Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvad er bredbånd?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 25, 2020


Hvis snakken går på internet, er ordet “bredbånd” unægteligt et ord, som er yderst vanskeligt at komme udenom. Dette er samtidig et ord, som langt størstedelen af os har en klar idé om hvad betyder. Dog er det de færreste af os, som er fuldkommen klar over, hvad bredbånd i virkeligheden indebærer. Dette er da heller ikke så underligt, da det er ganske svært at give en konkret definition på, hvad bredbånd er for en størrelse. Det er taget fra det engelske ord “broadband”, og det er senere hen blevet optaget i den danske ordbog. I praksis bliver bredbånd ofte brugt som kontrast til de gamle modemforbindelser med en hastighed på 56 kilobit i sekundet. Mere simplificeret kan man sige, at mange i dag har den opfattelse af bredbånd, at det er en internet løsning, som medfører hurtige hastigheder.

Forskellige typer bredbånd

Der findes et hav af forskellige muligheder, når det handler om bredbånd. Du kan blandt andet få mobilt bredbånd, som typisk indebærer, at man via en USB-nøgle kan oprette internetforbindelse, som man kan tage med, hvor man vil. En anden mulighed er bredbånd via kabel-tv, som indebærer, at man får udbudt sin internetforbindelse via sin tv-udbyder. 

En tredje mulighed er bredbånd via telefonstik, hvor man altså, som navnet antyder, får leveret sin internetforbindelse via telefonstikket, som er lagt ind i huset. Dette har de fleste huse, hvorfor denne løsning også er ganske udbredt.

Bredbånd abonnement

Hvis du ønsker at få bredbånd i dit hjem, kan du altså gøre dette ved at tegne et abonnement på det bredbånd, som du ønsker. Dette fungerer ganske enkelt således, at du vælger en udbyder samt hastighed på internet, hvorefter du på månedlig basis betaler en pris for løsningen. Der findes et hav af forskellige bredbåndspakker, hvorfor der helt sikkert også findes den rette løsning for netop dig. 

Andre spørger også...

Hvad er bredbånd?
Hvad er et modem?
Hvad er bredbånd via kabel-tv?
Hvad er en router?
Hvad er IPV6?
Hvad er latency? 
Hvad koster bredbånd? 
Hvordan skifter man bredbånd?
Hvad er bredbånd abonnement?
Hvordan vælger jeg bredbånd?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser