Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvad er et modem?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 25, 2020


Et modem ser forskelligt ud, alt efter hvilken bredbåndsudbyder du benytter. Et modem er helt enkelt sagt forbindelsesleddet mellem din computer og internettet, og den sørger hermed for internetforbindelsen ud og ind af dit hjem. Typisk bliver modemet leveret af bredbåndsudbyderen i sammen omgang, som du laver en bredbåndsaftale med dem.

Hvordan fungerer et modem?

På et typisk internet modem finder du en række lamper, som blandt andet  giver dig information om, hvorvidt modemet er tændt, om den modtager eller sender data, om det er klar til brug og lignende. Hvad de forskellige lamper betyder, kan du til hver en tid læse mere om i den medfølgende brugervejledning. Er du helt på bar bund, kan du ringe til udbyderen. 

Foruden lamperne finder du en tænd/sluk-knap og indgangen til internetforbindelsen. Denne er enten til TV-kabel eller et telefonkabel.

Rent teknisk henviser navnet ‘modem’ til dens funktion: Den konverterer kommunikation til et digitalt signal, som kan kommunikere frem og tilbage gennem internettet. Hermed bliver din data sendt til internettet, samtidig med at du modtager datapakker herfra, hvilke du kan tilgå på din enhed.

Hvilke typer modem findes der?

Til forskellige typer internetforbindelser, benyttes der også forskellige typer modem. De mest brugte er 1) et DSL 7 ADSL modem, 2) et Kabelmodem. Den største forskel på disse er, at et DSL 7 ADSL modem kobles til internettet gennem et telefonkabel, hvor et Kabelmodem bliver koblet til internettet gennem et kabel-TV kabel. Ved et telefonkabel afhænger forbindelsens kvalitet af, hvor langt der er til den nærmeste internetcentral. Dette er spiller ingen rolle ved TV-kablet.

Modem vs Router - hvad er forskellen?

De fleste modems har en indbygget router, men de fleste vælger at koble en anden router herpå. Dette gør man blandt andet for at kunne skabe en trådløs og bedre forbindelse. Måden hvorpå du kan skelne mellem en router og modem, er ved at kigge efter antenner. En router har typisk en eller flere. En router med indbygget modem er også en mulighed, så du er fri for at have for mange bokse stående i hjemmet.

Andre spørger også...

Hvad er bredbånd?
Hvad er et modem?
Hvad er bredbånd via kabel-tv?
Hvad er en router?
Hvad er IPV6?
Hvad er latency? 
Hvad koster bredbånd? 
Hvordan skifter man bredbånd?
Hvad er bredbånd abonnement?
Hvordan vælger jeg bredbånd?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser