Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Kasper Ottosen
23 marts, 2021

Hvad er et godt og dårligt resultat?


En hastighedstest kan være en god ide at tage, hvis du ønsker at finde ud af, hvor hurtigt dit internet egentlig er, og om du har den hastighed, der passer til dig og dine behov. Hvis du efter at have taget hastighedstesten sidder og undrer dig over, hvordan du skal tolke resultatet af testen, og om resultatet egentlig er godt eller dårligt, så kan du herunder læse mere om, hvordan du skal tolke resultatet, og hvad du kan gøre for at forbedre hastigheden, hvis du ikke er tilfreds. Det kan især være en god ide at tage en hastighedstest, hvis du synes, at din nuværende internetforbindelse er for langsom, for så kan du finde ud af, om du skal have et bredbånd med en højere hastighed, eller du skal justere på nogle faktorer i dit hjem for at forbedre hastigheden.

Hvilken hastighed betaler du for?

Når du tager en hastighedstest, kan du finde ud af, om du får en højere hastighed end, hvad du betaler for, eller om du får en lavere hastighed end, hvad du betaler for. Et dårligt resultat af hastighedstesten vil være, hvis du finder ud af, at du egentlig får en lavere hastighed på din internetforbindelse end, hvad du betaler for, for så får du ikke det optimale ud af det produkt, som du har givet penge for. Derfor kan det være en god ide engang imellem at tage en hastighedstest, så du kan sikre dig, at du ikke betaler for mange penge for et produkt, som ikke yder optimalt nok.

Derfor får du en lavere hastighed end du betaler for

Hastighedstesten måler kun den hastighed, der når ud til din enhed fra dit modem på det specifikke tidspunkt, hvor testen bliver foretaget. Hastighedstesten kan af gode grunde derfor ikke se, hvilken hastighed du burde have på dit abonnement, men den tester, hvordan din hastighed faktisk ser ud. Hvis resultatet på din hastighedstest viser, at du får en lavere hastighed end, hvad du betaler for, så kan det skyldes flere forskellige faktorer. Hvis der eksempelvis er flere personer i husstanden, som bruger internettet på samme tid, kan du få målt en lavere hastighed, eller hvis du har mange programmer kørende på din computer på samme tid, kan det også påvirke hastigheden til at blive langsommere. Hvis der er personer i din husstand, som benytter internettet meget til at streame indhold eller spille computer, så kan det også sagtens medvirke til, at du får en lavere hastighed. Men det er er vigtigt er at du både tester din forbindelse og ikke din router, så du kan se om det er din udbyder der ikke levere det de skal. Der kan være flere grunde til at de ikke levere det du betaler for. Ofte skyldes det forællet elektronik fra udbyderne eller netværkes side. Derfor bør du tage fat i din udbyder og bede dem komme ud og tjekke hvad der er galt, hvis du ikke får det du er blevet lovet. 

Har du testet din forbindelse eller router?

Andre faktorer, som også kan påvirke, om du får et godt eller dårligt resultat på din hastighedstest, kan være forbindelsen og selve din router. Hastigheden på din internetforbindelse kan variere alt efter, om du tester hastigheden på en trådløs wifi forbindelse eller på en kablet forbindelse. Som udgangspunkt vil du få målt en lavere hastighed på en trådløs wifi forbindelse end på en kablet forbindelse, fordi den trådløse wifi forbindelse lettere kan blive forstyrret af eksempelvis signalet og afstanden til modemmet. Hvis du kun tester hastigheden på en trådløs wifi forbindelse, vil det derfor være en god ide, hvis du sørger for ikke at stå længere væk end én meter fra dit modem, mens hastighedstesten bliver foretaget. Hvis du stadig oplever en konsekvent lav hastighed eller dårlig forbindelse, så kan det være en god ide også at tjekke op på din router. Der kan sagtens være problemer med udstyret, hvis det eksempelvis er gammelt, eller det kan være din router simpelthen ikke er stærk nok og derfor sænker hastigheden på din internetforbindelse.

Hvordan kan du forbedre din hastighed?

Hvis hastighedstesten viser et dårligt resultat, så er der flere ting, du kan gøre for at forbedre din hastighed. Grundlæggende kan du overveje, hvor høj en hastighed du har på dit internet i forhold til, hvor mange enheder der er koblet på internettet, og hvad internettet bliver brugt til. Hvis der eksempelvis er mange brugere på internettet ad gangen, så er det en god ide at have et bredbånd med mange Mbit, så hastigheden ikke bliver dårligere, bare fordi der er flere brugere på internettet ad gangen. Hvis I i husstanden bruger internettet meget til at streame indhold eller til at spille computer, så er det også en god ide at købe mange Mbit. Du kan også forbedre din hastighed ved ikke at have så mange åbne programmer på din computer på én gang, for jo flere programmer du har kørende i baggrunden, jo langsommere vil hastigheden højst sandsynligt blive. Hvis du har fulgt alle rådene til at forbedre din hastighed, og du stadig oplever, at hastigheden er lavere end, hvad du betaler for, så kan du med fordel overveje at skifte til en anden internetudbyder, som kan levere lige præcis det, du har brug for.
Hvis de kun er enkelte rum hvor det ikke er godt nok kan du læse vores råd til om hvor du skal placere din router eller om du skal udskifte den.

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser