Internet i Sommerhuset - Bedste og Billigst [2024]

Internet i Sommerhus

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 06. juni, 2024

For mange sommerhusejere er det vigtigt, at der er internet i sommerhuset, så der kan hygges med film og serier.

Internet i sommerhuset er oftest via mobilt bredbånd, fordi det ikke kræver en kablet forbindelse. Udrulningen af fibernet betyder dog, at du mange steder nu også kan få fibernet i dit sommerhus. 

Det er dit behov der afgør hvilken type internet, du bør have i dit sommerhus. Du kan blive meget klogere ved at læse med herunder. 

Wifi til film, streaming og gaming

Hvis du ønsker internet i sommerhuset, som du bare kan bruge til et helt normalt forbrug, så bør du overveje at købe mobilt bredbånd med inkluderet router.

Denne løsning giver dig også mulighed for, at du kan tage internettet med hjem og bruge internettet på andre lokationer. 

Vær opmærksom på, at du skal vælge tilstrækkeligt data til dit behov, men typisk er der nogle gode pakkeløsninger til en fornuftig pris.

Du kan finde et overblik over mobilt bredbånd inkl. router her

Internet til varmepumpe

I dag er det meget normalt at installere en luft til luft varmepumpe, som man kan styre med sin smartphone over Wi-Fi og på den måde opvarme sommerhuset før man ankommer. Det gør også, at du kan holde øje med temperatuen i sommerhuset selvom du ikke er der.  

Denne løsning kræver ikke ret meget data. 

Internet via hotspot

Mange vælger at nøjes med deres mobile hotspot som de kan bruge via deres mobiltelefon eller tablet.

Dette kræver dog, at du har et stort nok data abonnement til din mobil eller at du har købt et data SIM-kort til din tablet.

Hvis du leder efter et SIM-kort til din iPad / tablet, så anbefaler vi at bestille et mobilt bredbånd.  

Bredbånd til sommerhus

I nogle sommerhuse er det muligt at få almindelig bredbånd via kabel-tv (Coax) eller fibernet.

Hvis dette er muligt i dit sommerhus, er det den bedste løsning til at få et hurtigt og stabilt internet, men det er også det dyreste.

Hvis du ikke bruger dit sommerhus jævnligt, vil et alm. dyrt bredbånd abonnement for mange være lidt i overkanten. Men hvis det er et udlejningssommerhus, kan de måske give rigtig god mening, da det er noget, mange gæster sætter pris på. 

Tjek, om du kan få bredbånd til dit sommerhus her.

Dette tilbud er muligvis ikke tilgængeligt på din adresse

Indtast din adresse, så tjekker vi om den valgte udbyder leverer til dig

Hvorfor har vi brug for din adresse? i

Vi ønsker ikke at vise dig et væld af tilbud, som du faktisk ikke kan få, så ved at give os din adresse viser vi dig kun de tilbud, der er tilgængelige, hvor du bor. Vi deler ikke din adresse med nogen anden. Se vores privatlivspolitik for at finde ud af mere.

Find det bedste abonnement til sommerhus

Som du kan læse er der flere muligheder for at få internet i sommerhuset. Det kan dog også skabe en del forvirring om hvilket abonnement, man skal vælge.

Vi vil anbefale, at du fokuserer på at få den data mængde, som du har brug for og vælger en udbyder, som har en god forbindelse på adressen. Du kan på Tjekditnet.dk se, hvordan dækningen er i dit område. 

Se dit udvalg af mobilt bredbånd her.

Sommerhus med gratis internet

Hvis du ikke selv har et sommerhus, men i stedet gerne vil være sikker på, at det sommerhus, du skal besøge, har gratis internet, så er der specielt en ting, du skal være opmærksom på. 

Når du søger efter sommerhus, skal du kigge efter om der er et “internet” symbol på siden til det specifikke sommerhus. Hvis dette er tilfældet, vil du være sikret, at der er internet i sommerhuset. I nogle tilfælde vil der stå hvilken type internet, der er i sommerhuset. 

Af den grund, hvis du leder efter et sommerhus med hurtigt og stabilt internet, vil vi foreslå, at du finder et sommerhus med fibernet. 

Lej sommerhus her. 

Hvad koster internet i sommerhus? Se mere

Du kan få mobilt bredbånd fra 50 kr. op til 500 kr., men typisk vil man kunne få et mobilt internet abonnement inklusiv router for 189 kr. om måneden.

Kan man tage internet med i sommerhus? Se mere

Hvis du har mobilt bredbånd i hjemmet, kan du sagtens tage det med i sommerhuset, men hvis du har bredbånd eller fibernet kan du ikke tage det med i sommerhuset. 

Kan man tage sin trådløse router med i sommerhus? Se mere

Du kan i nogle tilfælde tage din trådløse router med i sommerhus, men det giver sjældent mening. Hvis du har en trådløs router til dit bredbånd eller fibernet skal du have den samme type internet i sommerhuset. Hvis du har en router fra en udbyder, kræver det måske også at du har internet fra den samme udbyder. Det er næsten kun hvis du har mobilt bredbånd med router, at det giver mening at tage den med.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.