Se Yousee i udlandet - EU lande vs. ikke EU lande [2024]

Se og hør YouSee i udlandet

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 26. marts, 2024

YouSee Tv & Film og YouSee Musik er streamingtjenester, som YouSee kunder har adgang til. YouSee Tv & Film giver adgang til live-tv, men den giver også mulighed for at se udsendelser efter de er blevet vist i fjernsynet. Derudover er der også diverse film og serier tilgængelige. YouSee Musik giver adgang til alverdens musiknumre og radiostationer.

YouSee Tv & Film, samt YouSee Musik er to streamingtjenester, der benyttes af mange danskere, og danskerne elsker at rejse. Det er derfor væsentligt at vide, om du har mulighed for at benytte disse tjenester på dine udlandsrejser.

Hvorfor virker YouSee ikke i udlandet?

Hvis du har prøvet at tilgå YouSee Tv & Film og YouSee Musik på en ferie uden for EU, har du måske opdaget, at adgangen bliver blokeret. Dette er fordi, at YouSee Tv & Film og YouSee Musik kun kan ses i EU, samt EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein. Det er dog kun i op til 30 dage ad gangen, at du kan tilgå disse streamingtjenester i Europa.

Hvis du prøver at tilgå YouSee Tv & Film uden for disse lande, er servicen geo-blokeret. Der findes flere grunde til, hvorfor tjenesten kun kan tilgås i disse lande. Oftest er det dog fordi, der ikke er tilladelser til TV-rettighederne i det pågældende land.

Det er altså muligt at tilgå YouSee Tv & Film i alle EU lande, samt EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein, da YouSee har tilladelser til TV-rettighederne i disse lande. Men det er ikke muligt at tilgå tjenesten i andre lande i verden, da det her er geo-blokeret.

Det samme gælder for YouSee’s tjeneste YouSee Musik, denne kan også tilgås i disse EU og EØS lande, men ikke i resten af verden. Der findes dog måder, hvorpå du kan omgå denne geo-blokering. En af disse er ved at benytte en VPN-tjeneste. 

Se YouSee i udlandet med VPN

Det er som sagt muligt at benytte en VPN-tjeneste til at omgå geo-blokeringen. Det betyder, at du dermed får mulighed for at tilgå YouSee’s streamingtjenester, selv når du er ude at rejse i hele verden. 

Du skal benytte en VPN-tjeneste til at tilgå YouSee Tv & Film, samt YouSee Musik, hvis du ønsker at benytte disse tjenester mens du er på ferie uden for Europa, eller hvis din ferie er længere end 30 dage. 

Du får på den måde adgang til dansk tv, de film og serier der er tilgængelige på YouSee Tv & Film, samt alle de sange og radiokanaler, der er tilgængelige på YouSee Musik. 

For at få adgang til YouSee i hele verden, skal du have anskaffet dig en god VPN-forbindelse, dem kan du blive lidt klogere på herunder. 

Hvordan virker en VPN?

Hvis du undrer dig over, hvordan en VPN-forbindelse fungerer, så skal du læse med her.

En VPN-forbindelse kan forklares som værende et privat netværk, der kan benyttes, hvis du ønsker at beskytte din færden på internettet. Dine oplysninger, såsom din IP-adresse, bliver beskyttet når du benytter en VPN-forbindelse. Det betyder, at der ikke er nogen der kan følge med i, hvad du laver online.

En VPN-forbindelse kan sammenlignes med en form for tunnel under jorden. Der bliver etableret en slags virtuel tunnel mellem brugeren (dig) og den VPN-server, du har valgt at benytte, når du tilgår internettet via en VPN. Den data, der sendes gennem tunnelen er beskyttet, og din færden kan dermed ikke spores tilbage til dig.  

Denne video forklarer kort og simpelt på engelsk, hvad en VPN-forbindelse er, samt hvordan det fungerer:

Bedste VPN til YouSee

Der findes utallige VPN-udbydere på markedet, og det kan være utrolig svært at navigere i, hvilke der er de bedste. Vi har udført en VPN test, hvor vi har testet de bedste VPN-tjenester af, den kan du se lige her

Der er stor forskel på de forskellige VPN-tjenester. Der er både forskel i, hvor mange servere de har, men også hvor stabile deres forbindelser er. En god VPN-forbindelse er hurtig, nem at bruge og sikker. Derudover er det vigtigt, at du vælger en VPN forbindelse, som er god til at omgå diverse geo-blokeringer.

De bedste VPN-tjenester til at omgå geo-blokeringer, så du kan YouSee Tv & Film, samt YouSee Musik i udlandet, er:

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. CyberGhost
  4. Surfshark
  5. Ivacy VPN
  6. PureVPN

Disse VPN-tjenester er de bedste, hvis du vil omgå den geo-blokering, der er på YouSee Tv & Film, samt YouSee Musik i udlandet. Du kan altså benytte en af disse, så du får mulighed for at se både tv, serier og film, samt høre din yndlingsmusik mens du er udenlands. 

Du kan også bruge den til at få adgang til resten af din tv pakke

Du kan læse om fordele og ulemper ved de forskellige tjenester, samt meget andet om dem, som eksempelvis Trustpilot-score og priser, i vores VPN-test. Den finder du lige her.

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.