Hastighedstest

Brug hastighedstesten og speed test dit internet

Internet hastighedstest 

En internet hastighedstest er den bedste måde, hvor du kan tjekke om dit internet er hurtigt nok til dit forbrug eller om du får det du betaler for. På tjekbredbånd kan du med fordel bruge speedtesten, da vi benytter en af verdens hurtigste hastighedstest.

Hastighedstesten måler hastigheden på dit internet. Du kan både bruge den til at måle om du får den hasthed som du betaler for, men du kan også bruge den til at om dit trådløse netværk er stærkt nok.

For at teste om du får det du betaler for skal du koble dig til den trådløse router via et kabel. Derefter skal du slukke alle dine mange enheder der bruger internet så de ikke kan påvirke resultatet. Når du foretager hastighedstesten vil du de om du får den forbindelse du betaler for.

For at teste om din dine trådløse routere er stærke nok til dit forbrug, skal du bare gå helt hen til routeren og lave en test, derefter skal du gå hen i det fjerneste hjørne og teste der. Husk at lukke alle åbne programmer på din enhed før du gør dette.

Hvis ikke dit trådløse netværk er stærkt nok, vil vi anbefale at du køber en bedre og stærkere router. Du kan se vores router anbefalinger her.  

Internet hastighed

Internet hastighed bliver mere og mere vigtigt for hvert år der går. Derfor har de danske internetudbydere også travlt med at forbedre netværket i Danmark.

Er du en af dem der ikke er tilfreds med din internet hastighed, så skal du finde ud af om det er fordi din internethastighed ikke er god nok eller om det er din router der er for svag.

For at teste din nuværende internetforbindelse skal du bare følge guiden i toppen af siden.

Det samme gælder hvis du skal teste en trådløs router for at se om den påvirker hastigheden på dit internet.

Hvis det er din internetforbindelse der ikke lever op til hvad du betaler for eller bare er for langsomt, kan vi anbefale dig at tjekke vores internet overblik her, og se hvad du har af alternativer.

Hvis din reelle hastighed er hurtig nok og det viser sig at du bare har en langsom router, så kan vi anbefale at skifte til en mesh router. Se vores anbefalinger her.

Disse to punker er de mest afgørende for at sikre dig en bedre internet hastighed.

Hastighedsmåler med streamingtjeneste i baggrunden

Test internet

Test internet er for dig der kender  til det problem at internettet svigter midt i en serie eller kører i snegletempo, når du arbejder hjemmefra. Test internet hvis du overvejer at skifte internetudbyder, eller find på den måde ud af om du får, hvad du betaler for. 

Sådan tester du dit internet
Hvis du ønsker at teste internettet, så skal du følge disse trin: 

 1. Test internet ved at tilslutte computeren til din router ved at forbinde med Ian kabel. Dette kabel følger som regel med ved køb af computeren. 
 2. Sluk alle de enheder i hjemmet som bruger netværket, når du laver testen. Det vil sige ting som andre computere, smartphones og tablets. 
 3. Du skal også slukke for alle de programmer på computeren, som bruger internet, når du tester internettet. Dette gælder ikke kun browsere men også programmer som Skype, Facetime og lignende. 
 4. Test internet ved at slukke for wifi på computeren. På de fleste computere kan du slå wifi fra ved at gå ind i indstillinger og gå ind under “indstillinger for netværk”. 
 5. Når du har opfyldt disse trin, så er det bare med at trykke start og påbegynde test af internet. 

Når du har færdiggjort test af internettet, kan du undersøge hvorvidt din hastighed matcher prisen og dermed finde ud af om du betaler en fair pris for dit internet. 

Bredbånd hastighedstest

En bredbånd hastighedstest fungerer på samme måde som en almindelig hastighedstest.

For at måle dit bredbånd hastighed skal du måle hastigheden i det internet du modtager og derefter teste dit trådløse netværk.

Du tester den nuværende hastighed når du tester forbindelsen i kablet, som vi beskriver i guiden i toppen af siden

Når du tester din router er det vigtigt at du tager testen minimum 2 gange. En gang tæt på routeren og den anden gang i det fjerneste hjørne, for at få et retvisende resultat.

Mange mennesker tager hastighedstesten uden at slukke alle programmer på deres enhed, hvilket er en stor fejl da det kan påvirke resultatet, da f.eks. igangværende downloads vil gøre at den viser en langsommere hastighed.

