Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvad er IPV6?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 26, 2020

Når man skal have et nyt bredbånd, er der mange forskellige ting man skal have styr på. Men det er ikke alt man lige kender til eller skænker en tanke i hverdagen. En af de ting er eksempelvis internetprotokollen IP. En IP findes i forskellige versioner, og IPV6 adresse er den nyeste version af IP. IPV6 erstatter den forrige IP version som var IPV4. Det kan være svært helt at sætte sig ind i, hvad IPV6 er. I bund og grund er IPV6 en ny måde at kombinere sig frem til en IP-adresse, hvilket gør at man har endnu flere muligheder end man har haft hidtil. Derfor er IPV6 adresse fremtiden i forhold til IP systemer fremover. 

Har jeg IPV6 eller IPV4?

Det kan være du undre dig over, hvorvidt du har ipv6 vs ipv4. Faktisk, har det i bund og grund ingen betydning om du har det ene eller det andet. Men hvis du har en IPV6, vil din IP adresse se lidt anderledes ud, end hvis du har en IPV4. 


Måden du kan se forskel på de to forskellige IP-systemer, er at din IP-adresse med IPV4 kun består af talkombinationer. Hvis du derimod har en IPV6, vil din IP-adresse bestå af både tal og bogstaver, hvilket er med til at gøre der er endnu flere kombinationer muligt.  Hvis du gerne vil have ipv6 test, kan du finde sider på nettet, hvor du kan teste det. 

Hvordan fungere det

Men fordi det hele kan være lidt svært at forstå, tænker du nok, hvordan det så fungerer? Det kan være lidt teknisk svært at sætte sig ind i, men en IPV6 er inddelt i otte grupper, der hver har fire cifre og eller tal. Hver tal eller bogstav er adskilt af et kolon. Med en IPV6 deler man IP adressen op i to dele, hvor den ene del bruges til routing og den anden del bruges lokalt. På den måde er ipv6 adresse fremtiden. 

Andre spørger også...

Hvad er bredbånd?
Hvad er et modem?
Hvad er bredbånd via kabel-tv?
Hvad er en router?
Hvad er IPV6?
Hvad er latency? 
Hvad koster bredbånd? 
Hvordan skifter man bredbånd?
Hvad er bredbånd abonnement?
Hvordan vælger jeg bredbånd?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser