Bedste VPN tjenester 2021


Leder du efter det bedste og billigste VPN løsning, så har vi lavet en lang og grundig guide hvor du kan finde den bedste VPN tjeneste for dig. 

Hvad er VPN?

VPN er en forkortelse for “Virtual Private Network” eller på dansk et virtuelt privat netværk. VPN er altså betegnelsen for den teknologi, som man, kort fortalt, kan anvende til at skabe et privat netværk på tværs af et andet – typisk et offentligt – netværk.

De fleste bruger dog først og fremmest deres VPN forbindelse til at sikre sig selv og deres oplysninger, når de færdes på nettet. Derudover kan en VPN-forbindelse også bruges til at se blokeret indhold, for eksempel fra streamingtjenester, som er blokeret på grund af den geografiske placering. 

Hvis du ønsker at vide mere om hvad er en vpn, så læs vores artikel.

Her er de 7 bedste VPN-tjenester 2021 – VPN test

Vi har testet de 7 bedste VPN tjenester på markedet og lavet en grundig anmeldelse af dem, så du kan finde den rigtige VPN for dig.

VYPR VPN

VyprVPN_logo

Fordele ved VYPR VPN

 • Bliver billigere jo længere tid du betaler for 
 • Understøtter både Windows, Mac, Android, iOS, router og TV
 • Servere på mere end 70 forskellige lokationer
 • 30 dages prøveperiode med money-back garanti

Ulemper ved VYPR VPN

 • Maksimalt 5 enheder på samtidigt
 • Kun 700+ servere
 • Høj pris sammenlignet med andre
 • Forholdsvist lav Trustpilot-score

Vypr VPN er en VPN-forbindelse fra den schweiziske virksomhed Golden Frog, som beskæftiger sig med privatliv og sikkerhed på nettet, og må derfor siges at være eksperter på området. De har stort fokus på brugernes privatliv og har stor respekt for de forskellige love og rettigheder, der er rundt omkring i verden.

Du har mulighed for at få en Vypr VPN-forbindelse i forskellige abonnementspakker. Ønsker du at betale for én måned ad gangen, vil det koste dig 12,95 $, hvilket svarer til lige knap 80 kroner i. Vælger du pakken med 12 måneder, vil det koste dig 3,75 $ om måneden svarende til cirka 23 kroner. Vælger du derimod en pakke med 36 måneder - altså tre år - skal du blot af med 1,66 $, hvilket svarer til mindre end 11 kroner om måneden.

Vypr VPN har mere end 700 servere placeret i 70 forskellige lande, og du er derfor sikret en stabil forbindelse uanset hvor du befinder dig. Der kan kobles fem forskellige enheder på VPN-forbindelsen på én gang, og den er dermed et godt valg til bofællesskab eller en husstand, hvor flere skal deles om forbindelsen. Og det gælder naturligvis uanset om disse enheder er Windows, Mac, Android, iOS, TV eller router.

Når du bruger VYPR kan du være helt sikker på, at din identitet ikke afsløres, takket være forbindelsens kill switch, som er en ekstra sikkerhedsforanstaltning for dig. Vypr garanterer desuden no-log, hvilket vil sige, at dine informationer ikke gemmes eller logges, når du bruger Vypr VPN-forbindelsen.

Ønsker du at prøve Vypr VPN af, kan du bruge den 30 dages gratis prøveperiode med money-back guarantee, så du kan få pengene tilbage i tilfælde af, at du ikke er tilfreds. Får du problemer med forbindelsen, kan du få hjælp af deres support på mail og via live chat, som står klar døgnet rundt, ligesom du også kan finde guides på deres hjemmeside. Vypr VPN har lige nu en Trustpilot score på 3,3 ud af 5 stjerner.

BESTIL VYPR VPN HER

PureVPN

PureVPN Logo

Fordele ved PureVPN

 • Understøtter mere end 20 forskellige typer enheder
 • Kan bruges af op til 10 enheder samtidig
 • Mere end 6500 servere i 180 lande

Ulemper ved PureVPN

 • Ingen gratis prøveperiode (7 dage for 0,99 $)

Pure VPN må siges at være én af de VPN-forbindelser, der har allerflest servere rundt omkring i Verden. Faktisk findes der mere end 6500 PureVPN-servere fordelt i mere end 180 lande, hvilket giver én af de absolut bedste VPN-dækninger i verden. Og du kan få del i denne fantastiske dækning for blot 9,60 $ om måneden, svarende til cirka 60 kr. Vælger du at købe ét år ad gangen, får du den første uge for blot 0,99 $ og 62 $ for resten af året, svarende til 32 kr. om måneden. En pakke med 24 måneder vil stå dig i blot 18,50 kr. om måneden.

Udover at have en fantastisk, global dækning, er Pure VPN også én af de VPN-forbindelser, der understøter flest forskellige enheder - ja, faktisk mere end 20 forskellige slags. Det gælder både Windows, Mac, Android, iOS, Android TV, routers, TV bokse, Chrome Cast, PlayStation, Xbox og mange flere. Har du eller din familie brug for at koble flere af disse typer af enheder op på din VPN, så frygt ikke, for med PureVPN får du en forbindelse, hvor op til 10 enheder kan være på samtidigt.

PureVPN kommer med en kill switch, der sørger for, at du er beskyttet, selvom VPN-forbindelsen smutter. Ligeledes kan du være helt sikker på, at dine data ikke gemmes, da Pure VPN også har en no-log policy.

Har du lyst til at prøve Pure VPN af, kan du som nævnt få syv dage for kun 0,99 $. Og fortryder du, har du hele 31 dages returret, ligesom du kan få hjælp via e-mail, live chat og guides til at komme godt i gang med PureVPN. Deres gode produkt og kundeservice afspejler sig naturligvis i deres Trustpilot score, som er hele 4,7 ud af 5 mulige stjerner.

BESTIL PUREVPN HER

Ivacy VPN

Ivacy-VPN-logo.jpg

Fordele ved Ivacy VPN

 • Mere end 3500 servere på mere end 100 lokationer
 • 30 dages money-back guarantee
 • Understøtter mange forskellige typer enheder

Ulemper ved Ivacy VPN

 • Kundeservice kun på engelsk

For at have en god og stabil VPN-forbindelse, er det vigtigt, at der er mange servere fordelt på mange forskellige lokationer - og det må man sige er tilfældet hos Ivacy VPN. De har nemlig mere end 3500 højhastighedsservere fordelt på mere end 100 lokationer i 50 forskellige lande.

Ivacy er lig med “privacy”, og derfor har din Ivacy VPN-forbindelse naturligvis en kill switch og en no browsing logs policy, som gør, at du altid kan føle dig 100 % sikker, når du bruger denne forbindelse. Og det kan resten af din husstand også, for I kan nemlig være op til 10 enheder på en Ivacy VPN forbindelse på én gang. Og det gælder adskillige typer af enheder, både Windows, Mac, Android, Linux, Blackberry, Smart TV, router, Playstation, Xbox og mange flere.

Det er muligt at få Ivacy VPN på månedsbasis for 9,95 $ (63 kr.) om måneden, 6,45 $ (40 kr.) for seks måneder eller 2,45 $ (15 kr.) om måneden for en to-års pakke. Prøver du en Ivacy VPN-forbindelse af, kan du gøre det med ro i maven, for de har nemlig 30 dages money-back guarantee, så du kan få alle pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Det vil dog sandsynligvis ikke blive tilfældet, for du kan få fat i det engelsktalende kundeservice 24 timer i døgnet på live chat. Ivacy VPN har desuden i 2019 modtaget en  ProPrivacy pris for den bedste VPN hastighed. Disse ting har helt sikkert også bidraget til den gode Trustpilot score på hele 4,8 ud af 5 mulige stjerner.

BESTIL IVACY VPN HER

Ultra VPN

ultravpn-logo.jpg

Fordele ved Ultra VPN

 • Én af de billigste VPN-forbindelser på markedet
 • 30 dages money-back guarantee
 • 24-timers teknisk support

Ulemper ved Ultra VPN

 • Maks tre enheder på forbindelsen samtidigt
 • Lavt (og til dels ukendt) antal servere

Ultra VPN kom på markedet i 2018 og er derfor én af de nyeste på markedet. Forbindelsen råder den over servere i mere end 55 lande, men det er dog ukendt hvor mange servere, Ultra VPN har i alt – hvad vi ved er, at de i hvert fald har mere end 100 servere rundt omkring i verden.

Selvom Ultra VPN måske ikke kan måle sig med de større udbydere på antal servere, har de sat deres priser langt under det prisniveau, andre tilbyder, hvilket må siges at være deres største konkurrencefordel. Du får nemlig en måned for blot 5,99 $ (37,50 kr.) og 5 måneder for 4,99 $ (31 kr.) om måneden. En Ultra VPN-forbindelse er kompatibel med stort set alle slags enheder, dog kan der kun være tre forskellige enheder koblet op på samme tid.

Med deres kill switch, Secure Firewall og Malware and Phishing Protection kan du føle dig helt sikker, når du bruger din Ultra VPN-forbindelse. For at komme godt i gang med at bruge forbindelsen, kan du bruge nogle af de mange guides og FAQ-svar, der er tilgængelige på hjemmesiden, eller du kan kontakte deres kundeservice døgnet rundt via e-mail. For at give dig en god start, tilbyder de 30 dages money-back guarantee, så du kan prøve forbindelsen af og se om den er noget for dig.

BESTIL ULTRAVPN HER

HideMyAss

Hydemyass VPN logo

Fordele ved HideMyAss

 • Mulighed for at købe 3 år ad gangen til en god pris
 • Verdens største VPN-netværk: Mere end 1100 servere på over 290 lokationer
 • 30 dages money-back guarantee

Ulemper ved HideMyAss

 • Maks 5 enheder på ad gangen
 • Dyrere end andre alternativer

HideMyAss – også blot kendt som HMA VPN – er én af de mest populære VPN-forbindelser og udbydere på markedet. Og det er sandsynligvis på grund af deres kæmpestore netværk af servere. De har nemlig mere end 1100 servere, hvilket måske ikke lyder synderligt imponerende i forhold til nogle af de andre VPN-forbindelser, men HideMyAss har altså placeret disse servere på mere end 290 forskellige lokationer, hvilket er langt mere end de andre VPN-forhindelser kan prale af. Det giver altså en super god dækning uanset hvor man befinder sig - og gør faktisk HMA til verdens største VPN-netværk.

Dog betaler man også lidt ekstra for at få denne gode forbindelse. For HMA koster nemlig 79 kr. på månedsbasis, 29 kr om måneden for et år og 19 kr om måneden for tre år. Men du får til gengæld en stærk og hurtig forbindelse med kill switch, som understøtter både Windows, Mac, Android, iOD, Apple TV, Smart TV, routers og mange flere enheder. I din husstand kan I være op til fem forskellige enheder koblet på HideMyAss på samme tid, og det er naturligvis helt sikkert at gøre, fordi HideMyAss har en no-log politik, der sikrer dig og din husstands personlige data.

Med en Trustpilot score på 4,1 ud af 5 mulige stjerner, kan det allerede nu være, at du har lyst til at prøve HideMyAss af. Det kan du gøre i 30 dage med money-back guarantee, og får du problemer har du altid mulighed for at kontakte HMA kundeservice på deres live chat eller du kan gøre hjælp til selvhjælp via de guides, du finder på deres hjemmeside.

BESTIL HYDEMYASS HER

Surf Shark

SurfShark-vpn.jpg

Fordele ved Surf Shark

 • Mere end 3200 servere 
 • Servere i mere end 65 lande
 • Ubegrænset antal enheder på forbindelsen samtidigt

Ulemper ved Surf Shark

 • Relativt høj pris sammenlignet med andre VPN-forbindelser

Surfshark er en forholdsvist ny spiller på markedet for VPN-forbindelser. Den kom nemlig først på markedet i 2018. Men ikke desto mindre er det en god VPN-forbindelse, hvor du får værdi for pengene. Du får nemlig en VPN-forbindelse, der har mere end 3200 servere fordelt på placeringer i mere end 65 forskellige lande, så du kan have en stærk forbindelse uanset hvor du befinder dig. 

De fleste forbindelser kan bruge Surfshark – det gælder både Windows, Mac, Android, iOS og Linux såvel som PlayStation og Xbox, og så kan du også koble din router op på forbindelsen. Og én af de absolut største fordele der er ved Surf Shark VPN er, at der ikke er nogen øvre græse for hvor mange enheder, der kan være koblet op på samme tid. Det giver en stor fleksibilitet, når man bruger sin VPN-forbindelse.

Du kan få en Surfshark VPN forbindelse for 10,85 om måneden (svarende til cirka 67,50 kr.). For seks måneder skal du af med 5,44 $ (cirka 34 kr.) om måneden, og for 24 måneder skal du betale 2,09 $ (13 kr.) om måneden. Det er altså ikke den billigste VPN-forbindelse på markedet sammenlignet med nogle af de andre, vi har med her på sitet.

Surf shark har naturligvis både en kill switch og en no-log politik, der gør, at du kan være helt sikker og tryg, når du bruger Surf Shark VPN. Og så kan du prøve forbindelsen af i 30 dage med money-back garanti, og så kan du naturligvis altid kontakte Surfshark via en live chat-funktion eller få hjælp via deres guides på hjemmesiden. Disse gode tiltag har resulteret i, at Surfshark har fået en Trustpilot score på hele 4,3 ud af 5 mulige stjerner.

BESTIL SURF SHARK HER

Nord VPN

nord-logo.jpg

Fordele ved Nord VPN

 • Mere end 5500 servere
 • Servere i mere end 55 lande
 • Op til 6 enheder på forbindelsen samtidigt

Ulemper ved Nord VPN

 • Højere pris end andre VPN-forbindelser

Nord VPN er en VPN-forbindelse fra Tefincom & Co. Dette er én af de absolut største VPN-forbindelser, der er på markedet. Nord VPN har nemlig mere end 5500 servere placeret i mere en 55 forskellige lande verden over. Det vil altså sige, at du med stor sandsynlighed altid kan få en stærk forbindelse, uanset hvor du befinder dig. Og så kan du komme på med næsten alle slags enheder – for Nord VPN understøtter nemlig både Windows, Mac, Android, iOS, Linux, PlayStation, Xbox og routers.

Nord VPN koster 9,56 $ (60 kr.) om måneden, hvis du vælger at betale på månedsbasis. Betaler du for et år ad gangen koster det dig 3,93 $ (25,50 kr.) om måneden, og hvis du vælger en pakke med 24 måneder, skal du af med 2,97 $ (18,50 kr.) om måneden.

For at du kan føle dig helt sikker, når du bruger din Nord VPN forbindelse, har den naturligvis en kill switch, så du lynhurtigt kan blive koblet af. Derudover har de en streng no-log politik, så du kan være sikker på, at dine data hverken bliver sporet, indsamlet eller delt. 

Hvis du synes, at det lyder som en god VPN-forbindelse, så kan du allerede i dag prøve den af med 30 dages returret, så du kan prøve den af og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Får du brug for hjælp under eller efter din prøveperiode ved hjælp af guides og den live chat-funktion, du finder på hjemmesiden. Nord VPN har lige nu en score på 4,3 ud af 5 stjerner på Trustpilot, og du kan altså være sikker på, at de allerede har en hel del meget tilfredse kunder – og du kan også blive én af dem.

BESTIL NORDVPN HER


Hvordan virker VPN?

Som nævnt øverst på sitet, er VPN en forkortelse for Virtual Private Network. Det er med andre ord et slags privat netværk, som du kan benytte dig at, når du ønsker at være lidt bedre sikret, når du er på nettet. For med en VPN-forbindelse er dine oplysninger – for eksempel din IP-adresse – nemlig skjult, og der er derfor ingen, der kan følge med i hvad du foretager dig online. Det fungerer på den måde, at man opretter forbindelse til en VPN-server, hvorefter man praktisk talt er “usynlig”, når man surfer på nettet. Man kan få forbindelse til en VPN-server ved at hente et program, der sørger for at skjule dine oplysninger. Og det kunne for eksempel være ét af de programmer, som vi har med i vores VPN test her på sitet. 

En anden måde at forklare en VPN-forbindelse på er ved at sammenligne det med en slags tunnel under jorden. Med en VPN-forbindelse bliver der etableret en slags virtuel tunnel mellem brugeren (dig) og en server, der tilhører den udbyder af VPN, som du har valgt. Og på den måde bliver al den data, der sendes igennem tunnelen, når du færdes på nettet, beskyttet, og du kan være 100 % sikret, når du er online.

Der er nogle bestemte termer, som er rigtig gode at kende til, når det kommer til VPN og hvordan en VPN forbindelse mere konkret fungerer. Det er for eksempel VPN-protokoller (den software, der findes på markedet i dag, bruger såkaldte sikkerhedsprotokoller for at forbinde deres servere), kill switch (kill switch er en slags sikkerhedsknap, der kan blokere eksterne netværk, hvis din forbindelse bliver forstyrret, og fungerer dermed som en ekstra beskyttelse, når du surfer med en VPN-forbindelse), split tunneling (en funktion, der gør det muligt at surfe på nettet lokalt og “internationalt”), whitelister (et værktøj, der gør det muligt at vælge hvilke hjemmesider og apps, der skal bruge VPN-forbindelsen og hvilke, der ikke skal) og ad blocker (en ekstra funktion, du kan tilkøbe din VPN-forbindelse, der kan blokere reklamer på nettet). Disse begreber og termer kan du læse meget mere om senere.

Hvorfor bruge VPN?

Kort fortalt vil du kunne føle dig meget mere sikker, når du surfer på nettet, hvis du bruger en VPN. De virtuelle private netværk blev oprindeligt opfundet så virksomheder kunne beskytte deres medarbejderes data for spionage. Og i dag er VPN noget, som rigtig mange bruger – også på deres private enheder, for det er nemlig en rigtig god løsning, hvis ikke man ønsker, at de personlige og følsomme data kan spores på nettet.

Når man bruger et VPN, kan man ikke få sporet sin IP-adresse. Og det kan have mange fordele. Først og fremmest er det ikke muligt for nogen at se, hvor man befinder sig henne, fordi de hjemmesider, man besøger, ikke opfanger den rigtige IP-adresse, men derimod kun kan se den IP-adresse, som VPN-serveren bruger. På den måde bliver det sværere for andre at finde frem til din lokation og dermed også til din identitet.

En tredje fordel ved brugen af VPN er, at man kan få adgang til såkaldt geo-blokeret indhold eller censureret indhold på internettet. Og denne funktioner helt klart den mest populære grund til, at mange er begyndt at bruge VPN-forbindelser, når de færdes på nettet. For med en VPN-forbindelse, har man adgang til nogle musik- og videotjenester, som ellers ikke er tilgængelige i ens hjemland. Med andre ord, kan du med VPN få adgang til den amerikanske eller britiske udgave af Netflix, og se film eller serier, som ikke er tilgængelige her i Danmark. Og det kan du, hvis blot din VPN opretter forbindelse via en amerikansk server.

Og slutteligt er der også en række andre fordele for dig, der bruger VPN, når du færdes på nettet. Du har nemlig også mulighed for at se blokeret indhold, at blokere de såkaldte pop-up reklamer, at finde de bedste priser på varer, du søger efter – og helt grundlæggende at være mere beskyttet online og undgå overvågning.

Ulemper ved VPN

Det kan selvfølgelig lyde helt fantastisk med alle de fordele, der er ved at bruge en VPN, når man er på nettet. Men det betyder jo ikke nødvendigvis, at der kun er fordele forbundet med det. For kort sagt er det ikke alle, der vil få noget ud af at bruge en VPN-forbindelse. Det er med andre ord ikke sikkert, at det er nødvendigt med VPN i lige netop din situation. For hvis ikke, du bruger nettet særligt meget, kan det sandsynligvis ikke svare sig for dig at investere i en VPN.