Men hvis du vil sikre en stabil forbindelse fra dit bredbånd er alt dette nødvendigt.

Hvis det viser sig at din bredbånd forbindelse er for langsomt, så tjek vores bredbånd overblik her, og se hvilke alternativer du har.

Person der arbejder med fuld internet hastighed

Bredbåndstest

De fleste benytter på et tidspunkt en bredbåndstest til at teste bredbåndsforbindelsen som disse personer modtager på deres adresse. Mange opdager at deres bredbåndstest viser dem, at  deres bredbånds abonnement ikke lever op til den hastighed de er blevet lovet.

En bredbånds test viser hastigheden på det bredbånd man har, hvorfor dette også kaldes en hastighedstest. En hastighedstest kan benyttes på alle former for internetforbindelser, ved brug af en bredbåndstest får man indblik i hvilken hastighed man modtager på sin bredbåndsforbindelse.

Får at opnå det mest præcise resultat af din bredbåndstest, så er det en god ide at følge disse 5 punkter når du laver en bredbånd hastighedstest. 

 1. Først og fremmest skal du tilslutte computeren til din router ved at forbinde med Ian kabel. Dette kabel følger som regel med ved køb af computeren. 
 2. Sluk alle de enheder i hjemmet som bruger netværket, når du laver testen. Det vil sige ting som andre computere, smartphones og tablets. 
 3. Du skal også slukke for alle de programmer på computeren, som bruger internet, når du laver bredbåndstest. Dette gælder ikke kun browsere men også programmer som Skype, Facetime og lignende. 
 4. Når du laver bredbånd hastighedstest, så skal du slukke for wifi på computeren. På de fleste computere kan du slå wifi fra ved at gå ind i indstillinger og gå ind under “indstillinger for netværk”. 
 5. Når du har opfyldt disse trin, så er det bare med at trykke start og påbegynde din bredbåndstest.

For at opnå det mest præcise resultat, bør du tage en bredbånds hastighedstest tre til fire gange. Helt optimalt skal du lave bredbåndstesten på flere forskellige tidspunkter af døgnet og fra flere forskellige servere på listen.

Du bør ikke kun interessere dig for hvor hurtigt, du kan downloade filer, når du tester dit bredbånd. Du skal også være opmærksom på, hvor hurtigt du kan sende data dvs. upload-hastigheden

Wifi hastighedstest

For at teste dit wifi hastighed, så du har en forbindelse der kan klare når du streamer musik, sende filer, spiller computer eller på spillekonsoller osv. så er der nogle ting du skal tage højde for.

Vores hastighedstest kan på få sekunder vise hvor stærkt dit wifi er, men hvis du ikke gør det rigtigt tager den ikke højde for en række faktorer, som tykke vægge og afstand til routeren.

Disse ting er meget vigtigt for at få godt trådløst internet. Hvis du har brug for hurtigere internet skal du enten opgradere hastigheden på dit internet eller købe en bedre wifi router.

Det er ikke at det at du tager hastighedstesten giver dig det perfekte svar på om du har godt nok wifi, det er når du bruger internetforbindelsen at du kan mærke om det er hurtigt nok.

Så når du kører testen skal de være for at se hvad du skal gøre for at løse problemet, ikke for at se om om din wifi hastighed er god nok.

Hastighedstest mobil

Det kan være en god idé at tage en hastighedstest på din mobiludbyders internethastighed. Så kan du være helt sikker på, at din internethastighed matcher dine behov. 

Det er forholdsvist simpelt at tage en hastighedstest på din mobil, da det fungerer ligesom ved en hastighedstest af din PC. Du kan enten gøre brug af hastighedstesten her på siden, eller teste dit internet direkte hos den relevante udbyder.

Når du har fundet en hastighedstest, som du vil gøre brug af, skal du først og fremmest sørge for, at din mobil er opladet helt. Herefter starter du med at lukke alle internetbrugende Apps ned, hvorefter du nu kan køre testen på din mobil.

Det er vigtigt, at du kører en hastighedstest flere steder i din bolig, så du er sikker på, at forbindelsen ikke kun er god få steder i dit hjem. Det kan også være en god idé at teste hastigheden på forskellige tidspunkter af dagen, da mobildata kapaciteten afhænger af, hvor mange brugere, der deler den nærmeste mast på det respektive tidspunkt.

En telefon der viser at internethastighed og loading tid hænger sammen

Net hastighedstest

En god nethastighed kan have en stor betydning for din hverdag, og det er derfor vigtigt, at du er sikker på, at du får den nethastighed du betaler for.

Er du tvivl om du har den rette nethastighed, så bør du få foretaget en net hastighedstest. En net hastighedstest giver dig svar på, hvor høj din nethastighed er, og en net hastighedstest kan derfor hjælpe dig med at finde ud af, om du får udleveret den ønskede nethastighed eller ej.

En net hastighedstest kan gøre dig klogere på, om du rent faktisk får den nethastighed du betaler for. Hvis dette ikke er tilfældet, kan resultatet af testen hjælpe dig med at finde ud af, at det måske er på tide at få en anden nethastighed eller udbyder.

En person der venter på at hendes browser loader

ADSL hastighedstest

Når du skal vælge dit nye internet, kan du få via den måde, som de fleste af os kender, nemlig som kobberbaseret net og ikke fibernet.

Fiber er den nyeste teknologi, hvor internettet skabes via lys. Kobberbaseret internet er derfor også det net, som vi kender bedst - det er nemlig det net, hvor kablet skrues ind den boks, der sender nettet ud.

ADSL er den teknologi, der anvendes til at lave internet, og det er ADSL, der gør det muligt for internetudbyder at tilbyde dig forskellige abonnementer - og hertil skabe et højhastighedsnet. Dette kunne for eksempel være 50 upload/10 download Mbit eller 150/50 Mbit.

Hvis du ønsker at tjekke, hvorvidt dit nuværende kobberbaseret net, med ADSL teknologi, lever op til den hastighed, som du betaler for, så kan du her på siden finde en hastighedstest, som du kan gøre brug af. 

Kabel tv hastighedstest

Når du skal lave en hastighedstest via kabel tv, så skal du huske at sætte kablet i din computer, så du forbinder din router og computer med hinanden. Du kan nu finde den hastighedstest, som du ønsker at gøre brug af.

Hastighedstest af internet via kabel-tv (COAX) giver et indblik i hvor hurtigt netværket transmittere data, derfor skal man sørge for at have styr på dette, så man ikke betaler for data man ikke får.

Det kan enten være den, du finder her på siden eller en direkte fra din internetudbyder. Herefter skal alle enheder, der er tilsluttet routeren frakobles, hvad enten de er koblet til via kabel eller WiFi.
Dette sikre at din hastighedstest ikke påvirkes af andre faktorer end den hastighed der skal måles.

Du skal også huske at slå beskyttelsesprogrammer, som for eksempel antivirus, fra. Derudover må du ikke have andet end den webside, som du bruger til at udføre hastighedstesten på, åben. Du er nu klar til at udføre din kabel tv hastighedstest. 

En mand der løber hurtigt og en wifi måler

Telefonstik hastighedstest

Der er flere bredbåndsfirma, der tilbyder bredbånd via et telefonstik. Hvis du er indehaver af et sådant bredbånd og ønsker at teste, hvorvidt hastigheden lever op til det, som du betaler for, kan du med fordel foretage en hastighedstest af dit telefonstik.

Internet og bredbånd via tv-stikket kaldes også ADSL eller VDSL, hvor man modtager alt data igennem telefonstikket, dette er en langsomere forbindelse end de nyere brebdånd og fiberløsninger. Derfor er en hastighedstest af internet via ADSL en god ide at udfører, hvilket du kan gøre lige her via tjekbredbånds hastighedstest.

Uanset om, du har et netværkskabel eller trådløst internet fra routeren, skal du først finde en hastighedstest, som du vil gøre brug af. Herefter forbinder du netværkskablet, hvis du har sådan et, fra routeren til din computer.

Hvis ikke, så skal du bare sørge for, at din computer er forbundet med routeren trådløst. Herefter sørger du for, at din computer er den eneste enhed, der er forbundet til nettet, og du skal huske at lukke alle andre websteder og programmer ned, undtagen hastighedstesten. Du er nu klar til at køre din telefonstik hastighedstest.

Fibernet hastighedstest 

Fibernettet kan levere en lynhurtig internetforbindelse. Fibernettet er kendt som en af de bedste løsninger, hvis du ønsker et stabilt og hurtigt internet. Med en fibernet hastighedstest kan du finde ud af, om dit fibernet har den optimale hastighed på baggrund af dit forbrug og dine behov.

Hastigheden af dit fibernet kan både være afhængig af de byggematerialer, og den størrelse dit hus eller lejlighed er lavet af. 

Med en fibernet hastighedstest undgår du at skulle benytte et fibernet, som ikke kører optimalt. Går dine streamingtjenester i stå eller har du problemer med at downloade spil? Så anbefaler vi at du foretager en fibernet hastighedstest.

Finder du ud af at hastigheden ikke opfylder dine ønsker og behov, kan du overveje om der skal opgraderes eller udskiftes til en anden løsning. Hvis fibernet hastighedstesten viser at dit fibernet fungerer optimalt, behøves du ikke gøre andet end at nyde hastigheden.

Speedtest icon

Mobilt bredbånd hastighedstest 

Hastigheder og dækning differentierer alt efter, hvilket abonnement, du betaler for, og hvilken udbyder, du benytter dig af. Det kan være en god idé at tage en hastighedstest på mobilt bredbånd, så du er sikker på, at du får den hastighed, som du betaler for. 

En test af dit mobile bredbånd er lidt anderledes end en almindelig test af dit kabel-internet. Når du skal teste et mobilt bredbånd, kan du nemlig kun teste, hvad der kommer ud af routeren - og dermed ikke teste en kablet forbindelse.

Før du laver en hastighedstest på dit mobile bredbånd, så er det også vigtigt at være opmærksom på, at hastighederne på mobilt bredbånd kan være ret ustabile, hvorfor det er en god idé at køre testen flere gange på forskellige tidspunkter af døgnet.

Du kan finde en hastighedstest her på siden, eller teste hastigheden direkte hos din udbyder. Når du har fundet den hastighedstest, du vil gøre brug af, så er det vigtigt, at du har lukket alle internetbrugende Apps ned på din enhed, og at ingen andre enheder gør brug af nettet.

Hvis du skal til at vælge udbyder af mobilt bredbånd, kan det være en god idé at tjekke et dækningskort, så du kan se, hvem der dækker bedst i dit område.

Hastigheds tjek

Et hastigheds tjek af dit internet handler i virkeligheden om at teste, hvor hurtigt dit internet er. Det vil altså sige, hvor hurtig forbindelsen til internettet kører på din computer, smartphone eller tablet. Hastigheds tjek af internettet bliver af mange danskere brug til at tjekke, hvorvidt de får den internethastighed de reelt set betaler for.

Der er nemlig ikke altid, at man får det antal mbit internet som man i virkeligheden betaler for. Derfor er det med at lave et hastigheds tjek for at se, om der findes billig internet og bedre alternativer, end din nuværende aftale. 

Internetforbindelser og hastigheds tjek bliver målt på såkaldt Megabits pr. sekund (aka. mbit./s). Her er der både et hastigheds tjek af download- og upload-hastigheden af internettet. Jo højere antal mbit/s. desto bedre internetforbindelse har du. Til almindelig brug af internettet som f.eks. streaming af film og serier, er det primært download-hastigheden du skal kigge på i dette hastigheds tjek.

Hvordan får man så en hurtigere internetforbindelse tænker du måske efter dette hastigheds tjek? - Det kan vi hjælpe med her hos TjekBredbånd, hvor vi sammenligner de bedste udbydere af internet i Danmark. På den måde kan du let sammenligne det med din egen internetforbindelse, og se om du kan få mere for pengene hos en anden udbyder.

En kvinde der forsøger at tvinge hendes hastighedstest måler til at vise en hurtigere hastighed

Netværk test

Hvis du har oplevet gentagne problemer med dit internet, er det en god idé at lave en test  på dit netværk. Med en hastighedstest kan du lave en test af netværk, som kan give dig eventuelle svar på, hvorfor der er problemer.

Når du skal lave en test af netværk, er det allerbedst at gøre det gennem kabel og ikke gennem wifi - så får du den mest præcise måling under din test. For det bedste resultat er det også bedst at du tester netværket et par gange. Det er også vigtigt, at du slukker for de enheder der kører over samme netværk, så du kan lave en præcis test. 

