Hvad er internet via strømstik?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 14 november, 2022

Mange har problemer med at få en god internetforbindelse overalt i husstanden, hvilket der kan være flere grunde til. Det kan være fordi routeren ikke har en god rækkevidde, dog findes der en løsning på dette, en såkaldt powerline, hvor man har samme gode forbindelse uanset, hvilket rum man befinder sig i.

Internet via strømstik betyder, at man får internet til sin husstand via stikkontakterne, hvorefter der fordeles internet rundt i hele husstanden. Internet via strømstik kaldes også for powerline eller powerline adapter, fordi der installereres nogle adapterer i boligens stikkontakter, via disse adaptere kan man sende internetforbindelsen rundt via el-netværket.

Fordele og ulemper ved internet via strømstik

Fordelene ved at bruge internet via strømstik er, at det er en forholdsvist nem løsning, hvis man ønsker at lave en god internetforbindelse rundt i hele boligen. Det er en nemmere løsning, fordi man jo naturligivs allerede har strømstik og ledninger rundt omkring i boligen, hvorfor man ikke skal trække ekstra ledninger eller lignende for at installere sin internetforbindelse.

En af ulemperne kan være, at man først skal opsætte en powerline adapter i selve stikkontakten, som skal forbindes til routeren. Dette kan være en besværlig opgave, men er ikke så svær, når man får taget på det.

Hvordan fungerer internet via strømstik?

Internet via strømstik - som også kaldes powerline wifi - fungerer på den måde, at man monterer adaptere i boligens stikkontakter. Når man har gjort det, kan internetforbindelsen sendes rundt i hele boligen via ledninger og elnettet i boligen.

Når man har installeret disse såkaldte powerline adapters i stikkontakterne, kan man ganske enkelt gøre brug af internet via strømstik. De fleste powerline adapters kan lave trådløst internet - men det er dog ikke en selvfølge, så hold øje, hvis det er trådløst internet via strømstik, du er ude efter.

Sådan får du internet via strømstik

Først og fremmest skal du anskaffe dig nogle powerline adapter, så du kan få internet via strømstik. Du skal først installere den første adapter i stikkontakten og forbinde den til din router med et internetkabel.

Efterfølgende kan du opsætte flere adaptere i din husstand - i de strømstik, hvor du ønsker det. Dermed har du internet alle de steder, hvor du opsætter en powerline adapter. Når du er færdig med installationen, kan du udføre en internet via stikkontakt test for at se, om det fungerer optimalt.

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 4 års erfaring med opsætning og salg af bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

Tjek internet på din adresse

Har du det rette internet til dit behov? Der er penge at spare…

Vil du have besked, når der er gode tilbud på fibernet og bredbånd hos dig?

Ved at tilmelde dig accepterer du Tjekbredbånds Privatlivspolitik og Betingelser.