Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Kasper Ottosen, Opdateret: august 26, 2020

Den hastighed, som du har brug for, afhænger af, hvad du til hverdag bruger internettet til. Til almindelig surfing på nettet har du ikke brug for en særlig høj hastighed, men hvis du bruger internettet til arbejde, streaming, webproduktion eller lignende, har du brug for en noget hurtigere internetforbindelse.

Sådan finder du den rigtige internet-hastighed

Når du skal finde den rigtige internernet hastighed til dig selv, skal du overveje, hvad du bruger internettet til på en daglig basis. Valg af bredbånd skal nemlig hænge sammen med brugen af det. Ønsker du at finde billigt internet med den helt rigtige hastighed, skal du se på, hvordan du normalt er på nettet. 


Man siger, at 20 Mbit er en meget almindelig hastighed at vælge. Den egner sig både til enkeltpersoner, men også til familier, der ikke har et stort forbrug. Denne hastighed er god, hvis man er én eller flere enheder på nettet ad gangen, som blot skal bruge nettet til at surfe. Hvis man er flere enheder, som skal bruge nettet til eksempelvis streaming, videoproduktion eller andet, der kræver mere kapacitet, bør man vælge en hurtigere internet hastighed som for eksempel 50 Mbit eller 100 Mbit.


Skal man have høj upload eller download hastighed?

Den vigtigste hastighed er download hastigheden, da det er download man typisk gør brug af, når man hører musik eller streamer. Upload hastigheden bruges kun når man eksempelvis sender mails eller uploader billeder.


Så mange Mbit har du brug for

Som nævnt har du kun brug for det antal Mbit, som du rent faktisk gør brug af til daglig. Du har altså ikke brug for 1000 Mbit, hvis du blot bruger nettet til at surfe og tjekke mails. Men hvor hurtigt er 1000 Mbit egentlig? Det er én af de højeste hastigheder for intetnet lige nu.


Du kan lave en hastighedstest for at finde ud af, hvilken hastighed, du har lige nu - så du kan finde ud af, om du har brug for at finde en ny forbindelse ad billigt og hurtigere internet.

Andre spørger også...

Hvad er internet via strømstik?
Hvem er min internetudbyder?
Hvor hurtigt internet har jeg brug for?
Hvordan opsiger jeg mit internet?
Hvordan opsætter jeg internet?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser