Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvad er et Access point?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 25, 2020


Et access point er den enhed, som kan forbinde dit trådløse netværk med dit kablede netværk. Et access point er med andre ord det, der faciliterer et trådløst netværk i din husstand. Man kan også kalde et access point for en slags WiFi forlænger.


Har jeg brug for et access point?

Om du har brug for et access point eller ej afhænger af, hvad du skal bruge din internetforbindelse til. Det afhænger desuden af, hvilken slags router, du i forvejen har eller om du har fået en router af din internetudbyder. Det afhænger også af, hvor kraftig en forbindelse, du har samt hvor mange enheder, er skal kunne gå på nettet på samme tid. Jo flere enheder, jo flere access points har du brug for, da det ikke er sikkert, at den nuværende rækkevidde er nok til de mange enheder, der skal være på det trådløse netværk. 


Hvad er forskellen på en router og en access router?

Et access point er det sted, din enhed kan oprette adgang til internettet. Access point funktionen er som regel altid indbygget i de fleste almindelige routere. En almindelig router har dog som primær opgave at modtage og sende data fra internettet og til dit eget netværk. En access router - eller et access point - kan ikke skabe denne trådløse internetforbindelse, ligesom en router kan. Et access point power kan derimod gøre sådan, at flere enheder kan få adgang til det trådløse netværk.


Fordele og ulemper ved en access point

Én af de mest væsentlige fordele ved at gøre brug af access points i en husstand er, at man får “forlænget” rækkevidden af sit trådløse netværk. Det vil sige, at man kan være flere enheder på netværket, samtidig med, at netværket får en større rækkevidde og dermed bedre forbindelse, selvom man ikke nødvendigvis er i samme rum som routeren. Én af ulemperne kan være, at det kan være en ekstra udgift, når der skal investeres i det bedste kablet access point.

Andre spørger også...

Hvad er et Access point?
Hvad koster fibernet?
Hvordan skifter man fibernet?
Hvordan vælger man fibernet?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser