Hvordan fungerer mobilt bredbånd?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 11 januar, 2022

Mobilt bredbånd fungerer på den måde, at det er en internetforbindelse, som du kan tage med overalt. Med andre ord fungerer det ligesom den trådløse internetforbindelse, man har på en smartphone.

Mobilt bredbånd kommer i form af et USB-stick eller et sim-kort, og er derfor mobilt og transportabelt. Typisk fungerer det på den måde, at du får et særligt USB stik, som du kan sætte et sim-kort i. SIM-kortet er næsten ligesom det, man får til en smartphone, og USB-stikket fungerer ligesom et modem, som kan opfange det trådløse mobilsignal, for eksempel fra et 3G eller 4G netværk.

Sådan bruger du mobilt bredbånd

Mobil internet er utrolig nemt at bruge, netop fordi det er så simpel en metode at få trådløst internet på. Din mobilt bredbånd router er jo rent faktisk sim-kortet og/eller USB stikket, som du modtager fra din internetudbyder. Det eneste du skal gøre er at sætte simkortet i USB-stikket, og derefter er du faktisk nærmest på internettet. USB-stikket kan sættes direkte i din bærbare computer, og du kan derfor med fordel vælge denne type internet, hvis du er meget på farten, da du på den måde er sikret, at du kan gå på nettet overalt - uanset hvor du er.

Mobilt bredbånd uden binding

Mobilt bredbånd uden binding er en rigtig god løsning for dig, som ikke er helt sikker på, om mobilt internet er noget for dig, men som samtidigt gerne vil prøve det af for at se, om det kunne være løsningen. Måske bruger du mange timer i offentlig transport hver dag, og har derfor brug for at kunne udnytte transporttiden til at få lavet noget arbejde - og til dette, ville mobilt bredbånd være en oplagt løsning. Når du vælger mobilt bredbånd uden binding, får du altså mobilt bredbånd uden at binde dig i en bestemt periode. En god mulighed for dig, der ønsker at prøve det uden at binde dig til et abonnement.

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

Tjek internet på din adresse

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser