Hvad er Bredbånd?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 05. juli, 2023

Handler det om internet, er bredbånd et ord man ikke kan komme udenom, bredbånd er en af de mest brugte begreber indenfor internet, hvorfor mange har en idé om, hvad det er, men ikke hvad det betyder rent fagligt. Læs mere herunder, for at blive klogere på, hvad bredbånd er.

Generelt set er bredbånd en form for telekommunikation, hvor et signal eller kredsløb transmitteres gennem et bredt spektrum af frekvenser, hvor deling af data foregår i meget høj hastighed mellem bredbånds forbindelserne. Bredbånd forbindes ofte med hurtige hastigheder, især i kontrast til tidligere modemforbindelser med forbindelser på under 2 mbit/s.

Forskellige typer af bredbånd

Der findes en række forskellige muligheder, når det handler om bredbånds forbindelser, hvorfor man kan finde den løsning som fungere bedst for en. Herunder kan du se de forskellige typer af bredbånd og forskellen:

  1. Man kan få mobilt bredbånd, som generelt indebærer, at man via en USB-nøgle, Simkort eller router, kan oprette internetforbindelse, som man kan tage med på farten og benytte overalt, eller bare til brug i hjemmet. Fordelen ved mobilbredbånd, er at man ofte kan finde billigere net.

  2. En anden mulighed er bredbånd via kabel-tv, som indebærer, at man får udbudt sin internetforbindelse via tv-stikket som man også benytter til TV, denne metode sikre som regel meget hurtigt internet. 
  3. En tredje mulighed er bredbånd via telefonstik, hvor man altså, som navnet antyder, får leveret sin internetforbindelse via telefonstikket, som er lagt ind i huset. Dette har de fleste huse, hvorfor denne løsning også er ganske udbredt, dog har man ikke samme mulighed for hastighed som ved bredbånd via tv-stikket.

Bredbånd abonnement

Hvis du ønsker at få bredbånd i dit hjem, kan du altså gøre dette ved at tegne et abonnement på det bredbånd, som du ønsker. Dette fungerer på den måde, at du vælger en udbyder samt hvilken hastighed på internet, der passer til din husstand, hvorefter du på månedlig basis betaler en pris for løsningen. 

Der findes et hav af forskellige bredbåndspakker, hvorfor der helt sikkert også findes den rette løsning for lige netop dig.

Se bredbånd på din adresse her. 

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper har over 6 års erfaring med at arbejde med bredbånd, internet, fibernet og mobilt bredbånd.