Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvad er en router?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 26, 2020

Når snakken går på internet, og mere specifikt på trådløst internet, er det svært at komme udenom ordet “router”. Du har stensikkert hørt ordet før, men brænder du inde med spørgsmålet “hvad er routing?”, så er du kommet til det rette sted. Helt konkret er routeren en lille boks, som sørger for at formidle informationen mellem internettet og din computer. I nutidens samfund, vil der typisk være tale om en trådløs router, så I kan koble flere computere på internettet ad gangen.

Hvordan virker en router

Vil du vide mere om, hvordan en trådløs router helt nøjagtigt fungerer, skal du læse med her. Som skrevet formidler routeren information og signal mellem selve internettet og computeren, som benytter sig af internettet. En mere detaljeret forklaring er, at routeren modtager små pakker med information, som den distribuerer til de forskellige IP-adresser, som er tilknyttet hver enkelt enhed, som benytter sig af internettet. 

Sådan opsættes en router

For at en router fungerer, som den skal, er det selvfølgelig ganske essentielt, at den er sat korrekt op, således den kan fungere som bindeled mellem internet og enheder, som beskrevet ovenfor. Når du skal have opsat dit internet, har du formentlig modtaget et modem fra din internetudbyder. For at få dit trådløse netværk til at fungere, skal du da have forbundet modem router. Dette gøres ved, at du via et netværkskabel forbinder routeren med modemmet, hvorefter det gerne skal fungere. Er du yderligere i tvivl om, hvordan dette gøres, kan du med fordel lede videre online, hvor du kan finde en masse guides. 

Forskel på router og modem
Det kræver altså både, at du har et modem samt en router, når du skal have opsat dit trådløse internet. Du kan som hovedregel kende forskel på et modem og en router ved, at en router har påsat en eller flere antenner.

Andre spørger også...

Hvad er bredbånd?
Hvad er et modem?
Hvad er bredbånd via kabel-tv?
Hvad er en router?
Hvad er IPV6?
Hvad er latency? 
Hvad koster bredbånd? 
Hvordan skifter man bredbånd?
Hvad er bredbånd abonnement?
Hvordan vælger jeg bredbånd?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser