Hvor hurtigt er mobilt bredbånd?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 05. juli, 2023

Datanetværket som benyttes til mobilt bredbånd er det samme som benyttes på mobiltelefonen og kan enten være 4g eller 5g forbindelse, hvor de nyeste telefoner kan modtage 5g, som er en relativ ny form for forbindelse.

5G har flere hundrede gange hurtigere hastighed end 4g, hvorfor mobilt bredbånd i fremtiden nok bliver endnu hurtigere end nuværende tidspunkt.

Hvor hurtigt mobilt bredbånd er, afhænger af den forbindelse der benyttes, er det et 4g netværk kan brugeren forvente en hastighed på mellem 20-70 mbit/s som download hastighed og en forbindelse på 10-40 mbit/s i upload hastighed.  Hvor hurtigt netværket er, afhænger i høj grad også af udbyder og deres hvilke tele master der benyttes til formålet.

Med 5G mobilt bredbånd er det realistisk at få op til en 200 mbit forbindelse. Men da 5G kræver flere master til at kunne dække et område, vil forbindelsen være meget mere svingende end 4G.

Sådan tester du internet hastighed

Når du vil i gang med at teste din internet hastighed, skal du først og fremmest sørge for, at der ikke er andre enheder på internettet end den enhed, som du vil bruge til at udføre testne.

Når du har sikret dig, at dette er tilfældet, skal du tilslutte din mobilt bredbånd router, og derefter kan du tage TjekBredbånds hastighedstest, som automatisk vil scanne din internetforbindelse og give dig et konkret svar på, hvor hurtig din internet hastighed er.

Mobilt bredbånd giver sjældent et særlig godt resultat, med mindre du har en god 5G forbindelse.

Hvorfor skal du teste hastigheden?

Du skal teste din internet hastighed, hvis du er usikker på, hvilken hastighed, du egentlig får med dit internet abonnement.

Det er også en rigtig god idé at tjekke sin internet hastighed rimelig regelmæssigt, så man kan sikre sig, at man rent faktisk har den forbindelse og den hastighed, som man betaler for.

Hvis du for eksempel tester din hastighed og finder ud af, at den er meget langsommere end det, du betaler for, kan du begynde at undersøge dine muligheder for, om der er andre steder, du kan få en bedre, billigere eller hurtigere internetforbindelse.

Se vores liste over mobile bredbånd som du kan købe.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper har over 6 års erfaring med at arbejde med bredbånd, internet, fibernet og mobilt bredbånd.