Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Filmstriben

Filmstriben en del af de danske biblioteker, og det betyder, at du kan leje film GRATIS. Du kan leje film, dokumentarer og serier, og du skal ikke bekymre dig om rykkebegyr. 

Filmstriben

Filmstriben

Gratis film
Biblotekernes filmtilbud

PRIS FRA

0,-
/mdr.


Andre streamingtjenester


HBO

HBO

Prøv gratis i en måned
Ingen bindingsperiode
Alle sæsoner, alle episoder

PRIS FRA

99,-
/mdr.

TV2 Play

TV2 Play

Ingen binding
Det bedste fra TV2

PRIS FRA

49,-
/mdr.

Netflix

Netflix

Ubegrænset antal film, serier og meget mere
Første måned gratis

PRIS FRA

79,-
/mdr.


Er du en vaskeægte filmnørd eller savner du muligheder for streaming af film som ikke bare er store, amerikanske blockbusters? Så er Filmstriben lige noget for dig. Filmstriben.dk er en gave fra Dansk Bibliotekscenter til os danskere. Filmen skal ikke afleveres tilbage, men er i stedet blot din for en kort stund på din computer, tablet eller TV. Filmstriben er en unik mulighed for at se de film, mange af os drømmer om at se. Det er et godt afbræk fra den sædvanlige actionfilm eller Rom Com.

De store, de smalle, de historiske og de smukke

Filmstriben prioriterer smalle film, europæiske film og store kvalitetsfilm. Hermed siger de også, at de ikke vil være en konkurrent til de store streamingtjenester som Netflix, Viaplay og HBO Nordic. I stedet vil de være et supplement, som tilbyder et begrænset udvalg med unikke muligheder for film, kortfilm og dokumentarfilm både for børn, unge og voksne. Det er altså ikke de store blockbustere, men smukke, Oscarvindende film som The Square, Moonlight, Sauls Søn, Amy og Spurven. Der er også historiske film som De Andres Liv, A Dangerous Method, Flammen og Citronen, og Good Bye Lenin. Samtidig findes der også klassikere som Det Søde Liv, Hiroshima min elskede og Charlie Chaplins Diktatoren. Er du til unikke dokumentarer findes der spillelister ud fra CPH:DOX, og desuden laver de også spillelister såsom ‘Copenhagen Pride Week’, og ‘Dansefilm’. For børn findes der Hodja fra Pjort, Sørøver Sally, Vinterbyøster, Nana, Mumitroldene, Dyrene i Hakkebakkeskoven, Kaninbjerget eller Bølle-bob og meget mere. For unge findes der store ungdomsfilm som Bølgen, Underdog eller Fighter.

Sådan gør du

For at få adgang til serier, dokumentarer og film på Filmstriben skal du være registreret som biblioteksbruger. Det er altså ikke lige så simpelt som andre streamingtjenester, men så snart, at du er registreret, kan du streame løs. Fordi udgangspunktet for Filmstriben er de danske biblioteker, betyder det, at du låner en film. Når du har fundet den film, du vil se, skal du bruge dit bibliotekslogin. Dette er ofte dit CPR-nummer og en kode, som du selv har valgt. Når du har lånt din film, har du adgang til den i 48 timer. Du kan streame den fra din computer gennem en browser. Vil du se film på Filmstriben på dit TV, smartphone eller tablet, findes der en Filmstriben app, som kan hentes i Apples App Store og hos Google Play. Når det kommer til prisen, er der ikke noget, du skal bekymre dig om. Fordi det er en del af de danske biblioteker, er adgang gratis. Du skal altså ikke betale et månedligt abonnement, som med mange andre streamingtjenester. Det er altså lige som, hvis du ville låne en bog på dit lokale bibliotek. Fordi Filmstriben er bibliotekernes filmtilbud, kan du ikke streame film fra udlandet. Der er nemlig krav om en dansk IP-adresse.

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser