Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvordan skifter man fibernet?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 26, 2020

Har du fibernet, og har du i sinde at skifte fibernet? Så er du kommet til det helt rette sted. Mange mennesker er i tvivl om, hvorvidt det overhovedet er muligt at skifte fibernet. Hertil er det simple svar, at man sagtens kan skifte fiber leverandør. Dog kræver det, at din kommende udbyder har lagt fibernet ind i dit område. 

Sådan skifter du fibernet

Ønsker du at blive klogere på, hvordan du helt præcist skifter fibernet, bør du læse med her. Så længe du har sikret dig, at din nye leverandør af fastspeed fibernet har lagt fibernet ind i det område, hvor du bor, er det altså ikke noget problem at skifte. Du skal blot kontakte din ønskede leverandør, hvilket eksempelvis kan være stofa. 

Når du ønsker at skifte fibernet, skal du dog være opmærksom, at der formentligt bliver krævet et engangsgebyr for at få foretaget skiftet, hvilket er tilsvarende det der kræves, når du for første gang ønsker fibernet. Dette gebyr koster som regel mellem 500 og 1000 kroner. Grunden til, at du skal betale dette gebyr er, at de forskellige udbyder som oftest ikke ønsker at benytte de samme kabler. 

Få gravet fibernet eller grav selv?

Har du på nuværende tidspunkt dansk bredbånd, og sidder du og spørger dig selv “kan jeg få fibernet?”. Så er der god chance for, at dette kan lade sig gøre, da der efterhånden er lagt fibernet ind i store dele af landet. Dog anbefales det, at du tjekker diverse kortlægninger online, hvor du nemt kan se, om der er lagt fibernet ind i dit område. De fleste områder, hvor der er lagt fibernet ind, er der mere eller mindre frit valg af fibernet. Har du ikke fiber lagt ind, og skal det graves ind, vil dette stykke arbejde, som oftest blive udført af en virksomhed, som udfører arbejdet efter aftale med leverandøren. 

Andre spørger også...

Hvad er et Access point?
Hvad koster fibernet?
Hvordan skifter man fibernet?
Hvordan vælger man fibernet?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser