Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvordan vælger jeg bredbånd?

Kasper Ottosen, Opdateret: november 11, 2020

Når du vælger bredbånd til din husstand er det vigtigt, at du først overvejer hvor mange der skal bruge nettet, hvad nettet skal bruges til samt hvor ofte internettet skal bruges. Med disse spørgsmål i baghovedet har du et rigtig godt udgangspunkt, når du skal til at vælge bredbånd og sammenligne internetpriser.


Det er langt fra de færreste, der finder den helt perfekte bredbåndsforbindelse i første forsøg, ligesom det også er sjældent, at man finder det bedste bredbånd til den bedst mulige pris. Dog er det ikke umuligt at finde en god bredbånd udbyder. Hvis blot du følger de tre nævnte spørgsmål, kan du sagtens finde det bedste internet på min adresse.

Hvor mange skal bruge nettet?

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvor mange personer og enheder, der skal kunne bruge internetforbindelsen. Bor du alene eller sammen med en kæreste eller roommate, har I ikke brug for lige så høj en hastighed som en stor familie med mange computere, smartphones og tablets, som skal kunne være på nettet samtidigt. Til en enkelt enhed vil omkring 10 Mbit være tilstrækkeligt, og som hovedregel kan man sige at omring 8-10 Mbit pr. enhed er meget passende.


Hvad laver du på nettet?

Den hastighed, du har brug for afhænger også af, hvad du bruger internettet til. Er det eksempelvist kun til surfing på nettet og at sende og modtage mails, har du blot brug for omkring 5 Mbit per enhed. Skal du derimod bruge din bredbåndsforbindelse til streaming eller spil, har du brug for noget mere end dette.


Hvor ofte er du på nettet?

Når du skal vælge dansk bredbånd er det også vigtigt, at du overvejer hvor ofte du skal være på nettet. Der er nemlig stor forskel på, hvad du har brug for, hvis du bruger nettet hver eneste dag i forhold til hvis du blot er på nettet et par gange om ugen. 

Andre spørger også...

Hvad er bredbånd?
Hvad er et modem?
Hvad er bredbånd via kabel-tv?
Hvad er en router?
Hvad er IPV6?
Hvad er latency? 
Hvad koster bredbånd? 
Hvordan skifter man bredbånd?
Hvad er bredbånd abonnement?
Hvordan vælger jeg bredbånd?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser