Hvem er min Internetudbyder? Tjek her - [2023]

Hvem er min internetudbyder?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 25. september, 2023

En internetudbyder er den virksomhed, som leverer internetforbindelsen ud til brugerens husstand og som sørger for, at der er en stabil forbindelse. Der findes mange udbydere, hvor nogle har flere fordele end andre. Man kan se, hvem der leverer internet, her. 

Hvem der udbyder internettet på en specifik adresse, afhænger af den aftale der er i området. Bor man i en opgang, vil alle typisk have samme internetudbyder, hvorfor det kan være et mindre udvalg af udbydere end hvis man bor i hus med nedgravede fiberkabler. For at se mulighederne for internetudbydere kan man tjekke det på tjekbredbånd.

Hvem er min internetudbyder

Når du ønsker at finde ud af hvem din internet udbyder er, kan du for eksempel slå det op på sider som “whoismyisp.org” eller ved at slå din IP-adresse op på eksempelvis RIPE.net. Når du bruger RIPE.net kan du søge på din IP-adresse for dermed at få et søgeresultat, der viser, hvem din internetudbyder er samt en beskrivelse af udbyderen. Gør du brug af WhoIsMyISP.org laver hjemmesiden søgningen for dig helt automatisk, og du får svaret lynhurtigt.

Hvornår skal jeg kontakte min internetudbyder?

Er du i tvivl om, hvornår man bør kontakte internetudbyder, bør du hellere kontakte den én gang for meget end en gang for lidt. Men du bør i hvert fald kontakte din udbyder, hvis du oplever lavere hastigheder end dem, du betaler for, hvis du ofte mister forbindelsen til dit internet eller hvis du ønsker at ændre dit internet abonnement.

Hvilket internet kan jeg få på min adresse?

I tilfælde af, at du har kontaktet din udbyder for at få en ny type internet, hurtigere internet eller måske billigere internet, kan det være nødvendigt at undersøge, hvilket internet man kan få på din adresse. Når det kommer til valg af internet, er der nemlig ikke frit valg på alle hylder. Det er ikke sikkert, at du på din adresse kan få internet gratis oprettelse eller den højeste internet hastighed. 

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen, vores bredbåndsekspert med 8 års erfaring. Han har i 2023 hjulpet over 300.000 brugere med at finde det perfekte bredbånd og arbejder på spændende internetprojekter.