Bedste Internet til Gaming | Komplet Guide [2024]

Bedste internet til gaming

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 21. februar, 2024

Der findes ikke noget værre end, hvis ens spil begynder at lagge når man gamer og det påvirker din præstation i spillet. Det er derfor et must at have det bedste internet til gaming.

For at komme disse situationer til livs har vi samlet en række elementer, som du skal være opmærksom på, når du som gamer skal vælge det bedste internet. Disse elementer er blandt andet stabilitet, hastighed og latency.

Det bedste internet til gaming er internet med en hastighed på 1000 mbit/s f.eks. igennem Altibox eller Fastspeed, da man her får en garanti for lynhurtig forbindelse uden problemer med hastigheden uanset hvor krævende et spil, man spiller.

Hastighed: Den rette internet hastighed til gaming

Når du har fundet den bedste gaming pc, så nytter det selvfølgelig ikke at gå ned på hastigheden. Men vidste du, at hastigheden faktisk spiller en mindre rolle end man tror, når man skal vælge internet til gaming? I mange tilfælde kan man godt spille på en 20 Mbit download forbindelse – selvom dette ikke er helt optimalt for de meget grafiske spil idag.

Der er mange som ønsker en hurtigere forbindelse, gerne omkring de 200 Mbit download-hastighed, og i mange tilfælde mere end det, hvilket naturligvis også er optimalt at spille på. Desuden kan en hurtigere forbindelse også være med til at downloade spillet hurtigere, hvilket ellers kan tage meget lang tid!

Men hvorfor betyder hastigheden ikke særlig meget, når du spiller? Faktisk skyldes det, at både grafik og lyden egentligt findes på din computer, hvorimod det der skal sendes frem og tilbage er ret simpelt.

Glem ikke upload hastigheden

Når du er i færd med at vælge en internet hastighed til gaming, skal du ikke altid kun kigge på download, men faktisk også upload. Det kan nemlig være, at du uploader dit gameplay til for eksempel YouTube, og i den forbindelse kan det være en god idé også at holde øje med upload-hastigheden.

Du skal derudover også tænke over upload-hastigheden, hvis du ofte er den, som hoster et spil. Typisk vil mange spillere betyde, at din upload-hastighed skal være højere. Dog er upload-hastigheden ofte dyr, men flere fiberforbindelser tilbyder faktisk gode upload-forbindelser til rimelige priser. Først og fremmest er det dog vigtigt, at du sørger for, at din computer er god nok til at hoste spillet for de mange spillere.

Test din internet hastighed til gaming

Hvis du på nuværende tidspunkt ikke er tilfreds med din internethastighed, så kan du naturligvis teste den med en hastighedstest. Dette er både for at se upload- og download-hastighederne, hvilket kan bruges, hvis du vil downloade spil hurtigere eller uploade til YouTube eller Twitch samt hoste spil.

Stabilitet: Vigtigt for at sikre det bedste internet til gaming

Noget som i den grad er vigtigt, når du skal vælge internet til gaming, er stabiliteten. I løbet af de seneste par år, er stabiliteten kun blevet bedre og bedre, men det kan dog stadig hænde, at din forbindelse svinger meget. Dette er et tegn på, at du skal skifte forbindelse, da det ikke er optimalt til gaming.

For at sikre en stabil forbindelse, kan det være en god idé at undersøge mulighederne for at få en fibernet forbindelse. Dog kan de fleste DSL forbindelser også være udmærket i forbindelse med gaming.

Latency: Dette skal du være opmærksom på

Inden vi går i dybden med, hvordan dette punkt påvirker valget af det bedste internet til gaming, så er det væsentligt at have styr på, hvad ”latency” egentligt er. Helt grundlæggende dækker betegnelsen over dét ”delay”, der er mellem brugerens handlinger og den internetbaserede applikations reaktion på denne handling.

Man siger, at der et tiden det tager for, at data kan komme fra afsenderen til modtageren. Og netop derfor er det vigtigt for gaming, da man selvfølgelig gerne vil have, at det går hurtigt.

Hvis du for eksempel spiller et spil, hvor hurtige reaktioner er et must, så er ping-værdier noget du skal holde meget øje med. Ping er måden, hvorpå man måler hastighed, og det er dette, som bliver kaldt for ”latency”. Denne hastighed bliver målt i millisekunder. Det vil sige, jo lavere ping du har, desto bedre er det.

Hvad betyder det så for dit valg af internet til gaming? Vi vil hjælpe dig med at forstå, hvad den optimale ping er så du får det bedste internet til gaming. Vi har derfor lavet følgende overblik med ping-værdier:

  •       <30 ms = optimalt for gaming
  •       30-60 ms = udmærket for gaming
  •       60-90 ms = dårligt for gaming
  •       >90 ms = uegnet for gaming

Når du vælger internet, så bør du se på teknologierne. Det er nemlig fibernet, som typisk har de lavest ping-værdier. Efter fibernet finder vi DSL og kabelforbindelser, hvor vi til sidst har mobilt bredbånd, som typisk ikke har optimale ping værdier.

Test din latency 

Ligesom med hastigheden har du også mulighed for at teste din latency og se dine ping-værdier. Dette kan give en god indikator på, hvorvidt du bør opgradere din internetforbindelse. Hvis du har en ping på mellem 60 ms til 90 ms, vil det være en god idé at opgradere, men hvis du har en lavere ms, er det måske ikke dér, at den store forskel vil ske.

Deler du din båndbredde?

Hvis du benytter bredbåndsteknologier, som deler båndbredden, skal du være opmærksom på, hvem du deler med. Det kan eksempelvis være, at der bliver downloadet store filer et andet sted, imens du gamer, hvilket kan være med til at påvirke internetforbindelsen. Selvom det måske kun er i kortere tidsintervaller, kan det altså stadig påvirke din spiloplevelse markant.

Vores gode råd

Til sidst vil vi give dig en kort opsummering på netop dét, som du skal være opmærksom på for at få det bedste internet til gaming.

  • Den mest optimalt hastighed er som minimum en hastighed på 200 mbit/s 
  • Glem ikke upload-hastigheden, der også gerne skal være høj således at din forbindelse til modstanderne er hurtig.
  • Drop mobilt bredbånd hvis du vil have en god gaming oplevelse
  • Sigt efter en fibernet forbindelse, da fibernet har den hurtigste og mest stabile forbindelse.
  • Hold øje med om du har optimale ping-værdier, da dette påvirker hvor hurtigt din pc interagere med serveren.
  • Vær opmærksom på om du deler forbindelsen med andre, som kan påvirke din spiloplevelse. Spiller du på samme tid som andre i hjemmet, anbefales en højere hastighed end de 200 mbit/s.

Du kan også tjekke vores video med vores generelle råd til hvordan du vælger det rigtige internet.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.