Internet i sommerhus

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 18 august, 2022

Selvom man holder ferie for at få ro fra hverdagen, er det vigtigt at have internet i sommerhus. Ved at have internet i sommerhus, har man mulighed for at følge med i nyhederne, tjekke vejrudsigten samt undersøge det område hvor man holder ferie.

Benytter man sig af streamingtjenester, en nem underholdning for både børn og ældre, kan man få adgang til disse med mobilt bredbånd. På trods af man typisk tager i sommerhus for at få en pause fra elektronik, er det rart stadig at have muligheden for at slå benene op og se en god film. Især hvis vejrudsigten skuffer.

Har man eget sommerhus og ofte befinder sig i sommerhuset kan det være en god idé at anskaffe sig rigtigt internet. Da mobilt bredbånd ikke garantere samme stabilitet og hastighed som man f.eks. får med COAX eller fibernet.

Med internet i sommerhus kan man bibeholde kontakten med omverden, fri fra bekymringer, så man kan læne sig tilbage og nyde sin ferie. 

Bredbånd vs. mobilt bredbånd i sommerhus

Da sommerhuse typisk er afsidesliggende, kan man komme ud for, at disse områder ikke er dækket af almindeligt bredbånd og derfor ikke kan få denne type af internet i sommerhus. Så hvad er mobilt bredbånd?

Hvorfor er dette den mest optimale løsning for internet i sommerhus? Mobilt bredbånd er trådløst internet via simkort. Det er altså en form for transportabel router som gør, at man kan få trådløst internet i sommerhus - og i hele landet.

Med et usb-stik kan man nemt og hurtigt få internetadgang på sin computer eller tv, ellers bruges et simkort for internetadgang på telefoner og tablets. Modsat mobilt bredbånd fungerer almindeligt bredbånd kun på én adresse. Vil man tjekke om det er muligt at få almindeligt bredbånd i sit sommerhus kan det gøres her.

Wifi med mobilt bredbånd 

Der er masser af fordele ved at købe mobilt bredbånd til internet i sommerhuset. Den væsentligste fordel er, at mobilt bredbånd er transportabelt og kan bruges i hele landet. Det er altså den mest fleksible løsning.

Derudover kan mobilt bredbånd være det billigste internet i sommerhus, da man netop ikke bruger det samme omfang af data i sin ferie som ved almindeligt bredbånd derhjemme. 

En anden fordel ved internet i sommerhus er, at mobilt bredbånd fungerer som trådløst wifi gennem et simkort eller usb-stik. Man skal altså ikke bruge krudt og energi på at opstille en router i sommerhuset.

Mobil hotspot vs. Mobil internet i sommerhus

Et mobilt hotspot sker ved internetdeling af et mobilnetværk fra enten en telefon eller tablet. Altså man omformer sit mobildata til wifi. Dette kan opfattes som en optimal løsning for internet i sommerhus, men det er det faktisk ikke.

Den væsentligste ulempe er hastigheden. Når man deler sit mobilnetværk, kører man to enheder på et netværk som er beregnet til én enhed. Desuden kan man risikere at bruge store mængder af data og derfor opbruge sin mobildata.

Især streaming opsluger store mængder data. Vælger man derimod mobil internet i sommerhus kan man få ubegrænset data og en garanteret hurtigere hastighed. 

Streaming og tv i sommerhus

En god forbindelse ved internet i sommerhus er vigtigt. Selvom man ikke bruger meget tid foran en skærm på sin ferie, er det stadig optimalt at have godt og hurtigt internet i sommerhus. Især streaming og tv kræver en god forbindelse. Langsomt internet skaber typisk frustrationer, hvilket man helst vil undgå på sin ferie. 

Nogle udbydere af mobilt bredbånd tilbyder en samlet pakke, så man udover hurtigt internet i sommerhus, også får adgang til diverse streamingtjenester. 

Det er en nem løsning til billigt internet i sommerhus og adgang til masser af film og serier. På regnvejrsdage og hyggelige aftener har man mulighed for at slappe af med familien foran tv’et og se en god film. 

Se hvilke muligheder du har for TV pakker i dit sommerhus.

Simkort til at styre varmepumpe

Udover streamingtjenester og hurtigt internet i sommerhus tilbyder nogle udbydere styring af  varmepumper. Man kan altså opvarme eller nedkøle sit sommerhus hjemmefra, inden man tager på ferie, eller styre temperaturen når man er i sommerhuset. Har man på den anden side glemt at slukke for varmepumpen, kan dette gøres hjemmefra. 

Det er altså en nem mulighed for at styre sit varmeforbrug fra sin smartphone eller tablet og samtidig få internet i sommerhus. Anskaffer man sig en varmepumpe med et wifi-modul, kan man oprette forbindelse til varmepumpen ved hjælp af sit simkort og på den måde styre varmen i sommerhuset. 

Det bedste abonnement til sommerhus

Der findes forskellige udbydere af mobilt internet i sommerhus, som alle tilbyder forskellige mængder af data samt tilvalg af streamingtjenester. Derudover afhænger det også af det individuelle behov og forbrug af data.

Udbydere af mobilt bredbånd som Yousee og Telenor tilbyder den hurtigste forbindelse, hvorimod udbydere af mobilt bredbånd som Oister, 3 og og CBB er nogle af de billigste løsninger på markedet.

Sommerhusets beliggenhed er også en vigtig faktor ved muligheden for internet i sommerhus og man bør derfor undersøge dækningskortet på de forskellige udbydere.

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 4 års erfaring med opsætning og salg af bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

Tjek internet på din adresse

Har du det rette internet til dit behov? Der er penge at spare…

Vil du have besked, når der er gode tilbud på fibernet og bredbånd hos dig?

Ved at tilmelde dig accepterer du Tjekbredbånds Privatlivspolitik og Betingelser.