Vælg søgekriterier

Pris pr. md.
Alle kr.Hastighed
Alle MbitInternet signal:

  Via kabelTV
  Via telefonstik


Tilvalg:

  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Trådløs router inkl.


Internet

Sammenlign og find det billigste internet abonnement
- FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE NÅR DU SKAL BESTILLE BREDBÅND -HVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?

Er du i tvivl om hvilken hastighed du har brug for, når du skal bestille bredbånd? Det afhænger af mange faktorer, læs mere om hvad du bør tage højde for her.

HVAD ER DOWNLOAD/UPLOAD?

Hvad er forskellen på download og upload, hvad bruger jeg mest af med et almindeligt forbrug, og hvordan aflæser jeg hastigheden på et abonnement.

MIN. HASTIGHED TIL MAIL, VIDEO OG WEB

Dit hastighedsbehov afhænger af hvordan du bruger nettet. Læs mere om hvad der stiller størst krav til dit abonnement her.

HVORDAN TILSLUTTER MAN BREDBÅND?

Hvordan tilkobler man egentlig bredbånd? Bør jeg bruge telefonstik, antennestik eller kabel-tv, og hvilken forskel gør det

FORSKEL PÅ BREDBÅND OG FIBERNET?

Hvad er forskellen på det almindelige bredbånd og fibernet. Hvad er bedst for mig i min situation og hvad lader sig gøre

FORSKEL PÅ ALM. BREDBÅND ELLER MOBILT BREDBÅND?

Hvad er forskellen på det almindelige bredbånd og mobilt bredbånd. Hvad passer bedst til mit behov?

ER DER BREDBÅNDSDÆKNING HVOR DU BOR?

Er det muligt at få bredbånd hvor jeg bor og hvordan er dækningen i mit område?

HVAD BETYDER DET NÅR UDBYDERE BRUGER SAMME NET?

Mange udbydere lejer sig ind på TDCs net, men hvad betyder det for dækningen og forskellen fra udbyder til udbyder?

HVORNÅR ER DET PÅ TIDE AT SKIFTE ABONNEMENT?

Den teknologiske udvikling er hurtigt, derfor bør du huske at tjekke at du har et tidssvarende prisniveau.

HVORDAN LAVER JEG ET TRÅDLØST NETVÆRK?

Er det svært at opsætte et trådløst netværk og hvilket udstyr skal der til?

HVILKEN HASTIGHED HAR DU BRUG FOR?


Det er svært at komme med et simpelt svar på, hvilken internethastighed du har brug for, da det i sidste ende afhænger af mange faktorer. Nogle af de ting man bør tage i betragtning er antal af medlemmer i husstanden, der kommer til at bruge internettet samtidig, hvor mange enheder der vil være forbundet til samme internetforbindelse og hvad de foretager sig på internettet.

Førhen var internetforbrug begrænset til en computer, men i dag har de fleste af os adskillige internetforbundne enheder i hjemmet, det kan eksempelvis være smartphone, tablet/iPad, internetopkoblede TV og spillekonsoller. Er der desuden flere personer i husstanden, vil flere enheder ofte være aktive på internettet samtidig og dermed forudsætte en stærkere forbindelse for at sikre en problemfri oplevelse.

MIN. HASTIGHED TIL MAIL, VIDEO & WEB


Når man besøger hjemmesider eller tjekker mail forbruger man ganske lidt data, derfor vil et lille abonnement på 2 Mbit ofte være tilstrækkeligt til at dække et sådant behov. I den anden mere data-tunge ende finder man afspilning af video på f.eks. YouTube, DR.dk eller en streamingtjeneste som Netflix, hvortil en 10 Mbit forbindelse vil være påkrævet.

