Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Er din router placeret rigtigt?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 21 oktober, 2021

Din router og dens placering er langt vigtigere end de fleste går og tror. Det er næsten ligegyldigt hvor godt et internet du har, hvis din router ikke opfylder dit behov, får du aldrig et ordenligt wifi. Derfor har vi samlet nogle råd om hvor du skal placere din router og om du skal udskifte din router.

1. Placer routeren centralt i huset

Det er ofte vigtigt for folk at der er god forbindelse i hele huset. Derfor kan det være en rigtig god ide at placere routeren så centralt som muligt for at få bedst mulig forbindelse i hele huset.

2. Placer gerne tæt på dit forbrug 

Det kan også være en rigtig god ide at placere sin router der hvor man har mest brug for god internet. Det kan f.eks være i strun ved siden af fjernsynet eller ved siden af din computer.

Et ekstra tip kan være at hvis du gør dette kan du connecte dit fjernsyn eller computer med kabel til routeren og sikre dig en perfekt forbindelse.

3. Undgå at den skal sende igennem mange vægge

En router kan ofte sende et signal ret langt, men den kommer ofte i problemer hvis den skal gå igennem for mange vægge. Den kan nemt miste omkring 50% af sin styrke ved at gå igennem en væg. Derfor vil der også være huse hvor du ikke kan nøjes med en router, da du ikke kan placere den så der er godt wifi over alt i huset.  

4. Undgå at gemme din router væk

Der er mange der ikke kan lide at se på routeren og derfor prøver at gemme den væk i et skab eller lignende. Men dette er en rigtig dårlig idet.

Hvis routeren allerede fra starten skal misten en del forbindelse på at gå igennem en låge, så forstil dig hvor meget svagere signal den fordeler i resten af huset.

5. Undgå at placere den i dit køkken eller badeværelse

Et andet godt råd er ikke at placere din router i køkkenet, da en trådløs router ikke går godt i spænd med hverken metal eller mikrobølger. Badeværelse er ikke bedre da det ofte skal stå i et skab og skal sende igennem stærke vægge og fliser. 

6. Placer den på loftet hvis det er muligt

Hvis du har et hus med et tomt loft rum, så kan det være en rigtig god ide at placere en eller flere routere på loftet. Det smarte ved det er at du kan placere dem centralt så du ligeligt kan fordele forbindelse i hust. Derudover skal signalet kun igennem et loft, hvilket ofte er meget bedre end at det skal igennem murstensvægge. Derudover kan du købe den bedste router selvom den er grim, da du ikke skal se på den.

Skal du købe en ny router?

Hvis disse råd ikke hjælper, så skal du måske overveje om du skal investere i en ny router. Kvaliteten af din router betyder rigtig meget for hvor meget du får ud af dit internet. Det er derfor vigtigt at du tester om routeren er god nok til dit behov. Du kan teste om din router er god nok med vores hastighedstest, hvor du kan følge guiden lige under. 

Hvis den ikke er god nok har vi 3 alternativer du kan kigge på:

  1. Du kan købe en stærkere router og udskifte den dårlige med.
  2. Du købe en Wifi reapter der kan hjælpe med at forstærke signalet.
  3. Du kan købe et Mesh router netværk som kan sikre det samme signal i alle lokaler.Hvis der er kommet flere brugere af den trådløse.

Det er også en mulighed at din internetudbyder bare har givet dig en gammel router. Det kan derfor give mening at ringe og klage over routeren og håbe på at de tilbyder at komme og udskifte den med en ny.  

Stærke routere

Hvis en ny stærkere router virker som det oplagte valg, så er der nogle ting du skal kigge efter. Først og fremest så er det vigtigt at kigge på hvor du vil placere routeren og og hvor langt den kan nå.

Hvis routeren skal nå langt og igennem mange væge, så kan det give problemer. Det er ofte bedre hvis man kan få routeren op på loftet da det så kun skal igennem et loft.

Hvis du ikke ønsker at bruge alt for meget energi på opsætning af en router, kan vi helt klart anbefale at du køber en Mesh router som virker ekstremt godt og er ekstremt nemt at installere (Cirka 10 min)  

Wifi repeater

Hvis du har fulgt ovenstående råd med placeringen af din router, og du stadig har problemer med internetforbindelsen, så kan du overveje at investere i en trådløs wifi repeater.

Dette er en form for forstærker, der lynhurtigt opfanger det eksisterende signal og derefter sender signalet ud i hele dit hjem. På den måde kan du altså forlænge rækkevidden på din internetforbindelse, hvis du har problemer med at få en stærk internetforbindelse i alle rum i dit hjem.

For den mest optimale udnyttelse skal du huske at placere din wifi repeater forholdsvis tæt på din router, således repeateren kan opfange signalet fra routeren, før den kan sende signalet videre ud i hjemmet. Denne vil dog kun forbedre din forbindelse lidt, så hvis du ønske en markant forbedring kan Mesh netværket være det bedste.

Mesh netværk

Hvis du vil være sikker på at have den bedste internetforbindelse, uanset hvor i hjemmet din router er placeret, så kan du overveje at investere i en mesh router, som giver et meget stærkt signal.

Mesh netværk er en af de nyeste udviklinger inden for trådløse netværksforbindelser, hvor mesh netværket fungerer som en gruppe enheder, hvor alle enheder vil have et lige stærkt signal, og på den måde vil du have en stærk internetforbindelse med den maksimale internethastighed i hele dit hjem.

Mesh netværk består af flere routere som arbejder sammen trådløst. Det smarte ved denne er at de forskellige routere ikke mister forbindelse lige som en repater. Du skal bare sætte dem i en stikkontakt og connecte dem så har du et fremragende netværk.

Du kan altid tilføje en router mere hvis der er områder der ikke bliver godt nok dækket. 

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser