Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Hvilken internet browser er bedst 2021?

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 17 november, 2020

Din browser er det program på computeren, som du bruger til at gå på internettet med. Det er med andre ord nærmest det vigtigste program på hele din computer, og derfor er det utrolig vigtigt, at man finder den helt rigtige internet browser, som passer til ens internetbrug og behov. Men hvilken browsere skal du vælge? Internet Explorer, Google Chrome, Edge, Firefox, Safari, Tor, DuckDuckGo- ja, der findes et hav af forskellige internet browsers, som man kan vælge imellem. Men det kan være svært at finde hoved og hale i hvilken browser, der egentlig er den bedste eller hvilken, der passer bedst til det, som du skal bruge den til. Og hvad er forskellen egentlig på de forskellige browsere - hvis de alle sammen kan bruges til at gå på internettet, er det så ikke lige meget hvilken man bruger? Læs med herunder og bliv klogere på netop disse ting.

Hvilken internetbrowser er den bedste?

Det afhænger utrolig meget af, hvad man bruger internettet til, hvilken browser der er den bedste. For de forskellige internetbrowsere har hver især forskellige fordele og ulemper. Internet Explorer kender vi alle sammen, og det er én af de ældste browsers, der findes. Den er i dag i gang med at blive udfaset og nu har Microsoft Edge overtaget. Det er den browser, der er installeret på forhånd på alle Windows computere. Den egner sig godt til dig, der kun har brug for de mest basale programmer og vil have en browser, der konstant forbedres mht. eksempelvis opdateringer og sikkerhed.

Chrome er én af de absolut mest populære browsers, og faktisk bruger over halvdelen af alle danskere Chrome på deres computer og mere end 40 % bruger Chrome på deres smartphone. Det er en rigtig god browser at bruge, hvis man godt kan lide at bruge Googles andre services som for eksempel Google Maps og Gmail. Safari er en browser, der er udviklet af Apple, hvorfor den kun fungerer på Apple-produkter - men ikke desto mindre er det en meget populær browser som bruges på næsten halvdelen af alle danske smartphones. Safari er derfor et oplagt valg for dig, der foretrækker Apples produkter. Mozilla Firefox er også en populær browser i Danmark. Det er non-profit organisationen Mozilla Foundation, der står bag browseren med et mål om et åbent og frit internet for alle. Denne browser egner sig derfor godt til dig, der ikke ønsker at støtte nogle af de helt store kommercielle spillere på markedet.

Hvilken internetbrowser er den sikreste?

DuckDuckGo - ofte forkortet som DDG - og Tor er to af de mest sikre browsere på markedet lige nu. DuckDuckGo er egentlig bare en søgemaskine, men som er udviklet med det formål at beskytte brugernes data og sikkerhed. Når man bruger Duck Duck Go frem for eksempelvis Google er man beskyttet mod individualiseret reklamer og markedsføring baseret på de ting, du tidligere har søgt efter. Ifølge Duck Duck Go har andre søgemaskinder tendens til at “profilere” deres brugere og kun give dem et udsnit af søgeresultaterne, hvorimod DDG gør det modsatte og viser alle brugere de samme søgeresultater for det samme søgeord.

Tor er ligeledes en gratis browser, som gør det muligt at kommunikere helt anonymt. TOR er en forkortelse for projektets tidligere navn “The Onion Router”. Vælger du at bruge Tor som browser, kan du sikre dig, at det er meget sværere at spore din placering og dine aktiviteter på nettet i forhold til, hvis du brugte en anden internetbrowser. Det er altså en browser, som er rigtig god til dig, der ønsker at bruge internettet fuldstændig sikkert og ikke mindst privat. Vær dog opmærksom på, at du med de mere sikre valg af internet browser typisk også har brug for en VPN forbindelse.

Sådan får du sikkert internet med VPN

VPN står for virtuelt privat netværk og er en forbindelse, der gør, at selve din internetforbindelse er usynlig og dermed ikke kan overvåges af andre - og det gælder uanset hvor og hvilket internet, du logger på. Hvis du allerede har hørt om VPN forbindelse har det sikkert været i forbindelse med, at du eller nogen andre har forsøgt at kunne få adgang til dansk TV-indhold eller streaming i udlandet, eller omvendt at få adgang til udenlandsk indhold på et dansk netværk. Men en VPN-forbindelse kan også bruges til andre ting. For eksempel at få muligheden for privatliv på internettet.


Når du bruger en VPN-forbindelse skaber du en form for tunnel bestående af krypteret internettrafik til og fra din enhed, altså din computer eller din smartphone. Når du bruger en VPN-forbindelse vil det nærmest være umuligt for andre at se de data, du indtaster på netværket som for eksempel brugernavne og kodeord, du indtaster, når du logger ind diverse steder på internettet. VPN er altså meget fordelagtigt for dig, der ofte logger dig på offentlige netværk som for eksempel i offentlig transport, på caféer og restauranter eller på din arbejdsplads eller uddannelsessted. Det er dermed én af de mest sikre måder at bruge internettet på og kan være en rigtig god idé at kombinere med brugen af én af de førnævnte internet browsers, så du kan føle dig 100 % sikker, når du er på internettet - uanset hvor du er henne.


Vil du gerne være ekstra sikret - sådan rent personligt? Så besøg Tjek Akasse.dk. Denne artikel er nemlig bragt til dig af TjekAkasse.dk, som kan tilbyde dig sikkerhed i at vælge den helt rigtige A-kasse.

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser