Hastighedstest

Test dit internet

Vi har lavet en hastighedstest som kan vise dig om du får den internet hastighed som du betaler for. Hvis ikke du får leveret den ønskede hastighed, vil jeg anbefale dig at skifte til en internet udbyder som kan levere det du har brug for. 


 
Ordet bredbånd bliver tit nævnt i diverse reklamer i fjernsynet, men hvad definerer egentlig et bredbånd? Bredbåndet hænger unægtelig sammen med internettet, og er i det seneste årti blevet et velkendt ord i den danske befolkning. Hvis man skal få en forståelse for, hvad et bredbånd giver af internethastighed, kan man sammenligne det med en firesporet motorvej. Jo flere der bruger internetforbindelsen, jo større megabit er der brug for. Det samme gør sig gældende for en motorvej, ja, dog bare med spor vel og mærket. Det vil altså sige, at bredbåndet gør, at det bliver muligt for flere at benytte sig af internettet på samme tid, uden at det bliver langsommere. Hvis du er i tvivl om hastigheden på dit internet, kan du tage en internet test samt en bredbånds test her på siden.  


Internet speed test


Har du problemer med internettet? Oplever du ofte, at det er meget langsomt eller helt står af? Med en internet speedtest kan du få et indblik i, hvilken internet hastighed du har i dit hjem. Disse internet speedtest kan tages online, hvilket gør det meget nemmere for dig at tjekke. En online test tjekker altså for dig, om din router er optimeret med den rette hastighed alt efter dit behov og forbrug. På den måde kan du blive klogere på, om du skal have en anden hastighed eller måske et helt nyt abonnement.   


Test internet hastighed 


Er du træt af dit internet? Stopper det hver gang, du er i gang med at streame et afsnit af Game of Thrones? Lige midt i Jon Snows vigtigste dialog med Daenerys Targaryen i sæsonafslutningen. Det kan simpelthen være så frustrerende, når man hele tiden skal sidde og opdatere sin browser, fordi skærmen fryser. Måske er det, fordi du burde lave en hastighedstest af dit WiFi for at være sikker på, at du har den rette hastighed. Så kan du blive helt sikker på, at din internet hastighed er helt optimal for dig og dit forbrug.   


Internet hastighedstest 


Undgå at du bliver nødsaget til at stoppe lige midt i sæsonafslutningen på din yndlingsserie, fordi hastigheden på dit bredbånd er for langsom. En online internet hastighedstest er en gratis tjeneste for dig, som du nemt kan benytte dig af, hvis du er i tvivl, om du har den rette hastighed. Når du tester din internet hastighed er der en række ting, som du skal have med i dine betragtninger, når du kører testen. Hvis du ikke overvejer følgende, kan det have påvirkning på resultatet af din test. Hvis du er i gang med at downloade noget, i mens testen kører vil dette højst sandsynligt forringe resultatet. Hastigheden på dit internet vil højst sandsynligt blive meget langsom. Vær opmærksom på, hvor din router står i hjemmet. Har du en trådløs router, vil dens trådløse internet blive sendt igennem luften. Hvis den skal gå igennem tykke vægge, vil det også forringe dens bredbåndshastighed betydeligt. Derudover skal du være opmærksom på, om der er flere, der benytter sig af bredbåndet samtidig, hvilket også vil forringe hastigheden betydeligt.     


Bredbåndshastigheds test 


For at være sikker på, at din bredbåndshastighed test giver dig et så præcist resultat som muligt, skal du sørge for at lukke alle programmer ned, som kræver internet. Samtidig skal du også slukke alle andre enheder, som kører over det samme trådløse netværk. Hvis du skal skifte internet, er det en god ide at tage en bredbåndshastigheds test for at vide, hvilken type hastighed du har nu. På den måde ved du hvad du skal have, når du skifter internet, og du kan undersøge markedets internet- og bredbånds priser, før du beslutter dig.    


Speedtest


Men hvordan udfører man sådan en speedtest? Med få og simple trin kan du teste din bredbånds hastighed. 


1. Du skal bruge et ethernet kabel, som skal tilsluttes din computer direkte fra routeren. 
2. Dernæst skal du slukke for WiFi på din computer. 
3. Alle enheder, som kører over det samme netværk, skal slukkes. Du skal altså koble dem fra internettet.  
4. Luk alle de programmer på computeren, som bruger internet. Dette kunne for eksempel Spotify. 
5. Du er nu klar til at starte speedtesten og se resultatet. Du skulle nu gerne kende hastigheden på dit internet.
Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser