindelse

 1. Forbind router og computer med lan kabel
 2. Sluk alle enheder der bruger netværket
 3. Sluk for alle programmer på computeren
 4. Slut for wifi for computeren
 5. Start test af din forbindelse 

Test af router

 1. Sluk alle programmer på din computer/mobil
 2. Start test 30 cm tra routeren
 3. Start test længst væk fra router
 4. Vurder om faldet er for stort
 5. Køb en bedre router - Læs anbefaling her

Internet hastighedstest 

Undgå at du bliver nødsaget til at stoppe lige midt i sæsonafslutningen på din yndlingsserie, fordi hastigheden på dit bredbånd er for langsom. En online internet hastighedstest er en gratis tjeneste for dig, som du nemt kan benytte dig af, hvis du er i tvivl, om du har den rette hastighed. Når du tester din internet hastighed er der en række ting, som du skal have med i dine betragtninger, når du kører testen. Hvis du ikke overvejer følgende, kan det have påvirkning på resultatet af din test. Hvis du er i gang med at downloade noget, i mens testen kører vil dette højst sandsynligt forringe resultatet. Hastigheden på dit internet vil højst sandsynligt blive meget langsom. Vær opmærksom på, hvor din router står i hjemmet. Har du en trådløs router, vil dens trådløse internet blive sendt igennem luften. Hvis den skal gå igennem tykke vægge, vil det også forringe dens bredbåndshastighed betydeligt. Derudover skal du være opmærksom på, om der er flere, der benytter sig af bredbåndet samtidig, hvilket også vil forringe hastigheden betydeligt.   

Internet hastighed

Her kan du teste hvor hurtig din internet hastighed egentlig er. Hvis du oplever, at hjemmesider eller streaming loader langsomt eller bliver afspillet i ringere kvalitet, kan det have noget at gøre med internethastigheden. Vi har derfor lavet denne internet hastighed måling, hvor det fremgår, hvor hurtigt dit internet egentlig er. “Min internet hastighed” som bredbåndsudbyderne kalder det, og din faktiske internethastighed kan være to forskellige hastigheder. Mål internet hastighed for at fastslå, hvor hurtig den faktiske internet hastighed er. 

Kniber det med internethastigheden kan der være forskellige årsager til problem - en del af disse problemer kan løses uden, at man behøver at udskifte sin internetudbyder.

Hvorfor er min internet hastighed langsom? - Netop dette spørgsmål kan der være flere forskellige grunde til. Det kan blandt andet være et dårligt kabel eller en gammel router, der kan være årsag til resultatet af din internet hastighed måling ikke blev som forventet. Test derfor forskellige årsager af, og mål internet hastighed igen for at finde ud af, om problemet ikke kan løses relativt hurtigt og smertefrit. Hvis ingen af årsagerne virker kan man kontakte sin internetudbyder og få dem til at komme med en løsning på problemet. Alternativt kan man skifte udbyder af sit internet.

Test internet

Test internet er for dig der kender  til det problem at internettet svigter midt i en serie eller kører i snegletempo, når du arbejder hjemmefra. Test internet hvis du overvejer at skifte internetudbyder, eller find på den måde ud af om du får, hvad du betaler for. 

Sådan tester du dit internet
Hvis du ønsker at teste internettet, så skal du følge disse trin: 

 1. Test internet ved at tilslutte computeren til din router ved at forbinde med Ian kabel. Dette kabel følger som regel med ved køb af computeren. 
 2. Sluk alle de enheder i hjemmet som bruger netværket, når du laver testen. Det vil sige ting som andre computere, smartphones og tablets. 
 3. Du skal også slukke for alle de programmer på computeren, som bruger internet, når du tester internettet. Dette gælder ikke kun browsere men også programmer som Skype, Facetime og lignende. 
 4. Test internet ved at slukke for wifi på computeren. På de fleste computere kan du slå wifi fra ved at gå ind i indstillinger og gå ind under “indstillinger for netværk”. 
 5. Når du har opfyldt disse trin, så er det bare med at trykke start og påbegynde test af internet. 

Når du har færdiggjort test af internettet, kan du undersøge hvorvidt din hastighed matcher prisen og dermed finde ud af om du betaler en fair pris for dit internet.

Hvad kan jeg bruge hastighedstesten til?

Med hastighedstestesten kan du få svar på hvor hurtug en forbindelse du får fra din udbyder. Du kan også bruge hastighedstesten til at finde ud af om din router er stærk nok og bør udskiftes. Hasrighedstesten kan sikre dig at du får den forbindelse du betaler får og at du udnytter den på den bedste måde.

Hvor hurtig skal min internethastighed være?

Din internethastighed afhænger af hvilket forbrug der er i hustanden. Download hastigheden bør afhænge af hvor mange der bruger forbindelsen og hvilket type forbrug. Det kræver mere download hastighed hvis der streames og games meget, frem for hvis forbeuget bare er på de sociale medier.
Upload hastigheden afhænger af om der er nogen der uploader meget på nette. Så hvis der er en der streamer eller gamer spil hvor man uploader meget, så er dette vigtigt.

Hvordan udfører man en hastighedstest?
 1. Du skal bruge et ethernet kabel
 2. Sluk for WiFi på din computer
 3. Enheder der kører over samme netværk skal kobles fra.
 4. Luk alle programmer på din computer, som bruger internettet.
 5. Du er nu klar til at starte hastighedstesten her og se dit resultat. 
Hvorfor får jeg en lavere hastighed end jeg betaler for?

Grunden til at du ikke får den hastighed du betaler for skyldes enten at der er gammelt udstyr som kabler og bokse huset som sænker din forbindenlse, eller at routeren ikke er stærk nok og derfor giver dårligt wifi.

Bredbånd hastighedstest 

Tag en bredbånd hastighedstest i de områder, hvor du ofte befinder dig. På den måde kan du finde ud af, hvor hurtigt din mobile internethastighed er de steder, hvor du bruger den.

En bredbåndstest kan analysere og måle din bredbåndshastighed på få sekunder, og kan måle hastigheder på alle bredbåndstyper. Du kan både teste din bredbånd hastighed på computer, tablet og mobil. På den måde kan du altid tjekke op på, hvilken bredbåndshastighed du har på alle dine enheder. 

Når du tager bredbåndstest til mobilen, så husk at slå wifi fra på enheden. Du bør også være opmærksom på, om du har en 3G eller 4G forbindelse, da der er stor forskel på hastigheden på disse forbindelser. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du har 3G eller 4G, så tjek internetindstillingerne på din telefon. Der er faktisk mange der går rundt med 3G af den simple grund, at de ikke har slået 4G til i telefonens internetindstillinger. 

Ved at lave en bredbåndstest kan du også undersøge, om du får hvad du betaler for med dit nuværende bredbåndsabonnement. Så hvis du vil undgå at blive snydt, så få foretaget en bredbånd hastighedstest med det samme. 

Bredbåndstest

Får at opnå det mest præcise resultat af din bredbåndstest, så er det en god ide at følge disse 5 punkter når du laver en bredbånd hastighedstest. 

 1. Først og fremmest skal du tilslutte computeren til din router ved at forbinde med Ian kabel. Dette kabel følger som regel med ved køb af computeren. 
 2. Sluk alle de enheder i hjemmet som bruger netværket, når du laver testen. Det vil sige ting som andre computere, smartphones og tablets. 
 3. Du skal også slukke for alle de programmer på computeren, som bruger internet, når du laver bredbåndstest. Dette gælder ikke kun browsere men også programmer som Skype, Facetime og lignende. 
 4. Når du laver bredbånd hastighedstest, så skal du slukke for wifi på computeren. På de fleste computere kan du slå wifi fra ved at gå ind i indstillinger og gå ind under “indstillinger for netværk”. 
 5. Når du har opfyldt disse trin, så er det bare med at trykke start og påbegynde din bredbåndstest.

For at opnå det mest præcise resultat, bør du tage en bredbånds hastighedstest tre til fire gange. Helt optimalt skal du lave bredbåndstesten på flere forskellige tidspunkter af døgnet og fra flere forskellige servere på listen.

Du bør ikke kun interessere dig for hvor hurtigt, du kan downloade filer, når du tester dit bredbånd. Du skal også være opmærksom på, hvor hurtigt du kan sende data dvs. upload-hastigheden.

Wifi hastighedstest

Har du overvejet at teste dit wifi? Måske har du oplevet, at dit wifi bliver forringet når der downloades film og spil eller når der er flere som benytter sig af dit wifi. Der er en sammenhæng mellem brugere af dit wifi, og hvor mange megabit du har brug for. Ved at foretage en wifi hastighedstest kan du sikre dig, at din router har den hastighed, som du har brug for. 

Hvis du vil sikre dig et optimalt wifi, bør du foretage en wifi hastighedstest, som gøres ved at teste din router. Hos diverse udbydere er der forskel på, hvilke hastigheder og dækninger de udbyder. En wifi hastighedstest kan fortælle dig, hvor hurtig en forbindelse du får fra din udbyder. Den hastighed du har brug for, afhænger af dit forbrug og dine behov. Hvis I er mange i husstanden som benytter samme wifi eller bliver der brugt tid på at downloade spil og streame film, kan det have betydning for hvor godt dit wifi fungerer. Ved hjælp af en wifi hastighedstest, kan du sikre dig et bedre wifi. På den måde kan du finde ud af, om din router er stærk nok, eller om den bør udskiftes, så det passer bedre til dine behov.

Hastighedstest mobil

Det kan være en god idé at tage en hastighedstest på din mobiludbyders internethastighed. Så kan du være helt sikker på, at din internethastighed matcher dine behov. 

Det er forholdsvist simpelt at tage en hastighedstest på din mobil, da det fungerer ligesom ved en hastighedstest af din PC. Du kan enten gøre brug af hastighedstesten her på siden, eller teste dit internet direkte hos den relevante udbyder. Når du har fundet en hastighedstest, som du vil gøre brug af, skal du først og fremmest sørge for, at din mobil er opladet helt. Herefter starter du med at lukke alle internetbrugende Apps ned, hvorefter du nu kan køre testen på din mobil. Det er vigtigt, at du kører en hastighedstest flere steder i din bolig, så du er sikker på, at forbindelsen ikke kun er god få steder i dit hjem. Det kan også være en god idé at teste hastigheden på forskellige tidspunkter af dagen, da mobildata kapaciteten afhænger af, hvor mange brugere, der deler den nærmeste mast på det respektive tidspunkt.

Net hastighedstest

En god nethastighed kan have en stor betydning for din hverdag, og det er derfor vigtigt, at du er sikker på, at du får den nethastighed du betaler for. Er du tvivl om du har den rette nethastighed, så bør du få foretaget en net hastighedstest. En net hastighedstest giver dig svar på, hvor høj din nethastighed er, og en net hastighedstest kan derfor hjælpe dig med at finde ud af, om du får udleveret den ønskede nethastighed eller ej. En net hastighedstest kan gøre dig klogere på, om du rent faktisk får den nethastighed du betaler for. Hvis dette ikke er tilfældet, kan resultatet af testen hjælpe dig med at finde ud af, at det måske er på tide at få en anden nethastighed eller udbyder.

ADSL hastighedstest

Når du skal vælge dit nye internet, kan du få via den måde, som de fleste af os kender, nemlig som kobberbaseret net og ikke fibernet. Fiber er den nyeste teknologi, hvor internettet skabes via lys. Kobberbaseret internet er derfor også det net, som vi kender bedst - det er nemlig det net, hvor kablet skrues ind den boks, der sender nettet ud. ADSL er den teknologi, der anvendes til at lave internet, og det er ADSL, der gør det muligt for internetudbyder at tilbyde dig forskellige abonnementer - og hertil skabe et højhastighedsnet. Dette kunne for eksempel være 50 upload/10 download Mbit eller 150/50 Mbit. Hvis du ønsker at tjekke, hvorvidt dit nuværende kobberbaseret net, med ADSL teknologi, lever op til den hastighed, som du betaler for, så kan du her på siden finde en hastighedstest, som du kan gøre brug af. 

Kabel tv hastighedstest

Når du skal lave en hastighedstest via kabel tv, så skal du huske at sætte kablet i din computer, så du forbinder din router og computer med hinanden. Du kan nu finde den hastighedstest, som du ønsker at gøre brug af. Det kan enten være den, du finder her på siden eller en direkte fra din internetudbyder. Herefter skal alle enheder, der er tilsluttet routeren frakobles, hvad enten de er koblet til via kabel eller WiFi. Du skal også huske at slå beskyttelsesprogrammer, som for eksempel antivirus, fra. Derudover må du ikke have andet end den webside, som du bruger til at udføre hastighedstesten på, åben. Du er nu klar til at udføre din kabel tv hastighedstest. 

Telefonstik hastighedstest

Der er flere bredbåndsfirma, der tilbyder bredbånd via et telefonstik. Hvis du er indehaver af et sådant bredbånd og ønsker at teste, hvorvidt hastigheden lever op til det, som du betaler for, kan du med fordel foretage en hastighedstest af dit telefonstik. Uanset om, du har et netværkskabel eller trådløst internet fra routeren, skal du først finde en hastighedstest, som du vil gøre brug af. Herefter forbinder du netværkskablet, hvis du har sådan et, fra routeren til din computer. Hvis ikke, så skal du bare sørge for, at din computer er forbundet med routeren trådløst. Herefter sørger du for, at din computer er den eneste enhed, der er forbundet til nettet, og du skal huske at lukke alle andre websteder og programmer ned, undtagen hastighedstesten. Du er nu klar til at køre din telefonstik hastighedstest.

Fibernet hastighedstest 

Fibernettet kan levere en lynhurtig internetforbindelse. Fibernettet er kendt som en af de bedste løsninger, hvis du ønsker et stabilt og hurtigt internet. Med en fibernet hastighedstest kan du finde ud af, om dit fibernet har den optimale hastighed på baggrund af dit forbrug og dine behov. Hastigheden af dit fibernet kan både være afhængig af de byggematerialer, og den størrelse dit hus eller lejlighed er lavet af. 

Med en fibernet hastighedstest undgår du at skulle benytte et fibernet, som ikke kører optimalt. Går dine streamingtjenester i stå eller har du problemer med at downloade spil? Så anbefaler vi at du foretager en fibernet hastighedstest. Finder du ud af at hastigheden ikke opfylder dine ønsker og behov, kan du overveje om der skal opgraderes eller udskiftes til en anden løsning. Hvis fibernet hastighedstesten viser at dit fibernet fungerer optimalt, behøves du ikke gøre andet end at nyde hastigheden.

Mobilt bredbånd hastighedstest 

Hastigheder og dækning differentierer alt efter, hvilket abonnement, du betaler for, og hvilken udbyder, du benytter dig af. Det kan være en god idé at tage en hastighedstest på mobilt bredbånd, så du er sikker på, at du får den hastighed, som du betaler for. 

En test af dit mobile bredbånd er lidt anderledes end en almindelig test af dit kabel-internet. Når du skal teste et mobilt bredbånd, kan du nemlig kun teste, hvad der kommer ud af routeren - og dermed ikke teste en kablet forbindelse. Før du laver en hastighedstest på dit mobile bredbånd, så er det også vigtigt at være opmærksom på, at hastighederne på mobilt bredbånd kan være ret ustabile, hvorfor det er en god idé at køre testen flere gange på forskellige tidspunkter af døgnet. Du kan finde en hastighedstest her på siden, eller teste hastigheden direkte hos din udbyder. Når du har fundet den hastighedstest, du vil gøre brug af, så er det vigtigt, at du har lukket alle internetbrugende Apps ned på din enhed, og at ingen andre enheder gør brug af nettet. Hvis du skal til at vælge udbyder af mobilt bredbånd, kan det være en god idé at tjekke et dækningskort, så du kan se, hvem der dækker bedst i dit område.

Hastigheds tjek

Et hastigheds tjek af dit internet handler i virkeligheden om at teste, hvor hurtigt dit internet er. Det vil altså sige, hvor hurtig forbindelsen til internettet kører på din computer, smartphone eller tablet. Hastigheds tjek af internettet bliver af mange danskere brug til at tjekke, hvorvidt de får den internethastighed de reelt set betaler for.

Der er nemlig ikke altid, at man får det antal mbit internet som man i virkeligheden betaler for. Derfor er det med at lave et hastigheds tjek for at se, om der findes billig internet og bedre alternativer, end din nuværende aftale. 

Internetforbindelser og hastigheds tjek bliver målt på såkaldt Megabits pr. sekund (aka. mbit./s). Her er der både et hastigheds tjek af download- og upload-hastigheden af internettet. Jo højere antal mbit/s. desto bedre internetforbindelse har du. Til almindelig brug af internettet som f.eks. streaming af film og serier, er det primært download-hastigheden du skal kigge på i dette hastigheds tjek.

Hvordan får man så en hurtigere internetforbindelse tænker du måske efter dette hastigheds tjek? - Det kan vi hjælpe med her hos TjekBredbånd, hvor vi sammenligner de bedste udbydere af internet i Danmark. På den måde kan du let sammenligne det med din egen internetforbindelse, og se om du kan få mere for pengene hos en anden udbyder.

Hastighedstest FAQ

Der er ofte mange spørgsmål når det kommer til hastighedstest. Derfor har vi forsøgt at svare på diver se spørgsmål i denne sektion. Hvis du mangler svar på et spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til os.

Hvor hurtigt er mit internet?

Der kan være mange grunde til at finde ud af, hvor hurtigt ens internet er, men det vigtigste er, at du har den hastighed der passer til dig. Det kan være du tænker hvor kan jeg tjekke hvor hurtigt mit internet er? Vi har lavet en hastighedstest som kan vise dig, om du får den internethastighed som du betaler for. Hvis ikke du får leveret den ønskede hastighed, vil vi anbefale dig at skifte til en internetudbyder som kan levere det, du har brug for. Hastighedstesten viser dig, hvor hurtig din internetforbindelse er i forbindelse med download og upload, men også hvor hurtigt din ping og jitter er. Hvis du føler at testen har regnet forkert, kan du med det samme tage testen igen. Det kan også være, at forbindelsen afviger fra dag til dag, så anbefaler vi, at du tager en snak med din internetudbyder.

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser