Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvordan opsætter jeg internet?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 26, 2020

Som regel kræver det besøg af en tekniker for at få installeret selve forbindelsen til din bolig, men hvis forbindelsen til din bopæl allerede eksisterer, vil du som regel selv kunne opsætte dit internet ved hjælp af den guide, du har fået fra din internetudbyder.


Opsætning af trådløst internet kan foregå på forskellige måder afhængigt af hvilken type internet, du har. Mobilt bredbånd er nemt at sætte op, da det blot kræver et USB stik, et SIMkort eller en router til mobilt bredbånd, hvor USB stikket skal sættes i. 


Opsætning af router

Når du skal installere din nye internet forbindelse, skal du først og fremmest have styr på din router, da det er den, der laver din internetforbindelse. Først og fremmest skal du derfor tilslutte din router til en strømforsyning. Routeren skal derefter tilsluttes med et kabel, som ofte er et kabel, der er i din bolig i forvejen - eller også har en tekniker sørget for, at det er der. Opsætning af router er ofte ikke en særlig lang eller besværlig proces, og der vil som regel altid følge en udførlig guide med fra din udbyder, som viser dig nøjagtigt, hvordan det skal gøres.


Opsætning af trådløst netværk med flere routere

Trådløs forbindelse til PC er det, man normalt kalder for WiFi og er den type forbindelse, som de fleste ønsker at have i deres bolig. Det er dog ikke sikkert, at du kan få opsat trådløst netværk med én eller flere routere i dit hjem, og det kan derfor være nødvendigt med et kabel til trådløs router. Dette kabel kaldes også for et netværkskabel - eller ethernet -  og går gennem din router og hen til din PC eller andre enheder, som skal forbindes til internettet. Det kan være nødvendigt med flere kabler til internettet, hvis du har brug for internet på flere enheder i flere forskellige rum. Dermed kan det altså også være nødvendigt med flere routere, så du kan få internet i hele din bolig.

Andre spørger også...

Hvad er internet via strømstik?
Hvem er min internetudbyder?
Hvor hurtigt internet har jeg brug for?
Hvordan opsiger jeg mit internet?
Hvordan opsætter jeg internet?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser