Se TV2 Play i udlandet - EU lande vs. ikke EU lande [2024]

Se TV2 PLAY i udlandet

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 22. februar, 2024

TV2 PLAY benyttes af mange danskere, og mange danskere elsker at rejse. Det er derfor væsentligt at vide, om du har mulighed for at tilgå TV2 PLAY og dermed se både nyheder, sport og comedy på dine udlandsrejser. 

Det er som udgangspunkt kun muligt at tilgå TV2 PLAY inden for det danske kongerige og midlertidigt inden for EU/EØS landene. Dog har du mulighed for at tilgå det i hele verden, hvis du benytter en VPN-forbindelse.

Det kan du blive meget klogere på herunder. 

Hvorfor virker TV2 PLAY ikke i udlandet?

Hvis du nogensinde har forsøgt at tilgå TV2 PLAY uden for EU, så har du måske opdaget, at adgangen bliver blokeret. Det er fordi TV2 kun er tilgængeligt i Kongeriget Danmark, altså Danmark, Færøerne og Grønland.

Derudover er det dog også muligt at få adgang til dit TV2 PLAY-abonnement, hvis du midlertidigt opholder dig uden for Danmark, men inden for EU/EØS.

Det er altså først, hvis du skal uden for EU/EØS, at du får problemer med at tilgå dit TV2 PLAY-abonnement. Den primære grund til, hvorfor nogle streamingtjenester, såsom TV2 PLAY, ikke kan tilgås i andre lande, er fordi der ikke er tilladelser til TV-rettighederne i de pågældende lande.

Hvis du prøver at tilgå TV2 PLAY uden for EU/EØS landene, altså der, hvor rettighederne er på plads, vil du blive mødt af en geo-blokering. Geo-blokeringen gør, så du bliver blokeret fra TV2 PLAY og dermed ikke kan tilgå tjenesten, før du igen opholder dig i Danmark eller et EU/EØS land.

Du har på TV2 PLAY mulighed for at downloade indhold på dine mobile enheder, inden du rejser på ferie. Når indholdet er downloadet, vil det være tilgængeligt offline i 30 dage og du kan dermed se noget indhold fra TV2 PLAY på en ferie uden for EU/EØS.

Hvis du ikke har fået downloadet noget indhold inden din ferie, eller du bare gerne vil se live-tv på din ferie, så behøver du dog ikke at gå i panik. Der findes nemlig måder, hvorpå du kan omgå geo-blokeringen. En af disse er ved at benytte en VPN-tjeneste.

Se TV2 i udlandet med VPN

Det er, som før nævnt, muligt at omgå geo-blokeringen ved at benytte en VPN-forbindelse. Det betyder dermed, at du har mulighed for at tilgå TV2 PLAYs indhold, selv hvis du opholder dig uden for EU/EØS landene.

Så hvis du ikke har fået downloadet nok indhold inden din ferie, eller hvis du bare har lyst til at se live-tv fra TV2 PLAY mens du opholder dig uden for EU/EØS, skal du benytte en VPN-forbindelse. Det kan også være fordi din ferie er længere end 30 dage.

Det er dog vigtigt, at du anskaffer dig en god VPN-forbindelse, hvis du skal have adgang til TV2 PLAY i hele verden. Du kan blive klogere på, hvilke VPN-tjenester der passer bedst til behovet om at tilgå TV2 PLAY længere nede.

Hvordan virker en VPN?

Hvis du sidder og undrer dig over, hvordan en VPN-forbindelse virker, så skal du læse med nu.

En VPN-forbindelse er en form for privat netværk, som kan benyttes, hvis du ønsker at beskytte din færden på nettet. Man kan sammenligne en VPN-forbindelse med en form for tunnel, som befinder sig under jorden.

Dataen der sendes gennem tunnelen bliver beskyttet og din færden online kan dermed ikke spores tilbage til dig. Det betyder blandt andet, at personlige oplysninger, som din IP-adresse, bliver beskyttet når du anvender en VPN-forbindelse. Der er dermed ikke nogen uvedkommende, som kan følge med i din færden online.

Vi har fundet en video, som simpelt forklarer, hvad en VPN-forbindelse er, samt hvordan det fungerer. Videoen er på engelsk og du kan se den herunder:

De bedste VPN til TV2

Det kan være meget besværligt at navigere i, hvilke VPN-udbydere, som er de bedste på markedet. Vi har derfor valgt at udføre en VPN-test, hvor vi har testet de bedste VPN-tjenester, så du nemt kan få et overblik over de forskellige udbydere. Du kan se vores VPN-test lige her.

En af grundene til, at det kan være svært at navigere i, er fordi der kan være stor forskel på de forskellige VPN-tjenester. Der er eksempelvis forskel på, hvor mange servere de har rundt omkring i verden, ligesom der også er forskel på, hvor stabile forbindelser de tilbyder.

En god VPN-forbindelse vægter din sikkerhed højt og er nem at bruge. Derudover er det vigtigt, at den har hurtige servere og at der tilbydes servere i mange forskellige lande, så du har mulighed for at oprette forbindelse til lige netop det land du ønsker.

Hvis du ønsker at benytte en VPN-tjeneste til at se TV2 PLAY i udlandet, er det yderligere vigtigt, at du vælger en VPN-forbindelse, der er god til at omgå geo-blokeringer. De bedste VPN-tjenester til at omgå geo-blokeringer er:

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. CyberGhost
  4. Surfshark
  5. Ivacy VPN
  6. PureVPN

Dette er de bedste VPN-tjenester på markedet til at omgå geo-blokeringer på streamingtjenester. Du kan dermed benytte en af disse, hvis du ønsker at se TV2 PLAY’s indhold uden for EU/EØS landene. 

Du kan læse meget mere om fordele og ulemper ved de forskellige tjenester, samt meget andet om dem som ekempelvis deres Trustpilot-score og priser, i vores VPN-test. Den kan du finde her.

Er det lovligt at bruge VPN?

Ja - som udgangspunkt er det helt lovligt at benytte en VPN-forbindelse i Danmark. I Danmark anses det ikke som værende ulovligt at bruge en VPN, dog kan nogle af de ting, som du foretager dig online, mens du benytter en VPN, være ulovlige. 

Du kan blandt andet komme i problemer med nogle copyright-betingelser, hvis du ikke har rettighederne til at se noget bestemt indhold, i et bestemt land. Derudover er det, i nogle lande, også ulovligt at benytte en VPN-forbindelse, ligegyldigt hvad du benytter den til. 

Du kan læse meget mere om, hvad der er lovligt og ulovligt ved at benytte en VPN-forbindelse lige her

Kasper Ottosen
Skrevet af Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Med en unik baggrund, der kombinerer 5 års erfaring som elektriker med 5 års indsigt i internetbranchen hos Tjekbredbaand.dk, er Kasper Ottosen nu en fremtrædende ekspert. Han har været en nøglefigur i at rådgive et stort antal danskere om at skifte internetudbyder. Kasper har forfattet over 100 artikler, der dækker vigtige emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, hvilket har cementeret hans status som en pålidelig kilde til information og vejledning i den digitale verden.