Hvad koster fibernet? | Tjek priser på din adresse [2024]

Hvad koster fibernet?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 16. februar, 2024

Fibernet er den nyeste form for internetforbindelse, hvor man modtager og sender data i høj hastighed, derfor er priserne det samme som traditionelle internetforbindelser. Man kan dog få ekstremt høje hastigheder med fiber, hvilket også afspejles i prisen.

Generelt koster fibernet fra 198 kr til 599 kr, hvilket afhænger af hvilken hastighed man vælger, hos udbydere som Hiper og Fastspeed, kan man få 1000 mbit/s fra 198 til 199kr pr. måned. Vil man have fibernet med en højere hastighed, kan forbindelsen starte på omkring de 249 kr pr. måned. Er behovet ikke så stort, kan man få 200 mbit/s fibernet  til 279 kr pr. måned hos Kviknet. 

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Ovenstående beskriver altså, hvad fibernet koster på månedlig basis. Men som du måske også er klar over, så er det altså ikke helt gratis at få lagt fibernet ind. Hvis du bor et sted, hvor der er gravet fibernet ind, og der er mindre end 30 meter til vejen, vil det ikke koste noget for dig at få gravet fibernet ind. Bor du ikke således, kan du kontakte de forskellige udbydere og høre nærmere.

Hvad koster fiber pr måned?

Herunder er der en samlet liste over priserne på fibernet hos de forskellige udbydere:

Fibernet priser

Udbyder Hastighed Pris
Jetnet 100 Mbit 259 kr. Gå til udbyder
Jetnet 1000 Mbit 299 kr. Gå til udbyder
Hiper 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Fastspeed 1000 Mbit 198 kr. Gå til udbyder
Telia 300 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Telia 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Norlys 1000 Mbit 209 kr. Gå til udbyder

Hvor er der fibernet?

Det er ikke alle steder, der er fibernet. Derfor kan du med fordel tjekke op på fibernet kortlægning for at finde ud af, om der er fibernet i netop dit område, hvilket ligeledes gør sig gældende i forhold til fiberbredbånd. Disse kort findes flere steder på nettet, og det kan kun anbefales, at du tjekker dem ud. 

Installation

Når du skal have installeret fibernet, koster denne proces som regel et engangsbeløb. Grunden hertil er, at der skal indlægges fibernet i de kobberkabler, som almindeligvis bruges til bredbånd. Priserne varierer fra udbyder til udbyder. Ønsker du eksempelvis waoo fiber, kan du med fordel tjekke mere på deres hjemmeside. 

Kan jeg få fibernet?

Er du i tvivl om du kan få fibernet, så kan du tjekke vores fibernet side og tjekke om du kan få dette.  

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.