Test netværk hvis du gentagne gange støder ind i problemer med dit internet - det er ikke altid at du skal skifte internetudbyder, men med en test af netværk, finder du ud af, hvor problemet kommer fra og om du eventuelt skal skifte internetudbyder.

Test din hastighed

Mange oplever engang imellem, at internetforbindelsen svigter eller forringes i løbet af dagen. Hvis du også ofte oplever dette, så test din wifi hastighed for at sikre dig, at din router har den hastighed, som du har brug for.

Den hastighed, som du har brug for, afhænger meget af dine behov og dit forbrug. Det kan eksempelvis have indflydelse på hastigheden hvis der er flere på forbindelsen i din husstand, som laver forskellige internetaktiviteter, der måske bruger mange Mbit/s.

Test hastighed af dit wifi og få vist, hvor hurtig en forbindelse du får fra din udbyder, og om din router er stærk nok eller bør udskiftes, så den matcher dine behov bedre.

Hvis din hastighedstest ser lovende ud, så test din computerhastighed eller hastigheden på din internetbrowser for at finde ud af, om problemet ligger der i stedet for. Det kan nemlig være, at udstyret i din computer ikke længere fungerer optimalt, eller at din internetbrowser indlæser hjemmesider for langsomt. Det er nemlig ikke alle internetbrowsere, der indlæser hjemmesider med samme hastighed.

Tjek hastighed af din computer kan gøres via diverse programmer, som måler, hvilke dele af computeren, der eventuelt halter lidt bagefter. Du kan dermed på målingerne se, om det måske er tid til en opgradering af harddisken eller grafikkortet.

Test forbindelse

Oplever du nogle gange problemer med dit internet? Desværre er der være mange der kan opleve internet problemer, hvor internettet strejker midt i streamingen af en film på Netflix, eller midt i et vigtigt online-møde.

Test internet forbindelse ofte, det kan nemlig vise sig at give dig et indblik i, hvor god eller hvor dårlig din internet forbindelse egentlig er. På den måde kan du også hurtigere løse eventuelle problemer. 

Ofte kan internet forbindelser drille, hvis hastigheden er lav, eller hvis din udbyder ikke kan levere en forbindelse der er stærk nok. Det kan derfor nogle gange være nødvendigt at køre en internet forbindelse test.

Test din forbindelse når du oplever forsinkelser, eller er i tvivl om placeringen af din router. Det kan også være en god måde at finde ud af, om du får det internet som du betaler for fra din udbyder, og en test kan derfor hjælpe dig med at vurdere om det kan betale sig for dig at beholde internetudbyderen, hvis internet forbindelsen er dårlig.

Hvis du mangler gode råd og tips til test internet forbindelse, kan du her på siden søge efter “test min forbindelse”, hvor du hurtigt vil blive klogere på, hvordan du håndterer eventuelle internet problemer.

En kvinde med vind i håret på grund af hurtig internet hastighed

Speedtest 

Er du træt af at have langsomt internet? Så er løsningen her for dig. Du har nemlig mulighed for tage en speed test af dit internet og kabel tv. Vi kender allesammen til det med at internettet er lidt for langsomt, men at man ikke helt ved, hvordan man skal finde ud af hvad der er galt.

Det kan være du oplever at nettet er alt for langsomt når du ser en serie, at det tager lang tid om at loade billeder eller noget helt tredje. Hvis du oplever dette, er der tid til speedtest internet. En speedtest net foregår på den måde at du tester hvor hurtigt dit net er, og derefter får du et resultat, du kan bruge til at vurdere om du har brug for nyt internet eller en ny router. 

Speedtest af bredbånd

Det er generelt en god ide at speedteste bredbånd, det er effektiv måde at se om den internetforbindelse man er blevet lovet, er den man modtager.
Derfor kan man med fordel benytte tjekbredbånds speedtest til bredbånd, som du finder lige her.

En bredbånds test viser download og upload hastigheden i mbit/s, som det pågældende netværk modtager, altså hvilken hastighed der  kommer igennem kabel-tv stikket ( COAX ) eller tv-stikket ( adsl ). En speed test viser også, hvilken latency ( ping ) der er på det pågældende netværk, hvilket viser hvor hurtig en responstid man har ift. andre brugere, dette er meget vigtigt når man benytter bredbånd til gaming, hvorfor en bredbåndstest er alfa og omega for gamere.

