Hybrid bredbånd

Danskerne er storforbruger af deres bredbånd, når der skal arbejdes, streames film og serier eller downloades store filer. Der er derfor en kæmpe efterspørgsel på den hurtige hastighed, som danskerne efterspørger, når de kigger efter nyt bredbånd. Dette betyder blandt andet, at der konstant forskes i nye metoder og teknologier, der kan leverer et hurtigere resultat i en hastighedstest, når internethastigheden skal tjekkes. Denne udvikling har derfor forårsaget en helt ny type bredbånd, der fint konkurrerer med de andre typer bredbånd på markedet. Hybrid bredbånd er navnet på den nye type bredbånd, der bruger en kombination af kablerne i jorden og det mobile netværk til at levere internet til danskerne. Yousee bredbånd har blandt andet testet hybrid bredbånd på 500 af deres kunder, og resultatet af denne test beviste, at hybrid bredbånd kunne løfte brugernes internethastighed markant. Derfor er der et grundlag for, at hybrid bredbånd kan rulles ud i Danmark, hvis det er en hurtig internetforbindelse, som danskerne leder efter. Det hybride bredbånd er en slags arvtager for et mobilt bredbånd, som tager jordkablerne til hjælpe når den skal yde maksimalt hastighed for brugerne. I denne artikel gennemgår vi den nye hybrid bredbånd teknologi, og giver dig det fulde overblik over fordele og ulemper, svarer på hvem der kan få hybrid bredbånd samt hvordan hybrid bredbånd opsættes i boligen eller på arbejdspladsen. Læs med og bliv klogere på den nye type bredbånd, der kan sætte nye hastighedsrekorder. 


BB 8.jpg
Hvad er hybrid bredbånd?


Fænomenet hybrid bredbånd er forholdsvist nyt og ikke særligt udbredt på markedet. Det er en ny type internetforbindelse, der skabes ved at tage elementer fra de klassiske jordkabler og kombinere dem med 4G-nettet. Derfor bliver det til en hybrid mellem de to internet typer, og giver derfor navnet “hybrid internet”.  Som et af de mest digitaliserede lande i verden har Danmark været først med denne teknologi, der blandt andet skal hjælpe dele af Danmark, der af geografiske årsager ikke kan få en hurtigere internetforbindelse endnu. Hybrid bredbånd drager ifølge Yousees test af produktet fordel af mobilt bredbånd, der kan være med til at booste internet forbindelsen med op til 1000 %. Det skal dog tages med i beregningerne, at Yousee testede deres hybrid bredbånd på bruger, der i forvejen havde mellem 5 og 10 mbit/s. i internet hastighed. Men her blev det altså muligt at løfte denne hastighed betragteligt, ved at kombinere brugen af jordkabler med det mobile bredbånd. Og måske bliver hybrid bredbånd endnu hurtigere, når 5G-nettet er klar til udrulning i Danmark og resten af verden. På den måde kan det altså være, at man i fremtiden skal google “hybrid bredbånd telenor” og “hybrid bredbånd fullrate”, når man skal bruge en ny internetforbindelse. I Yousees test kunne direktøren bag foretagendet fortælle, at 80 % af de deltagende i Yousees test af hybrid bredbånd ønske at fortsætte med internetformen efter testens afslutning. Derfor vidner det om, at hybrid bredbånd har gjort en stor forskel for dem som har valgt internettypen.Her på siden kan du altid læse de seneste nyheder om internetforbindelser, og danne dig et overblik over de bedste og billigste internettyper. Det er dog ikke sikkert, at hybrid bredbånd er den mest ideelle type internet til dig og dit behov. Hybrid bredbånd er nemlig tiltænkt yderområder eller områder af Danmark, hvor en almindelig hurtig internetforbindelse ikke på samme måde er mulig at anskaffe sig. Herunder kan du derfor læse om forskellige fordele og ulemper med hybrid bredbånd, hvem der kan benytte sig af hybrid bredbånd og til sidst hvordan man opsætter hybrid bredbånd. 


Fordele og ulemper ved hybrid bredbånd


Hånden på hjertet - hybrid bredbånd er bestemt ikke for alle - tværtimod er det for de få. Er man blandt de danskere som kun kan få en begrænset hastighedsforbindelse på deres internet er det måske en rigtig god idé at gøre brug af hybrid bredbånd som sin internet forbindelse. Slås man mod 5/10 mbit i hastighed kan det være svært at bruge internet til sine daglige gøremål, men hvis man booster denne forbindelse med hjælp fra 4G-netværket, så kan det lade sig gøre at booste hastigheden ret så meget. Indtil videre er det også udelukkende Yousee, der har hybrid bredbånd, da fullrate hybrid bredbånd er blevet lagt ind under Yousee efter opkøbet af dem. Telenor arbejder også på en løsning til hybrid bredbånd, men for nu er det Yousee, der ligner den bedste udbyder af hybrid bredbånd. Det kræver dog et nyt hybrid modem, så man kan gøre brug af hybrid bredbånd og kan få adgang til mobilnetværket. Hvis man i dag kan få en hurtig internet forbindelse uden brug af hybrid bredbånd er denne mere pålidelig end det hybride bredbånd, der stadig er i udviklingsfasen. Hybrid internet er primært til dem, der ikke på anden vis kan få adgang til hurtige intettet. Der er dog også en forbrugsgrænse på 2.000 GB med hybrid bredbånd, men det er de færreste, der nogensinde kommer i nærheden af denne fair usage-grænse selvom de er storforbrugere af deres internet.


Hvem kan få hybrid bredbånd?


Hybrid bredbånd trådløst kan alle altså have adgang til hvis de vel og mærke har en brugbar ledningsvej og stik på adressen. På den måde kan man anskaffe sig et hybrid modem, der er dedikeret til at kombinere de to internetforbindelser. DSL og 4G samarbejder derfor om at give dig den bedste internetforbindelse i samspil med hinanden. Alle kan altså få adgang til hybrid bredbånd, hvis man vel og mærket opfylder kriterierne for at have et hybrid modem i huset. Sådan et kan man købe i forbindelse med at man finder en hybrid bredbåndsaftale, der passer til ens internetbehov og præferencer.Har man ikke en brugbar ledningsvej til internet skal man derfor først have gravet sådan et indtil sig, hvilket koster ekstra i forbindelse med at man køber hybrid bredbånd. Undersøg dog også andre muligheder, hvis disse er tilgængelig.


Hvordan opsætter man hybrid bredbånd?


Der er faktisk ikke den store forskel på et almindeligt bredbåndsmodem og det hybride modem. Grundlæggende er forskellen som nævnt, at det hybride modem kan modtage forbindelse fra både DSL (kablerne) og 4G-netværket. Det kræver altså ikke mere, at få den hybride bredbåndsforbindelse til boligen. Via det almindelige stik kommer DSL-forbindelsen og via celluar kommer 4G-netværket. Der arbejdes iøvrigt på at lave en hybrid bredbåndsforbindelse, som bliver i stand til at tage i mod 5G, når dette kommer. For nu må man altså væbne sig med den hybride teknologi, hvis man i forvejen slås mod en langsom internethastighed, da denne kan boostes med flere mbit/s. 

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser