Hvordan vælger man Fibernet? | Komplet guide [2024]

Hvordan vælger man fibernet?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 06. juni, 2024

Det store marked for fibernet kan være svært at navigere rundt i, da der er mange forskellige priser, udbydere og dertil hastigheder, som alle er vigtige faktorer i valget af fibernet.

Mange vælger derfor at benytte en sammenligningsside som vores, for at få et overblik over de bedste tilbud. 

Dette tilbud er muligvis ikke tilgængeligt på din adresse

Indtast din adresse, så tjekker vi om den valgte udbyder leverer til dig

Hvorfor har vi brug for din adresse? i

Vi ønsker ikke at vise dig et væld af tilbud, som du faktisk ikke kan få, så ved at give os din adresse viser vi dig kun de tilbud, der er tilgængelige, hvor du bor. Vi deler ikke din adresse med nogen anden. Se vores privatlivspolitik for at finde ud af mere.

Som regel vælger man fibernet ved at kigge på hvilke udbydere, der er tilgængelige i det område, husstanden befinder sig i, og derefter vælge man det, man synes lyder bedst. Det er en personlig præference, da ikke alle har samme behov, og derfor kan man ikke give et entydigt svar på dette. Når man vælger fibernet, skal man generelt kigge på 3 punkter, som er opstillet herunder:

  1. Hvilken hastighed, man har brug for, da der er stor forskel på behovet, mange gamer og streamer samtidigt, mens andre bare læser avisen.

  2. Prisen - mange har forskellige meninger om, hvad der er billigt fibernet, derfor skal man selv vurdere, hvad man har lyst til at betale pr. måned.

  3. Vælge den rigtige udbyder, da nogle udbydere tilbyder en højere service end andre og andre har hurtigere forbindelser.

Hvilken hastighed har du behov for?

Den helt centrale beslutning, når det handler om fibernet og internet generelt er, hvilken hastighed du bør vælge. I denne forbindelse kan det være en god ide, hvis du sætter dig ned og overvejer dine behov. Spørg dig selv, hvor meget du bruger internettet, samt hvad internettet bruges til.

Bruger du eksempelvis kun nettet til at surfe på, vil der formentligt ikke være det store behov. Er i omvendt flere i husstanden, som ofte benytter internettet til streaming, gaming eller lignende, vil behovet formentligt være større. Det er meget vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv og erkender dine behov, så du ikke ender med at betale for et internet, der ikke er hurtigt nok. 

De forskellige udbydere

Sidder du med tanken “kan jeg få fibernet?”. Så kan det på det varmeste anbefales, at du tjekker fibernet kortlægning, hvor du kan se, om der er fibernet kabel lagt ind i dit område.

Når snakken går på fibernet er det værd at nævne, at der findes et hav af forskellige udbydere, hvorfor det kan være svært at vælge. En af disse kan eksempelvis være Waoo. Du kan med fordel se listen over udbydere på vores fibernet-side, hvor vi har samlet de tilbud på fibernet, der findes på din adresse, så du let kan finde det rigtige fibernet for dig. 

Fibernet udbydere:

  1. Fastpeed - 1000/1000 mbit/s
  2. Hiper - 1000/1000 mbit/s
  3. Waao - 1000/1000 mbit/s
  4. Yousee - 1000/1000 mbit/s
  5. Jetnet - 1000/1000 mbit/s
Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.