Når video forbruger mere data end hjemmeside besøg, så skyldes det, at video består af 25-50 billeder pr. sekund, derfor skal der hentes meget data for at vise blot et minuts video. Derudover er der kvaliteten af billederne, som kan variere alt efter hvilken kvalitet man ønsker at se. Jo højere billedkvalitet, jo skarpere er det du ser. Den såkaldte full HD-kvalitet er en udbredt og yderst fin kvalitet, der typisk kræver en 6-8 Mbit forbindelse pr. enhed. Har man to enheder i husstanden der ønsker at se video samtidig vil det dermed forbruge det dobbelte, altså 12-16 Mbit, derfor vil en 10 Mbit forbindelse ikke længere være tilstrækkelig for at se to video-streams i høj kvalitet.FORSKEL PÅ BREDBÅND OG FIBERNET


Hvor bredbånd er den mest udbredte forbindelse i dag, så er fibernet nærmere fremtidens forbindelse. Det er da også en nyere en af slagsen, som endnu ikke er tilgængelig for alle i Danmark og prismæssigt stadig dyrere end den ældre bredbåndsforbindelse.

Bredbåndsforbindelse kan etableres gennem eksempelvis telefonkabel, antennestik eller kabel-tv tilslutning. Derfor findes tilkoblingsmulighederne allerede i alle husstandene i Danmark. Fibernet er en anderledes tilkobling der forudsætter at lyslederkabler graves ned i dit område, derfor er det endnu kun udbredt i større byer og her er dækningen endnu ikke fuldkommen.

Bredbåndsforbindelser er asynkrone og har en lavere upload hastighed end download. Fibernet-forbindelser er synkrone og vil have en uploadhastighed lige så hurtigt som download. Hastighederne på fibernet starter ofte ved 100 Mbit, men har du en bredbåndsforbindelse på eksempelvis 40-50 Mbit, så vil du næppe mærke den store forskel mellem de to med mindre der i forvejen er en stor belastning på forbindelsen.

Hvis du overvejer fibernet, så kan du undersøge hastigheder og prisniveau gennem TjekBredbånds abonnementsammenligning.

KAN DU FÅ BREDBÅND HVOR DU BOR?


Almindeligt bredbånd er i dag tilgængeligt i langt størstedelen af Danmark. I afsidesliggende sommerhusområder er der dog ofte en lavere bredbåndsdækning, da en lavere efterspørgsel har betydet, at det ikke har kunne betale sig for selskaberne at etablere bredbånd i så høj grad som i byområderne.

Mange boligområder er ofte forberedt med internet fra en bestemt leverandør, derfor er det ikke nødvendigvis alle udbyderne du kan vælge frit imellem. Besøger du udbydernes hjemmesider, kan du foretage et adresse tjek og se hvorvidt de kan levere internet på din adresse og i så fald, til hvilken hastighed.

Ønsker du at undersøge bredbånds-mulighederne i dit boligområde, så har Energistyrelsen udarbejdet er et omfattende dækningskort, der viser dækningsgraden i procent.TRÅDLØST NETVÆRK


Ønsker du frihed til at kunne bevæge dig omkring i hjemmet, så bør du droppe internetkablet og opsætte et trådløst netværk i stedet for. Det er heldigvis en nem opgave og bredbåndsudbyderne er dygtige til at vejlede kunderne. Langt de fleste udbydere tilbyder at udlåne det udstyr man skal bruge for at opsætte et trådløst netværk i hjemmet. Derfor skal du ikke bestille et særligt abonnement, alle bredbåndsabonnementer kan opsættes til trådløs brug.

Enkelte udbydere tager et ekstra gebyr for at levere en trådløs router med abonnementet, men mange tilbyder det også denne service uden omkostning. Når du undersøger priser på TjekBredbånd kan du i søgeboksen til venstre side vælge kun at se abonnementer med trådløs router inklusiv.

HVAD ER DOWNLOAD OG UPLOAD?


Hastigheden på et internetabonnement måles i megabit, forkortet Mbit, og her kan skelnes mellem download og upload. Download - nedlastning af data - sker f.eks. når man besøger enhver hjemmeside, hvor der er behov for at hente hjemmeside-indholdet (tekst, billede m.m.) for at kunne vise det. Upload er når man sender data fra en enhed, når man har skrevet en mail på en computer, skal denne besked efterfølgende sendes/uploades, for at modtager kan læse indholdet af beskeden.

Ved normalt internetforbrug er download væsentlig mere benyttet end upload. Dette er mange abonnementer også indrettet efter og tilbyder derfor en større download hastighed end upload. Forholdet mellem de to skrives som download/upload, så når du læser et internetabonnement med f.eks. 20/2 hastighed, så betyder det 20 Mbit download og 2 Mbit upload hastighed.

Skulle download hastigheden ikke være tilstrækkelig til dit internetforbrug, vil du opleve, at hjemmesider hakker, videoer bliver degraderet i kvalitet og fremtræder pixeleret. For nogle personer kan dette være yderst frustrerende, men for andre er en sådan tålmodighedsprøvelse intet problem.

TILSLUTNING AF BREDBÅND


Almindeligt bredbånd kan tilsluttes gennem telefonstik eller antennestik/kabel-tv. For forbrugeren er der ingen mærkbar forskel og begge typer benytter sig af allerede eksisterende kabler.

Ved bredbånd leveret gennem telefonstikket, også kendt som ADSL, benyttes kobberkabler. Bredbånd signaler gennem kabel-tv sendes via koaksialkabler, der generelt er bedre isolerede end kobberkabler. Derfor kan en kabel-tv tilslutning være mindre sensitiv, disse kabler er ofte også nyere end telefonnettet.

FORSKEL PÅ MOBILT & ALM. BREDBÅND?


Når vi skriver almindeligt bredbånd skal det forstås som værende stationært bredbånd, hvis forskel fra mobilt bredbånd naturligvis er forskellige grader af bevægelighed. Derudover er der forskel på bredbånd i forhold til egenskaber som stabilitet, pris og hastighed.

Med almindeligt bredbånd er dataforbruget nærmest aldrig begrænset, men med mobilt bredbånd betaler du en fast pris for en bestemt mængde dataforbrug hver måned. Som forklaret tidligere, vil nogle typer internetbrug konsumere langt mere data, som det var tilfældet med eksempelvis video. For dit faste månedlige beløb får du et vist antal gigabit (GB) til rådighed hver måned, hvordan du vælger at bruge din datamængde er herefter op til dig.

Hastigheden på mobilt bredbånd er svingende og vil ikke overstige alm. bredbåndshastigheder, men hvis du savner en internetløsning til når du er på farten, så kan et abonnement på mobilt bredbånd være løsningen. Her hos TjekBredbånd kan du sammenligne priserne for mobilt bredbånd.BRUGER UDBYDERNE SAMME NET


TDC har længe haft den bedste bredbåndsdækning, derfor har mange andre udbydere lejet sig ind på deres net. Hos disse udbydere får du altså nøjagtig det samme produkt, derfor bør du benytte TjekBredbånd til at finde den billigste løsning.

I de seneste år er der dog kommet nogle alternativer i form af eksempelvis Waoo og Telenor/Telia, der har investeret i egne net. Selvom TDCs dækning er bedre på landsplan, så kan både Waoo, Telenor og Telia levere ligeså godt eller bedre bredbånd i nogle områder.

HVORNÅR BØR DU SKIFTE ABONNEMENT?


Den teknologiske udvikling går lynende hurtigt. Omkring årtusindskiftet var et 56K modem meget udbredt, men med nutidens bredbåndsforbindelser er en 20 Mbit forbindelse i sammenligning 357 gange hurtigere.

Grundet den rivende udvikling sker der utrolig meget på kort tid, derfor er det naturligvis fornuftigt at genoverveje dit internetabonnement fra tid til anden, så du sikrer dig, at du får mest muligt for dine penge.

På TjekBredbånd kan du sammenligne forskelle bredbåndsudbydere og finde det billigste abonnement til dit behov. I søgeboksen i venstre side kan du filtrere resultaterne efter den ønskede minimum download-hastighed. Uanset dit behov, kan du trygt bestille et abonnement med langt større hastighed end nødvendig, dette kan blot gøre din internetoplevelse endnu bedre.

Overvejer du et nyt abonnement er det også værd at vide, at langt de fleste bredbåndsudbydere har min. 6 måneders binding når man køber bredbåndsabonnement. Som den eneste udbyder kan YouSee tilbyde bredbånd uden bindingsperiode, såfremt man benytter kabel-tv-stik som tilkobling.