Hvor hurtigt internet har jeg brug for? (Prøv vores behovstest)

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 27. marts, 2024

Det kan være svært at vurdere, hvor hurtigt internet man har brug for, og det er de færreste der ved, hvor mange mbit/s der skal til for at understøtte behovet i hjemmet. Mbit/s viser hvor meget data, du kan downloade og uploade i sekundet. Jo højere mbit/s, jo hurtigere internet.

Den internet hastighed, du har brug for, afhænger af, hvor mange enheder og hvad du bruger internettet til. Bruger hele familien internet til streaming, gaming og surfing, så anbefaler Tjekbredbånd en hastighed på minimum 500 mbit/s.

Hver husstand har forskellige behov når det kommer til internet, og derfor er det en god ide at sætte sig ind i, hvor mange mbit der skal til for at understøtte netop dit behov. På den måde undgår du at betale for mange penge for en hastighed, du ikke har brug for, men du undgår også at betale for et internet, som ikke understøtter dit behov. 

Tag vores behovstest eller læs vores guide herunder for at blive klog på, hvilket internet hastighed du har brug for.

Antal personer / enheder i hjemmet 

Som det første skal du overveje, hvor mange personer eller enheder der skal være online på internettet. Jo flere enheder, der bruger internettet samtidig, jo mere bliver internettet belastet. 

Der er derfor stor forskel på, om du er alene, eller om I er flere personer. Vi anbefaler derfor, at jo flere personer, der bor i husstanden, jo flere mbit skal du have. 

Dette kommer dog an på, hvad internettet bliver brugt til i din husstand. 

Internet hastighed til streaming

Vi ved alle hvor irriterende det er, at man sidder og ser en god film, men bliver afbrudt hver femte minut fordi det hakker. Det er filmen, der loader, fordi internet hastigheden ikke er hurtig nok til at downloade indholdet mens du ser det. 

Selvom du ikke henter noget ned på din enhed, når du streamer, så kræver det alligevel en god downloadhastighed at kunne streame uden afbrydelser. 

Jo højere kvalitet, du streamer video i, jo mere kræver det af din internet hastighed. Så hvis I er flere i hjemmet, der streamer i høj kvalitet samtidig og oplever, at det hakker, bør I overveje at købe en højere internet hastighed. 

Internet hastighed til gaming 

Når du spiller online spil er det især vigtigt, at internet hastigheden er høj, så du undgår at spillet hakker og ødelægger spilleoplevelsen. 

Til at understøtte gaming kræver det både en høj download- og uploadhastighed. Derudover kræver det også, at du har en lav ping, som sikrer, at reaktionstiden mellem din computer og internet-serveren er lynhurtig. 

Hvis du skal bruge internet til gaming anbefaler vi fibernet 500/500 - 1000/1000 mbit, da fibernet er det mest stabile og hurtige internet, du kan få. Derudover er fibernet et ‘symetrisk internet’, som betyder at download- uploadhastigheden er ens - hvilket er godt, når du gamer. 

Teknologien bag fibernet gør, at data transporteres med lysets hast, og derfor opnår du en ideel ping til gaming med fibernet. 

Internet hastighed til hjemmekontoret 

Det er blevet populært at arbejde hjemmefra, men det stiller også krav til din internet hastighed. Almindelige arbejdsopgaver kræver nødvendigvis ikke en høj hastighed, men det er derimod vigtigt, at forbindelsen er pålidelig. 

Det, der derimod kræver en høj internet hastighed, er videomøder, hvor det er enormt vigtigt, at internettet både er hurtigt og stabilt. 

Derfor anbefaler vi også, at du køber fibernet, hvis du jævnligt arbejder hjemmefra. Så undgår du at komme ud i situationer, hvor du bliver afbrudt midt i vigtige møder.

Hvis du arbejder hjemmefra, er det også vigtigt at forholde sig til valg af a-kasse

Hvis du bor i et stort hus

Hvis du bor i et stort hus med mange vægge, lange gange eller flere etager kan du opleve, at internettet ikke når ud i alle hjørner. Det skaber døde zoner i dit hjem, hvor Wi-Fi enten eller dårligt eller slet ikke fungerer. 

Mange tror, at løsningen på dette er at købe et hurtigere internet, men det vil sjældent være den rigtige løsning, fordi det er rækkevidden, den er gal med. 

Den router, din udbyder medsender, er en standard router, og har ikke altid en rækkevidde der er tilstrækkelig. Derfor bør du overveje at investere i en bedre router eller i et mesh-system. 

Et mesh-system vil sikre, at du får den korrekte hastighed i hele huset, og ikke kun ved din router.

Anbefalinger af internethastighed

Anbefaling til 1 person:

Anbefaling til 2-3 personer:

Anbefaling til 4+ personer:

Sammenlign med din nuværende internet hastighed

For at få en indikator på hvor hurtigt internet du har behov for, kan du tage vores hastighedstest

Hvis du oplever, at dit internet er alt for langsomt, og ikke ved hvilken hastighed, du skal vælge, kan du sammenligne med din nuværende internet hastighed og vælge en internet hastighed, som er hurtigere end testen viser.

Hvor hurtigt internet kan jeg få på min adresse?

Indtast din adresse i søgefeltet herunder og få vist hvilke hastigheder, de forskellige udbydere tilbyder på din adresse. 

Hvilken hastighed er nødvendig?

Hvad er hurtigt internet? Se mere

Hurtigt internet er forskelligt at efter personens behov. Hvis du bor alene i en lille lejlighed uden noget specielt forbrug, er 300 mbit/s hurtigt. Men bor man mange mennesker sammen der alle har et høj forbrug af internet, er 1000 mbit/s det vi vil anbefale, hvis du vil have hurtigt internet. 

Er 100 mbit nok? Se mere

100 mbit er nok for folk der kun surfer på internettet og ser nogle videoer, men det vil ikke være nok til en familie hvor flere streamer tv på samme tid.

Er 300 mbit nok? Se mere

300 mbit er nok for langt de fleste danskere. Det er kun folk med et højt forbrug og som har brug for hurtigere internet. Det kunne f.eks. være en familie hvor flere streamer tv på samme tid.  

Er 1000 mbit nok? Se mere

1000 mbit er meget hurtigt internet og det er kun store virksomheder der har brug for en hurtigere forbindelse på nuværende tidspunkt. 1000 mbit er derfor nok i de fleste hjem. 

Hvilken internet hastighed skal jeg vælge? Se mere

Den internet hastighed du skal vælge afhænger af dit behov. Men langt de fleste danskere med et normalt forbrug behøver ikke mere end 300 mbit. Men familier med et stort forbrug bør gå efter en 1000 mbit forbindelse.

Hvad er en god download hastighed? Se mere

I dag kan du få en downloadhastighed på 1000 mbit uden at skulle betale ret meget mere. Men for langt de fleste vil 300 mbit være en god download hastighed.

Hvad betyder mbit/s? Se mere

Mbit/s angiver hastigheden af en internetforbindelse. Det dækker over, hvor hurtigt data transporteres. Mbit/s står for megabit pr. sekund.

Hvad er forskellen på upload og download? Se mere

Download er når du henter filer ned fra nettet, som når du ser en video eller streamer en serie. Upload er når du sender noget eller deler noget på nettet eller streamer, så andre kan se det, du har lavet.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.