De Bedste Antivirus-programmer 2021

Vi har lavet et overblik for dig der søger den bedste og billigste antivirus program. I artiklen giver vi dig masser af dordele og ulemper så du nemt kan finde den rigtige antivirus program for dig. 

Hvad er et antivirus program?

Et antivirusprogram er et program (et stykke software), du kan installere på din PC for at opnå beskyttelse mod virus og andre farlige filer, som potentielt kan beskadige din PC eller dine filer. Et antivirusprogram kan derudover også bruges til at optimere og effektivisere din PC og at rydde op i de programmer og software, som du allerede har installeret, så din PC bliver så sikker og optimal at benytte som overhovedet muligt.

Har du et antivirusprogram på din PC, kan det “rense” din din harddisk og dine IT-systemer og sørge for, at der ikke kommer virus eller malware, som kan beskadige dine data. Et antivirusprogram har den største effekt, hvis det installeres på forhånd, da det konstant (“real time”) scanner og beskytter din enhed mod farlige vira, men kan potentielt også installeres på et senere tidspunkt og fjerne eventuelle farlige programmer eller filer. Det er dog mest optimalt at have et virusprogram installeret på din PC fra start, når man anskaffer sig den, så det kan bekæmpe eventuelle vira så snart de opdages.

Her er de 6 bedste antivirus programmer 2021 – antivirus test

Vi har testet 6 antivirus programmer, så du nemt kan finde den badte antivirus program for dig.

Total AV

Fordele ved Total AV

 • Gratis version tilgængelig
 • Tilgængelig på Windows, Mac, iOS og Android
 • Beskyt op til 3 forskellige enheder

Ulemper ved Total AV

 • Ingen Ad blocker

Vælger du at investere i et antivirusprogram fra Total AV, får du med standard-pakken et antivirusprogram for 39 € (290 kr.) om måneden. Det er dog både muligt at få større og mindre “pakker”, men ved køb af standard-versionen får du også en VPN-forbindelse med i købet. Dog skal du opgradere til en endnu større pakke, hvis du også ønsker at få en ad blocker-funktion.

Total AV antivirusprogrammet kan bruges på både Windows PC, Mac, Android og iOS-enheder, og faktisk kan du få op til tre forskellige enheder beskyttet med en enkelt antivirus-pakke fra Total AV. 

Når du starter op med din antivirus-løsning fra Total AV, har du mulighed for at fortryde og få dine penge tilbage i helt op til 30 dage. Dog signalerer den høje Trustpilot-score på hele 4,8 ud af 5 mulige stjerner, at Total AV’s kunder er yderst tilfredse med den service, de får. Det kunne sandsynligvis have noget at gøre med den gode kundeservice og support, der er tilgængelig både via e-mail, live chat på hjemmesiden og via telefon.

Duka

Fordele ved duka

 • Lav pris
 • Tilgængelig på Windows, Mac, iOS og Android
 • Beskyt 3 forskellige enheder
 • 4 ugers returret og money back-guarantee

Ulemper ved duka

 • Ingen gratis version
 • Beskytter kun én enhed

Duka er ikke bare et antivirusprogram. Faktisk er Duka en dansk virksomhed, der har specialiseret sig i mange forskellige aspekter af IT-services - både internetløsninger, telefonio og mobiltelefoner. Og så naturligvis antivirus. For med dukas antivirusprogram kan du være helt sikker på, at din computer er godt beskyttet, både når det kommer til selve antivirus, men også backup og sikkerhedssupport. Den gode service og det høje sikkerhedsniveau har resulteret i en god Trustpilot score på 4,3 ud af 5 mulige stjerner.

Du kan få Dukas antivirusprogram fra 59 kr om måneden, hvilket er én af de laveste priser på markedet. Dog findes der kun denne éne løsning fra Duka, og du har altså ikke mulighed for at opgradere til flere enheder eller større pakker. Med andre ord kan du kun beskytte én enhed pr abonnement. Den enhed bliver til gengæld rigtig godt beskyttet, og bliver hver halve time sikkerhedskopieret, så du aldrig skal bekymre dig om at miste data.

Dertil får du hele fire ugers returret med pengene tilbage-garanti, så du ikke har tabt noget, hvis ikke du er tilfreds med produktet. Og skulle der opstå problemer før, under eller efter din prøveperiode, kan du få kyndig hjælp og vejledning hos Dukas dygtige eksperter i sikkerhedssupporten. Du kan ringe alle hverdage og lørdage, eller du kan kontakte dem på mail eller via deres live-chat funktion.

McAfee

Fordele ved McAfee

 • Tilgængelig på Windows, Mac, iOS og Android
 • 30 dages returret med money back-guarantee

Ulemper ved McAfee

 • Dårlig Trustpilot-score (1,4 ud af 5)
 • Beskytter kun én enhed

McAfee er nok ét af de antivirusprogrammer, som flest kender til. Du kan få en McAfee standard pakke til en enkelt enhed for 349 kr om året, og du kan opgradere til 5 eller 10 beskyttede enheder for hhv. 449 eller 499 kr om året. Du kan også prøve deres gratis prøveversion, hvis du blot ønsker prøve det af inden du investerer i et virusprogram. 

McAfee kan bruges på de fleste enheder, og altså både Windows, Mac, iOS og Android. Hvis du er tilmeldt automatisk fornyelse af dit antivirusprogram, får du en VPN-forbindelse gratis med i pakken, så du kan være ekstra beskyttet, når du færdes på nettet. 

Som sagt kan du prøve den gratis version af inden du betaler for dit årlige abonnement, men du har også mulighed for at prøve den betalte version af i 30 dage med money back-guarantee. Skulle der optså problemer i løbet af din prøvetid - eller før og efter - kan du kontakte deres kompetente support-team på deres live-chat på eller søge hjælp de mange guides på hjemmesiden. McAfee har en Trustpilot score i den lave ende på kun 1,4 ud af 5 stjerner.

Avast

Fordele ved Avast

 • Tilgængelig på Windows, Mac, iOS og Android
 • 30 dages returret med money back-guarantee

Ulemper ved Avast

 • Middel score på Trustpilot (3,8 ud af 5)
 • Beskytter kun én enhed

Hos Avast er de af den overbevisning, at alle har ret til at føle sig sikre, når de færdeso nline. Og derfor tilbyder de en gratis version af deres antivirusprogram til alle. Udover den gratis version, kan du få en premium-udgave til PC for 299 kr om måneden og til Mac for 249 kr om måneden. Vil du have absolut beskyttelse, kan du vælge Avast Ultimate for 449 kr om måneden. Det er derudover muligt at opgradere til at få op til 10 enheder beskyttet. Og vælger du premium-pakken får du også en VPN-forbindelse med.

Avast Antivirus fungerer på både Windows, Mac, iOS og Android. Alle enheder indeholder både anti-malware, beskyttelse af web og e-mail samt scanning af din wi-fi sikkerhed. Har du fået lyst til at prøve Avast af, kan du starte ud med den gratis version eller prøve én af de to andre af med det samme, for du kan få pengene tilbage inden for 30 dage, hvis ikke du er tilfreds. Og får du problemer kan du altid kontakte deres kundeservice, som desværre kun findes på engelsk, eller tage et kig på de mange guides, de har på den danske hjemmeside.

AVG

Fordele ved AVG

 • Tilgængelig på Windows, Mac, iOS og Android
 • God Trustpilot-score (4,1 ud af 5)
 • 30 dages money back-guarantee

Ulemper ved AVG

 • Beskytter kun én enhed (kan opgraderes)

AVG Antivirus er én af de billigste løsninger på markedet for antivirus. Prisen starter nemlig fra 299 kr om året for den mindste pakke. Derudover kan du få en internet security pakke for 399 kr eller en AVG Ultimate-pakke, der koster 599 kr om året.

Ved at købe den største pakke får du også en VPN-forbindelse med, så du er ekstra godt sikret på nettet. AVG kan beskytte både Windows, Mac, iOS og Android enheder, og du kan betale ekstra, hvis du ønsker at få flere enheder beskyttet med ét abonnement. 

Vil du vide mere om AVG antivirus, eller får du problemer med dit eksisterende AVG abonnement, kan du finde hjælp i de mange guides og tips, der er til rådighed på deres hjemmeside. Man kan få AVG til både privat og erhvervsmæssig brug, og det må man sige er en god ting, for de har nemlig opnået en rigtig fornuftig score på Trustpilot på hele 4,1 ud af 5 stjerner.

Norton

Fordele ved Norton

 • Tilgængelig på Windows, Mac, iOS og Android
 • Mulighed for VPN
 • Gode kundeservicemuligheder

Ulemper ved Norton

 • Ingen gratis version
 • Beskytter kun én enhed
 • Middelmådig Trustpilot score (2,8 ud af 5)

Norton er også et af de antivirusprogrammer, som er meget bekendt rundt omkring i både Danmark og resten af verden. Det er en del af NortonLifeLock Inc., som er et amerikansk firma. Og det er én af grundene til, at det er så udbredt en løsning.

Og løsninger har de nok af - ikke mindre end fem forskellige antivirusløsninger kan du få hos Norton. Der findes Norton Antivirus Plus, som koster 199 kr om året. Norton 360 Standard koster 369 kr om året, Norton 260 Deluxe koster 519 kr om året, og Norton 360 Premium koster 599 kr om året. Slutteligt har de en løsning specielt udviklet til gamere, som hedder Norton 360 for Gamers og koster 519 kr om året.

Generelt for antivirus fra Norton gælder, at én enhed er dækket. Dog kan du opgradere til flere enheder, ligesom du også kan få en VPN-forbindelse og backup af din data med i de større pakker. Generelt for alle pakkerne er også, at de kan bruges på både Windows, Mac, Android and iOS enheder. Og så er der de ekstra plusser hos Norton, at de har 30 dages money back-guarantee samt gode muligheder for kundesupport - for du kan nemlig både få hjælp via guides og live chat på hjemmesiden, ligesom du også kan kontakte dem telefonisk. Norton har ikke den højeste score på Trustpilot med kun 2,8 af 5 mulige stjerner, men det er dog over middel.


Hvad er en virus/malware og hvordan får man det?

Virus og malware er i grove træk to ord for den samme ting. Malware er en samlet betegnelse for den type software, der kan komme ind på en enhed for at skade eller downloade dens programmer og/eller data. Det er med andre ord et ondsindet stykke software, og det kan gøre utroligt meget skade, hvis ikke man får stoppet eller helt blokeret for det. I værste tilfælde kan det slette eller kopiere følsomme data eller endda gøre fysisk skade på den enhed, det er trængt ind på. Navnet malware kommer af ordet malicious software, hvilket - direkte oversat - betyder ondskabsfuld software.

Der findes mange forskellige former for virus og malware, og de mest almindelige er:

 • Virus
 • Orme
 • Bots
 • Trojanske heste
 • Malware
 • Spyware
 • Adware
 • Ransomware
 • Rootkits

Typisk får man malware på sin PC eller sin smartphone via en virus. Det kan for eksempel ske ved, at man åbner et link eller en vedhæftet fil i en e-mail eller SMS fra en ukendt afsender. Afsenderen af en virus har typisk gjort således, at der installeres eller downloades et bestemt program eller udføres en bestemt handling på enheden, når der blot klikkes på linket eller filen åbnes. Det kan også være noget så simpelt som et klik på det forkerte link på en hjemmeside eller når du downloader et billede, der gør, at du pludselig har virus på din computer eller smartphone. Er uheldet ude kan du som sagt risikere at blive overvåget eller udspioneret, når du færdes på nettet, ligesom der er risiko for, at dine data bliver slettet, eller at nogen kan stjæle følsomme eller personlige data fra dig.

Hvordan virker et antivirusprogram?

Som navnet antyder, fungerer et antivirusprogram ved at sørge for, at der ikke kommer virus eller malware på det IT-system eller den enhed, der er installeret på. Langt de fleste antivirusprogrammer har i dag det man kalder real-time beskyttelse mod vira og malware, hvilket vil sige, at der er en funktion i programmet, som konstant scanner for ukendte eller ondsindede filer på enheden. Og langt størstedelen af antivirus programmer har også en e-mail scanner, fordi det desværre forholder sig sådan, at et stor del af alle vira kommer ind på enheden via en e-mail. 

Derudover findes der også det, der kaldes en heuristisk analyse af din enhed, som går ud på, at antivirusprogrammet opdager vira ved at genkende mønstre i de forskellige programmer og filer, der er på enheden. Med denne type scanning, vil vira blive opdaget, hvis programmet finder nogle mønstre, som ikke ligner det normale. Slutteligt findes der også det, der kaldes en fuld scanning, som de fleste antivirusprogrammer kan køre. Det er en scanning for virus, der analyserer hele enheden og alt, hvad der er på den. Man kan med fordel køre en fuld scanning så snart man får sit virusprogram og engang imellem efterfølgende, mens det i mellemtiden er tilstrækkeligt med real time scanning.

Derudover skal det nævnes, at et antivirus program fungerer reaktivt, hvilket vil sige, at virus først skal opdages før der kan laves en “kur” mod den. Det vil med andre ord også sige, at dine enheder altid har mulighed for at blive angrebet af nye eller hidtil ukendte vira, da antivirusprogrammet først skal opdage virus før det kan afhjælpes.

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser