Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Skal jeg tegne en elektronikforsikring?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 11 marts, 2021

En elektronikforsikring kan dække alle de uforudsete udgifter, som opstår i forbindelse med at noget af dit elektronik går i stykker. Det kunne for eksempel være den klassiske kop kaffe, der bliver spildt i computerens tastatur, en tabt smartphone med knust skærm eller måske et køleskab, en ovn eller en anden form for hvidevare, der pludselig står af. Men er det værd at tegne en særskilt og separat forsikring på sit elektroniske udstyr? Er elektronik egentlig dækket af én af dine andre forsikringer? Kan man forsikre sine elektriske apparater enkeltvis? Er det overhovedet værd at tegne en elektronikforsikring? Og hvornår dækker en elektronikforsikring egentlig? Alle disse spørgsmål - og flere til - forsøger vi at svare på i denne artikel, hvor vi kommer lidt nærmere ind på, om en elektronikforsikring mon er en god idé eller ej.

Fordele ved elektronikforsikring

En elektronikforsikring dækker i korte træk al elektronik i dit hjem. Det vil altså sige, at det er denne forsikring, der kan sikre dig at du får en erstatning, hvis noget af dit elektroniske udstyr går i stykker. En af fordelene ved at have en særskilt elektronikforsikring er, at den dækker pludelige fejl og skader på dit elektronik. Det vil altså sige, at den dækker de uforudsete skader, der måtte opstå, og som man ikke altid har pengene til at dække ud af egen lomme. Detk unne for eksempel være hvis vaskemaskinen eller komfuret går i stykker.

En anden fordel ved at have en elektronikforsikring er, at den som regel dækker hele husstanden, og det vil sige al det elektronik, der er i husstanden. Det gælder både smartphones, højttalere, TV, playstation, ovn, køleskab, komfur, mikroovn, radio, køkkenmaskiner og alt hvad man ellers måtte have af elektronisk udstyr. Og det er især relevant for dem, der ejer rigtig meget elektronik, fordi man med en særskilt elektronik forsikring slipper for at skulle købe en ekstra forsikring hver gang man anskaffer sig noget nyt elektronik. Du behøver altså ikke at bekymre dig om at skulle tilkøbe en forsikring hos forhandleren, når du køber nyt elektronik.

Ulemper ved elektronikforsikring

Én af de vigtigste ting at huske på, når man snakker om elektronikforsikring er, om man overhovedet har brug for den - forstået på den måde, at man skal overveje, om det rent økonomisk kan svare sig at bruge ekstra penge på at få dækket sit elektronik med en separat elektronikforsikring. Det kan som regel bedst betale sig for dig, der ejer meget eller værdifuldt elektronik, som du gerne vil have ekstra godt forsikret. 

En anden ulempe ved at købe en elektronikforsikring kunne være, at det er en ekstra udgift, som man egentlig allerede betaler til i form af sin indboforsikring. Som regel er det meste af indboet altid dækket af en traditionel indboforsikring, som normalvis dækker eksempelvis kortslutninger og andre former for skader på dit elektronik. Indboforsikringen dækker ligeledes i forbindelse med indbrud eller tyveri i dit hjem. Det betyder, at din PC, dit TV og din smartphone i forvejen er dækket, hvis det skulle blive stjålet - så længe du har en indboforsikring. Og dermed er det ikke sikkert, at det kan betale sig for alle at købe en ekstra forsikring kun til elektronik, fordi man i så fald er dobbelt forsikret.

Hvornår dækker en elektronikforsikring?

En elektronikforsikring dækker stort set alle skader på dit elektronik - i hvert fald de skader, som du ikke som sådan selv er skyld i. En elektronikforsikring vil dække din computer, hvis du kommer til at spilde en kop kaffe eller et glas rødvin ned i den, eller hvis du taber din smartphone og derfor får brug for at få den repareret eller dækket udgifterne til at købe en ny. En elektronikforsikring dækker dog ikke - altid - hvis fejlen eller skaden opstår i forbindelse med forkert brug af et produkt. Din elektronik forsikring vil heller ikke dække såkaldte kosmetiske skader, hvilket vil sige, at du altså ikke kan få erstatning, hvis din smartphone bliver ridset eller skrammet, eller hvis du får skrammer eller ridser i andre elektroniske apparater. Hvis du har monteret noget af dit elektronik, for eksempel dit TV, på en forkert måde, så der opstår fejl eller det går i stykker, vil elektronikforsikringen heller ikke dække dette, da du i dette tilfælde selv er ansvarlig for at skaden er opstået.

Er det værd at tegne en elektronikforsikring?

Når vi kommer til spørgsmålet om hvorvidt det overhovedet er værd at tegne en elektronikforsikring er vi tilbage ved spørgsmålet om hvor meget elektronik du ejer og hvor værdifuldt det er. Hvis du har rigtig meget elektronik - mere end gennemsnittet, altså de klassiske apparater som TV, computer, smartphone, hvidevarer osv. - så kunne det sandsynligvis være værd at tegne en elektronikforsikring, så du er helt sikker på, at du kan få erstatning, hvis der skulle opstå pludselige skader eller fejl på noget elektronik, som ellers ville være meget dyrt at skulle erstatte. Men som udgangspunkt kan man sige, at ejer man ikke synderligt meget mere elektronik end gennemsnittet, vil det sandsynligvis være nok at have det dækket via sin indboforsikring. Uanset hvad er det en rigtig god idé at sørge for at al elektronik er ordentligt forsikret, hvorfor en elektronikforsikring helt sikkert også er en god mulighed for dig.

Har du brug for at sammenligne dine muligheder for at tegne en god elektronikforsikring? Det finder du på SkiftForsikring.dk, som tilbyder et komplet overblik over de mange forskellige elektronikforsikringer, der findes på det danske marked lige nu.

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser