Hvad er bredbånd via kabel-tv?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 10 januar, 2023

Tidligere var internet meget enkelt og fungerede via modem, dog har internettet været i rivende udvikling og derfor er det nu en større jungle at navigere rundt i. Der findes utallige udbydere af forskellige typer af internet, hvor der kan nævnes muligheder som fibernet og bredbånd.
 
Bredbånd via kabel-tv (COAX) er en af de mest almindelige måder at få internet på i dag. En internet forbindelse via kabel-tv vil sige, at internettet kører igennem det tv-stik, hvor der også er tv-signal igennem. Bredbånd via kabel-tv er også kendt som COAX, hvor forbindelsen til internettet er igennem en antenne. Man har som regel hurtigere internet med antennestikket end ved de tidligere metoder til internet.

Du kan tjekke, hvilke typer af internet du kan få på din adresse, samt hvilke udbydere der er billigst for netop dig, lige her!

De forskellige muligheder med bredbånd via kabel-tv

Sidder du og tænker “kan jeg få kabel tv?”, skal du læse med her. Det er muligt i langt de største dele af landet at få kabel-tv. Dog er der visse steder, hvor denne mulighed ikke er tilgængelig. 

Er man som bruger i tvivl, om man kan få bredbånd via kabel tv, kan man tjekke det på tjekbredbånd, ved at klikke her.  

Der er et stort udbud af udbydere inden for kabel-tv, som f.eks Yousee, Fastspeed og Kviknet.

Kan man stadig se TV, mens man er på nettet?

Mange mennesker er i tvivl om, hvorvidt man stadigvæk kan se TV, mens man er på nettet når man har internet via kabel-tv. Hertil er det korte svar, at det kan man sagtens, hvilket ej heller vil påvirke hastigheden af dit internet.

Fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv

Der er en del fordele ved at benytte bredbånd via kabel-tv, dog er der også nogle ulemper i forhold til en hurtigere forbindelse som fibernet. Herunder er der opstillet fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv:

Fordele ved bredbånd via kabel-tv

  • Hurtigt bredbånd: Man er garanteret en hurtig forbindelse ved at benytte Tv-stikket, det er generelt meget bedre hvis man vil have hurtigt internet end hvis man benytter telefon-stikket.
  • Lave priser: Der er mange udbydere af bredbånd via kabel-tv, hvor disse konkurrere imod hinanden i for af priser, så derfor har man mulighed for, at få det til en meget lav pris i forhold til forbindelser som fibernet.
  • Tilgængeligheden: Bredbånd via tv-stikket er en af de mest udbredte former for internet, da de fleste hustande i dag har COAX forbundet til deres bolig. 

Ulemper ved bredbånd via kabel-tv

  • Langsom upload: Bredbånd via kabel-tv har en hurtig download hastighed, men uploadhastigheden følger ikke med på samme niveau. Ofte er upload hastigheden mellem 60 og 100 mbit/s, hvor den ved forbindelser som fibernet er ligeså stor som download hastigheden.
  • Hastigheden kan variere: Hvis internettet overbelastes og der er mange brugere aktive, kan det påvirke bredbånds hastigheden, hvis det er igennem kabel-tv.
  • Abonnementer og priser: De fleste udbydere kan tilbyde 1000 mbit/s, hvor priserne på lavere forbindelser typisk ligger op af samme pris. Derfor er variationen ikke så stor over hvilken hastighed man kan få i forhold til prisen.
Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 4 års erfaring med opsætning og salg af bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

Tjek internet på din adresse

Har du det rette internet til dit behov? Der er penge at spare…

Vil du have besked, når der er gode tilbud på fibernet og bredbånd hos dig?

Ved at tilmelde dig accepterer du Tjekbredbånds Privatlivspolitik og Betingelser.