Hvordan fungerer mobilt bredbånd?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 14 november, 2022

Man vil typisk sige, at internet forbindelser via fiber og kabel-tv, er det man skal gå efter, dog har mange ikke behov for at have en stationær router med forbindelse via en opkobling i hjemmet. Derfor findes mobilt bredbånd som er god løsning til de, som ikke har brug for andet.

Mobilt bredbånd fungerer uafhængigt af de andre metoder til bredbånd og til at transmittere data igennem mobildata netværk som 4g. Mobilt bredbånd fungerer ved, at der isættes et simkort i en trådløs enhed som et USB-stik, modem eller direkte i enheden der skal modtage data. Det fungerer med det samme og giver brugeren direkte adgang til 4g-netværket.

Sådan bruger du mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er utrolig nemt at bruge, netop fordi det er så simpel en metode at få trådløst internet på. Din ‘router’ til mobilt bredbånd er jo rent faktisk SIM-kortet og/eller USB-stikket, som du modtager fra din internetudbyder. Det eneste du skal gøre er at sætte SIM-kortet i USB-stikket eller modemmet, og derefter har du adgang til internettet. 

USB-stikket kan sættes direkte ind i din bærbare computer, og du kan derfor med fordel vælge denne type internet, hvis du er meget på farten, da du på den måde er sikret, at du kan gå på nettet overalt - uanset hvor du befinder dig.

Mobilt bredbånd uden binding

Mobilt bredbånd uden binding er en rigtig god løsning for dig, som ikke er helt sikker på, om mobilt internet er noget for dig, men som samtidigt gerne vil prøve det af, for at se om det kunne være den rette løsning. 

Måske bruger du mange timer i offentlig transport hver dag, og har derfor brug for at kunne udnytte transporttiden til at få lavet noget arbejde - til dette, vil mobilt bredbånd være en oplagt løsning. 

Når du vælger mobilt bredbånd uden binding, får du altså mobilt bredbånd uden at binde dig i en bestemt periode. Det er en god mulighed for dig, der ønsker at prøve det uden at binde dig til et abonnement i f.eks. 6 måneder.

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 4 års erfaring med opsætning og salg af bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

Tjek internet på din adresse

Har du det rette internet til dit behov? Der er penge at spare…

Vil du have besked, når der er gode tilbud på fibernet og bredbånd hos dig?

Ved at tilmelde dig accepterer du Tjekbredbånds Privatlivspolitik og Betingelser.