Derudover kan VPN af og til resultere i en lidt langsommere internetforbindelse, netop fordi, du opretter forbindelse til nettet via en server hos VPN-udbyderen, og der derfor kommer et ekstra led på. Det kan også betyde, at din internetforbindelse bliver mindre stabil, særligt i tilfælde af, at der er uregelmæssigheder hos udbyderen. Og slutteligt bliver flere og flere websteder og virksomheder bedre til at blokere for de brugere, som gør brug af en VPN-forbindelse.

Hvordan bruger man selv VPN?

Har du brug for at surfe via en VPN-forbindelse, så frygt ej - det er nemlig super nemt at komme i gang med at bruge VPN. Du skal blot downloade selve programmet fra den udbyder, du har valgt, hvorefter du opretter forbindelse til deres server - via den tjeneste, du har downloadet. Flere udbydere af VPN-forbindelser tilbyder endda apps eller andre platforme til både PC, Mac, iPhone og Android, som gør det endnu lettere for brugerne at komme i gang med selv at bruge VPN.

Sådan bruger du VPN i tre lette trin:

 1. Først og fremmest skal du downloade din VPN-app (alternativt dit VPN-program eller din VPN-tjeneste) fra den VPN-udbyder, som du har valgt at bruge. Du kan downloade programmet eller app’en til din computer eller din smartphone – eller endda til begge dele, hvis du vil bruge VPN på begge dine enheder.
 2. Efterfølgende skal du indstille din VPN-tjeneste og konfigurere din app, så du kan komme i gang med at bruge programmet.
 3. Og slutteligt skal du oprette forbindelse til en VPN-server fra den udbyder, du har valgt. Typisk har din udbyder mange - helt op til flere hundrede - servere placeret rundt omkring i verden, så du skal blot oprette forbindelse til én af disse.

Når du har gennemført disse tre nemme trin, er du altså helt klar til at komme i gang med selv at bruge VPN. Og husk, at udbyderen naturligvis også er klar til at hjælpe dig med at oprette forbindelse, skulle du have problemer med det.

Er VPN lovligt?

Ja, VPN er lovligt – som udgangspunkt. For der er ikke som sådan noget ulovligt i at bruge VPN til at beskytte sig selv, sine data og sin færden på nettet, men der kan derimod være noget ulovligt ved de handlinger, man foretager sig imens man bruger en VPN-forbindelse. 

Det kunne for eksempel være i forbindelse med, at man bruger VPN til at se indhold på en streamingtjeneste, som ellers ikke ville være tilgængeligt i det land, man befinder sig i. I dette tilfælde kan man risikere at komme i problemer med copyright-betingelserne, fordi man ikke har ret til at se det pågældende indhold. Og i sådan et tilfælde kan man sige, at brugen af VPN er ulovlig. Derudover er det i Danmark ikke lovligt at bruge VPN til at besøge det såkaldte “Dark Web” eller til eksempelvis at downloade film ulovligt. Og så er der også visse lande i verden, hvor det slet ikke er lovligt at bruge VPN – Danmark er dog ikke ét af dem.

Dog skal man huske på, at VPN selvfølgelig er lovligt i Danmark, hvis blot man bruger det til lovlige formål. Og det er naturligvis også det, langt de fleste gør, fordi de blot bruger VPN-forbindelsen til at beskytte sig selv, for eksempel når de bruger en offentlig wifi/bredbånd-forbindelse. Det vil altså også sige, at alle VPN-udbydere som udgangspunkt også er lovlige at bruge, fordi størstedelen af dem følger nogle uskrevne regler omkring hvad de tilbyder og hvad de kan bruges til.

VPN gratis vs. betalt

Ligesom med rigtig mange andre programmer, systemer og apps findes der både betalte og gratis VPN-forbindelser. Og der er ligeledes fordele og ulemper ved de to forskellige former for VPN. For man får naturligvis noget for sine penge, hvis man vælger at betale for en VPN-forbindelse frem for at vælge en gratis version. Og omvendt er der naturligvis også nogle brugsrestriktioner som for eksempel begrænset hastighed, begrænset antal servere, langsom forbindelse eller måske endda begrænset rækkevidde eller service for de udbydere, der tilbyder en gratis løsning.

Når du vælger en betalt VPN frem for en gratis VPN, kan du være sikker på at få noget for dine penge. For så får du alt andet lige et større og bedre netværk af servere placeret rundt omkring i verden, så du altid kan føle dig sikker på nettet – uanset hvor du befinder dig. Typisk har en betalt VPN udbyder også en bedre eller mere tilgængelig kundeservice, så du hurtigere og lettere kan få den hjælp, du har brug for. Og så kan du stort set altid være sikker på, at du får en brugervenlig VPN-app, en højere oppetid og en stærkere forbindelse.

Og vælger du en gratis VPN, kan du – desværre – komme ud for, at dine data ikke er lige så godt beskyttet. For det hænder af og til, at en udbyder af en gratis VPN-forbindelse sælger eller deler brugernes informationer og følsomme data – og tjener penge på den måde frem for at tjene penge på deres kunder. Derudover har man også set eksempler på, at de gratis VPN udbydere indsætter diverse spam og reklamer i din internetbrowser, at din søgehistorik bliver delt eller solgt, eller at de tilmed gemmer og videregiver dine adgangskoder til diverse hjemmesider. Alt dette er altså er noget, du bør være meget opmærksom på, hvis du overvejer at bruge en gratis VPN.

VPN til mobil

Det er ikke alle, der ved det, eller tænker over det, men man kan faktisk også få VPN til sin mobiltelefon. For man surfer jo – uden rigtigt at tænke over det – nærmest lige så meget på nettet via browseren på sin smartphone, som man gør på sin computer i løbet af en almindelig dag. Og derfor kan det være en rigtig god idé at overveje, om du måske har brug for VPN til din smartphone. Der findes naturligvis både VPN til iPhone / VPN til iOS  og VPN til Android telefoner, så langt de fleste smartphones kan få en VPN-forbindelse. 


Langt de fleste VPN udbydere tilbyder en version, der kan bruges på iPhone. Det gælder for eksempel:

 • Express VPN
 • Nord VPN
 • Surfshark
 • Ultra VPN
 • HideMyAss
 • TunnelBear

Og ligeså findes der en lang række udbydere af VPN, som tilbyder en VPN forbindelse til android. Det gælder blandt andet:

 • Express VPN
 • Hotspot Shield
 • Private VPN
 • Nord VPN
 • Surfshark
 • IPVanish

VPN på mobilen foregår som udgangspunkt præcis ligesom det ville gøre på en computer – da man på en smartphone jo egentlig også som udgangspunkt kan surfe på nettet ligesom man ville gøre det på en computer. Man downloader en app via dit mobile internet, der kan bruges til at oprette forbindelse til en af udbyderens servere, og således kan man – også fra sin smartphone – surfe på nettet og være 100 % sikker på, at der ikke er nogen, der kan se eller stjæle ens følsomme informationer.

VPN til din webbrowser

Afhængigt af hvilken browser, der er din foretrukne, kan der være bestemte VPN, der egner sig bedre eller mindre godt. For de forskellige VPN tjenester understøtter nemlig forskellige browsere. Og så er der naturligvis også nogle VPN udbydere, som ikke understøtter bestemte browsers. Det skal dog siges, at langt de fleste browsere understøtter stort set alle de forskellige udbydere af VPN, der er på markedet. Så hvad end du bruger én af de klassiske browsers som for eksempel Safari, Google Chrome eller Firefox, eller én af de lidt mindre udbredte som eksempelvis Kiwi, Mint eller DuckDuck Go, så kan du helt sikkert finde en rigtig god VPN, der er kompatibel med din favorit browser.

Bruger du én af de klassiske browsere, kan du være næsten 100 % sikker på, at du har frit valg blandt alle VPN. Dog er det altid en rigtig god idé at tjekke en ekstra gang, om udbyderen har en browserudvidelse, som understøtter den browser, som du bruger – og det bør du tjekke inden du laver et eventuelt køb. For enkelte VPN-forbindelser er kun kompitable med få, udvalgte browsere. Og det er typisk Google Chrome, Firefox eller Safari.

Derudover findes der faktisk også en webbrowser med indbygget VPN, nemlig Opera, som har stort fokus på brugernes sikkerhed og derfor gør det ekstra svært at blive sporet, når man bruger denne browser.

VPN til din streamingtjeneste

Du er helt sikkert bekendt med, at udvalget på forskellige streamingtjenester varierer alt efter hvilket land man befinder sig i. Det har bl.a. Noget at gøre med hvilke lande de forskellige produktionsselskaber har solgt rettighederne til deres film og serier til. Og derfor leder mange efter en måde hvorpå det kan lade sig gøre at streame indhold i Danmark, som ellers ikke ville være tilgængeligt her. Det kan nemlig gøre med et VPN. 

Og dog - for som vi allerede har nævnt her på siden, er det ikke helt lovligt at bruge VPN til at se indhold, som ikke er geografisk tilgængeligt. For som et eksempel skriver Netflix i deres aftalevilkår, at “du må se film og tv-serier gennem Netflix-tjenesten primært inden for det land, hvor du har oprettet din konto, og kun i geografiske områder, hvor vi tilbyder tjenesten og har licens til de pågældende film og tv-serier”. Dermed sagt, at du ikke på lovlig vis må se de film og serier på Netflix, der egentlig er tiltænkt et andet geografisk område end det du befinder dig i.

Disse regler gælder sandsynligvis også, hvis du har tænkt dig at se sport, som for eksempel en fodboldkamp, fra udlandet, da denne slags indhold typisk også er geoblocket, og altså ikke kan ses uden for det geografiske område, som det er tiltænkt.

