Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvad er mobilt bredbånd?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 25, 2020

Mobilt bredbånd er den form for bredbånd, som kan tages “med på farten”, for eksempel i form af et USB-stik eller et simkort. Mobilt bredbånd fungerer ligesom almindeligt bredbånd - den eneste forskel er bare, at det er mobilt og derfor kan tages med på farten. Det kører på  den 3G eller 4G forbindelse, man har på sin smartphone.


Med andre ord fungerer mobilt bredbånd i grove træk ligesom internet på mobilen - men også ligesom almindeligt bredbånd. Med mobilt bredbånd har man altid internet lige ved hånden, og behøver ikke være i nærheden af sin router eller et andet wifi-netværk.


Fordele og ulemper ved mobilt bredbånd

Der er mange fordele ved at bruge mobilt internet. For eksempel kan du få mobilt bredbånd router i form at et simkort, som du kan sætte i for eksempel din bærbare computer eller din tablet. Det fylder altså ikke meget, og er derfor super praktisk, hvis man skal have det med på farten. Én af ulemperne ved mobilt bredbånd er, at forbindelsen ikke altid er lige hurtig. Eftersom det fungerer ligesom et 3G eller 4G netværk på mobilen, vil der også til tider være ustabile forbindelser, hvis man er et sted, hvor der ikke er særlig god dækning. En anden fordel ved mobilt bredbånd er dog, at det typisk er en nemmere løsning for dig, der bor et sted, hvor du ikke har flere udbydere at vælge imellen, når det kommer til internet og bredbånd.


Er mobilt bredbånd den nemme løsning?

Den nemme løsning i forhold til mobilt bredbånd vil helt sikkert være at vælge mobilt bredbånd uden binding, så du kan teste det af i en periode og finde ud af, om det er noget, der fungerer for dig. Med et mobilt bredbånd modem i form at et USB stik, kan du koble flere enheder på internetforbindelsen, hvilket også kan være en rigtig god og nem løsning.

Andre spørger også...

Hvad er mobilt bredbånd?
Hvad koster mobilt bredbånd?
Hvor hurtigt er mobilt bredbånd?
Hvordan fungerer mobilt bredbånd?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser