Internet i Sommerhuset - Bedste og Billigst [2023]

Internet i Sommerhus

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 25. september, 2023

Internet i sommerhuset er ofte lige så vigtig som i hjemmet. Det er nødvendig for at man kan hygge sig med film og serier, men også for at børnene kan blive inderhold.

Internet i sommerhuset er oftest via mobilt bredbånd da der sjældent er en fast forbindelse til et sommerhus. Derfor køber de fleste et mobilt bredbånd de kan tage med frem og tilbage.

Der er dog flere behov der gør at det ikke er den samme løsning til alle situationer, men de beskriver vi herunder.

Wifi til film, streaming og gaming

Hvis du søger internet i sommerhuset som du bare kan bruge til et helt normalt forbrug, så skal du bare købe dig et mobilt bredbånd med inkluderet router.

Denne løsning giver dig også mulighed for at du kan tage den med hjem og bruge internettet til andre situationer.

Vær opmærksom på at tilpasse mængen af data efter hvor stort et forbrug du har, men typisk er der nogle gode pakke løsninger til en fornuftig pris.

Du kan finde et overblik over mobilt bredbånd incl. router her

Internet til varmepumpe

I dag er det meget normalt at installere en luft til luft varmepumpe som man kan styre over sin mobil så man kan opvarme somhherhuset før man ankommer.

Denne løsning kræver dog at den har internet så man kan connecte med den. 

I denne situation skal du bare bruge et mobilt bredbånd uden router, som bare et simkort du kan indsætte i enheden.

Denne løsning kræver ikke ret meget data. 

Internet via hotspot

Mange vælger at nøjes med deres mobile hotspot som de kan bruge via deres mobiltelefon eller tablet.

Dette kræver dog at du har et stort nok data abonnement til din mobil eller at du har køt et data simkort til din tablet.

Hvis du leder efter et simkort til din Ipad / tablet, så anbefaler vi at bestille et mobilt bredbånd.  

Bredbånd til sommerhus

Nogle sommerhuse har mulighed for at få almindelig bredbånd via kabel-tv (Coax) eller fibernet.

Hvis dette er muligt, er det den bedste løsning til at få et hurtigt stabilt internet, men det er også det dyreste.

Ofte bruger man ikke ikke sit sommerhus så ofte og derfor vil et alm. dyrt bredbånd abonnement være lidt i overkanten. Men hvis det er et udlejnings sommehus kan de måske give rigtig god mening.

Tjek om du kan få bredbånd til dit sommerhus her.

Find det bedste abonnement til sommerhus

Som du kan læse er der mange muligheder for at få internet i sommerhuset.Det kan dog også skabe en del forvirring om hvilket abonnement man skal vælge.

Vi vil anbefale at du fokusere på at få den data mængde som du har brug for og vælger en udbyder som har en god forbindelse på adressen. Tjek dækningskort på de forskellige udbydere.

Se dit udvalg af mobilt bredbånd her.

Sommerhus med gratis internet

Hvis du ikke selv har et sommerhus, men i stedet gerne vil være sikker på at det sommerhus du skal besøge til sommer har gratis internet, så er der specielt en ting, du skal være opmærksom på. 

Når du søger efter sommerhus, skal du kigge efter om der er et “internet” symbol på siden til det specifikke sommerhus. Hvis dette er tilfældet vil du være sikret at der er internet i sommerhus. Der vil ofte også stå hvilken type af internet der er. 

Af den grund hvis du leder efter et sommerhus med hurtigt og stabilt internet, vil vi foreslå at du finder et sommerhus med fibernet. 

Lej sommerhus her. 

Hvad koster internet i sommerhus? Se mere

Du kan få mobilt bredbånd fra 50 kr. op til 500 kr. men typisk vil man kunne få et mobilt internet abonnment inklusiv router for 189 kr. om måneden.

Kan man tage internet med i sommerhus? Se mere

Hvis du har mobilt bredbånd i hjemmet kan du sagtens tage det med i sommerhuset, men hvis du har bredbånd eller fibernet kan du ikke tage det med i sommerhuset. 

Kan man tage sin trådløse router med i sommerhus? Se mere

Du kan i nogle tilfælde tage din trådløse router med i sommerhus, men det giver sjældent mening. Hvis du har en trådløs router til dit bredbånd eller fibernet skal du have den samme type internet i sommerhuset. Hvis du har en router fra en udbyder, kræver det måske også at du har internet fra den samme udbyder. Det er næsten kun hvis du har mobilt bredbånd med router at det giver mening at tage den med.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen, vores bredbåndsekspert med 8 års erfaring. Han har i 2023 hjulpet over 300.000 brugere med at finde det perfekte bredbånd og arbejder på spændende internetprojekter.