WiFi speed test | Test din internethastighed her | Tjekbredbånd.dk

WiFi Speed Test

Tryk 'Start' for at teste din hastighed

Gode råd inden du starter testen

Gode råd til wifi speed test

For at sikre det mest retvisende resultat af vores WiFi speed test, bør du følge disse 6 trin:

  1. Sørg for, at din computer er tilkoblet din router med et internetkabel. Hvis du ikke har et kabel, eller hvis du tager speed testen fra din mobil eller tablet, skal du sørge for at stå tæt på din router.

  2. Luk alle de faner og programmer, der kører i baggrunden, som bruger internet, inden du starter speed testen. 

  3. Sørg for, at du er den eneste i husstanden, der er koblet til internettet, når du tager vores  WiFi speed test.

  4. Tag testen mellem kl. 7 og 23 - det er her, internettet er mest belastet, og derfor giver det et mere retvisende billede af internetforbindelsen. 

  5. Test internethastigheden med kablet forbindelse til routeren og derefter trådløst flere steder i hjemmet. Hvis testen viser høj hastighed med kabel og lav trådløst, kan det betyde, at din router er for svag.

  6. Hvis du er koblet på en VPN, er det vigtigt, at du frakobler den, inden du tager testen. 

Disse råd er gode, hvis du skal tage en speed test af dit WiFi i hjemmet. Du kan også tage en speed test på dit mobile netværk med din mobiltelefon eller tablet for at teste, hvor god din mobile netværksforbindelse er.

Viser WiFi speed test, at dit internet er for langsomt?

Hvis du ikke er tilfreds med resultatet fra speed testen, kan du indtaste din adresse i søgefunktionen herunder og sammenligne tilbud fra de udbydere, der tilbyder internet på din adresse.

Vi vil dog gøre opmærksom på, at du sjældent vil opnå den hastighed, du betaler for, når du bruger det trådløse netværk i hjemmet. Det skyldes, at den hastighed, du bliver garanteret ved din internetudbyder, er gældende ved en kablet forbindelse. 

Vi anbefaler derfor, at du tager speed testen med en kablet internetforbindelse til din router. 

Sådan forstår du resultaterne af speed testen

Har du taget en WiFi speed test, men er i tvivl om, hvad resultaterne betyder? Vi har forklaret begreberne fra speed testen herunder, så det er let at forstå.

Download: Download hastighed viser, hvor hurtigt du kan hente data fra internettet og ned på din enhed. Det er f.eks. når du streamer video, loader en side eller bare downloader andet fra nettet. 

Upload: Upload hastighed viser, hvor hurtigt du sender data fra din enhed til internettet. Det er f.eks. når du sender en mail, poster opslag på sociale medier eller hvis du laver et videoopkald. 

Ping: Ping, som også kaldes latency, viser, hvor lang tid det tager at sende en mængde data  fra din enhed til en internetserver og tilbage igen. Tiden måles i millisekunder, og jo lavere det tal er, jo bedre en reaktionstiden. Dette er især relevant for online spil, hvor det er vigtigt at kunne have en hurtig reaktionstid.

Jitter: Jitter er en betegnelse for afbrydelser eller støj på linjen mellem dig og din nærmeste internetserver. En høj jitter vil derfor resultere i at internettet hakker periodisk, og det kan især være irriterende, når man gamer. 

En jitter på 30 ms. eller lavere anses som værende en god jitter.

Mbps: Mbps står for ‘megabits per sekund’ og angiver hastigheden af hvor mange megabit data der kan overføres per sekund mellem internettet og din enhed.

Hastighedstest

Gode råd til at optimere din internethastighed

Er du ikke tilfreds med resultatet af din speed test? Det kan du måske forbedre ved at følge disse fem råd: 

1. Placer din router korrekt

Mange ved ikke, at placeringen af din router har stor betydning for den forbindelse, den udsender. 

En router skal placeres centralt i hjemmet eller der, hvor du bruger internettet allermest. På denne måde opnår du den bedste dækning i dit hjem. 

Det er vigtigt, at din router har plads omkring sig, for at kunne udsende det bedst mulige signal. Undgå derfor at stille den i et skab eller i et hjørne. Det er også en rigtig god ide at stille routeren 1 meter over gulvet. 

2. Sluk enheder, du ikke bruger

Jo flere enheder der er online, jo mere bliver internettet belastet. Det er derfor vigtigt at lukke programmer og faner, som du ikke bruger.

Det kan også være, at dit smart-TV står tændt i baggrunden, eller at gamer-computeren står tændt uden at blive brugt, hvilket også  belaster din forbindelse. 

3. Køb en WiFi forstærker 

Hvis du har en stor bolig, er det ikke sikkert, at din router kan nå ud i alle hjørner. Derfor er det en rigtig god ide at investere i en WiFi-forstærker eller et mesh-netværk.

På denne måde bliver dit WiFi-signal forstærket i nærheden af den forstærker, du har sat op. 

På denne måde undgår du "dead zones" i dit hjem, hvor signalet  ikke kan nå ud.  

4. Er din router god nok? 

Din router har rigtig meget at sige, når det kommer til din internethastighed. Desværre er den router, din internetudbyder sender til dig, sjældent af høj kvalitet. 

Det kan derfor være en rigtig god ide at overveje, om du bør købe en bedre router. De fås i forskellige prisklasser, og det er derfor en god ide at undersøge hvilken router, der er bedst for dig. 

5. Tjek dit hardware 

Sørg for, at din router og modem ikke er forældede. Udstyr, der er flere år gammelt, kan have svært ved at understøtte de nyeste internetstandarder og hastigheder. Overvej opgradering til nyere modeller, hvis dit udstyr er ældre end 5 år.

Derfor skal du tage en WiFi speed test

Der kan være flere årsager til, at man tager en speed test af sit WiFi. Det kan eksempelvis være, at du blot er nysgerrig på, hvad din internethastighed er. Det kan også være, at du har en fornemmelse af, at du ikke får den internethastighed, du betaler for, fordi dit internet er langsomt eller ofte hakker, når du streamer. 

En WiFi speed test kan vise den maksimale internethastighed, du kan opnå på din enhed. Derfor får du det mest retvisende resultat, når du tager en WiFi speed test på din computer, som kan håndtere de maksimale hastigheder frem for din mobiltelefon, som ikke kan håndtere lige så høje internethastigheder. 

På Tjekbredbånd.dk tilbyder vi fri afbenyttelse af WiFi speed testen fra OpenSpeedTest, da de tilbyder en speed test, som er kompatibel med alle typer enheder - også PlayStation, Xbox og smart-TV. Du skal være opmærksom på, at testen kan afvige en smule, og derfor får du det bedste helhedsbillede ved at tage speed testen flere gange på forskellige tidspunkter.

Hastighedstest

Hvis WiFi speed testen ikke viser den hastighed, du betaler for

Hvis du oplever, at speed testen ikke når det potentiale, du betaler for hos din udgiver, selvom du har fulgt vores 6 råd, anbefaler vi, at du tager kontakt til din udbyder og informerer dem resultatet fra din WiFi speed test. 

Hvis ikke din internetudbyder kan løse problemet, og du synes, at internettet er for langsomt, kan du overveje, om du bør skifte til en udbyder, som har en bedre dækning på din adresse. 

Vi anbefaler derfor altid at du sammenligner de udbydere, der tilbyder internet på din adresse

FAQ

Hvad er en Wi-Fi speed test? Se mere

En Wi-Fi speed test måler din internetforbindelse og viser dig download- og upload hastighed samt ping og jitter. 

Er 100 mbit nok? Se mere

100 mbit er nok, hvis du er en familie, som streamer, surfer og spiller små computerspil. Hvis nogen i familien skal spille større online spil eller streame forskellige HD-videoer samtidig, anbefaler vi en 1000 mbit hastighed. 

Hvilke enheder kan bruges til at tage speed testen? Se mere

Vores Wi-Fi speed test understøtter både computer, smartphone, PlayStation, smart-TV, Xbox og tablet. Du kan både teste dit wifi i hjemmet og dit mobile netværk med testen.

Hvor lav skal min ping være til online gaming? Se mere

En ping på under 50 ms. anses som værende god til online gaming. En ping på under 30 ms anses som værende rigtig god.

Hvor hurtigt skal mit internet være til streaming af film og serier? Se mere

For at streame film og serier i god kvalitet anbefales det, at du har en hastighed på minimum 25 mbps. Hvis I er flere i hjemmet, som skal streame samtidig, vil I få glæde af en højere hastighed for en bedre streaming-oplevelse uden afbrydelser.

Oliver Lindgaard Larsen
Skrevet af Digital marketing manager

Med en interesse i digital marketing, kommunikation og IT er Oliver en dedikeret profil. Han er involveret i Tjekbredbånd.dk og Find-Internet.dk, hvor han bl.a. formidler viden på emnet og hjælper brugerne med at finde det rette internet.