En kvinde der tænker over internet hastighed

Speedtest af internet

En speedtest af internetforbindelsen er en god ide for mange, da man ofte kan være i tvivl om hastigheden passer med det man i princippet skal modtage fra sin udbyder.

En speedtest af internet er en måde at måle hastigheden der modtages fra udbyder. En speedtest måler hvor mange mbit/s download og upload netværket kører med. Skal man modtage 1000 mbits men synes ens internet hastighed er langsom, kan man med fordel benytte testen, siger testen 100 mbit/s, så skal man overveje om man skal skifte udbyder ud fra dataen man modtager i speedtesten. Den latency man har betyder noget for gamere især, da dette er responstiden fra serveren, også kaldet ping.

Speedtest af fibernet

En speedtest af fibernettet er meget populær, da man ofte er lovet en meget hurtigt forbindelse på over de 1000 mbit/s og mange vil se om dette kan passe.

Som regel vil en speedtest af fibernet vise den hastighed man er blevet lovet, da fibernet er den mest stabile metode til internet man kan få. Fibernet har den fordel, at det fungere ved hjælp af lyssignaler, som kører igennem optiske fiberkabler.

Dette sikrer en hurtig forbindelse, hvilket også kan ses på speedtesten man tager af sit fibernet.

En mand der tester sin internet hastighed

Speedtest af mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd har den fordel af det er en løsning man kan benytte uanset hvor man befinder sig, hvorfor det er blevet meget populært at bruge.

En speedtest af mobilt bredbånd viser generelt en forbindelse som den man har på sin mobiltelefon, da det kører over 4g og 5g netværkerne. Derfor vil man typisk have en relativt mindre stabil forbindelse end de traditionelle forbindelser som fibernet og bredbånd via COAX.

Dog vil man som regel have stabilt netværk, pga den udvikling mobiltnetværk er i, hvor stabiliteten hele tiden øges.
En speedtest viser dig altås hvor hurtigt din mobilebredbåndsløsning er på den pågældende lokation.

Test internet speed

Når du f.eks. skal lave en internet speedtest, har du mulighed for både at teste internetforbindelsen og teste din router.  Grunden til at du skal gøre dette, er at du på den måde opnår den bedste speedtest Danmark, fordi du får mulighed for at se hvor problemet ligger.

Når du tester speedtest internet af internetforbindelsen, skal du starte med at gå ind i vores hjemmeside under hastighedstest, og derefter udføre en række steps. Som det første, skal du forbinde din router og computer med lan kabel, og derefter skulle alle de enheder der bruger netværket.

Når du har slukket disse, skal du slukke for alle programmer på computeren samt wifi. Når dette er gjort, kan du starte speedtest internet.

Hvis du derimod skal 4g speedtest af forbindelsen, skal du starte med at slukke alle programmer på computer og mobil. Derefter skal du starte med at teste 30 cm fra routeren, og derefter længere væk fra routeren. Når dette er gjort, skal du vurdere om der sker et for stort fald i hastigheden. På den måde opnår du den bedste speedtest Danmark.

En kvinde der er utålmodig med langsom internethastighed

Test wifi speed

Hvis du gerne vil test net speed på dit wifi, så er det næsten det samme som et speed test internet. Når du kører en Wifi test speed så tester du din router, men du kan også med stor fordel lave en speed test bredbånd, hvor du finder ud af om du har dne rigtige forbindelse. Så hvis du følger guiden i toppen kan du både lave en speed test af din internetforbindelse og en test af din router.

Hastighedstest FAQ

Der er ofte mange spørgsmål når det kommer til hastighedstest. Derfor har vi forsøgt at svare på diverse spørgsmål i denne sektion. Hvis du mangler svar på et spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til os.

Hvad er en hastighedstest? Se mere

En hastighedstest viser hvilken hastighed der er på den internetforbindelse man tester.

Der måles på parametre som download, upload og ping.

