Hvad er IPV6?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 19 august, 2022

En IP findes i forskellige versioner, og IPV6 adresse er den nyeste version af IP. IPV6 erstatter den forrige IP version som var IPV4. Det kan være svært helt at sætte sig ind i, hvad IPV6 er. I bund og grund er IPV6 en ny måde at kombinere sig frem til en IP-adresse, hvilket gør at man har endnu flere muligheder end man har haft hidtil.

Derfor er IPV6 adresse fremtiden i forhold til IP systemer fremover. 

En IP adresse er en entydig adresse, hvor den enhed man tilgår befinder sig på. Man kan derfor ofte tro, at ens computer har en ip adresse, dog er det netværket der har det, hvorfor flere computere sagtens kan være på samme ip adresse

Ipv6 er betegnelsen for en opgradering af internetprotokollen IPv4, som tidligere har været anvendt. Ipv6 tilbyder en højere størrelse på adresse feltet, hvor der tidligere var mange gange færre muligheder. IpV6 er ikke ligeså udbredt i Danmark, i forhold til lande som USA og Tyskland.

Har jeg IPV6 eller IPV4?

Det kan være du undre dig over, hvorvidt du har ipv6 vs ipv4. Faktisk, har det i bund og grund ingen betydning om du har det ene eller det andet. Men hvis du har en IPV6, vil din IP adresse se lidt anderledes ud, end hvis du har en IPV4. 


Måden du kan se forskel på de to forskellige IP-systemer, er at din IP-adresse med IPV4 kun består af talkombinationer. Hvis du derimod har en IPV6, vil din IP-adresse bestå af både tal og bogstaver, hvilket er med til at gøre der er endnu flere kombinationer muligt.  Hvis du gerne vil have ipv6 test, kan du finde sider på nettet, hvor du kan teste det. 

Hvordan fungere det

Men fordi det hele kan være lidt svært at forstå, tænker du nok, hvordan det så fungerer? Det kan være lidt teknisk svært at sætte sig ind i, men en IPV6 er inddelt i otte grupper, der hver har fire cifre og eller tal.

Hver tal eller bogstav er adskilt af et kolon. Med en IPV6 deler man IP adressen op i to dele, hvor den ene del bruges til routing og den anden del bruges lokalt. På den måde er ipv6 adresse fremtiden. 

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 4 års erfaring med opsætning og salg af bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

Tjek internet på din adresse

Har du det rette internet til dit behov? Der er penge at spare…

Vil du have besked, når der er gode tilbud på fibernet og bredbånd hos dig?

Ved at tilmelde dig accepterer du Tjekbredbånds Privatlivspolitik og Betingelser.