Hvordan vælger man Fibernet? | Komplet guide [2023]

Hvordan vælger man fibernet?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 25. september, 2023

Det store marked for fiber kan være svært at navigere rundt i, da der er mange forskellige priser, udbydere og dertil hastigheder som alle er vigtige faktorer i valget af fibernet. Mange vælger derfor at benytte en sammenligningsportal, hvilket du også kan gøre brug af på tjekbredbånd.

Som regel vælger man fibernet ved, at kigge på hvilke udbydere der er tilgængelige i det område hustanden befinder sig i, og derefter vælge det man synes lyder bedst. Det er er en personlig præference, da alle ikke har samme behov, og derfor kan man ikke give et entydigt svar på dette. For at vælge fibernet, skal man generelt kigge på 3 punkter, som er opstillet herunder:

  1. Hvilken hastighed man har brug for, da der er stor forskel på behovet, mange gamer og streamer samtidigt, mens andre bare læser avisen.

  2. Prisen, mange har forskellige meninger om hvad der er billigt fibernet, derfor skal man selv vurdere hvad man har lyst til at betale pr måned.

  3. Vælge den rigtige udbyder, da nogle udbydere tilbyder en højere service end andre og andre har hurtigere forbindelser.

Hvilken hastighed har du behov for?

Den helt centrale beslutning, når det handler om fibernet og internet generelt er, hvilken hastighed du bør vælge. I denne forbindelse kan det være en god ide, hvis du sætter dig ned og overvejer dine behov. Spørg dig selv, hvor meget du bruger internettet, samt hvad internettet bruges til.

Bruger du eksempelvis kun nettet til at surfe på, vil der formentligt ikke være det store behov. Er i omvendt flere i husstanden, som ofte benytter internettet til streaming, gaming eller lignende, vil behovet formentligt være større. Det er meget vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv og erkender dine behov. 

De forskellige udbydere

Sidder du med tanken “kan jeg få fibernet?”. Så kan det på det varmeste anbefales, at du tjekker fibernet kortlægning, hvor du kan se, om der er fibernet kabel lagt ind i dit område.

Når snakken går på fibernet, er det værd at nævne, at der findes et hav af forskellige udbyder, hvorfor det kan være svært at vælge. En af disse kan eksempelvis være waoo. Du kan med fordel se listen over udbydere på vores fibernet side, hvor du kan se, hvem der på bedste vis matcher dine behov. 

Fibernet udbydere:

  1. Telenor Maxspeed - 2500/2500 mbit/s
  2. Kviknet - 2500/2500 mbit/s
  3. Yousee Gigaspeed - 2500/2500 mbit/s
  4. Kazoom - 2500/2500 mbit/s
  5. Fastpeed - 1000/1000 mbit/s
  6. Hiper - 1000/1000 mbit/s
Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen, vores bredbåndsekspert med 8 års erfaring. Han har i 2023 hjulpet over 300.000 brugere med at finde det perfekte bredbånd og arbejder på spændende internetprojekter.