Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Bedste internet til gaming

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 26 januar, 2021

Bruger du mange timer om ugen foran computeren med gaming, så er det et must at have noget af det bedste internet til gaming! Der findes nemlig ikke noget værre end, hvis du mister forbindelsen eller at et dårligt gaming internet påvirker din præstation.

For at komme disse situationer til livs har vi derfor samlet en række elementer, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge det bedste internet til gaming. Disse elementer er blandt andet stabilitet, hastighed og latency.

Hastighed: Den rette internet hastighed til gaming

Når du har fundet den bedste gaming pc, så nytter det selvfølgelig ikke at gå ned på hastigheden. Men vidste du, at hastigheden faktisk spiller en mindre rolle end man tror, når man skal vælge internet til gaming? I mange tilfælde kan man godt spille på en 20 mbit. download forbindelse – selvom dette ikke er helt optimalt.

Vi kender desuden alle de gamere, som ønsker en hurtigere forbindelse og gerne omkring de 200 mbit. download-hastighed, og i mange tilfælde også mere end det, hvilket naturligvis også er optimalt at spille på. Desuden kan en hurtigere forbindelse også være med til at downloade spillet hurtigere, hvilket ellers kunne tage meget lang tid!

Men hvorfor betyder hastigheden ikke særlig meget, når du spiller? Faktisk skyldes det, at både grafik og lyden egentligt findes på din computer, hvorimod det der skal sendes frem og tilbage er ret simpelt.

Glem ikke upload hastigheden

Når du er i færd med at vælge en internet hastighed til gaming, så skal du ikke altid kun kigge på download, men faktisk også upload. Det kan nemlig være, at du uploader dit gameplay til for eksempel YouTube, hvorfor det kan være en god idé at holde øje med upload-hastigheden og ikke kun download.

Sidst skal du også tænker over upload-hastigheden, hvis du ofte er den som hoster et spil. Typisk vil mange spillere betyde at din upload-hastighed skal være højere. Dog er upload-hastigheden ofte dyr, men flere fiberforbindelser tilbyder faktisk gode upload-forbindelser. Først og fremmest skal du selvfølgelig sørger for, at din computer er god nok til at hoste spillet for de mange spillere.

Test din internet hastighed til gaming

Hvis du på nuværende tidspunkt ikke er tilfreds med din internet hastighed, så kan du naturligvis teste den med en hastighedstest. Dette er både for at se upload- og download-hastighederne, hvilket kan bruges, hvis du vil downloade spil hurtigere eller uploade til YouTube eller Twitch samt hoste spil.

Stabilitet: Det vigtigt for at sikre det bedste internet til gaming

Noget som i den grad er vigtigt, når du skal vælge internet til gaming, er stabiliteten. I løbet af de seneste par år, er stabiliteten blevet bedre og bedre, men det kan dog stadig ske at din forbindelse svinger meget. Dette er et tegn på, at du skal skifte forbindelse, da dette ikke er optimal for internet til gaming.

For at sikre en stabil forbindelse kan det være en god idé at undersøge mulighederne for at få en fibernet forbindelse. Dog kan de fleste DSL forbindelser også være udmærket i forbindelse med gaming.

Latency: Dette skal du være opmærksom på

Inden vi går i dybden med, hvordan dette punkt påvirker valget af det bedste internet til gaming, så er det væsentligt at have styr på, hvad ”latency” egentligt er. Helt grundlæggende så dækker betegnelsen over det ”delay” som er mellem brugerens handlinger og den internetbaserede applikations reaktion på denne handling. Man siger, at der et tiden det tager for at data kan komme fra afsenderen til modtageren. Og netop derfor er det vigtigt for gaming! Man vil selvfølgelig gerne have, at det går hurtigt.

Hvis du for eksempel spiller et spil, hvor hurtige reaktioner er et must, så er ping-værdier noget du skal holde meget øje med. Ping er måden, hvorpå man måler hastighed, og det er dette, som bliver kaldt for ”latency”. Denne hastighed bliver målt i millisekunder. Det vil sige, jo lavere ping du har, desto bedre er det.

Hvad betyder det så for dit valg af internet til gaming? Det hjælper vi dig med at forstå, ved at give dig en indikator for, hvad der er den optimale ping for at give dig det bedste internet til gaming. Vi har derfor lavet følgende overblik med ping-værdier:

  •        < 30 ms = optimalt for gaming
  •       30-60 ms = udmærket for gaming
  •       60-90 ms = dårligt for gaming
  •       >90 ms = uegnet for gaming

Når du vælger internet, så bør du se på teknologierne. Det er nemlig fibernet, som typisk har de lavest ping-værdier. Efter fibernet finder vi DSL og kabelforbindelser, hvor vi til sidst har mobilt bredbånd, som typisk ikke har optimale ping værdier.

Test din latency i forbindelse med internet til gaming

Ligesom med hastigheden, så har du også mulighed for at teste din latency og se dine ping-værdier. Dette kan give en god indikator på, hvorvidt du bør opgradere din internetforbindelse. Hvis du har en ping på mellem 60 ms til 90 ms, ville det være en god idé at opgradere, men hvis du har en lavere ms, er det måske ikke der, at den store forskel sker.

Deler du din båndbredde?

Hvis du benytter bredbåndsteknologier, som deler båndbredden, så skal du være opmærksom på, hvem du deler med. Det kan f.eks. være, at imens du gamer, så bliver der downloadede store filer et andet sted fra, hvilket kan påvirke internettet. Selvom det måske kun er i kortere tidsintervaller, så kan det altså stadig påvirke din spiloplevelse.

Vores gode råd

Her til sidst vil vi give dig en kort opsummering på netop det, som du skal være opmærksom på for at få det bedste internet til gaming.

  •        Sørg for at du har en hastighed på mindst 20 mbit. i download, men optimalt minimum 200 mbit.
  •        Glem ikke upload hastigheden, hvis du hoster spil eller uploader til f.eks. YouTube
  •        Drop mobilt bredbånd
  •        Sigt efter en fibernet forbindelse
  •        Hold øje med om du har optimale ping-værdier
  •        Vær opmærksom på, om du deler forbindelsen med andre, som kan påvirke din spiloplevelse

Vi håber, at denne artikel har være med til at give indblik i, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter det bedste internet til gaming!

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser