Internet i bilen - Sådan får du internet i bilen

Internet i bilen

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 25. september, 2023

I vores tid søger vi internet alle steder, og nu er det også muligt at få det med i bilen. De seneste par år har teknologien udviklet sig, og kan i dag findes i nye biler hos Mercedes, Ford, Audi, Volkswagen og andre velkendte bilmærker. 

Kan jeg få internet i bilen?

Overvejer du om du kan få internet i bilen, vil det afhænge af din bilmodel. I skrivende stund er det ikke alle bilmodeller, som indeholder teknologien fra fabrikken. Er din bil kompatibel med internet i bilen, vil du kunne finde det i bilens informationssystem.

Når du sætter dig ind i bilen, vil et bilmærke specifikt netværksnavn dukke op, når du aktiverer listen over trådløse netværk. Som forbruger kan du købe din datapakke direkte i bilen, og du kan dermed ikke købe data direkte hos en forhandler.

Har du en ældre bilmodel, kan du hos nogle bilmærker og forhandlere få det monteret i bilen. En montering af hotspot i bilen koster et par tusinde kroner, hvor du derefter også skal betale for din datapakke. 

Hvordan får jeg internet i bilen?

Ønsker du at få internet i bilen, er det teknologi, som enten skal være indbygget i din bil på forhånd, eller du kan få det monteret. Alle biler som er kompatibel med denne teknologi, vil have et bilmærke specifikt netværksnavn dukke op, når du aktiverer listen over trådløse netværk.

Har du en ældre bilmodel, kan du hos nogle bilproducenter får det monteret på din bil. Når du har fået monteret teknologien, kan du købe en datapakke hos forskellige udbydere. Med et hotspot i bilen kan du tilkoble din tablet, smartphone eller computer med en kode. 

Hvad er hotspot i bil?

Efterhånden kan du hos mange bilproducenter få hotspot i din bil, som er et trådløst internet i bilen. Her får du en internetforbindelse i bilen, som du kan anvende på din smartphone, tablet eller andet elektronisk udstyr.

Der findes en række fordele ved at tilføje et hotspot i din bil. Alle smartphones bruger store mængder strøm, hvis den skal fungere som et hotspot for din familie. Du kan derudover anvende daten uden for landets grænser, og du skal derfor ikke være nervøs for at løbe tør.

Der findes forskellige løsninger, dog vil internettet ofte kun virke i og omkring din bil. Har du et trådløst hotspot i din bil, slukker det først 30 min. efter du har slukket bilen. Du kan altså fortsat gøre brug af dit netværk, hvis du fx. holder på en rasteplads. 

Hvad er Internet in the car?

Internet in the car er er en teknologi, som gør det muligt at få trådløst internet i bilen til dig og din familie. Det fungerer som wifi i bilen, og kan dermed give en stabil forbindelse, når du er ude og køre.

Med internet in the car kan du med en kode tilføje familiens mobiltelefoner, tablets og andet udstyr. Afhængig af din datapakke har du dækning i en lang række lande, og du skal dermed ikke frygte at du miste forbindelsen. 

Med internet i bilen kan du vælge forskellige datapakker, så du får internet på samme vis som dit bredbånd derhjemme. Internetforbindelsen gør det muligt at lade passagerne streame film og serier på bla. Viaplay, TV2 PLAY, Yousee og mange andre tjenester. 

Hvordan får jeg internet i min Mercedes?

Når du køber en ny Mercedes, får du med nye modeller indbygget wifi i bilen. Har du en ældre Mercedes model, har du mulighed for at få det monteret i bilen hos en forhandler. Herunder finder du en video, som guider dig igennem opsætningen:

I hvilke biler kan jeg få internet?

Du kan efterhånden få internet i langt de fleste bilmodeller, da det enten er indbygget i bilen, eller du kan få det monteret. Du kan i en række datapakker bruge dit internet frit i udlandet, så du ikke skal igennem besværet med at få fat på et sim kort. 

Hvis du er på udkig efter en ny bil med internet, kan du starte med at få en online bilvurdering af din gamle bil på Usado.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen, vores bredbåndsekspert med 8 års erfaring. Han har i 2023 hjulpet over 300.000 brugere med at finde det perfekte bredbånd og arbejder på spændende internetprojekter.