Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvad er latency? 

Kasper Ottosen, Opdateret: august 26, 2020

Når du skal ud at vælge nyt bredbånd, er det ikke kun mængden af mbit/s, der er vigtigt. Der er nemlig et andet meget vigtigt aspekt, som vil gøre sig gældende, når det kommer til, om du finder glæde ved dit nye bredbånd. Her er der tale om “latency”, hvilket er den forsinkelse, der indgår i at spille eller surfe online. 

Latency yderligere forklaret

Latency kan også defineres som “ping-tid”. Ping-tiden har betydning for mange forskellige ting, når du surfer online. Den kan bedst forklares ved de tilfælde, hvor du spiller computerspil. 


En lav ping-tid vil ofte resultere i, at du vil opleve en absolut bevægelse på skærmen så snart, du foretager dig noget med musen. En høj ping-tid vil derimod gøre, at computeren er længere om at reagere på den bevægelse, du laver med musen. Hvis du spiller computerspil, vil en høj ping-tid højst sandsynligt resultere i, at du taber spillet, fordi du ikke har de samme forudsætninger som dine modstandere.


Det er altså målet at have en lav ping-tid eller med andre ord en lav latency. 

Undersøg latency før du køber nyt bredbånd

Det er vigtigt at påpege, at ping-tiden eller dit bredbånds latency aldrig er hundrede procent fast. Det kan variere alt efter, om du bruger trådløst netværk, hvor mange der er forbundet til netværket, eller om du går online ved hjælp af et netkabel.


Mange hjemmesider tilbyder, at du kan måle din internetforbindelse ved hjælp af en hastighedstest. På den måde kan du sikre dig, at din latency er god. En tommelfingerregel kan lyde på, at en ping-tid på under 30 MS er yderst acceptabel, 30 til 50 MS er middelmådigt, 50 til 100 MS er forholdsvist langsomt, hvorimod 100 til 500 MS ikke vil være godt nok, hvis du eksempelvis ønsker at spille online.

Du bør ligeledes helt holde dig fra en ping-tid på over 500 MS. 

Andre spørger også...

Hvad er bredbånd?
Hvad er et modem?
Hvad er bredbånd via kabel-tv?
Hvad er en router?
Hvad er IPV6?
Hvad er latency? 
Hvad koster bredbånd? 
Hvordan skifter man bredbånd?
Hvad er bredbånd abonnement?
Hvordan vælger jeg bredbånd?
logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser