Hvad er Internet via strømstik? (Internet i stikkontakt)

Hvad er internet via strømstik?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 20. februar, 2024

Mange har problemer med at få en god internetforbindelse overalt i husstanden, hvilket der kan være flere grunde til. Det kan være fordi routeren ikke har en god rækkevidde, dog findes der en løsning på dette, en såkaldt powerline, hvor man har samme gode forbindelse uanset, hvilket rum man befinder sig i.

Internet via strømstik betyder, at man får internet til sin husstand via stikkontakterne, hvorefter der fordeles internet rundt i hele husstanden. Internet via strømstik kaldes også for powerline eller powerline adapter, fordi der installereres nogle adaptere i boligens stikkontakter, og via disse adaptere kan man sende internetforbindelsen rundt via el-netværket.

Fordele og ulemper ved internet via strømstik

Fordelene ved at bruge internet via strømstik er, at det er en forholdsvist nem løsning, hvis man ønsker at lave en god internetforbindelse rundt i hele boligen. Det er en nemmere løsning, fordi man jo naturligvis allerede har strømstik og ledninger rundt omkring i boligen, hvorfor man ikke skal trække ekstra ledninger eller lignende for at installere sin internetforbindelse.

En af ulemperne kan være, at man først skal opsætte en powerline adapter i selve stikkontakten, som skal forbindes til routeren. Dette kan være en besværlig opgave, men er ikke så svær, når man får taget på det.

Hvordan fungerer internet via strømstik?

Internet via strømstik - som også kaldes powerline internet - fungerer på den måde, at man monterer adaptere i boligens stikkontakter. Når man har gjort det, kan internetforbindelsen sendes rundt i hele boligen via ledninger og elnettet i boligen.

Når man har installeret disse såkaldte powerline adaptere i stikkontakterne, kan man ganske enkelt gøre brug af internet via strømstik. De fleste powerline adaptere kan lave trådløst internet - men det er dog ikke en selvfølge, så hold øje, hvis det er trådløst internet via strømstik, du er ude efter.

Sådan får du internet via strømstik

Først og fremmest skal du anskaffe dig nogle powerline adaptere, så du kan få internet via strømstik. Du skal først installere den første adapter i stikkontakten og forbinde den til din router med et internetkabel.

Efterfølgende kan du opsætte flere adaptere i din husstand - i de strømstik, hvor du ønsker det. Dermed har du internet alle de steder, hvor du opsætter en powerline adapter. Når du er færdig med installationen, kan du udføre en internet via stikkontakt test for at se, om det fungerer optimalt.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.