Hvordan får jeg det mest præcise resultat? Se mere

Man får som regel det mest præcise resultat af en hastighedstest, ved at følge disse 4 trin:

 1. Koble computeren direkte til routeren via et Lan-kabel

 2. Sluk alle andre enheder end den enhed som skal benyttes til hastighedstesten

 3. Lukke alle programmer ned, som er aktive på enheden

 4. Tag testen flere gange, helst mellem kl 8.00 og kl 22.00
Hvor hurtigt er mit internet? Se mere

Der kan være mange grunde til at finde ud af, hvor hurtigt ens internet er, men det vigtigste er, at du har den hastighed der passer til dig. Det kan være du tænker hvor kan jeg tjekke hvor hurtigt mit internet er? Vi har lavet en hastighedstest som kan vise dig, om du får den internethastighed som du betaler for. Hvis ikke du får leveret den ønskede hastighed, vil vi anbefale dig at skifte til en internetudbyder som kan levere det, du har brug for. Hastighedstesten viser dig, hvor hurtig din internetforbindelse er i forbindelse med download og upload, men også hvor hurtigt din ping og jitter er. Hvis du føler at testen har regnet forkert, kan du med det samme tage testen igen. Det kan også være, at forbindelsen afviger fra dag til dag, så anbefaler vi, at du tager en snak med din internetudbyder.

Hvorfor får jeg lavere hastighed end jeg betaler for? Se mere

Grunden til at du ikke får den hastighed du betaler for, skyldes enten at der er gammelt udstyr som kabler og bokse i huset, som sænker din forbindelse, eller at routeren ikke er stærk nok og derfor giver dårligt wifi.

Hastighedstest hvad er et godt resultat? Se mere

Men hvad er et godt hastighedstest resultat? Hastigheden tester kun din hastighed der er på nuværende tidspunkt, og det er vigtigt du både tester internettet og routeren, så du er sikker på du får leveret det du skal af udbydere. Jo tættere resultatet er på det du betaler for, jo bedre.

Hvor hurtig skal min internethastighed være? Se mere

Din internethastighed afhænger af hvilket forbrug der er i hustanden. Download hastigheden bør afhænge af hvor mange der bruger forbindelsen og hvilket type forbrug. Det kræver mere download hastighed hvis der streames og games meget, frem for hvis forbeuget bare er på de sociale medier.

Upload hastigheden afhænger af om der er nogen der uploader meget på nette. Så hvis der er en der streamer eller gamer spil hvor man uploader meget, så er dette vigtigt.

Hvad er hurtigt internet? Se mere

Det kan være forskelligt hvad hurtigt internet er for folk. Men når du skal finde den bedste hastighed for dig, skal du kigge på antal personer der skal bruge nettet samtidig, antal enheder der skal kobles op på internettet, streaming af film og gaming. Jo flere ting din hastighed skal opfylde, jo højere hastighed skal du have.

Hvad kan jeg bruge hastighedstesten til? Se mere

Med hastighedstestesten kan du få svar på hvor hurtig en forbindelse du får fra din udbyder. Du kan også bruge hastighedstesten til at finde ud af om din router er stærk nok og bør udskiftes. Hastighedstesten kan sikre dig at du får den forbindelse du betaler får og at du udnytter den på den bedste måde.

Hvad betyder download? Se mere

En af de ting du støder på, når du skal finde et hurtigt internet, er download. Men nu kan det godt være du sidder og tænker hvad download betyder. Download betyder hvor hurtigt du kan hente data eller informationer fra nettet og er det første tal i angivelsen af din hastighed.

Hvad betyder upload? Se mere

Upload hastighed er det modsatte af download, og er det andet tal i hastighedsangivelse. Denne faktor er vigtigt, når du gerne vil sende ting via nettet eller uploade data på nettet. Dette kan eksempelvis være når du skal sende billeder, filer eller lignende. Det er dog de færreste der har brug for en stor upload hastighed.

Hvad betyder ping? Se mere

En anden ting der kan være vigtig at holde styr på, hvis du gerne vil have hurtigt internet, er ping hastigheden. Denne hastighed angiver hvor lang tid der går fra du lavet et kald til internettet og du begynder at modtage data. Så hvor hurtigt nettet er om at reagere.

Hvad betyder Jitter? Se mere

Jitter angiver, hvor effektivt dit internet er til at etablere forbindelse. Det vil altså sige, hvor stor er antallet af succesfulde ping. Jitter sammenligner alle de ping der bliver sendt ud og sammenligner variationen af den.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper har over 6 års erfaring med at arbejde med bredbånd, internet, fibernet og mobilt bredbånd.