Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvad er internet via strømstik?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 25, 2020

Internet via strømstik betyder, at man får internet til sin husstand via stikkontakterne. Internet via strømstik kaldes også for powerline eller powerline adapter, fordi man ganske enkelt installerer nogle adapterer i boligens stikkontakter, så man kan sende internetforbindelsen rundt via el-netværket.


Fordele og ulemper ved internet via strømstik

Fordelene ved at bruge internet via strømstik er, at det er en forholdsvist nem løsning, hvis man ønsker at lave en god internetforbindelse rundt i hele boligen. Det er en nemmere løsning, fordi man jo naturligivs allerede har strømstik og ledninger rundt omkring i boligen, hvorfor man ikek skal trække ekstra ledninger eller lignende for at installere sin internetforbindelse. En af ulemperne kan være, at man først skal opsætte en powerline adapter i selve stikkontakten, som skal forbindes til routeren. Dette kan være en besværlig opgave, men er ikke så svær, når man får taget på det.


Hvordan fungerer internet via strømstik?

Internet via strømstik - som også kaldes powerline wifi - fungerer på den måde, at man monterer adaptere i boligens stikkontakter. Når man har gjort det, kan internetforbindelsen sendes rundt i hele boligen via ledninger og elnettet i boligen. Når man har installeret disse såkaldte powerline adapters i stikkontakterne, kan man ganske enkelt gøre brug af internet via strømstik. De fleste powerline adapters kan lave trådløst internet - men det er dog ikke en selvfølge, så hold øje, hvis det er trådløst internet via strømstik, du er ude efter.


Sådan får du internet via strømstik

Først og fremmest skal du anskaffe dig nogle powerline adapter, så du kan få internet via strømstik. Du skal først installere den første adapter i stikkontakten og forbinde den til din router med et internetkabel. Efterfølgende kan du opsætte flere adaptere i din husstand - i de strømstik, hvor du ønsker det. Dermed har du internet alle de steder, hvor du opsætter en powerline adapter. Når du er færdig med installationen, kan du udføre en internet via stikkontakt test for at se, om det fungerer optimalt.

Andre spørger også...

Hvad er internet via strømstik?
Hvem er min internetudbyder?
Hvor hurtigt internet har jeg brug for?
Hvordan opsiger jeg mit internet?
Hvordan opsætter jeg internet?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser