Hvor hurtigt er mobilt bredbånd?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 11 januar, 2022

Hastigheden for mobilt bredbånd på 4G netværk er som regel mellem 20 og 70 Mbit i download hastighed og mellem 10 og 40 Mbit i upload hastighed. Hastigheden på dit mobile bredbånd afhænger af hvilken udbyder du har samt hvilket netværk, du får internettet fra.

De fleste mobile bredbåndsabonnementer kører på et 4G netværk, som er det samme, som man bruger på sin smartphone. Forskellige mobilt bredbånd udbydere bruger forskellige netværk, og derfor kan hastigheden på mobilt internet variere en del. Hvis du vil finde ud af præcist hvor hurtigt dit mobile bredbånd er, kan du udføre en hastighedstest af din internetforbindelse. 

Sådan tester du internet hastighed

Når du vil i gang med at teste din internet hastighed, skal du først og fremmest sørge for, at der ikke er andre enheder på internettet end den enhed, som du vil bruge til at udføre testne. når du har sikret dig, at dette er tilfældet, skal du tilslutte din mobilt bredbånd router, og derefter kan du tage TjekBredbånds hastighedstest, som automatisk vil scanne din internetforbindelse og give dig et konkret svar på, hvor hurtig din internet hastighed er. Er mobilt bredbånd godt? Nej, det er ikke altid den type internet, der får det bedste eller hurtigste resultat i en hastighedstest.

Hvorfor skal du teste hastigheden?

Du skal teste din internet hastighed, hvis du er usikker på, hvilken hastighed, du egentlig får med dit internet abonnement. det er også en rigtig god idé at tjekke sin internet hastighed rimelig regelmæssigt, så man kan sikre sig, at man rent faktisk har den forbindelse og den hastighed, som man betaler for. Hvis du for eksempel tester din hastighed og finder ud af, at den er meget langsommere end det, du betaler for, kan du begynde at undersøge dine muligheder for, om der er andre steder, du kan få en bedre, billigere eller hurtigere internetforbindelse.

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

Tjek internet på din adresse

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser