Kasper Ottosen
12 maj, 2019

Er dit internet for hurtigt?


Mange af os betaler overpris for internet, fordi vi har en for hurtig forbindelse. Mange udbydere lokker kunder til med løfter om lynhurtigt internet. Det betyder i praksis, at mange danskere betaler overpris for internettet, fordi de betaler for en forbindelse, som er alt for hurtig. Du vil måske blive overrasket over dine behov i forbindelse med internethastighed, for der er gode chancer for, at du kan nøjes med en langsommere forbindelse, hvilket også betyder, at du kan spare penge på månedsbasis.

Find den optimale internethastighed

Internethastighed kan virke som et kompliceret emne, men det behøver faktisk ikke være vanskeligt. Du kan bruge et par simple tommelfingerregler til at vurdere dit hastighedsbehov. Internethastighed måles i Mbit, og hvis du blot bruger computeren til at surfe, tjekke mails og lignende, skal du som udgangspunkt bruge omkring 2 Mbit pr. tilsluttet enhed. Det vil for eksempel sige, at du skal bruge 4 Mbit, hvis der er to computere tilsluttet på én gang i din husstand. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at det er en ekstra stor belastning, hvis du vil streame tv fra en enhed. Med andre ord betyder det, at du i stedet skal forvente, at der kræves omkring 6 Mbit per computer eller smart-tv, hvis der skal streames fra dem. Langt de fleste husstande bruger også tablets eller smartphones i dag. Disse kræver også internet, og derfor skal de også medregnes, når du udregner dit hastighedsbehov. Igen kan du gå ud fra, at der cirka kræves 1 Mbit pr. tablet eller smartphone, som skal være tilsluttet internettet på én gang. Når man regner det totale hastighedsbehov sammen, kan de fleste husstande nøjes med 20 Mbit eller derunder. Der er naturligvis undtagelser til dette tal, og især store husstande kan have behov for mere.

Hvis dit internet er for langsomt

Du er ikke i tvivl, hvis dit internet er for langsomt, for det vil betyde, at sider på internettet bruger lang tid på at blive indlæst. Dette er en stor gene, men hastigheden er oftest det største problem, hvis du gerne vil streame en video. Hvis hastigheden er dårlig, vil det betyde, at det kan være stort set umuligt at streame. Du kan for eksempel opleve, at videoen jævnligt stopper, og kvaliteten på videoen vil også være dårlig, da den bliver afspillet i laveste kvalitet. Det er forskelligt hvor voldsom effekten er – det kan være en mindre gene, eller det kan gøre det fuldstændig umuligt at streame. Hvis du får en internetforbindelse, som er for langsom, skal du ikke gå i panik. Det er ikke jordens undergang, for du kan altid ombestemme dig og få en hurtigere forbindelse igen. Det kan dog være en god idé at prøve en langsommere forbindelse, hvis du har mistanke om, at du betaler overpris. Der er mange penge at spare i længden, hvis du kan nøjes med en langsommere forbindelse. Find din optimale hastighed og pris på TjekBredbånd .

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser