Hvad er Mesh? | Komplet Guide [2024]

Hvad er Mesh?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 20. februar, 2024

Hvis du oplever, at dit Wi-Fi signal er ustabilt på grund af faktorer som antallet af brugere på samme tid eller afstanden til din router, kan Mesh Wi-Fi muligvis være løsningen. 

Et Mesh-netværk består af flere enheder, der forstærker signalet i hele hjemmet. Signalet er lige stærkt ved alle enheder og ikke kun ved en bestemt router. Du kan derfor bevæge dig gennem hjemmet uden at miste signal.

Mesh Wi-Fi kan hjælpe med at stabilisere dit signal i hele hjemmet og give bedre dækning. Men hvad er mesh og hvordan virker det? Det får du svar på i dette indlæg.

Hvordan virker et Mesh-netværk?

En traditionel router giver dig Wi-Fi fra ét enkelt sted, hvilket kan resultere i at du oplever ustabil internetforbindelse. Et Mesh-netværk består derimod af flere enheder, som fungerer som deres egen router, som gør at du får optimal internetdækning i hele huset. 

Mesh enhederne kommunikerer med hinanden og tilpasser automatisk styrken på dit netværk, alt efter hvor i huset du befinder dig. Enhederne benytter også samme netværksnavn og du skal derfor kun bruge én adgangskode. 

Du er sikret mere stabilt internet med et mesh-netværk end med et traditionelt Wi-Fi-netværk. Hvis en af enhederne går ned, vil de andre enheder nemlig overtage og fortsat give dig internetforbindelse. 

Med et mesh-netværk opnår du den bedst mulige internetdækning i dit hjem. Mesh-netværket er også nemt at sætte op og du kan nemt tilføje eller fjerne enheder, alt efter hvad du har brug for.

Hvordan sætter man et Mesh-netværk op?

Et Mesh-netværk er generelt nemt at opsætte. Der findes flere forskellige typer af Mesh Wi-Fi. Der er derfor også forskel på, hvordan du sætter dit Mesh Wi-Fi op. 

De fleste Mesh systemer opsættes ved at du tilsutter én Mesh router til dit modem. De andre Mesh enheder skal placeres rundt om i hjemmet, hvor de skal tilsluttes en stikkontakt. 

Placering af dit Mesh-netværk

Når du skal placere dine Mesh-enheder kan du med fordel overveje disse punkter, for at få den bedst mulige forbindelse

  • Placer enhederne centralt og højt
  • Placer enhederne væk fra andre elektroniske enheder
  • Undgå placering bag møbler
  • Undgå at placere enhederne mere end to rum fra hinanden
  • Undgå placering ved varmekilder, såsom radiatorer

Fordele ved Mesh

Et Mesh-netværk er en løsning, som kan fungere rigtig godt for langt de fleste husstande. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du har brug for et Mesh-netværk, finder du herunder en liste med en række fordele ved Mesh. 

  • Bedre rækkevidde og dækning: Et mesh-netværk består af flere enheder, der arbejder sammen for at forstærke signalet og udvide dækningen. Resultatet er en betydeligt bedre rækkevidde og dækning. 
  • Bedre stabilitet: Et mesh-netværk sikrer en stabil og pålidelig internetforbindelse, da de andre enheder træder til og opretholder forbindelsen, hvis en enhed i netværket går ned. Dette giver dig en problemfri oplevelse uden afbrydelser. 
  • Større hastigheder: Med et mesh-netværk får du hurtigere internet hastigheder, fordi mesh-netværket kan sprede belastningen mellem flere enheder. 
  • Nem opsætning og administration: Mesh-netværket er både nemt at opsætte og administrere. Du kan ofte administrere dit mesh-netværk fra en app.
  • Fleksibilitet: Med et mesh-netværk kan du altid tilføje eller fjerne enheder, alt efter dit behov. 

Mesh-netværk eller WiFi forstærker?

Hvis du oplever ustabil internetforbindelse i hjemmet, findes der flere løsninger på dette. 

Det kan både være et Mesh-netværk eller en WiFi forstærker, som kan være løsningen på en ustabil internetforbindelse. Herunder finder du et overblik over forskellen på Mesh og en WiFi forstærker. 

Mesh

Et mesh-netværk skabes ved at have en router og en satellit, der begge fungerer som hovedenhed. Alle enheder der er tilkoblet mesh-netværket fungerer som routere, og derfor er signalet lige godt ved alle enhederne. 

Et Mesh-netværk er den bedste løsning på markedet, og er derfor også dyrere end en WiFi forstærker. 

WiFi forstærker

En WiFi forstærker, som også kaldes en WiFi repeater eller WiFi extender, sørger for at internetsignalet får længere rækkevidde, ikke at signalet bliver stærkere. 

WiFi forlængeren skal sættes direkte i en stikkontakt og parres med dit WiFi - så genudsender den signalet og forbedrer rækkevidden. En WiFi forstærker hjælper med at få mere stabilt trådløst internet længst væk fra routeren.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.