Overvejelser inden du vælger din VPN-tjeneste

Hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvad det egentlig er, man skal kigge efter, når man skal vælge en VPN udbyder, så fortsæt blot læsningen her. For herunder kommer vi kort ind på de ting, som du skal overveje, når du vælger den VPN-tjeneste, der passer bedst til dig

 1. Pris
  Først og fremmest skal du overveje hvor meget du har lyst til at betale for dit VPN. For der er VPN-tjenester i mange forskellige prisklasser. Og således får man naturligvis også mere inkluderet i pakken, jo mere man betaler for det. Med andre ord, hvis du ikke har brug for andet end blot at kunne føle dig sikker og have din data beskyttet, når du færdes på nettet, kan du “nøjes” med en af de billigste versioner. Og har du omvendt brug for ekstra services som for eksempel døgnbemandet kundeservice eller muligheden for at have mange enheder dækket på én gang, kan du forvente at skulle betale lidt mere for det.

 2. Antal servere og deres placering
  Jo flere servere en udbyder har, og jo flere lande eller områder, disse servere er placeret i, jo bedre, stærkere og mere stabil en forbindelse kan du regne med at få. Og det er især relevant for dig, der har brug for at være beskyttet selvom du ofte skifter placering – for eksempel hvis du pendler eller rejser meget.

 3. Hvor mange enheder skal beskyttes?
  Det er ikke alle VPN-udbydere, der tilbyder dækning af lige mange enheder. Typisk kan man få beskyttet mellem én og tre enheder, men nogle udbydere kan beskytte helt op til ti forskellige enheder med ét og samme abonnement. Og derfor kan det være relevant for dig at sortere nogle fra, hvis du har mange enheder, der skal beskyttes.

 4. Hvilke protokoller benytter udbyderen?
  Protokollerne er med til at diktere hvor sikker VPN-forbindelsen er. Uden at blive alt for teknisk, så bruger de forskellige typer protokoller forskellige godkendelsesmetoder og krypteringsstandarder, og dette resulterer i de forskellige niveauer af sikkerhed og hastighed. Der findes PPTP, L2TP, OpenVPN, IKEv2, Wireguard og SSTP, som du kan vælge imellem.

 5. No-log politik eller ej?
  Sidst men ikke mindst skal du overveje, om du vil gå efter en VPN-forbindelse, der kører med no-log eller no-logging politik og dermed garanterer deres kunder, at de ikke samler (altså “logger) nogen former for detaljer eller informationer fra deres brugere – for eksempel søgehistorik, downloads eller lignende.

Hvad betyder no-log politik?

No-logging eller no-log politik er en term, du helt sikkert vil støde på, når du sammenligner forskellige VPN-udbydere. Når en VPN-tjeneste skriver, at de har en no-log politik betyder de, at din data ikke bliver “logget”, altså gemt, når du surfer på nettet via din VPN. Hvis en VPN tjeneste har en strict eller stram no-log policy betyder det, at de går rigtig meget op i ikke at logge dine informationer. Det er altså noget, som langt de fleste foretrækker - og derfor går målrettet efter - når de leder efter en VPN-tjeneste, der passer til deres behov. En log kan nemlig indeholde mange forskellige informationer om dig - alt lige fra hvor du befinder dig, når du bruger nettet og hvad du har lavet imens du har været online.

For dig som bruger af en VPN med no log-politik betyder det, at du kan være helt rolig, når du er på nettet via VPN-tjenestens servere. For så kan du være sikker på, at dine informationer eller din færden på nettet hverken registreres eller gemmes nogen steder.

Hvad betyder DNS?

DNS er en forkortelse for Domain Name System (men kendes også som Domain Name Server eller Domain Name Service). Det er et system, der registrerer og nærmest kortlægger alle domænenavne på internettet. Det er et system, der kan bruges til at finde frem til specifikke domæner - altså specifikke internetadresser - som ellers ville være svære at finde på grund af de mange millioner domæner, der findes på nettet.

I forbindelse med termen DNS er det også relevant for dig at vide, hvad DNS-lækage er. Som ordet lækage antyder, er en DNS-lækage lig med en sikkerhedsfejl, der gør, at dine handlinger og forespørgsler på nettet rejser til standard DNS-servere frem for de krypterede servere, som du egentlig skulle bruge via din VPN eller din internetudbyder. Sker dette, er det muligt for en tredjepart at få adgang til dine informationer og din færden og historik på nettet. Det kan være svært, hvis ikke umuligt, at vide, om man har været udsat for en DNS-lækage, og man finder som regel kun ud af det ved at tage en VPN sikkerhedstest, som kan scanne for DNS-lækage.

VPN - FAQ

VPN er en af de ting som meget få mennesker ved ret meget om. Derfor have herunder forsøgt at svare på de forskellige VPN spørgsmål som vi oftest bliver spurgt om.

Hvad er VPN?

VPN står for Virtual Private Network og er en tjeneste, som du kan oprette forbindelse til, hvis du ønsker at kunne færdes mere sikkert på nettet. Via en VPN, opretter du forbindelse til internettet via krypterede servere, så dine forespørgsler og handlinger på nettet ikke kan tilgås eller ses af en tredjepart.

Er VPN ulovligt?

Nej, det er ikke ulovligt at bruge VPN. Det, der kan være ulovligt er de handlinger, man foretager sig med sin VPN-forbindelse. Men at bruge en VPN til at beskytte sig selv og sine data er 100 % lovligt. Det, der typisk tænkes på er, om det er ulovligt at bruge en VPN til at se geo-blokeret indhold på streamingtjenester – og dette kan være ulovligt.

Hvad koster en VPN?

Prisen for en VPN ligger typisk mellem 50 og 100 kr per måned – somme tider mere og somme tider mindre afhængigt af, hvor god en tjeneste, det er. Derudover tilbyder de fleste VPN tjenester også en lavere pris, hvis man vælger at binde sig for eksempelvis 12, 24 eller 36 måneder ad gangen.

Hvad kan man bruge VPN til?

Med en VPN forbindelse kan du være forbundet til internettet uden at skulle bekymre dig om, at din færden bliver overvåget eller dine data bliver gemt. Med en VPN app bliver du koblet til internettet via krypterede og dermed 100 % sikre servere, som gør, at din trafik på internettet ikke kan ses eller hackes.

Hvad er den bedste VPN?

Der er forskel på, hvad den bedste VPN er, for det er nemlig ikke alle brugere, der har de samme behov, når de færdes på nettet. Men objektivt set, er den bedste VPN ExpressVPN, fordi den har fået de bedste anmeldelser på Trustpilot. Skarpt efterfulgt af Nord VPN, Ivacy VPN og SurfShark.

Skal ens VPN være tændt konstant?

For altid at kunne føle sig 100 % sikker, bør man have sin VPN tændt hele tiden. Man kan sammenligne det med at glemme at låse sin dør - hvis man glemmer det, kan man gå tilbage og gøre det. Men man kan ikke “starte forfra” med at gå på nettet, hvis man har glemt at tænde sin VPN fra starten af. Derfor bør den som udgangspunkt altid være tændt, eller du bør bruge funktionen “automatisk tilslutning ved opstart”.

Kan din internetudbyder se din søgehistorik hvis du bruger VPN?

Når du surfer på nettet via et VPN-netværk, bliver din søgehistorik ikke gemt. Og det betyder altså, at din internetudbyder hverken kan se din internethistorik, dine cookies eller din søgehistorik, når du færdes på internettet.

Dræner VPN batteri?

Det er meget forskelligt, om en VPN dræner batteriet på din enhed. For ligesom for alle andre apps gælder det, at en VPN-app vil bruge en vis mængde strøm. Det gør internetbrowseren eksempelvis også. Nogle VPN apps bruger mindre batteri end andre og omvendt. Og der er ligeledes nogle VPN tjenester, der arbejder på at få den til at bruge så lidt strøm som muligt.

Er det sikkert at besøge min bank med VPN?

Ja, der er ikke noget at være bange for, hvis du bruger netbank imens du er koblet på dit VPN. Tværtimod kan det anbefales at bruge din VPN, hvis du skal logge på netbank imens du bruger et offentligt netværk, for eksempel på din skole, på et hotel eller en restaurant eller café. For så kan du være helt sikkert på, at der ikke er nogen, der kan se dine følsomme informationer.

Gemmer VPN min IP-adresse?

VPN gemmer ikke din IP-adresse. Faktisk kan du med VPN sørge for, at din IP-adresse slet ikke er synlig for nogen. Når du færdes på nettet imens din VPN er tændt, skjules din IP-adresse for de hjemmesider, du bruger, men du skal selv sørge for at tænde for denne funktion.

Er VPN sikkert at bruge?

Ja, det er 100 % sikkert at bruge VPN. Faktisk er det mere sikkert at bruge VPN end ikke at gøre det. For bruger du VPN, kan din historik, din færden og dine informationer ikke ses, hackes, spores eller noget helt fjerde, så det er altså en meget sikker måde at bruge internettet på.

Er gratis VPN sikkert at bruge?

Ja, det er sikkert at bruge en gratis VPN. Du skal dog være opmærksom på, at du typisk ikke får de samme funktioner med en gratis VPN som du gør med en VPN, som du betaler for. Der kan derfor være nogle ting, der ikke er lige så godt beskyttede, hvis du vælger at bruge en gratis VPN.

Skal jeg bruge VPN derhjemme?

Ja, det kan være en rigtig god idé også at bruge VPN derhjemme og ikke kun på offentlige netværk. For der kommer hele tiden flere digitale trusler til, som vi ikke kender til, samtidigt med, at vi bruger nettet til flere og mere personlige ting. Derfor bør du også bruge VPN på dit private netværk derhjemme.

Hvad er logfiler?

Logfiler er en slags filer, der kan bruges til at gemme (logge) informationer og data om eksempelvis søgehistorikker, forespørgsler og processer på nettet. I forbindelse med VPN, bør man gå efter en VPN tjeneste, der kører med no-log politik, så man kan sikre sig, at ens data ikke bliver logget og dermed gemt.

Hvad betyder DNS?

DNS betyder Domain Name System og er et system, der kan “oversætte” domænenavne til IP-adresser. Systemet kan gøre det nemmere for dig at finde frem til en bestemt hjemmeside (altså et domænenavn) og dermed en specifik placering på nettet. De fleste VPN tjenester tilbyder, at man kan tilkøbe DNS opsætning eller en DNS server.

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser