Hvor kan jeg få internet uden binding? Se mulighederne her

Hvor får jeg internet uden binding?

Oliver Lindgaard Larsen Forfatter: Oliver Lindgaard Larsen
opdateret Opdateret: 06. juni, 2024

At finde et internetabonnement uden binding kan være svært, fordi de fleste udbydere har en bindingsperiode på op til 6 måneder. 

Der kan være forskellige årsager til, at man ikke ønsker at binde sig til et internet, og derfor har vi lavet et overblik over udbydere af internet uden binding. 

De internetudbydere, der tilbyder internet uden binding, er Ewii, Waoo, Call Me, Duka og Oister.

Hvad betyder binding?

Binding betyder, at du er juridisk bundet til en aftale. Når du køber internet, er der ofte tale om en bindingsperiode. I den periode er du bundet til internetabonnementet, og derfor kan du ikke opsige abonnementet før bindingsperioden er ophævet. Læs mere om opsigelse her

De fleste internetudbydere har en bindingsperiode på 6 måneder, og hvis du bliver kunde hos dem, skal du være kunde der i minimum 6 måneder, før du kan skifte abonnement. 

Der findes ingen internetudbydere, der har en bindingsperiode på længere end 6 måneder, da det ikke er lovligt at have en længere bindingsperiode end 6 måneder.

Udbydere med internet uden binding

Der findes enkelte udbydere, der tilbyder internet uden binding - altså udbydere, hvor du ikke behøver at vente i op til 6 måneder, før du kan skifte udbyder.

Liste over de internetudbydere, der har internet uden binding

  • Ewii (Internet via fiber og kabel-TV) 
  • Waoo (Internet via fiber) 
  • Call Me (Internet via mobilt bredbånd) 
  • Duka (Internet via mobilt bredbånd) 
  • Oister (Internet via mobilt bredbånd) 

Vær opmærksom på, at Oister har enkelte abonnementer med binding.

Fordele ved internet uden binding

Der kan være flere fordele ved at vælge et internet uden binding. Det kan blandt andet være fordi du ved, at du kun skal bruge internettet i mindre end 6 måneder, og derfor vil du undgå at betale for 6 måneders internet. 

Det kan også være fordi, du gerne vil skifte udbyder, men ikke helt kender den udbyder, du gerne vil skifte til. Når du bestiller internet uden binding, kan du nemlig hurtigt opsige dit abonnement, hvis det viser sig, at internettet ikke lever op til dine forventninger.

Hvorfor er der binding på internet?

For de fleste udbydere er det nødvendigt at kunne holde på kunderne i mere end blot et par måneder. Det skyldes, at udbyderne er afhængige af at have den økonomiske sikkerhed, der er forbundet med at have en kunde i minimum 6 måneder.

Udbyderne har nemlig en del omkostninger forbundet med at indsamle kunder, eksempelvis når de laver TV-reklamer. For at være sikker på, at de omkostninger kan betale sig, er de nødt til at vide, at kunden bliver hos dem i minimum 6 måneder.

Sådan kommer du ud af bindingsperioden

Som regel er du bundet til den bindingsperiode, der står i din kontrakt med din udbyder. Du kan derfor ikke komme ud af aftalen, hvis din udbyder leverer det, du er blevet lovet. 

Du kan derimod komme ud af bindingsperioden, hvis din udbyder ikke leverer den hastighed, du er blevet lovet. Vær opmærksom på, at den hastighed, du bliver lovet af din udbyder, er med en kablet forbindelse til routeren.

Du kan derfor tage en hastighedstest med kablet forbindelse til din router, hvis du mistænker, at du ikke får den hastighed, du er blevet lovet.

Find internet uden binding her

På Tjekbredbånd kan du bestille internet fra nogle af de udbydere, der tilbyder internet uden binding. Vi har samlet nogle at tilbuddene på internet uden binding herunder.

Dette tilbud er muligvis ikke tilgængeligt på din adresse

Indtast din adresse, så tjekker vi om den valgte udbyder leverer til dig

Hvorfor har vi brug for din adresse? i

Vi ønsker ikke at vise dig et væld af tilbud, som du faktisk ikke kan få, så ved at give os din adresse viser vi dig kun de tilbud, der er tilgængelige, hvor du bor. Vi deler ikke din adresse med nogen anden. Se vores privatlivspolitik for at finde ud af mere.

Oliver Lindgaard Larsen
Skrevet af Digital marketing manager

Med en interesse i digital marketing, kommunikation og IT er Oliver en dedikeret profil. Han er involveret i Tjekbredbånd.dk og Find-Internet.dk, hvor han bl.a. formidler viden på emnet og hjælper brugerne med at finde det rette internet.